Ухвала
від 16.09.2020 по справі 126/201/20
БЕРШАДСЬКИЙ РАЙОННИЙ СУД ВІННИЦЬКОЇ ОБЛАСТІ

У Х В А Л А

Справа № 126/201/20

Провадження № 2/126/367/2020

"16" вересня 2020 р.

м. Бершадь

Бершадський районний суд Вінницької області

в складі головуючого судді Гуцола В. І.

із секретарем Олійником І.В.

розглянувши в підготовчому судовому засіданні цивільну справу за позовом ОСОБА_1 до приватного сільськогосподарського підприємства "Промінь" про розірвання договору оренди землі та стягнення коштів оренди землі,

ВСТАНОВИВ:

Позивачка ОСОБА_1 звернулась в суд з позовом до відповідача ПСП "Промінь" про розірвання договору оренди землі та стягнення коштів оренди землі.

Позивачка ОСОБА_1 надала заяву про витребування доказів з тих підстав, що як стверджує нею здійснювались заходи для отримання договору оренди землі, суми заборгованості та відомостей про отримання орендної плати шляхом направлення заяву до відповідача. ПСП "Промінь" відмовився отримувати заяву, надіслану поштовим відправленням. Просить витребувати від ПСП "Промінь" оригінальний примірник договору оренди землі від 16.02.2009, укладений між ОСОБА_2 та ПСП "Промінь" на земельну ділянку площею 3,7465 га, кадастровий номер 0520481800:01:002:0030, розташовану на території Дяківської сільської ради Бершадського району Вінницької області, відомості про видачу отриманої орендної плати ОСОБА_2 ; оригінальний примірник довідки про заборгованість по орендній платі за земельну ділянку з кадастровим номером 0520481800:01:002:0030 за 2018 рік.

Крім того, позивачкою ОСОБА_1 заявлено клопотання про участь в судовому засіданні в режимі відеоконференції в зв`язку з її віддаленістю від Бершадського районного суду Вінницької області. Просить забезпечити проведення судового засідання в режимі відеоконференції з Черкаським районним судом.

В підготовче засідання сторони, належно повідомлені про час та місце розгляду справи, не з`явилися.

Неявка учасників справи не перешкоджає здійсненню підготовчого провадження відповідно до ч.1 ст. 198, ч.1 ст. 223 ЦПК України.

Розглянувши клопотання позивача, суд виходить з наступного.

Відповідно до ч. 1 ст. 84 ЦПК України учасник справи, у разі неможливості самостійно надати докази, вправі подати клопотання про витребування доказів судом.

Згідно із ч. 6-8 ст. 84 ЦПК України будь-яка особа, у якої знаходиться доказ, повинна видати його на вимогу суду. Особи, які не мають можливості подати доказ, який витребовує суд, або не мають можливості подати такий доказ у встановлені строки, зобов`язані повідомити про це суд із зазначенням причин протягом п`яти днів з дня вручення ухвали. У разі неповідомлення суду про неможливість подати докази, витребувані судом, а також за неподання таких доказів з причин, визнаних судом неповажними, суд застосовує до відповідної особи заходи процесуального примусу, передбачені цим Кодексом.

Враховуючи вищезазначене, клопотання позивача про витребування доказів підлягає задоволенню.

Згідно ст. 212 ч.2 ЦПК України учасник справи подає заяву про участь у судовому засіданні в режимі відеоконференції поза межами приміщення суду не пізніше ніж за п`ять днів до судового засідання. Копія заяви в той самий строк надсилається іншим учасникам справи.

Відповідно до ст. 212 ч.ч. 5,7 ЦПК України суд може постановити ухвалу про участь учасника справи у судовому засіданні в режимі відеоконференції в приміщенні суду, визначеному судом. У клопотанні про участь у судовому засіданні в режимі відеоконференції в приміщенні суду в обов`язковому порядку зазначається суд, в якому необхідно забезпечити її проведення. Таке клопотання може бути подано не пізніш як за п`ять днів до відповідного судового засідання.

Суд приходить до висновку, що клопотання позивача про участь в судовому засіданні в режимі відеоконференції відповідає вимогам ст. 212 ЦПК України та підлягає задоволенню.

В ході підготовчого провадження та під час проведення підготовчого засіданні у даній цивільній справі проведено підготовчі дії передбачені ст.ст. 189 - 199 ЦПК України: направлено копію ухвали про відкриття провадження у справі, копію заяви та копії доданих до неї документів відповідачу, визначено предмет спору та характер спірних правовідносин, вимог позивача та склад учасників судового процесу. Визначено обставини справи, які підлягають встановленню, та зібрання відповідних доказів.

Вчинено інші дії з метою забезпечення правильного, своєчасного і безперешкодного розгляду справи по суті.

Суд, ознайомившись з матеріалами позову, вважає, що є підстави для закриття підготовчого провадження та призначення справи до судового розгляду по суті, оскільки до закінчення підготовчого провадження та початку судового розгляду справи по суті процесуальних дій вчиняти не потрібно, справа може бути призначена до судового розгляду по суті.

Відповідно до ч.2 ст. 200 ЦПК України, за результатами підготовчого засідання суд постановляє ухвалу про: залишення позовної заяви без розгляду, закриття провадження у справі, закриття підготовчого провадження та призначення справи до судового розгляду по суті.

Згідно п.15 ч.2 ст. 197 ЦПК України, у підготовчому засіданні суд: призначає справу до розгляду по суті, визначає дату, час і місце проведення судового засідання (декількох судових засідань у разі складності справи) для розгляду справи по суті.

Зважаючи на вищевикладене, суд приходить до висновку про необхідність закриття підготовчого засідання та призначення справи до судового розгляду по суті.

На підставі викладеного та керуючись ст.ст. 84, 189, 196, 198, 200, 212 ЦПК України, суд, -

УХВАЛИВ:

Клопотання позивача ОСОБА_1 про витребуванян доказів - задовольнити.

Витребувати від приватного сільськогосподарського підприємства "Промінь" оригінальний примірник договору оренди землі від 16.02.2009, укладений між ОСОБА_2 та приватним сільськогосподарським підприємством "Промінь" на земельну ділянку площею 3,7465 га, кадастровий номер 0520481800:01:002:0030, розташовану на території Дяківської сільської ради Бершадського району Вінницької області, відомості про видачу отриманої орендної плати ОСОБА_2 ; оригінальний примірник довідки про заборгованість по орендній платі за земельну ділянку з кадастровим номером 0520481800:01:002:0030 за 2018 рік.

Клопотання позивача ОСОБА_1 про участь в судовому засіданні в режимі відеоконференції - задовольнити.

Судове засідання, призначене на 11 год. 25.11.2020, проводити в режимі відеоконференції.

Доручити Черкаському районному суду Черкаської області (18015, вул. Гоголя 316, м. Черкаси) забезпечити проведення відеоконференції по справі за позовом ОСОБА_1 до приватного сільськогосподарського підприємства "Промінь" про розірвання договору оренди землі та стягнення коштів оренди землі - за участі позивача ОСОБА_1 .

Закрити підготовче провадження та призначити до розгляду цивільну справу за позовом ОСОБА_1 до приватного сільськогосподарського підприємства "Промінь" про розірвання договору оренди землі та стягнення коштів оренди землі на 11 год. 25.11.2020 в приміщенні Бершадського районного суду Вінницької області, що знаходиться за адресою: вул. Т.Г.Шевченка 4, в м. Бершадь Вінницької області, в залі судових засідань № 2.

В судове засідання викликати осіб, які беруть участь у справі.

Про участь у судовому засіданні в режимі відеоконференції повідомити сторони.

Копію даної ухвали направити до Черкаського районного суду Черкаської області, сторонам по справі, ПСП "Промінь" для виконання в частині витребування доказів.

Роз`яснити позивачеві право на звернення з клопотанням про участь у судовому засіданні в режимі відеоконференції на наступне судове засідання у разі його призначення.

Ухвала оскарженню не підлягає.

Суддя В. І. Гуцол

СудБершадський районний суд Вінницької області
Дата ухвалення рішення16.09.2020
Оприлюднено23.09.2020
Номер документу91708001
СудочинствоЦивільне

Судовий реєстр по справі —126/201/20

Ухвала від 23.09.2021

Цивільне

Бершадський районний суд Вінницької області

Гуцол В. І.

Ухвала від 16.09.2020

Цивільне

Бершадський районний суд Вінницької області

Гуцол В. І.

Ухвала від 30.01.2020

Цивільне

Бершадський районний суд Вінницької області

Гуцол В. І.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовах ліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні