Ухвала
від 21.09.2020 по справі 740/1179/19
НІЖИНСЬКИЙ МІСЬКРАЙОННИЙ СУД ЧЕРНІГІВСЬКОЇ ОБЛАСТІ

Справа № 740/1179/19

Провадження № 1-кп/740/58/20

УХВАЛА

І М Е Н Е М У К Р А Ї Н И

21 вересня 2020 рокум.Ніжин

Ніжинський міськрайонний суд Чернігівської області в складі:

головуючої судді ОСОБА_1

з участю секретаря ОСОБА_2

прокурора ОСОБА_3

обвинуваченого ОСОБА_4

захисника ОСОБА_5

провівши судове засідання по кримінальному провадженню відносно ОСОБА_4 за ч. 3 ст. 368 КК України,

ВСТАНОВИВ:

Захисником ОСОБА_5 в судовому засіданні заявлено клопотання про виклик в судове засідання свідка оперативного уповноваженого 1 відділу 1 управління ГУ БКОЗ СБ України старшого лейтенатна ОСОБА_6 , який склав рапорт про виявлення кримінального правопорушення від 03.07.2018 року;

про повторне дослідження звуко-, і відеозаписів наданих стороною обвинувачення, оскільки під час первинного дослідження вказаних доказів судом не вивчались дати створення та дати зміни звуко-, відеофайлів, які містяться на зазаначених носіях інформації, так як вказана інформація має важливе значення для встановлення істини у кримінальному провадженні;

про доручення Головному слідчому управлінню СБ Україн провести слідчий експеримент з відтворенням дій, обстановки, обставин подій, яка відбулась в темну пору доби о 06 годин 07 хвилин 29 вересня 2018 року в автомобілі марки "Тойота РАВ 4", 2011 року випуску та за участю обвинуваченого ОСОБА_4 , так як в своїх показах обвинувачений ОСОБА_4 пояснив, що він не бачив, що йому поклала ОСОБА_7 за переднє пасажирське сидіння автомобіля.

Прокурор в судовому засіданні заперечував задоволення всіх клопотань сторони захисту зважаючи на те, що дані клопотання заявлені з метою затягування розгляду справи та є необгрунтованими.

Обвинувачений підтримав клопотання захисника та просив їх задовольнити.

Вирішуючі дані клопотання суд зважає на наступне.

Строною захисту не доведена доцільність допиту свідка ОСОБА_6 , так як вказаний свідок склавши рапорт про вчинення кримінального правопорушення виконав свої функціональні обов`язки, його свідчення по справі ніякої доказової бази, для сторін кримінального правопорушення, не несуть.

З приводу клопотання про аналіз наявних у кримінальному провадженнні звуко- відеофайлів з участю залученого спеціаліста на предмет дат їх створення та дат можливих змін, то строною захисту в письмовому клопотанні не вкзаний конкретний спеціаліст, а в судовому засіданні озвучено про залучення спеціаліста суду для виконання вказаної роботи, хоча в суді відсутній сертифікований спеціаліст, який має право на це. Крім того належність та допустимість доказів наданих стороною обвинувачення буде проаналізована судом під час прийняття рішення по справі.

Щодо клопотання про проведення слідчого експерименту, то суд не знаходить підстав для його задоволення, з огляду на те, що дана процесуальна дія не несе ніякої доказової бази по справі і обрана стороною захисту з метою затягування розгляду корупційного кримінального правопорушення.

З огляду на викладене заявлені стороною захисту клпотання задоволенню не підлягають.

Прокурор в судовому засіданні заявив клопотання про продовження на два місяці строку дії покладених ухвалою суду на обвинуваченого обов`язків передбачених ст. 194 КПК України.

Захисник ОСОБА_5 в судовому засіданні заперечив клопотання, з тих підстав, що клопотання належним чином не обґрунтовано і на даній стадії розгляду кримінального провадження продовження строку дії обов`язків є недоцільним.

Обвинувачений ОСОБА_4 підтримав позицію захисника.

Вирішуючи заявлене клопотання суд приходить до наступних висновків.

Відповідно до вимог ч. 1 ст.177КПКУкраїни метою застосування запобіжного заходу є забезпечення виконання підозрюваним, обвинуваченим покладених на нього процесуальних обов`язків.

Згідно ухвали слідчого судді Шевченківського районного суду м. Києва від 01.10.2018 року ОСОБА_4 обрано запобіжний захід у вигляді тримання під вартою строком на два місяці, із альтернативою внесення застави в розмірі 60 розмірів прожиткового мінімуму для працездатних осіб, що становить 105720 гривень. При цьому, в разі внесення застави на підозрюваного покладено ряд обов`язків, а саме:

- з`являтися за викликом до слідчого, прокурора або суду за першою вимогою;

- повідомляти слідчого, прокурора чи суд про зміну свого місця проживання та/або праці;

- не відлучатись за межі населеного пункту, в якому він проживає, без дозволу слідчого, прокурора або суду;

- здати на зберігання до відповідних органів державної влади свій паспорт громадянина України для виїзду за кордон та/або інші документи, що дають право на виїзд за межі території України;

- не спілкуватись зі свідками по даному кримінальному провадженню без дозволу слідчого, прокурора чи суду.

02.10.2018 року ОСОБА_4 внесено заставу в повному обсязі в сумі 105720 гривень.

У подальшому строк дії обов`язків, покладених на підозрюваного ОСОБА_4 при застосуванні до нього запобіжного заходу у вигляді застави, продовжувався.

Відповідно до ч. 7ст. 194 КПК України, обов`язки, передбачені частиною п`ятою цієї статті, можуть бути покладені на підозрюваного, обвинуваченого на строк не більше двох місяців. У разі необхідності цей строк може бути продовжений за клопотанням прокурора в порядку, передбаченомустаттею 199 цього Кодексу. Після закінчення строку, в тому числі продовженого, на який на підозрюваного, обвинуваченого були покладені відповідні обов`язки, ухвала про застосування запобіжного заходу в цій частині припиняє свою дію і обов`язки скасовуються.

З огляду на викладене, заслухавши думку учасників процесу, беручи до уваги, що обвинувачений підозрюється у вчиненні тяжкого злочину, та з метою попередження можливості його ухилення від суду, так як дане кримінальне провадження перебуває на розгляді у суді по суті, враховуючи, що на даний час надалі продовжують існувати ризики, передбачені п.п. 2, 3, 4 ч. 1ст. 177 КПК України, суд вважає, що клопотання прокурора про продовження строку покладення обов`язків, передбачених ч. 5 ст.194 КПК Українипідлягає до задоволення.

Керуючись ст.ст. 158,177,182, 183, 350 КПК України, суд,

УХВАЛИВ:

Відмовити стороні захисту в задоволенні заявлених в судовому засіданні клопотань.

Продовжити строк виконання ОСОБА_4 , ІНФОРМАЦІЯ_1 , зареєстрованого та проживаючого в АДРЕСА_1 , обов`язків, передбачених ч. 5 ст. 194 КПК України, а саме:

з`являтися за викликом до суду;

повідомляти прокурора чи суд про зміну свого місця проживання;

не відлучатись за межі населеного пункту, в якому він проживає, без дозволу слідчого, прокурора або суду;

здати на зберігання до відповідних органів державної влади свій паспорт громадянина України для виїзду за кордон та/або інші документи, що дають право на виїзд за межі території України;

не спілкуватись зі свідками по даному кримінальному провадженню без дозволу слідчого, прокурора чи суду.

Розгляд справи відкласти на 09 листопада 2020 року на 10 годин 30 хвилин.

Термін дії обов`язків, покладених судом, визначити строком до 21 листопада 2020 року.

Копію ухвали для виконання надіслати прокурору, який здійснює процесуальне керівництво для контролю.

Ухвала оскарженню не підлягає.

Суддя ОСОБА_1

Дата ухвалення рішення21.09.2020
Оприлюднено10.02.2023

Судовий реєстр по справі —740/1179/19

Ухвала від 15.02.2024

Кримінальне

Касаційний кримінальний суд Верховного Суду

Марчук Наталія Олегівна

Ухвала від 11.12.2023

Кримінальне

Касаційний кримінальний суд Верховного Суду

Марчук Наталія Олегівна

Ухвала від 11.12.2023

Кримінальне

Касаційний кримінальний суд Верховного Суду

Марчук Наталія Олегівна

Ухвала від 11.12.2023

Кримінальне

Касаційний кримінальний суд Верховного Суду

Марчук Наталія Олегівна

Ухвала від 19.10.2023

Кримінальне

Чернігівський апеляційний суд

Акуленко С. О.

Ухвала від 19.10.2023

Кримінальне

Чернігівський апеляційний суд

Акуленко С. О.

Ухвала від 22.11.2022

Кримінальне

Чернігівський апеляційний суд

Акуленко С. О.

Постанова від 07.11.2022

Кримінальне

Касаційний кримінальний суд Верховного Суду

Бородій Василь Миколайович

Постанова від 07.11.2022

Кримінальне

Касаційний кримінальний суд Верховного Суду

Бородій Василь Миколайович

Ухвала від 03.10.2022

Кримінальне

Касаційний кримінальний суд Верховного Суду

Бородій Василь Миколайович

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмТелеграмВайберВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні