Ухвала
від 17.09.2020 по справі 914/2356/20
ГОСПОДАРСЬКИЙ СУД ЛЬВІВСЬКОЇ ОБЛАСТІ

ГОСПОДАРСЬКИЙ СУД ЛЬВІВСЬКОЇ ОБЛАСТІ

УХВАЛА

17.09.2020 Справа № 914/2356/20

м.Львів

Господарський суд Львівської області у складі судді Кітаєвої С.Б., розглянувши матеріали заяви Товариства з обмеженою відповідальністю "Львівенергозбут", м.Львів

про видачу судового наказу за вимогою про стягнення з Фізичної особи - підприємця Мялковського Олександра Андрійовича 11822,68 грн основного боргу за договором про постачання електричної енергії споживачу постачальником універсальних послуг.

ВСТАНОВИВ:

На розгляд Господарського суду Львівської області надійшла заява Товариства з обмеженою відповідальністю "Львівенергозбут" про видачу судового наказу про стягнення з Фізичної особи - підприємця Мялковського Олександра Андрійовича (ідентифікаційний код НОМЕР_1 ) на користь Товариства з обмеженою відповідальністю "Львівенергозбут" (код ЄДРПОУ 42092130) 11822,68 грн основного боргу за договором про постачання електричної енергії споживачу постачальником універсальних послуг.

Відповідно до ст. 148 Господарського процесуального кодексу України судовий наказ може бути видано тільки за вимогами про стягнення грошової заборгованості за договором, укладеним у письмовій (в тому числі електронній) формі, якщо сума вимоги не перевищує ста розмірів прожиткового мінімуму для працездатних осіб. Особа має право звернутися до суду з вимогами, визначеними у частині першій цієї статті, в наказному або спрощеному позовному провадженні на свій вибір.

Згідно із ч. 1 ст. 150 Господарського процесуального кодексу України, заява про видачу судового наказу подається до суду у письмовій формі та підписується заявником.

Пунктом 2 частини 2 ст. 150 ГПК України передбачено, що у заяві повинно бути зазначено повне найменування (для юридичних осіб) або ім`я (прізвище, ім`я та по батькові) (для фізичних осіб) заявника і боржника, їх місцезнаходження (для юридичних осіб) або місце проживання, ідентифікаційний код юридичної особи в Єдиному державному реєстрі підприємств і організацій України заявника та боржника, реєстраційний номер облікової картки платника податків заявника та боржника (для фізичних осіб) за його наявності або номер і серію паспорта заявника та боржника (для фізичних осіб - громадян України), вказівку на статус фізичної особи - підприємця (для фізичних осіб - підприємців), а також офіційні електронні адреси та інші дані, якщо вони відомі заявнику, які ідентифікують боржника.

Як вбачається із заяви про видачу судового наказу, заявником у вступній частині заяви вказано ідентифікаційний код та місце знаходження боржника - Фізичної особи-підприємця Мялковського Олександра Андрійовича: НОМЕР_1 ; АДРЕСА_1 .

Згідно до даних з Єдиного державного реєстру юридичних осіб, фізичних осіб-підприємців та громадських формувань за ідентифікаційним кодом: НОМЕР_1 зареєстрована Фізична особа-підприємець Мялковський Олександр Андрійович з місцем проживання: АДРЕСА_2 . Відтак, заявником не дотримано вимог п.2 ч.2 ст.150 Господарського процесуального кодексу України, зокрема щодо зазначення у заяві місця проживання Фізичної особи-підприємця боржника в Єдиному державному реєстрі підприємств і організацій України.

Відповідно до вимог ст. п. 1 ч. 1 ст. 152 ГПК України, суддя відмовляє у видачі судового наказу, якщо заяву подано з порушеннями вимог статті 150 цього Кодексу.

Відмова у видачі судового наказу з підстав, передбачених пунктами 1, 2, 8, 9 частини першої статті 152 цього Кодексу, не є перешкодою для повторного звернення з такою самою заявою в порядку, встановленому цим розділом, після усунення її недоліків (ч. 1 ст. 153 ГПК України).

Керуючись ст. 150, п. 1 ч. 1 ст. 152, ст. ст. 153, 154, 234 Господарського процесуального кодексу України, суд -

УХВАЛИВ:

Відмовити Товариству з обмеженою відповідальністю "Львівенергозбут" у видачі судового наказу в порядку наказного провадження про стягнення з Фізичної особи - підприємця Мялковського Олександра Андрійовича (ідентифікаційний код НОМЕР_1 ) на користь Товариства з обмеженою відповідальністю "Львівенергозбут" (код ЄДРПОУ 42092130) 11822,68 грн основного боргу за договором про постачання електричної енергії споживачу постачальником універсальних послуг.

Ухвала набирає законної сили відповідно до вимог ст. 235 ГПК України і може бути оскаржена до апеляційної інстанції у строки передбачені ст. 256 ГПК України.

Інформація щодо руху справи розміщена в мережі Інтернет на інформаційному сайті за посиланням http://www.reyestr.court.gov.ua та на офіційному веб-порталі судової влади України за посиланням:://court.gov.ua.

Суддя С.Б. Кітаєва

Дата ухвалення рішення17.09.2020
Оприлюднено17.09.2020

Судовий реєстр по справі —914/2356/20

Ухвала від 17.09.2020

Господарське

Господарський суд Львівської області

Кітаєва С.Б.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмТелеграмВайберВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні