Ухвала
від 16.09.2020 по справі 380/5712/20
ЛЬВІВСЬКИЙ ОКРУЖНИЙ АДМІНІСТРАТИВНИЙ СУД

ЛЬВІВСЬКИЙ ОКРУЖНИЙ АДМІНІСТРАТИВНИЙ СУД

У Х В А Л А

про залучення третьої особи, яка не заявляє

самостійних вимог щодо предмета спору

справа№ 380/5712/20

16 вересня 2020 року

зал судових засідань №10

Львівський окружний адміністративний суд в складі:

головуючого судді Лунь З.І.,

секретар судового засідання Ходань Н.С.,

за участю:

представника позивача Оприска М.В.,

представника відповідача Сигляк І.Я.,

розглянув у підготовчому засіданні клопотання представника позивача про залучення третьої особи, яка не заявляє самостійних вимог щодо предмета спору на стороні відповідача у адміністративній справі за позовом позовної заяви ОСОБА_1 до Західного міжобласного територіального відділення Антимонопольного комітету України, за участю третьої особи, яка не заявляє самостійних вимог щодо предмета спору на стороні позивача, Малого приватного підприємства Нара про визнання протиправними дій, визнання протиправним та скасування розпорядження.

в с т а н о в и в:

ОСОБА_1 (місце проживання: АДРЕСА_1 , ідентифікаційний номер НОМЕР_1 ) звернувся до суду з позовом до Західного міжобласного територіального відділення Антимонопольного комітету України (місцезнаходження: 79000, м.Львів, вул. Коперника, 4, код ЄДРПОУ 20812013) із зазначеним позовом.

Ухвалою суду від 23.07.2020 до участі у справі залучено третю особу, яка не заявляє самостійних вимог щодо предмета спору на стороні позивача, Мале приватне підприємство Нара .

У судовому засіданні представник позивача звернувся до суду з клопотанням про залучення третьої особи, яка не заявляє самостійних вимог щодо предмета спору на стороні відповідача, Товариства з додатковою відповідальністю ШРБУ-88 . Просив це клопотання задовольнити.

Представник відповідача у підготовчому засіданні щодо залучення третьої особи, яка не заявляє самостійних вимог щодо предмета спору на стороні відповідача - Товариства з додатковою відповідальністю ШРБУ-88 заперечив.

Відповідно до ч.ч.2, 5 ст.49 Кодексу адміністративного судочинства України, треті особи, які не заявляють самостійних вимог щодо предмета спору, можуть вступити у справу на стороні позивача або відповідача до закінчення підготовчого засідання або до початку першого судового засідання, якщо справа розглядається в порядку спрощеного позовного провадження, у разі коли рішення у справі може вплинути на їхні права, свободи, інтереси або обов`язки. Вони можуть бути залучені до участі у справі також за клопотанням учасників справи. Якщо адміністративний суд при вирішенні питання про відкриття провадження у справі або при підготовці справи до судового розгляду встановить, що судове рішення може вплинути на права та обов`язки осіб, які не є стороною у справі, суд залучає таких осіб до участі в справі як третіх осіб, які не заявляють самостійних вимог щодо предмета спору. Вступ третіх осіб, які не заявляють самостійних вимог щодо предмета спору, не має наслідком розгляд адміністративної справи спочатку. Про залучення третіх осіб до участі у справі суд постановляє ухвалу, в якій зазначає, на які права чи обов`язки такої особи та яким чином може вплинути рішення суду у справі.

Дослідивши матеріали позовної заяви, суд дійшов висновку про залучення до участі в справі третьої особи, яка не заявляє самостійних вимог щодо предмета спору, на стороні відповідача, Товариства з додатковою відповідальністю ШРБУ-88 , оскільки, оскаржувані у цій справі дії відповідача стосуються розгляду справи про вчинення анти конкурентних узгоджених дій за результатами торгів за участю двох суб`єктів - МПП Нара та ТзДВ ШРБУ-88 . Провадження у справі розпочато щодо зазначених суб`єктів. Таким чином, суд вважає, що рішення у справі може вплинути на права та обов`язки Товариства з додатковою відповідальністю ШРБУ-88 , а тому існують підстави для залучення його до участі у справі третьою особою, яка не заявляє самостійних вимог щодо предмета спору на стороні відповідача.

З огляду на вказане, клопотання представника позивача про залучення третьої особи, яка не заявляє самостійних вимог щодо предмета спору необхідно задовольнити.

Керуючись ст.ст.49, 241-243, 256 Кодексу адміністративного судочинства України, суд,

У Х В А Л И В :

клопотання представника ОСОБА_1 про залучення третьої особи, яка не заявляє самостійних вимог щодо предмета спору задовольнити.

Залучити до участі в справі третю особу, яка не заявляє самостійних вимог щодо предмета спору на стороні відповідача -Товариство з додатковою відповідальністю ШРБУ-88 (місцезнаходження: 81400, Львівська область, м.Самбір, вул. В. Чорновола, будинок, 161, код ЄДРПОУ 03448623).

Зобов`язати ОСОБА_1 з дня вручення копії цієї ухвали направити Товариству з додатковою відповідальністю ШРБУ-88 (місцезнаходження: 81400, Львівська область, м.Самбір, вул. В. Чорновола, будинок, 161, код ЄДРПОУ 03448623) копії позовної заяви з додатками, а докази такого направлення надати суду до 30.09.2020.

Ухвала суду набирає законної сили негайно після її проголошення.

Оскарження ухвали суду окремо від рішення суду не допускається.

Заперечення на ухвалу суду включаються до апеляційної скарги на рішення суду.

Суддя Лунь З.І.

Дата ухвалення рішення16.09.2020
Оприлюднено21.09.2020
Номер документу91633950
СудочинствоАдміністративне
Сутьвизнання протиправними дій, визнання протиправним та скасування розпорядження

Судовий реєстр по справі —380/5712/20

Постанова від 15.03.2021

Адміністративне

Восьмий апеляційний адміністративний суд

Довга Ольга Іванівна

Ухвала від 15.03.2021

Адміністративне

Восьмий апеляційний адміністративний суд

Довга Ольга Іванівна

Ухвала від 01.02.2021

Адміністративне

Восьмий апеляційний адміністративний суд

Довга Ольга Іванівна

Ухвала від 01.02.2021

Адміністративне

Восьмий апеляційний адміністративний суд

Довга Ольга Іванівна

Ухвала від 22.12.2020

Адміністративне

Восьмий апеляційний адміністративний суд

Довга Ольга Іванівна

Ухвала від 19.10.2020

Адміністративне

Львівський окружний адміністративний суд

Лунь Зоряна Іванівна

Ухвала від 16.09.2020

Адміністративне

Львівський окружний адміністративний суд

Лунь Зоряна Іванівна

Ухвала від 23.07.2020

Адміністративне

Львівський окружний адміністративний суд

Лунь Зоряна Іванівна

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні