Ухвала
від 15.09.2020 по справі 405/5530/20
ЛЕНІНСЬКИЙ РАЙОННИЙ СУД М.КІРОВОГРАДА

Справа № 405/5530/20

1-кс/405/2654/20

УХВАЛА

ІМЕНЕМ УКРАЇНИ

15 вересня 2020 року слідчий суддяЛенінського районногосуду м.Кіровограда ОСОБА_1 , присекретарі ОСОБА_2 ,за участіслідчих ОСОБА_3 та ОСОБА_4 ,розглянувши клопотання старшого слідчого з ОВС першого ВРКП слідчого управління ГУ ДФС у Кіровоградській області ОСОБА_3 ,у кримінальномупровадженні,внесеному доЄдиного реєструдосудових розслідувань04.04.2019року за№ 12019120020002639, про надання дозволу на проведення обшуку,

ВСТАНОВИВ:

слідчий запогодженням зпрокурором звернувсядо судуз клопотаннямпро наданнядозволу напроведення обшуку території та приміщень ПП «Олександрія Преміум» (код за ЄДРПОУ 42329970), за адресою: Кіровоградська обл., м. Олександрія, вул. Леоніда Коваленка, 32, яке належить на праві власності Товариству з обмеженою відповідальністю «МІДАС-АВТО» (код за ЄДРПОУ 34987756), з метою відшукання і вилучення предметів кримінального правопорушення незаконно виготовлених алкогольних напоїв, спирту етилового, знарядь скоєння кримінального правопорушення (транспортних засобів, якими транспортується придбаний незаконно виготовлені спирт і алкогольні напої, тари, ємностей різних об`ємів для зберігання та виготовлення алкогольних напоїв, шлангів, лійок, водяних насосів, спиртометрів, різних інгредієнтів для виготовлення алкогольних напоїв, етикеток, клею, пристроїв для закупорювання пляшок з незаконно виготовленими алкогольними напоями, пломб і засобів для пломбування, тощо), чорнових рукописних/друкованих записів, інших предметів та документів на паперових та електронних носіях (системні блоки до персональних комп`ютерів, флеш-накопичувачі, компакт-диски, тощо), які можуть мати значення для встановлення істини по даному кримінальному провадженню.

Вобґрунтуванняклопотання слідчийзазначив,що у провадженні слідчого управління ГУ ДФС у Кіровоградській області перебуває кримінальне провадження внесене до Єдиного реєстру досудових розслідувань 04.04.2019 за №12019120020002639, за ознаками кримінальних правопорушень, передбачених ч.1 ст.199, ч.2, 3 ст.204 КК України.

Досудовим розслідуванням встановлено, що на території м. Кропивницького, Кіровоградської та Черкаської областей здійснюють підробку марок акцизного податку невстановлені слідством особи.

Також, невстановлені особи здійснили незаконне виготовлення алкогольних напоїв під виглядом готової горілчаної продукції з написом на етикетках «Горілка Олександрія «Пшенична», у кількості 20 ящиків зі скляними пляшками, ємністю по 0,5 л. кожна, в загальній кількості 400 пляшок, які в подальшому 13.06.2020 близько 16.00 години поблизу «Байраківського» пляжу в місті Олександрія Кіровоградської області були реалізовані мешканцю смт. Пантаївка м. Олександрія Кіровоградської області ОСОБА_5 , за ціною 30 грн. за одну пляшку.

Крім цього, невстановлені слідством особи здійснили незаконне виготовлення марок акцизного податку, що були використані для маркування незаконно виготовлених алкогольних напоїв під виглядом готової горілчаної продукції з написом на етикетках «Горілка Олександрія «Пшенична», у кількості 20 ящиків зі скляними пляшками, ємністю по 0,5 л. кожна, в загальній кількості 400 пляшок, які в подальшому 13.06.2020 близько 16.00 години поблизу «Байраківського» пляжу в м. Олександрія Кіровоградської області були реалізовані мешканцю смт. Пантаївка м. Олександрія Кіровоградської області ОСОБА_5 17.06.2020 під час проведення обшуку напівпричепу марки ICHWARZMEILLER, моделі SPA-3E, д.н.з. НОМЕР_1 , що використовувався ОСОБА_5 , було виявлено та вилучено вищевказану незаконно виготовлену алкогольну продукцію з наклеєними на пляшках підробленими марками акцизного податку, що підтверджується висновком судової технічної експертизи документів Кропивницького НДЕКЦ МВС України №164 від 26.06.2020.

Також, досудовим розслідуванням встановлено, що одним з місць придбання незаконно виготовленого спирту етилового з метою подальшого незаконного виготовлення з нього алкогольних напоїв є ПП «Олександрія Преміум» (код за ЄДРПОУ 42329970), за адресою: Кіровоградська обл., м.Олександрія, вул.Леоніда Коваленка,32.

За результатами проведених слідчих (розшукових) дій по даному кримінальному провадженню встановлено, що невстановлені особи здійснюють придбання незаконно виготовленого спирту етилового з метою подальшого виготовлення з нього алкогольних напоїв та збуту, з території ПП «Олександрія Преміум» (код за ЄДРПОУ 42329970), за адресою: Кіровоградська обл., м.Олександрія, вул. Леоніда Коваленка,32, яка згідно Інформації з Державного реєстру речових прав на нерухоме майно та Реєстру прав власності на нерухоме майно №223921686 від 14.09.2020, належить на праві власності Товариству з обмеженою відповідальністю «МІДАС-АВТО» (код за ЄДРПОУ 34987756).

При розгляді клопотання в суді слідчий підтримав його повністю.

Заслухавши слідчого та дослідивши матеріали клопотання, слідчий суддя прийшов до наступних висновків.

Відповідно до ч.1 ст.234 КПК України, обшук проводиться з метою виявлення та фіксації відомостей про обставини вчинення кримінального правопорушення, відшукання знаряддя кримінального правопорушення або майна, яке було здобуте у результаті його вчинення, а також встановлення місцезнаходження розшукуваних осіб.

Одночасно ч.5 ст.234 КПК України визначено, що слідчий суддя відмовляє у задоволенні клопотання про обшук, якщо прокурор, слідчий не доведе наявність достатніх підстав вважати, що:1) було вчинено кримінальне правопорушення; 2) відшукувані речі і документи мають значення для досудового розслідування; 3) відомості, які містяться у відшукуваних речах і документах, можуть бути доказами під час судового розгляду; 4) відшукувані речі, документи або особи знаходяться у зазначеному в клопотанні житлі чи іншому володінні особи; 5) за встановлених обставин обшук є найбільш доцільним та ефективним способом відшукання та вилучення речей і документів, які мають значення для досудового розслідування, а також встановлення місцезнаходження розшукуваних осіб, а також заходом, пропорційним втручанню в особисте і сімейне життя особи.

У даному випадку відзначається наявність достатніх підстав вважати, що було вчинено кримінальне правопорушення, зазначені в клопотанні слідчого речі і документи мають значення для досудового розслідування, відомості, які містяться в них, можуть бути доказами під час судового розгляду, а самі речі і документи знаходяться у вказаному в клопотанні приміщенні та його території.

За таких обставин слід визнати наявність передбачених законом підстав для надання дозволу на проведення обшуку території та приміщень ПП «Олександрія Преміум» (код за ЄДРПОУ 42329970), за адресою: Кіровоградська обл., м. Олександрія, вул. Леоніда Коваленка, 32, яке належить Товариству з обмеженою відповідальністю «МІДАС-АВТО» (код за ЄДРПОУ 34987756), з метою відшукання і вилучення предметів кримінального правопорушення незаконно виготовлених алкогольних напоїв, спирту етилового, знарядь скоєння кримінального правопорушення (тари, ємностей різних об`ємів для зберігання та виготовлення алкогольних напоїв, шлангів, лійок, водяних насосів, спиртометрів, різних інгредієнтів для виготовлення алкогольних напоїв, етикеток, клею, пристроїв для закупорювання пляшок з незаконно виготовленими алкогольними напоями, пломб і засобів для пломбування), чорнових рукописних/друкованих записів, предметів та документів на паперових та електронних носіях (системні блоки до персональних комп`ютерів, флеш-накопичувачі, компакт-диски), які можуть мати значення для встановлення істини по даному кримінальному провадженню.

Крім того, слідчим суддею встановлено, що клопотання та додані до нього матеріали не містять обґрунтувань та доказів щодо наявності підстав вважати, що за місцем проведення обшуку, знаходяться транспортні засоби, якими транспортується придбаний незаконно виготовлені спирт і алкогольні напої, а тому в цій частині клопотання слід відмовити.

Керуючись ст.ст.234-235, 309, 369-372 КПК України, слідчий суддя, -

ПОСТАНОВИВ:

клопотання слідчого задовольнити частково.

Надати дозвілна проведенняобшуку території та приміщень ПП «Олександрія Преміум» (код за ЄДРПОУ 42329970), за адресою: Кіровоградська обл., м. Олександрія, вул. Леоніда Коваленка, 32, яке належить Товариству з обмеженою відповідальністю «МІДАС-АВТО» (код за ЄДРПОУ 34987756), з метою відшукання і вилучення предметів кримінального правопорушення незаконно виготовлених алкогольних напоїв, спирту етилового, знарядь скоєння кримінального правопорушення (тари, ємностей різних об`ємів для зберігання та виготовлення алкогольних напоїв, шлангів, лійок, водяних насосів, спиртометрів, різних інгредієнтів для виготовлення алкогольних напоїв, етикеток, клею, пристроїв для закупорювання пляшок з незаконно виготовленими алкогольними напоями, пломб і засобів для пломбування), чорнових рукописних/друкованих записів, предметів та документів на паперових та електронних носіях (системні блоки до персональних комп`ютерів, флеш-накопичувачі, компакт-диски), які можуть мати значення для встановлення істини по даному кримінальному провадженню.

В решті клопотання відмовити.

Строк дії ухвали визначити до 15.10.2020 року.

Ухвала оскарженню не підлягає.

Слідчий суддя

Ленінського районного суду

м. Кіровограда ОСОБА_6

Дата ухвалення рішення15.09.2020
Оприлюднено10.02.2023
Номер документу91598137
СудочинствоКримінальне
Сутьнадання дозволу на проведення обшуку

Судовий реєстр по справі —405/5530/20

Ухвала від 15.09.2020

Кримінальне

Ленінський районний суд м.Кіровограда

Лук'янова О. В.

Ухвала від 15.09.2020

Кримінальне

Ленінський районний суд м.Кіровограда

Лук'янова О. В.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні