Ухвала
від 14.09.2020 по справі 757/39179/20-к
ПЕЧЕРСЬКИЙ РАЙОННИЙ СУД МІСТА КИЄВА

печерський районний суд міста києва

Справа № 757/39179/20-к

У Х В А Л А

І М Е Н Е М У К Р А Ї Н И

14 вересня 2020 року слідчий суддя Печерського районного суду м. Києва ОСОБА_1 , при секретарі ОСОБА_2 , за участю слідчого ОСОБА_3 , розглянувши у закритому судовому засіданні в залі суду в м. Києві клопотання слідчого першого відділу Управління з розслідування кримінальних правопорушень, вчинених працівниками правоохоронних органів та суддями, Головного слідчого управління Державного бюро розслідувань ОСОБА_3 про проведення обшуку,

В С Т А Н О В И В :

14 вересня 2020 року в провадження слідчого судді Печерського районного суду м. Києва ОСОБА_1 надійшло клопотання слідчого першого відділу Управління з розслідування кримінальних правопорушень, вчинених працівниками правоохоронних органів та суддями, Головного слідчого управління Державного бюро розслідувань ОСОБА_3 , погоджене із заступником начальника другого відділу процесуального керівництва управління процесуального керівництва у кримінальних провадженнях Спеціалізованої прокуратури у сфері нагляду за кримінальними провадженнями про військові злочини та у сфері оборонно-промислового комплексу Офісу Генерального прокурора ОСОБА_4 , про проведення обшуку житла за місцем проживання ОСОБА_5 за адресою: АДРЕСА_1 (у Державному реєстрі речових прав на нерухоме майно, відомості щодо даного об`єкта нерухомості відсутні).

В обґрунтування слідчий вказує на те, що слідчими першого відділу Управління з розслідування кримінальних правопорушень, вчинених працівниками правоохоронних органів та суддями, Головного слідчого управління Державного бюро розслідувань здійснюється досудове розслідування у кримінальному провадженні №62019000000001087 від 19.07.2019 за ознаками кримінального правопорушення (злочину), передбаченого ч. 3 ст. 368 КК України.

Досудовим розслідуванням встановлено, що Перший заступник начальника Департаменту охорони державної таємниці і ліцензування Служби безпеки України (далі - ДОДТЛ СБУ) ОСОБА_6 , спільно зі своїми підлеглими, а саме начальником 1 управління ДОДТЛ СБУ ОСОБА_7 , начальником 1 відділу 1 управління ДОДТЛ СБУ ОСОБА_8 , начальником 2 відділу 1 управління ДОДТЛ СБУ ОСОБА_9 та іншими особами організували та впровадили механізм систематичного вимагання та одержання неправомірної вигоди від суб`єктів господарювання під час проведення планових та позапланових перевірок режимно-секретної діяльності.

З метою виявлення та фіксації відомостей про обставини вчинення кримінального правопорушення, відшукання знаряддя кримінального правопорушення у органу досудового розслідування виникла необхідність у проведенні обшуку за місцем проживання ОСОБА_5 , за адресою: АДРЕСА_1 , з можливістю виявлення та вилучення речей і документів, які мають доказове значення у кримінальному провадженні, а саме:

- листів від благодійної організації «Фонд підтримки національної безпеки України» (код ЄДРПОУ 26052365) з пропозицією надання благодійної допомоги; платіжних доручень; магнітних, електронних, цифрових носіїв з вищевказаною інформацією; мобільних терміналів систем зв`язку, сім-карт, які використовувались для вчинення злочину; чорнових записів із вказаних питань; інших предметів, речей і документів, котрі можуть бути використанні у провадженні як докази та сприятимуть розкриттю злочину і встановленню осіб, причетних до його вчинення.

Відповідно до інформації з Державного реєстру речових прав на нерухоме майно та Реєстру прав власності на нерухоме майно, Державного реєстру Іпотек, Єдиного реєстру заборон відчуження об`єктів нерухомого майна щодо об`єкта нерухомого майна - квартири АДРЕСА_2 , відомості у Реєстрі відсутні.

В судовому засіданні слідча клопотання з викладених у ньому підстав підтримала, просила задовольнити.

У відповідності до положень ст. 234 КПК України, обшук проводиться з метою виявлення та фіксації відомостей про обставини вчинення кримінального правопорушення, відшукування знаряддя кримінального правопорушення або майна, яке здобуте у результаті його вчинення, а також встановлення місцезнаходження розшукуваних осіб.

Слідча зазначила, що у матеріалах кримінального провадження вбачається наявність достатніх підстав вважати, що в результаті проведення обшуку можуть бути отримані докази, які як самостійно, так і в сукупності з іншими доказами сприятимуть всебічному та повному дослідженню всіх обставин кримінального провадження, досягненню його мети.

Слідчий суддя, заслухавши пояснення слідчого, дійшов висновку, що є достатні підстави вважати, що у вказаному володінні особи, можуть знаходитись відшукувані речі, предмети та документи, які мають значення для досудового розслідування, а також те, що відомості, які містяться у відшукуваних речах, предметах та документах, можуть бути доказами під час судового розгляду.

При цьому, слідчий суддя вважає, що у задоволенні клопотання про проведення обшуку в частині вилучення неконкретизованих предметів, речей і документів, котрі можуть бути використанні у провадженні як докази та сприятимуть розкриттю злочину і встановленню осіб, причетних до його вчинення, оскільки, метою проведення обшуку, в першу чергу, є виявлення та фіксація відомостей про обставини вчинення кримінального правопорушення, і вказаної мети можливо досягти без її вилучення. У випадку вилучення вказаних предметів, які орган досудового розслідування вважатиме здобутими злочинним шляхом, останній не позбавлений можливості звернутися до слідчого судді з клопотанням про їх арешт, довівши наявність обставин, визначених ч. 2 ст. 167 КПК України.

На підставі викладеного і керуючись ст.ст. 108, 234, 235, 309 КПК України слідчий суддя,-

У Х В А Л И В :

Клопотання слідчого першого відділу Управління з розслідування кримінальних правопорушень, вчинених працівниками правоохоронних органів та суддями, Головного слідчого управління Державного бюро розслідувань ОСОБА_3 про проведення обшуку задовольнити частково.

Надати дозвіл слідчим першого відділу Управління з розслідування кримінальних правопорушень, вчинених працівниками правоохоронних органів та суддями, Головного слідчого управління Державного бюро розслідувань, прокурорам групи прокурорів у даному кримінальному провадженні, на обшук житла за місцем проживання ОСОБА_5 за адресою: АДРЕСА_1 (у Державному реєстрі речових прав на нерухоме майно, відомості щодо даного об`єкта нерухомості відсутні), з метою відшукання і вилучення речей, предметів та документів, які містять в собі відомості про обставини вчинення злочину та причетних до нього осіб, а саме: листів від благодійної організації «Фонд підтримки національної безпеки України» (код ЄДРПОУ 26052365) з пропозицією надання благодійної допомоги; платіжних доручень; магнітних, електронних, цифрових носіїв з вищевказаною інформацією; мобільних терміналів систем зв`язку, сім-карт, які використовувались для вчинення злочину; чорнових записів із вказаних питань.

В решті вимог клопотання відмовити.

Визначити строк дії ухвали тривалістю тридцять днів, який обраховувати з дня постановлення ухвали слідчим суддею.

Ухвала оскарженню не підлягає.

Слідчий суддя ОСОБА_1

Дата ухвалення рішення14.09.2020
Оприлюднено10.02.2023
Номер документу91640902
СудочинствоКримінальне
Сутьпроведення обшуку

Судовий реєстр по справі —757/39179/20-к

Ухвала від 14.09.2020

Кримінальне

Печерський районний суд міста Києва

Бусик О. Л.

Ухвала від 14.09.2020

Кримінальне

Печерський районний суд міста Києва

Бусик О. Л.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні