Вирок
від 16.09.2020 по справі 684/260/20
ЛЕТИЧІВСЬКИЙ РАЙОННИЙ СУД ХМЕЛЬНИЦЬКОЇ ОБЛАСТІ

копія ЄУН справи 684/260/20

Провадження №1-кп-678-82/20

ВИРОК

ІМЕНЕМ УКРАЇНИ

16 вересня 2020 року смт.Летичів

Летичівський районний суд Хмельницької області

в складі: головуючого-судді ОСОБА_1 ,

з участю секретаря судового засідання ОСОБА_2 ,

прокурора ОСОБА_3 ,

обвинуваченого ОСОБА_4 ,

представника потерпілого ОСОБА_5 ,

розглянувши у відкритому судовому засіданні в залі суду в смт.Летичів матеріали кримінального провадження №12020240230000046 від 22.05.2020 року за обвинуваченням ОСОБА_4 , ІНФОРМАЦІЯ_1 , уродженця та жителя АДРЕСА_1 , українця, громадянина України, з середньою спеціальною освітою, неодруженого, непрацюючого, в силу ст.89 КК України раніше не судимого, по ч.1 ст.185 КК України,

ВСТАНОВИВ:

В першій декаді травня 2020 року в обідню пору доби ОСОБА_4 , проходячи поблизу свердловини на воду №10, що належить КП «Старосинявський центральний водоканал №1», яка розташована поблизу с.Сьомаки Старосинявського району Хмельницької області, побачив сітку із оцинкованого дроту, встановлену навколо вказаної свердловини, яку вирішив викрасти.

Втілюючи свій злочинний умисел, 21.05.020 року близько 23 год. 30 хв. ОСОБА_4 , діючи умисно, з корисливих мотивів, з метою викрадення чужого майна, усвідомлюючи протиправний характер своїх дій, взявши з собою плоскогубці, прийшов до свердловини на воду №10, що належить КП «Старосинявський центральний водоканал № 1», яка розташована поруч з ґрунтовою дорогою поблизу с.Сьомаки Старосинявського району, де шляхом вільного доступу, за допомогою плоскогубців, з металевих стовпчиків умисно, таємно, викрав 13,3 м. погонних сітки з оцинкованого дроту 40x40x1 мм., що в перерахунку становить 16 кв.м., по ціні 23, 55 грн. за 1 кв.м. вартістю 376,8 грн. та 7 м. погонних сітки з оцинкованого дроту 70x70x2 мм., що в перерахунку становить 7,7 кв.м., по ціні 23,55 грн. за 1 кв.м. вартістю 181, 33 грн., на загальну суму 558,13 грн. В подальшому, ОСОБА_4 розпорядився викраденим майном на власний розсуд.

Таким чином ОСОБА_4 спричинив матеріальну шкоду КП «Старосинявський центральний водоканал № 1» на загальну суму 558,13 грн.

В судовому засіданні обвинувачений ОСОБА_4 свою вину у вчиненні даного кримінального правопорушення визнав повністю та надав показання про те, що він на початку травня місяця 2020 року рухаючись біля тракторного парку в с.Сьомаки, Старосинявського району Хмельницької області неподалік водонапірної башти виявив огорожу з металевої сітки, що було огороджено йому не відомо так як він не звертав уваги. В подальшому він вирішив викрасти частину огорожі для того щоб використати її в господарських цілях, а саме зробити огорожу для свійської птиці. Надалі 21.05.2020 року близько 23 год. 00 хв. він будучи за місцем свого проживання взяв з підсобного приміщення металеві плоскогубці з ручками синього кольору та пішов в напрямку с.Сьомаки. Прийшовши близько 23 год. 30 хв. до тракторного парку що в с.Сьомаки, він переконався що за ним ніхто не спостерігає та підійшов до огорожі. Зайшовши зі сторони воріт та хвіртки, він підійшов до хвіртки та з лівої сторони за допомогою металевих плоскогубці які заздалегідь взяв з собою, вирвав металеву сітку від металевого стовпчика та скрутив її в рулон і залишив біля воріт, після чого з правої сторони від вхідних воріт біля стовпчика він знову вирвав іншу частину огорожі яку скрутив в рулон та заховав в полі на якому посіяний ріпак, близько 10 метрів від місця огорожі де він вчиняв крадіжку. Пізніше він повернувся забрав попередній рулон з сіткою та пішов до місця свого проживання, де заховав сітку. В загальному він викрав близько 20 м. металевої сітки для огорожі. Наступного дня, тобто 22.05.2020 року близько 05 год. 00 хв. він знову пішов в напрямку с.Сьомаки щоб забрати інший рулон сітки. Прийшовши до огорожі він переконався що за ним ніхто не спостерігає взяв сітку та пішов до свого місця проживання, але коли він проходив повз тракторний парк його зустрів невідомий йому чоловік, який повідомив його, що він є охоронником тракторного парку та почав комусь телефонувати. Вподальшому приїхали працівники поліції, яким я зізнався що вчинив крадіжку металевої сітки та добровільно видав працівникам поліції дану сітку та металеві плоскогубці за допомогою яких зняв сітку. У вичненому розкаюється, просить суд його суворо не карати.

Представник потерпілого КП «Старосинявський центральний водоканал №1» ОСОБА_5 в судовому засіданні надав показання про те, що близько 5 років тому працівниками КП «Старосинявський центральний водоканал №1» здійснено огорожу свердловини на воду №10 за допомогою металевої сітки, яка перебуває на балансі підприємства. 22.05.2020 року в ході проведення огляду місця події йому стало відомо, що було викрадено частину сітки різного розміру, сума збитків становить 558,13 грн., та до даного кримінального правопорушення причетний ОСОБА_4 . Будь-яких претензій матеріального характеру у КП «Старосинявський центральний водоканал №1» до обвинуваченого ОСОБА_4 не має, шкоду відшкодовано в повному обсязі, при призначенні обвинуваченому покарання покладається на думку суду.

Оскільки учасники судового провадження вважають недоцільним дослідження доказів щодо тих обставин, які ніким не оспорюються, і судом встановлено, що вони правильно розуміють зміст цих обставин, немає сумнівів у добровільності їх позиції, судовий розгляд кримінального провадження було проведено у відповідності до вимог ч.3 ст.349 КПК України.Разом зтим,суд роз`яснивїм,що вцьому випадкувони будутьпозбавлені праваоскаржити ціобставини вапеляційному порядку.

Сукупність доказів дає підстави суду зробити висновок, що дії ОСОБА_4 слід кваліфікувати за ч.1 ст.185 КК України, як таємне викрадення чужого майна (крадіжка).

Кримінальне провадження розглянуто у відповідності до вимог ст.337 КПК України, в межах висунутого обвинувачення згідно обвинувального акта.

При призначенні покарання обвинуваченому, суд враховує характер і ступінь тяжкості вчиненого злочину і розмір викраденого, особу обвинуваченого, обставини, що пом`якшують та обтяжують його покарання.

Злочин за ч.1 ст.185 КК України (у редакції чинній на час вчинення) є злочином середньої тяжкості.

ОСОБА_4 має негативну характеристику за місцем проживання, не працює, вину визнає повністю та у вчиненому щиро розкаюється, збитки завдані КП «Старосинявський центральний водоканал №1» відшкодував в повному обсязі в ході проведення досудового розслідування.

Обставинами, які пом`якшують обвинуваченому ОСОБА_4 покарання, суд визнає активне сприяння розкриттю злочину, щире каяття та добровільне відшкодування завданого збитку.

Обставин, що обтяжують ОСОБА_4 покарання, судом не встановлено.

У кримінальному провадженні цивільний позов не заявлявся.

Відповідно до ст.50 КК України покарання є заходом примусу, що застосовується від імені держави за вироком суду до особи, визнаної винною у вчиненні злочину і має на меті не тільки кару, а й виправлення засуджених, а також запобігання вчиненню нових злочинів як засудженими, так і іншими особами.

Враховуючи обставини вчинення злочину і особу обвинуваченого, розмір викраденого та активне сприяння розкриття злочину і щире каяття, суд приходить до висновку, що міру покарання ОСОБА_4 слід призначити в межах санкції ч.1 ст.185 КК України у виді 1 (одного) року позбавлення волі, звільнивши його від його відбування з випробуванням на підставі ст.75 КК України, з покладенням відповідних обов`язків визначених ч.1 ст.76 КК України, яка на думку суду, буде достатньою для його виправлення та перевиховання і попередження вчинення ним нових злочинів.

Речові докази:

- металеву сітку для огорожі довжиною 13,3 м, висотою 1,2 м., розмір вічка 4x4 см, товщиною дроту 0,1 см; металеву сітку для огорожі довжиною 7 м., висотою 1,1м.,розмір вічка 7x7 см., товщиною дроту 0,2 см., які передані на зберігання до кімнати зберігання речових доказів Старосинявського ВП за адресою смт.Стара Синява, вул.Грушевського, 50, - повернути за належністю КП «Старосинявський центральний водоканал №1»;

- металеві плоскогубці з синіми ручками (т.1 а.п. 51) які передані на зберігання до кімнати зберігання речових доказів Старосинявського ВП за адресою смт.Стара Синява, вул.Грушевського, 50, - конфіскувати в доход держави;

- DVD-R диск із проведенням допиту підозрюваного ОСОБА_4 , який долучений до матеріалів кримінального провадження залишити при матеріалах справи;

- DVD-R диск із проведенням слідчого експерименту за участі підозрюваного ОСОБА_4 , долучений до матеріалів кримінального провадження залишити при матеріалах справи.

Стягнути з ОСОБА_4 вдоход державногобюджету 490(чотиристадев`яносто) гривень 35 копійок судових витрат за проведення товарознавчої експертизи, згідно довідки №12.1-0451:20 від 27.05.2020 року.

Запобіжний захід під час проведення досудового розслідування ОСОБА_4 не обирався і суд приходить до переконання, що не має необхідності його обирати і до набрання вироком законної сили.

На підставі викладеного, керуючись ст.ст.110, 368-371, 374, 395 КПК України, суд

УХВАЛИВ:

ОСОБА_4 визнати винуватим у вчиненні кримінального правопорушення, передбаченого ч.1 ст.185 КК України та призначити йому покарання у виді позбавлення волі на строк 1 (один) рік.

На підставі ст.75 КК України ОСОБА_4 звільнити від відбування покарання з випробуванням і встановити йому іспитовий строк тривалістю 1 (один) рік.

У відповідності до ст.76 КК України покласти на ОСОБА_4 наступні обов`язки: періодично з`являтися для реєстрації до уповноваженого органу з питань пробації; повідомляти уповноважений орган з питань пробації про зміну місця проживання.

Речові докази:

- металеву сітку для огорожі довжиною 13,3 м, висотою 1,2 м., розмір вічка 4x4 см, товщиною дроту 0,1 см; металеву сітку для огорожі довжиною 7 м., висотою 1,1м.,розмір вічка 7x7 см., товщиною дроту 0,2 см., які передані на зберігання до кімнати зберігання речових доказів Старосинявського ВП за адресою смт.Стара Синява, вул. Грушевського, 50, - повернути за належністю КП «Старосинявський центральний водоканал №1»;

- металеві плоскогубці з синіми ручками, які передані на зберігання до кімнати зберігання речових доказів Старосинявського ВП за адресою смт.Стара Синява, вул. Грушевського, 50, - конфіскувати в доход держави;

- DVD-R диск із проведенням допиту підозрюваного ОСОБА_4 , який долучений до матеріалів кримінального провадження залишити при матеріалах справи;

- DVD-R диск із проведенням слідчого експерименту за участі підозрюваного ОСОБА_4 , долучений до матеріалів кримінального провадження залишити при матеріалах справи.

Стягнути з ОСОБА_4 вдоход державногобюджету 490(чотиристадев`яносто) гривень 35 копійок судових витрат за проведення товарознавчої експертизи, згідно довідки №12.1-0451:20 від 27.05.2020 року.

Міру запобіжного заходу до набрання вироком законної сили ОСОБА_4 не обирати.

На вирок суду може бути подана апеляція до Хмельницького апеляційного суду через Летичівський районний суд Хмельницької області протягом тридцяти днів з дня його проголошення.

Вирок суду набирає законної сили після закінчення строку подання апеляційної скарги, якщо таку скаргу не було подано.

Копія вироку негайно після його проголошення вручається обвинуваченому та прокурору.

Суддя: підпис ОСОБА_1

Суддя Летичівського

районного суду ОСОБА_1

Дата ухвалення рішення16.09.2020
Оприлюднено10.02.2023
Номер документу91585454
СудочинствоКримінальне

Судовий реєстр по справі —684/260/20

Вирок від 16.09.2020

Кримінальне

Летичівський районний суд Хмельницької області

Лазаренко А. В.

Ухвала від 25.06.2020

Кримінальне

Летичівський районний суд Хмельницької області

Лазаренко А. В.

Ухвала від 19.06.2020

Кримінальне

Летичівський районний суд Хмельницької області

Лазаренко А. В.

Ухвала від 04.06.2020

Кримінальне

Хмельницький апеляційний суд

Вітюк І. В.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні