Ухвала
від 17.09.2020 по справі 496/2444/20
БІЛЯЇВСЬКИЙ РАЙОННИЙ СУД ОДЕСЬКОЇ ОБЛАСТІ

Справа № 496/2444/20

Провадження № 1-кп/496/382/20

У Х В А Л А

ІМЕНЕМ УКРАЇНИ

17 вересня 2020 року Біляївський районний суд

Одеської області

у складі: головуючого судді ОСОБА_1

за участю секретаря ОСОБА_2

прокурора ОСОБА_3

захисника ОСОБА_4

обвинуваченої ОСОБА_5

розглянувши у підготовчому судовому засіданні в залі суду м. Біляївка обвинувальний акт у кримінальному провадженні за обвинуваченням ОСОБА_5 у вчиненні кримінального правопорушення, передбаченого ч. 1 ст. 190 КК України,

В С Т А Н О В И В:

В провадженні суду перебуває обвинувальний акт у кримінальному провадженні за обвинуваченням ОСОБА_5 у вчиненні кримінального правопорушення, передбаченого ч. 1 ст. 190 КК України.

У підготовчому судовому засіданні від прокурора надійшло клопотання про повернення йому обвинувального акту, оскільки 01.07.2020 року набрав чинності закон, у відповідності до якого кримінальне правопорушення, у вчиненні якого обвинувачується ОСОБА_5 , віднесений до кримінальних проступків.

Захисник ОСОБА_4 та обвинувачена ОСОБА_5 у підготовчому судовому засіданні не заперечували проти задоволення клопотання прокурора.

Представник потерпілого ОСОБА_6 у підготовче судове засідання не з`явилася, але від неї надійшла заява, в якій вона просила справу розглянути без її участі.

Вислухавши думку прокурора, захисника, обвинуваченої, дослідивши обвинувальний акт та доданий до нього реєстр матеріалів досудового розслідування, суд приходить до висновку про необхідність повернення вказаного обвинувального акту прокурору з наступних підстав.

1 липня 2020 року набрав чинності Закон України від 22.11.2018 року «Про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо спрощення досудового розслідування окремих категорій кримінальних правопорушень».

Відповідно доп.5ч.4розділу ІІ Прикінцевих та перехідних положень вказаного закону, обвинувальні акти, клопотання про застосування примусових заходів медичного або виховного характеру у кримінальних провадженнях про злочини, що визначені як кримінальні проступки, які направлені до суду до набрання чинності цим Законом і не призначені на момент набрання ним чинності до судового розгляду, повертаються прокурору для внесення з урахуванням вимогглави 25Кримінального процесуального кодексу України.

Згідно ч. 1 ст. 12 КК України кримінальні правопорушення поділяються на кримінальні проступки і злочини, а ч. 2 вказаної статті передбачено, що кримінальним проступком є передбачене цим Кодексом діяння (дія чи бездіяльність), за вчинення якого передбачене основне покарання у виді штрафу в розмірі не більше трьох тисяч неоподатковуваних мінімумів доходів громадян або інше покарання, не пов`язане з позбавленням волі.

У відповідності до санкції ч. 1 ст. 190 КК України за вчинення вказаного кримінального правопорушення передбачена кримінальна відповідальність у виді від двох тисячдо трьохтисяч неоподатковуванихмінімумів доходівгромадян абогромадськими роботамина строквід двохсотдо двохсотсорока годин,або виправнимироботами настрок додвох років,або обмеженнямволі настрок дотрьох років.

Таким чином кримінальне правопорушення, у вчиненні якого обвинувачується ОСОБА_5 , відноситься до кримінальних проступків.

Враховуючи те, що у кримінальному провадженні обвинуваченням ОСОБА_5 у вчиненні кримінального правопорушення, передбаченого ч. 1 ст. 190 КК України, не призначено судовий розгляд, вказаний обвинувальний акт підлягає поверненню прокурору для внесення з урахуванням вимогглави 25Кримінального процесуального кодексу України.

Керуючись ст. ст. 314-316 КПК України, ч. ч. 1, 2 ст. 12, ч. 1 ст. 125 КК України, п. 5 ч. 4 розділу II Прикінцевих та перехідних положень Закону України «Про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо спрощення досудового розслідування окремих категорій кримінальних правопорушень», суд

У Х В А Л И В:

Обвинувальний акт у кримінальному провадженні за обвинуваченням ОСОБА_5 у вчиненні кримінального правопорушення, передбаченого ч. 1 ст. 190 КК України повернути прокурору Іллічівської місцевої прокуратури Одеської області ОСОБА_3 для внесення з урахуванням вимогглави 25Кримінального процесуального кодексу України.

На ухвалу може бути подана апеляційна скарга до Одеського апеляційного суду через Біляївський районний суд Одеської області протягом семи днів з дня її проголошення.

Суддя ОСОБА_1

Дата ухвалення рішення17.09.2020
Оприлюднено10.02.2023
Номер документу91622442
СудочинствоКримінальне
КатегоріяЗлочини проти власності Шахрайство

Судовий реєстр по справі —496/2444/20

Ухвала від 12.02.2021

Кримінальне

Біляївський районний суд Одеської області

Галич О. П.

Вирок від 09.10.2020

Кримінальне

Біляївський районний суд Одеської області

Галич О. П.

Ухвала від 17.09.2020

Кримінальне

Біляївський районний суд Одеської області

Трушина О. І.

Ухвала від 17.09.2020

Кримінальне

Біляївський районний суд Одеської області

Трушина О. І.

Ухвала від 26.06.2020

Кримінальне

Біляївський районний суд Одеської області

Трушина О. І.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні