Ухвала
від 20.07.2020 по справі 631/596/20
НОВОВОДОЛАЗЬКИЙ РАЙОННИЙ СУД ХАРКІВСЬКОЇ ОБЛАСТІ

Справа № 631/596/20

Провадження № 2-о/631/30/20

У Х В А Л А

про залишення заяви без руху

20 липня 2020 року смт Нова Водолага

Суддя Нововодолазького районного суду Харківської області Пархоменко І. О., розглянувши заяву з додатками ОСОБА_1 , заінтересовані особи: Старовірівська сільська рада Нововодолазького району Харківської області, КОМУНАЛЬНА УСТАНОВА ЗМІЇВСЬКИЙ ГЕРІАТРИЧНИЙ ПАНСІОНАТ, про встановлення опіки над недієздатною особою та призначення опікуна,

В С Т А Н О В И В:

ОСОБА_1 звернувся до Нововодолазького районного суду Харківської області із заявою про встановлення опіки над недієздатною особою та призначення опікуна.

Відповідно до ч. 3 ст. 294 ЦПК України справи окремого провадження розглядаються судом з додержанням загальних правил, встановлених цим Кодексом, за винятком положень щодо змагальності та меж судового розгляду.

Заява повинна відповідати вимогам, визначеним у ст. ст. 175 - 177, 295 - 300 ЦПК України.

ОСОБА_1 просить встановити над недієздатним сином ОСОБА_2 , ІНФОРМАЦІЯ_1 , опіку та призначити батька ОСОБА_1 , ІНФОРМАЦІЯ_2 , опікуном.

Частиною 1 ст. 300 ЦПК України передбачено, що суд, ухвалюючи рішення про обмеження цивільної дієздатності фізичної особи (у тому числі обмеження або позбавлення права неповнолітньої особи самостійно розпоряджатися своїми доходами) чи визнання фізичної особи недієздатною, встановлює над нею відповідно піклування або опіку і за поданням органу опіки та піклування призначає їй піклувальника чи опікуна.

З матеріалів, доданих на обгрунтування позовної заяви вбачається, що 23.03.2020 Зачепилівським районним судом Харківської області по справі № 631/524/19 визнано недієздатним ОСОБА_2 , ІНФОРМАЦІЯ_3 , однак питання про призначення йому піклувальника чи опікуна вирішено не було.

Разом з тим, у відповідності до ч. 1 ст. 60 ЦПК України суд встановлює опіку над фізичною особою у разі визнання її недієздатною і призначає опікуна за поданням органу опіки та піклування.

Оскільки, подання органу опіки та піклування про призначення заявника опікуном до заяви не додано, також відсутнє підтвердження звернення до органу опіки та піклування із заявою щодо доцільності призначення заявника ОСОБА_1 опікуном ОСОБА_2 , заяву ОСОБА_1 , заінтересовані особи: Старовірівська сільська рада Нововодолазького району Харківської області, КОМУНАЛЬНА УСТАНОВА ЗМІЇВСЬКИЙ ГЕРІАТРИЧНИЙ ПАНСІОНАТ, про встановлення опіки над недієздатною особою та призначення опікуна слід залишити без руху, надавши заявникові час для усунення недоліків.

Відповідно до ст. 258 ч. 2 ЦПК України процедурні питання, пов`язані з рухом справи в суді першої інстанції, клопотання та заяви осіб, які беруть участь у справі, питання про відкладення розгляду справи, оголошення перерви, зупинення або закриття провадження у справі, залишення заяви без розгляду, а також в інших випадках, передбачених цим Кодексом, вирішуються судом шляхом постановлення ухвал.

На підставі викладеного, керуючись ст. ст. 175, 177, 185, 260, 293, 294, 295-300 ЦПК України, суддя, -

У Х В А Л И В:

Заяву ОСОБА_1 , заінтересовані особи: Старовірівська сільська рада Нововодолазького району Харківської області, КОМУНАЛЬНА УСТАНОВА ЗМІЇВСЬКИЙ ГЕРІАТРИЧНИЙ ПАНСІОНАТ, про встановлення опіки над недієздатною особою та призначення опікуна залишити без руху.

Повідомити заявника про необхідність усунення зазначених в ухвалі недоліків протягом п"яти днів з дня вручення ухвали про залишення заяви без руху.

Якщо заявник, відповідно до ухвали суду, у встановлений строк виконає вимоги, визначені статтями 175 і 177 цього Кодексу, заява вважається поданою в день первісного її подання до суду.

Якщо заявник не усуне недоліки заяви у строк, встановлений судом, заява вважається неподаною і повертається заявнику.

Повернення заяви не перешкоджає повторному зверненню із заявою до суду, якщо перестануть існувати обставини, що стали підставою для повернення заяви.

Ухвала оскарженню не підлягає і набирає законної сили негайно після її проголошення, якщо інше не передбачено цим Кодексом.

Ухвали, що постановлені судом поза межами судового засідання або в судовому засіданні у разі неявки всіх учасників справи, розгляду справи без повідомлення (виклику) учасників справи, набирають законної сили з моменту їх підписання суддею.

Суддя І. О. Пархоменко

Дата ухвалення рішення20.07.2020
Оприлюднено18.09.2020
Номер документу91605008
СудочинствоЦивільне

Судовий реєстр по справі —631/596/20

Рішення від 19.10.2023

Цивільне

Валківський районний суд Харківської області

Токмакова А. П.

Ухвала від 20.09.2023

Цивільне

Валківський районний суд Харківської області

Токмакова А. П.

Ухвала від 01.08.2023

Цивільне

Валківський районний суд Харківської області

Токмакова А. П.

Ухвала від 02.06.2023

Цивільне

Валківський районний суд Харківської області

Токмакова А. П.

Рішення від 10.11.2020

Цивільне

Нововодолазький районний суд Харківської області

Пархоменко І. О.

Рішення від 10.11.2020

Цивільне

Нововодолазький районний суд Харківської області

Пархоменко І. О.

Ухвала від 12.10.2020

Цивільне

Нововодолазький районний суд Харківської області

Пархоменко І. О.

Ухвала від 20.07.2020

Цивільне

Нововодолазький районний суд Харківської області

Пархоменко І. О.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні