Рішення
від 10.09.2020 по справі 905/1389/20
ГОСПОДАРСЬКИЙ СУД ДОНЕЦЬКОЇ ОБЛАСТІ

ГОСПОДАРСЬКИЙ СУД ДОНЕЦЬКОЇ ОБЛАСТІ

61022, м. Харків, пр. Науки, 5, тел.:(057) 702-07-99, факс: (057) 702-08-52,

гаряча лінія: (096) 068-16-02, E-mail: inbox@dn.arbitr.gov.ua,

код ЄДРПОУ: 03499901, UA628999980313141206083020002


Р І Ш Е Н Н Я

іменем України

10.09.2020 Справа № 905/1389/20

Господарський суд Донецької області у складі:

Судді Фурсової С.М.,

при секретарі судового засідання Корецькій А.П.,

розглянувши у відкритому судовому засіданні в приміщенні господарського суду справу за позовом фізичної особи- підприємця Данилова Віктора Вікторовича ( АДРЕСА_1 ; ІПН НОМЕР_1 )

до Шевченківської селищної ради міста Покровська Донецької області (85316, Донецька область, місто Покровськ, смт. Шевченко, вулиця Центральна, будинок 1; код ЄДРПОУ 04341896)

про стягнення 59 390,46 гривень, -

за участю представників сторін:

від позивача : не з`явились

від відповідача : не з`явились

С У Т Ь С П О Р У

Фізична особа-підприємець Данилов Віктор Вікторович звернувся до Господарського суду Донецької області з позовною заявою до Шевченківської селищної ради міста Покровська Донецької області про стягнення 61 492,46 гривень, з яких: 58 000,00 гривень - основна заборгованість, 890,46 гривень - інфляційні втрати, 500,00 гривень - 3% річних.

В обґрунтування заявлених вимог позивач посилається на те, що між сторонами укладено договір №1 від 30.01.2020, згідно з яким позивач зобов`язався надати послуги з обслуговування зелених насаджень, а відповідач - своєчасно та в повному обсязі оплатити такі послуги. Як стверджує позивач, свої зобов`язання за договором він виконав, послуги надав. Претензій щодо обсягу, якості та строків надання послуг у відповідача немає, однак, свої зобов`язання щодо оплати виконаних робіт останній не виконав, як наслідок за останнім утворилась заборгованість. Також, позивачем нараховані 3% та інфляційні втрати.

Ухвалою Господарського суду Донецької області від 28.07.2020 прийнято позовну заяву до розгляду та відкрито провадження у справі №905/1389/20, справу постановлено розглядати за правилами спрощеного позовного провадження з викликом учасників справи, судове засідання призначити на 20.08.2020.

На електронну пошту суду 19.08.2020 від представника позивача надійшли заяви про відкладення розгляду справи, у зв`язку з тим, що вирішується питання з Шевченківською селищною радою м. Покровська Донецької області щодо виплати заборгованості по договору №1 від 30.01.2020.

Через канцелярію суду 19.08.2020 від представника позивача надійшла заява про долучення доказів до матеріалів справи, а саме доказів витрат на професійну правничу допомогу, які будуть понесені позивачем.

Враховуючи неможливість розгляду справи у судовому засіданні 20.08.2020, з метою забезпечення процесуальних прав сторін, господарським судом задоволено клопотання позивача та відкладено судове засідання на 10.09.2020.

У судове засідання 10.09.2020 сторони не з`явились, про дату, час та місце розгляду справи повідомлялись своєчасно та належним чином.

Стаття 42 Господарського процесуального кодексу України передбачає, що прийняття участі у судовому засіданні є правом сторони.

Відповідач своїм правом на подання відзиву не скористався, в інший спосіб своєї позиції на довів.

У разі ненадання відповідачем відзиву у встановлений судом строк без поважних причин, суд вирішує справу за наявними матеріалами (ч.9 ст.165 ГПК України).

З огляду на те, що під час розгляду справи судом було створено сторонам необхідні умови для доведення фактичних обставин справи, зокрема, було надано достатньо часу для реалізації кожним учасником спору своїх процесуальних прав, передбачених ст.ст. 42, 46 Господарського процесуального кодексу України, суд дійшов висновку про можливість розгляду справи по суті.

Враховуючи вищенаведене, суд вважає за необхідне розглянути справу за наявними матеріалами.

При дослідженні матеріалів справи судом встановлено, що позивачем ціна позову визначена в розмірі 61 492,46 гривень, яка складається з 58 000,00 гривень основної заборгованості, 890,46 гривень інфляційних втрат, 500,00 гривень 3% річних та 2 102,00 гривень витрат на оплату судового збору.

Ціна позову - це грошовий вираз майнових вимог позивача. Ціна позову у позовах про стягнення грошових коштів - сумою, яка стягується.

Судовий збір - збір, що справляється на всій території України за подання заяв, в даному випадку позовної заяви, та який обраховується від ціни позову. Сплачена сума судового збору відноситься до судових витрат і не включається до ціни позову.

З огляду на вказане, судом визначається ціна позову в сумі 59 390,46 гривень, виходячи з розміру заявлених до стягнення сум.

Розглянувши подані документи, дослідивши матеріали справи, господарський суд -

В С Т А Н О В И В

30 січня 2020 року між Шевченківською селищною радою міста Покровська Донецької області (далі - Замовник, відповідач) та Фізичною особою-підприємцем Даниловим Віктором Вікторовичем (далі - Виконавець, позивач) був укладений договір №1, згідно з п.1.1. якого Виконавець зобов`язався надати послуги з обслуговування зелених насаджень смт. Шевченко, м. Покровська Донецької області, а Замовник - своєчасно та в повному обсязі оплатити такі послуги. ДК 021:2015:77310000-6 - Послуги з озеленення територій та утримання зелених насаджень .

Виконавець зобов`язаний надати послуги, визначені у п.1.1. договору в період з 01.01.2020 по 31.12.2020 ( п.2.1. договору).

Згідно з п.2.2. договору місце надання послуг: Донецька область, місто Покровськ, смт.Шевченко.

За умовами п.2.3. договору факт здачі наданих послуг підтверджується актом наданих послуг.

Вартість послуг на рік складає 199 900,00 гривень без ПДВ, згідно кошторису та рахунку (п.3.1. договору).

Відповідно до п.3.2. договору підставою для проведення розрахунків є акт наданих послуг, який підписується обома сторонами та скріплюється печатками за договором.

Оплата за договором здійснюється в безготівковій формі - шляхом перерахування грошових коштів на р/р Виконавця не пізніше 10 числа місяця, що слідує за звітним на підставі підписаного акту наданих послуг (п.3.3. договору).

Договір згідно п.6.1. набуває чинності з моменту підписання його обома сторонами та діє до повного виконання зобов`язань сторонами, визначених цим договором, але в будь-якому випадку до 31.12.2020.

Договір складено та підписано уповноваженими представниками сторін.

Додатково до договору сторонами затверджено розрахунок кошторисної трудоємкості людино/годин, кошторис на обслуговування зелених насаджень, графік виконання робіт.

Особливості регулювання майнових відносин у сфері господарювання визначаються Господарським кодексом України. Майнові зобов`язання, які виникають між учасниками господарських відносин регулюються Цивільним кодексом України з урахуванням особливостей, передбачених Господарським кодексом України.

Згідно з пунктом 1 частини 2 статті 11 Цивільного кодексу України підставами виникнення цивільних прав та обов`язків, зокрема, є договори та інші правочини. Відповідно до частин 1, 2, 4 статті 202 названого Кодексу, правочинами є дія особи, спрямована на набуття, зміну або припинення цивільних прав та обов`язків; правочини можуть бути односторонніми та дво- чи багатосторонніми (договори); дво- чи багатосторонніми правочинами є погоджена дія двох або більше сторін.

Господарські договори укладаються за правилами, встановленими Цивільним кодексом України з урахуванням особливостей, передбачених Господарським кодексом України, іншими нормативно-правовими актами щодо окремих видів договорів (ч. 7 ст. 179 ГК України).

До виконання господарських договорів застосовуються відповідні положення Цивільного кодексу України з урахуванням особливостей, передбачених Господарським кодексом України (ч. 1 ст. 193 ГК України).

За змістом статей 6, 627 ЦК України сторони є вільними в укладенні договору, виборі контрагента та визначенні умов договору з урахуванням вимог цього Кодексу, інших актів цивільного законодавства, звичаїв ділового обороту, вимог розумності та справедливості.

Відповідно до ч.1 ст. 901 Цивільного кодексу України, за договором про надання послуг одна сторона (виконавець) зобов`язується за завданням другої сторони (замовника) надати послугу, яка споживається в процесі вчинення певної дії або здійснення певної діяльності, а замовник зобов`язується оплатити виконавцеві зазначену послугу, якщо інше не встановлено договором.

Статтею 509 ЦК України передбачено, що зобов`язанням є правовідношення, в якому одна сторона (боржник) зобов`язана вчинити на користь другої сторони (кредитора) певну дію (передати майно, виконати роботу, надати послугу, сплатити гроші тощо) або утриматися від певної дії, а кредитор має право вимагати від боржника виконання його обов`язку.

Частина перша статті 193 Господарського кодексу України встановлює, що суб`єкти господарювання та інші учасники господарських відносин повинні виконувати господарські зобов`язання належним чином відповідно до закону, інших правових актів, договору, а за відсутності конкретних вимог щодо виконання зобов`язання - відповідно до вимог, що у певних умовах звичайно ставляться. До виконання господарських договорів застосовуються відповідні положення Цивільного кодексу України з урахуванням особливостей, передбачених цим Кодексом.

Частиною другою наведеної статті визначено, що кожна сторона повинна вжити усіх заходів, необхідних для належного виконання нею зобов`язання, враховуючи інтереси другої сторони та забезпечення загальногосподарського інтересу. Порушення зобов`язань є підставою для застосування господарських санкцій, передбачених цим Кодексом, іншими законами або договором.

За приписами статей 525, 526 ЦК України, одностороння відмова від зобов`язання або одностороння зміна його умов не допускається, якщо інше не встановлено договором або законом. Зобов`язання має виконуватися належним чином відповідно до умов договору та вимог законодавства, а за відсутності таких умов та вимог - відповідно до звичаїв ділового обороту або інших вимог, що звичайно ставляться.

Між сторонами були підписані акти приймання-здавання робіт за січень 2020 року на суму 19 200,00 гривень, за лютий 2020 року на суму 19 100,00 гривень, за березень 2020 року на суму 19 700,00 гривень, що є підставою для проведення розрахунків за надані послуги у відповідності до п.3.2. договору.

За відсутності інших підстав, передбачених договором або законом, зобов`язання припиняється його виконанням, проведеним належним чином (стаття 599 ЦК України).

Відповідно до частини першої статті 530 ЦК, якщо в зобов`язанні встановлений строк (термін) його виконання, то воно підлягає виконанню у цей строк (термін).

Зобов`язання припиняється на підставах, встановлених договором або законом (частина перша статті 598 ЦК України).

Як випливає з правової позиції Верхового Суду України, висловленої в постановах № 6-49цс12 від 06.06.2012; № 6-40цс11 від 14.11.2011, правовідношення, в якому боржник зобов`язаний передати гроші як предмет договору або сплатити їх як ціну договору, є грошовими зобов`язаннями.

Відповідно до ст.129 Конституції України та ст.13 Господарського процесуального кодексу України судочинство у господарських судах здійснюється на засадах змагальності.

Згідно ст.ст. 73, 74, 77, 79 Господарського процесуального кодексу України, кожна сторона повинна довести ті обставини, на які вона посилається як на підставу своїх вимог або заперечень. Доказами є будь-які дані, на підставі яких суд встановлює наявність або відсутність обставин (фактів), що обґрунтовують вимоги і заперечення учасників справи, та інших обставин, які мають значення для вирішення справи. Обставини, які відповідно до законодавства повинні бути підтверджені певними засобами доказування, не можуть підтверджуватися іншими засобами доказування. Достатніми є докази, які у своїй сукупності дають змогу дійти висновку про наявність або відсутність обставин справи, які входять до предмета доказування.

Позивачем доведено виконання робіт за договором №1 від 30.01.2020 на загальну суму 58 000,00 гривень за період січень-березень 2020 року.

Позивачем 08.05.2020 направлялась відповідачеві претензія б/н б/д з вимогою сплатити заборгованість по вищевказаному договору.

У відповідь на претензію Відповідач повідомляє листом №01-21/56 від 15.05.2020, що для договору від 30.01.2020 року №1 були виділені кошти з бюджету Покровської міської ради по КЕКД 41053900 Інші субвенції з місцевого бюджету , але згідно заявки на фінансування №1 від 01.04.2020 та копії акту виконаних робіт №1 від 06.04.2020 фінансовим управлінням Покровської міської ради не були перераховані кошти на казначейські рахунки Шевченківської селищної ради м. Покровська Донецької області. Тому, як тільки кошти надійдуть на рахунок Шевченківської селищної ради, оплата пройде впродовж трьох днів.

Листом №01-21/57 від 21.05.2020 відповідач просив надати в 10-ти денний строк всі внутрішні документи (тобто всі затрати на матеріали, паливо, експлуатацію обладнання, підвоз людей, заробітну плату, нарахування на заробітну плату, рентабельність, єдиний податок, кількість виконаних робіт і т.д) по договору № 1 від 30.01.2020.

Позивачем 29.05.2020 повторно направлено відповідачеві претензію з вимогою сплатити заборгованість по вищевказаному договору.

Зазначена претензія була залишена відповідачем без відповіді.

Відповідач доказів оплати наданих послуг у вказаному розмірі на момент прийняття рішення у справі суду не надав, а тому вказана сума є його боргом та підлягає стягненню на користь позивача.

За несвоєчасну оплату відповідачем наданих послуг позивачем заявлено до стягнення 3% річних в розмірі 500,00 гривень за період з 10.02.2020 по 24.06.2020, а також інфляційні втрати за період лютий 2020 року - червень 2020 року в розмірі 890,46 гривень.

Відповідно до статті 625 ЦК України боржник, який прострочив виконання грошового зобов`язання, на вимогу кредитора зобов`язаний сплатити суму боргу з урахуванням встановленого індексу інфляції за весь час прострочення, а також три відсотки річних від простроченої суми, якщо інший розмір процентів не встановлений договором або законом.

Як роз`яснив Пленум Верховного Суду України у пункті 11 постанови від 18 грудня 2009 року № 14 Про судове рішення у цивільній справі , у мотивувальній частині рішення слід наводити дані про встановлені судом обставини, що мають значення для справи, їх юридичну оцінку та визначені відповідно до них правовідносини, а також оцінку всіх доказів, розрахунки, з яких суд виходив при задоволенні грошових та інших майнових вимог. Встановлюючи наявність або відсутність фактів, якими обґрунтовувалися вимоги чи заперечення, визнаючи одні та відхиляючи інші докази, суд має свої дії мотивувати та враховувати, що доказування не може ґрунтуватися на припущеннях.

Відтак, суд зобов`язаний належним чином дослідити поданий стороною доказ (в даному випадку - розрахунок 3% річних та інфляційних втрат), перевірити його, оцінити в сукупності та взаємозв`язку з іншими наявними у справі доказами, а у випадку незгоди з ним повністю чи частково - зазначити правові аргументи на його спростування і навести у рішенні свій розрахунок - це процесуальний обов`язок суду.

Аналогічна правова позиція висловлена Великою Палатою Верховного суду у постанові від 04.06.2019 у справі №916/190/18.

Перевіривши здійснений позивачем розрахунок 3% річних, суд дійшов висновку, що він є не вірним, оскільки позивачем неправильно визначено момент виникнення прострочення платежу.

Так, згідно п.3.3. договору оплата за договором здійснюється в безготівковій формі - шляхом перерахування грошових коштів на р/р Виконавця не пізніше 10 числа місяця , що слідує за звітним на підставі підписаного акту наданих послуг

Тобто прострочення платежу виникає з 11 числа місяця , що слідує за звітним.

Так, за здійсненим судом перерахунком, загальний розмір 3% річних за порушення строків оплати наданих послуг становить 499,52 гривень, з розрахунку:

за Актом приймання-передачі за січень 2020 року за період з 11.02.2020 по 24.06.2020 = 212,46 гривень;

за Актом приймання-передачі за лютий 2020 року за період з 11.03.2020 по 24.06.2020 = 165,95 гривень;

за Актом приймання-передачі за березень 2020 року за період з 11.04.2020 по 24.06.2020= 121,11 гривень.

Щодо стягнення інфляційних втрат.

Згідно з пунктом 6 Методики розрахунку базового індексу споживчих цін, затвердженої Наказом Державного комітету статистки України від 27 липня 2007 року № 265 індекс інфляції це показник, що характеризує динаміку загального рівня цін на товари та послуги, які купуються населенням для невиробничого споживання, який визначається виключно Держкомстатом і його найменший період визначення становить місяць, а розмір боргу з урахуванням індексу інфляції обчислюється виходячи з суми боргу, що мав місце на останній день місяця, в якому платіж мав бути здійснений, помноженої на індекс інфляції, визначений Держкомстатом, за період прострочки.

У пунктах 3.1, 3.2 постанови пленуму Вищого господарського суду України від 17 грудня 2013 року № 14 Про деякі питання практики застосування законодавства про відповідальність за порушення грошових зобов`язань роз`яснено, що інфляційні нарахування на суму боргу, сплата яких передбачена частиною другою статті 625 ЦК України, не є штрафною санкцією, а виступають способом захисту майнового права та інтересу, який полягає у відшкодуванні матеріальних втрат кредитора від знецінення коштів внаслідок інфляційних процесів за весь час прострочення в їх сплаті. Зазначені нарахування здійснюються окремо за кожен період часу, протягом якого діяв відповідний індекс інфляції, а одержані таким чином результати підсумовуються за весь час прострочення виконання грошового зобов`язання. Розмір боргу з урахуванням індексу інфляції визначається, виходячи з суми боргу, що існувала на останній день місяця, в якому платіж мав бути здійснений, помноженої на індекс інфляції, визначений названою Державною службою, за період прострочення починаючи з місяця, наступного за місяцем, у якому мав бути здійснений платіж, і за будь-який місяць (місяці), у якому (яких) мала місце інфляція. При цьому в розрахунок мають включатися й періоди часу, в які індекс інфляції становив менше одиниці (тобто мала місце дефляція).

Дослідивши поданий розрахунок інфляційних втрат, господарським судом встановлено, що позивачем не враховано вище вказані положення тому не вірно визначено періоди нарахування.

За здійсненим господарським судом перерахунком, виконаним за допомогою програми інформаційно-пошукової системи ЛІГА Закон , розмір інфляційних втрат за порушення строків оплати, який підлягає стягненню, за період березень 2020 року - червень 2020 року становить 656,05 гривень з розрахунку:

за Актом приймання-передачі за січень 2020 року за період березень 2020 року - червень 2020 року = 406,09 гривень. Частиною другою статті 237 Господарського процесуального кодексу України визначено, що при ухваленні рішення суд не може виходити у рішенні за межі позовних вимог, а отже, позовні вимоги в цій частині задовольняються судом в заявленому розмірі - 308,25 гривень;

за Актом приймання-передачі за лютий 2020 року за період квітень 2020 року - червень 2020 року = 249,18 гривень;

за Актом приймання-передачі за березень 2020 року за період травень 2020 року - червень 2020 року = 98,62 гривень.

Щодо розподілу судових витрат.

Відповідно до ч. 1, 3 ст. 123 ГПК України судові витрати складаються з судового збору та витрат, пов`язаних з розглядом справи.

До витрат, пов`язаних з розглядом справи, належать витрати:

1) на професійну правничу допомогу;

2) пов`язані із залученням свідків, спеціалістів, перекладачів, експертів та проведенням експертизи;

3) пов`язані з витребуванням доказів, проведенням огляду доказів за їх місцезнаходженням, забезпеченням доказів;

4) пов`язані з вчиненням інших процесуальних дій, необхідних для розгляду справи або підготовки до її розгляду.

Відповідно до ч. 1-2 ст. 124 ГПК України разом з першою заявою по суті спору кожна сторона подає до суду попередній (орієнтовний) розрахунок суми судових витрат, які вона понесла і які очікує понести у зв`язку із розглядом справи.

У разі неподання стороною попереднього розрахунку суми судових витрат, суд може відмовити їй у відшкодуванні відповідних судових витрат, за винятком суми сплаченого нею судового збору.

У позовній заяві позивачем заявлено про компенсацію йому витрат оплату судового збору в розмірі 2 102,00 гривень.

Орієнтовного розрахунку судових витрат позовна заява не містить ані у вигляді окремого документа, а ні за текстом позову.

Як встановлено судом, Договір про надання правової допомоги №07/06/2020 та Додаткова угода до нього, що визначає вартість послуг, підписані сторонами 24.06.2020 .

Акт приймання-передачі по договору про надання правової допомоги №07/06/2020 від 24.06.2020 підписано 25.06.2020 .

Позовна заява підписана представником позивача адвокатом Молчановою Н.В. та надыслана до суду 21.07.2020 .

Отже, на момент звернення до суду з даним позовом, заявник мав можливість подати орієнтовний розрахунок судових витрат та всі відповідні докази разом з позовною заявою.

У зв`язку з неподанням позивачем попереднього розрахунку суми судових витрат, суд відмовляє у відшкодуванні витрат на професійну правничу допомогу.

Також, судом враховано й наступне.

Згідно з ч.ч.3-4 ст. 126 ГПК України для визначення розміру витрат на професійну правничу допомогу з метою розподілу судових витрат учасник справи подає детальний опис робіт (наданих послуг), виконаних адвокатом, та здійснених ним витрат, необхідних для надання правничої допомоги.

Розмір витрат на оплату послуг адвоката має бути співмірним із:

1) складністю справи та виконаних адвокатом робіт (наданих послуг);

2) часом, витраченим адвокатом на виконання відповідних робіт (надання послуг);

3) обсягом наданих адвокатом послуг та виконаних робіт;

4) ціною позову та (або) значенням справи для сторони, в тому числі впливом вирішення справи на репутацію сторони або публічним інтересом до справи.

Відповідно до абз. 1-2 ч. 8 ст. 129 ГПК України розмір судових витрат, які сторона сплатила або має сплатити у зв`язку з розглядом справи, встановлюється судом на підставі поданих сторонами доказів (договорів, рахунків тощо).

З Акту приймання-передачі б/н від 25.06.2020 по договору про надання правової допомоги №07/06/2020 від 24.06.2020 та розрахунку витрат на правову допомогу вбачається приймання ФОП Даниловим В.В. таких послуг як:

- ознайомлення з документами;

- збір доказів;

- розрахунок пені, 3% річних, інфляційних втрат;

- складання позовної заяви;

- засвідчення копій документів;

- формування та направлення позову до господарського суду.

При цьому, подана до суду позовна заява не містить вимог щодо стягнення пені, копії долучених до позовної заяви документів засвідчені 21.07.2020 , позов поданий до суду також 21.07.2020 , тобто після підписання Акту приймання-передачі б/н від 25.06.2020 по договору про надання правової допомоги №07/06/2020 від 24.06.2020.

А тому подані до суду докази витрат на професійну правничу допомогу, які позивач очікує понести, не є належними.

Згідно статті 129 Господарського процесуального кодексу України, витрати по сплаті судового збору покладаються на сторін пропорційно розміру задоволених вимог.

Керуючись статтями 12, 73, 74, 76-79, 86, 91, 96, 129, 130, 185, 191, 231, 236-238, 247-252 Господарського процесуального кодексу України, господарський суд -

В И Р I Ш И В

Позовні вимоги Фізичної особи-підприємця Данилова Віктора Вікторовича до Шевченківської селищної ради міста Покровська Донецької області про стягнення 59 390,46 гривень, з яких: 58 000,00 гривень основна заборгованість, 500,00 гривень 3% річних, 890,46 гривень інфляційні втрати - задовольнити частково.

Стягнути з Шевченківської селищної ради міста Покровська Донецької області (85316, Донецька область, місто Покровськ, смт. Шевченко, вулиця Центральна, будинок 1; код ЄДРПОУ 04341896) на користь Фізичної особи- підприємця Данилова Віктора Вікторовича ( АДРЕСА_1 ; ІПН НОМЕР_1 ) 58 000,00 гривень основна заборгованість, 499,52 гривень 3% річних, 656,05 гривень інфляційних втрат, а також 2 093,67 гривень судового збору.

У задоволенні позовних вимог в частині стягнення 0,48 гривень 3% річних, 234,41 гривень інфляційних втрат - відмовити.

Після набрання рішенням законної сили видати наказ в установленому порядку.

Згідно із ст.241 Господарського процесуального кодексу України рішення господарського суду набирає законної сили після закінчення строку подання апеляційної скарги, якщо апеляційну скаргу не було подано. У разі подання апеляційної скарги рішення, якщо його не скасовано, набирає законної сили після повернення апеляційної скарги, відмови у відкритті чи закриття апеляційного провадження або прийняття постанови суду апеляційної інстанції за наслідками апеляційного перегляду.

Апеляційна скарга відповідно до ст.256 Господарського процесуального кодексу України на рішення суду подається протягом двадцяти днів з дня складення повного судового рішення.

Апеляційна скарга може бути подана учасниками справи до Східного апеляційного господарського суду через Господарський суд Донецької області (п.17.5 Перехідних положень Господарського процесуального кодексу України).

У судовому засіданні 10.09.2020 проголошено та підписано вступну та резолютивну частини рішення.

Повний текст рішення складено та підписано 15.09.2020.

Позивач: Фізична особа- підприємець Данилов Віктор Вікторович ( АДРЕСА_1 ; ІПН НОМЕР_1 )

Відповідач: Шевченківська селищна рада міста Покровська Донецької області (85316, Донецька область, місто Покровськ, смт. Шевченко, вулиця Центральна, будинок 1; код ЄДРПОУ 04341896)

Суддя С.М. Фурсова

Дата ухвалення рішення10.09.2020
Оприлюднено17.09.2020
Номер документу91587995
СудочинствоГосподарське
Сутьстягнення 59 390,46 гривень

Судовий реєстр по справі —905/1389/20

Ухвала від 26.10.2020

Господарське

Господарський суд Донецької області

Фурсова Світлана Миколаївна

Ухвала від 21.09.2020

Господарське

Господарський суд Донецької області

Фурсова Світлана Миколаївна

Рішення від 10.09.2020

Господарське

Господарський суд Донецької області

Фурсова Світлана Миколаївна

Рішення від 10.09.2020

Господарське

Господарський суд Донецької області

Фурсова Світлана Миколаївна

Ухвала від 20.08.2020

Господарське

Господарський суд Донецької області

Фурсова Світлана Миколаївна

Ухвала від 28.07.2020

Господарське

Господарський суд Донецької області

Фурсова Світлана Миколаївна

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні