Ухвала
від 21.09.2020 по справі 2-104/10
ТУЛЬЧИНСЬКИЙ РАЙОННИЙ СУД ВІННИЦЬКОЇ ОБЛАСТІ

Справа № 2-104/10

Провадження №6/148/28/20

У Х В А Л А

Іменем України

21 вересня 2020 року м.Тульчин

Суддя Тульчинського районного суду Ковганич С.В., розглянувши заяву ОСОБА_1 про видачу дублікату виконавчого листа,

В С Т А Н О В И В:

ОСОБА_1 звернулась в суд із заявою про видачу дублікату виконавчого листа.

Ознайомившись з поданою заявою та доданими до неї документами, приходжу до висновку, що її слід повернути заявнику без розгляду, виходячи з наступних підстав.

Питання видачі дубліката виконавчого документа врегульовано п.17.4 Перехідних положень Розділу ХІІІ ЦПК України.

В свою чергу, законодавець не визначив вимог до форми та змісту заяви про видачу дублікату виконавчого листа , однак, нормами ст.183 ЦПК України визначено загальні вимоги до форми та змісту письмової заяви, клопотання, заперечення.

Всупереч вимогам ст.183 ЦПК України подана заява не містить: відомостей про всіх учасників справи, а саме, боржника; прізвище та ініціали судді, який ухвалив рішення; доказів надіслання (надання) іншим учасникам справи (провадження) даної заяви.

Відповідно до постанови Пленуму Вищого спеціалізованого суду України з розгляду цивільних і кримінальних справ від 25.09.2015 року за №8 "Про узагальнення практики розгляду судами процесуальних питань, пов`язаних із виконанням судових рішень у цивільних справах" заява про видачу дубліката виконавчого листа повинна містити необхідні відомості для вирішення питання видачі дубліката виконавчого листа. У таких заявах потрібно зазначати назви сторін виконавчого провадження, підстави для видачі дубліката виконавчого листа; посилання на докази, якими підтверджувались би втрата виконавчого листа.

При вирішенні питання про видачу дубліката виконавчого листа у зв`язку з його втратою заявники повинні подати докази, а суди мають обов`язково перевірити, чи не були виконані втрачені судові рішення, судові накази, чи не втратили вони законної сили.

Між тим, звернувшись із даною заявою до суду, заявником не надано до заяви жодного доказу втрати оригіналу виконавчого листа.

Відповідно до ч.9 ст.10 ЦПК України, якщо спірні правовідносини не врегульовані законом, суд застосовує закон, що регулює подібні за змістом відносини (аналогія закону), а за відсутності такого - виходить із загальних засад законодавства (аналогія права).

Згідно ч.4 ст.183 ЦПК України суд, встановивши, що письмову заяву (клопотання, заперечення) подано без додержання вимог частини першої або другої цієї статті, повертає її заявнику без розгляду.

Враховуючи, що заява про видачу дублікату виконавчого листа подана на стадії виконання судового рішення без додержання встановлених ЦПК України вимог, тому наявні підставі для її повернення заявнику без розгляду.

На підставі викладеного, керуючись ч.9 ст.10, ч.4 ст. 183 ЦПК України, суддя, -

П О С Т А Н О В И В :

Заяву ОСОБА_1 про видачу дублікату виконавчого листа повернути заявнику без розгляду.

Роз`яснити ОСОБА_1 , що повернення даної заяви не перешкоджає повторному зверненню з відповідною заявою до суду, якщо перестануть існувати обставини, що стали підставою для її повернення.

Ухвала суду може бути оскаржена до Вінницького апеляційного суду протягом п`ятнадцяти днів з дня її складання шляхом подачі апеляційної скарги через Тульчинський районний суд Вінницької області, з врахуванням п.3 розділу ХІІ Прикінцевих положень ЦПК України. Учасник справи, якому ухвала суду не була вручена у день її проголошення або складення, має право на поновлення пропущеного строку на апеляційне оскарження на ухвали суду - якщо апеляційна скарга подана протягом п`ятнадцяти днів з дня вручення йому відповідної ухвали суду, з врахуванням п.3 розділу ХІІ Прикінцевих положень ЦПК України.

Суддя:

СудТульчинський районний суд Вінницької області
Дата ухвалення рішення21.09.2020
Оприлюднено22.09.2020
Номер документу91670652
СудочинствоЦивільне

Судовий реєстр по справі —2-104/10

Ухвала від 19.03.2021

Цивільне

Тульчинський районний суд Вінницької області

Саламаха О. В.

Ухвала від 17.03.2021

Цивільне

Тульчинський районний суд Вінницької області

Ковганич С. В.

Ухвала від 24.02.2021

Цивільне

Тульчинський районний суд Вінницької області

Ковганич С. В.

Постанова від 06.10.2020

Цивільне

Черкаський апеляційний суд

Сіренко Ю. В.

Постанова від 06.10.2020

Цивільне

Черкаський апеляційний суд

Сіренко Ю. В.

Ухвала від 18.09.2020

Цивільне

Тульчинський районний суд Вінницької області

Саламаха О. В.

Ухвала від 21.09.2020

Цивільне

Тульчинський районний суд Вінницької області

Ковганич С. В.

Ухвала від 17.09.2020

Цивільне

Черкаський апеляційний суд

Сіренко Ю. В.

Ухвала від 11.09.2020

Цивільне

Черкаський апеляційний суд

Сіренко Ю. В.

Ухвала від 18.08.2020

Цивільне

Черкаський апеляційний суд

Сіренко Ю. В.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовах ліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні