Ухвала
від 23.09.2020 по справі 420/5362/19
ОДЕСЬКИЙ ОКРУЖНИЙ АДМІНІСТРАТИВНИЙ СУД

Справа № 420/5362/19

У Х В А Л А

23 вересня 2020 року м. Одеса

Суддя Одеського окружного адміністративного суду Балан Я.В., розглянувши у порядку письмового провадження питання про залучення до участі у адміністративній справі №420/5362/19 співвідповідачів Одеської обласної ради та Департаменту охорони здоров`я Одеської обласної державної адміністрації, за позовною заявою Головного управління Державної служби України з надзвичайних ситуацій в Одеській області до Комунального некомерційного підприємства Одеський обласний медичний центр психічного здоров`я Одеської обласної ради, третіх осіб, які не заявляють самостійних вимог щодо предмету спору на стороні відповідача Одеської обласної ради, Департаменту охорони здоров`я Одеської обласної державної адміністрації про застосування заходів реагування у сфері державного нагляду (контролю), -

В С Т А Н О В И В:

У провадженні Одеського окружного адміністративного суду перебуває адміністративна справа №420/5362/19 за позовною заявою Головного управління Державної служби України з надзвичайних ситуацій в Одеській області до Комунального некомерційного підприємства Одеський обласний медичний центр психічного здоров`я Одеської обласної ради, третіх осіб, які не заявляють самостійних вимог щодо предмету спору на стороні відповідача Одеської обласної ради, Департаменту охорони здоров`я Одеської обласної державної адміністрації про застосування заходів реагування у сфері державного нагляду (контролю) до Комунального некомерційного підприємства Одеський обласний медичний центр психічного здоров`я Одеської обласної ради, у спосіб: у вигляді повного зупинення експлуатації будівель Комунального некомерційного підприємства Одеський обласний медичний центр психічного здоров`я Одеської обласної ради за адресою: 65031, м. Одеса, вул. Академіка Воробйова 9; у порядок: шляхом відключення за допомогою фахівців енергопостачальних організацій вищевказаних будівель від джерел електропостачання (або інших електромереж, електроприладів, пристроїв, обладнання, установок), обмеження до них доступу, за винятком проведення робіт з усунення недоліків зазначених в акті №146 від 31.07.2019 року, до повного усунення порушень вимог законодавства у сфері пожежної, техногенної безпеки та у сфері цивільного захисту, які впливають на ризик виникнення надзвичайної ситуації, аварії чи пожежі та можуть спричинити загрозу життю та здоров`ю людей, зазначених в акті перевірки №146 від 31.07.2019 року за номерами: 1-26.

У судове засідання, призначене на 23 вересня 2020 року, особи, які беруть участь у розгляді справи - не з`явились. Про дату, час та місце розгляду справи належним чином та своєчасно повідомлялись.

Відповідно до ч.4 ст.229 КАС України у разі неявки у судове засідання всіх учасників справи або якщо відповідно до положень цього Кодексу розгляд справи здійснюється за відсутності учасників справи (у тому числі при розгляді справи в порядку письмового провадження), фіксування судового засідання за допомогою звукозаписувального технічного засобу не здійснюється.

Вирішуючи питання про залучення до участі у адміністративній справі №420/5362/19 співвідповідачів: Одеської обласної ради та Департаменту охорони здоров`я Одеської обласної державної адміністрації, суд зазначає наступне.

Згідно статуту №119/2019-ОР, затвердженого Розпорядженням обласної ради від 01 березня 2019 року, Комунальне некомерційне підприємство Одеський обласний медичний центр психічного здоров`я є неприбутковим закладом охорони здоров`я, унітарним комунальним підприємством, що діє на основі комунальної власності територіальних громад, сіл, селищ, міст області. Власник - Одеська обласна рада.

Крім того, місцеві державні адміністрації у межах відповідної адміністративно-територіальної одиниці, у тому числі, забезпечують підготовку та виконання відповідних бюджетів.

Статтею 13 Закону України Про місцеві державні адміністрації визначено, що до відання місцевих державних адміністрацій у межах і формах, визначених Конституцією і законами України, належить вирішення питань: 1) забезпечення законності, охорони прав, свобод і законних інтересів громадян; 2) соціально-економічного розвитку відповідних територій; 3) бюджету, фінансів та обліку; 4) управління майном, приватизації, сприяння розвитку підприємництва та здійснення державної регуляторної політики; 5) промисловості, сільського господарства, будівництва, транспорту і зв`язку; 6) науки, освіти, культури, охорони здоров`я, фізкультури і спорту, сім`ї, жінок, молоді та дітей; 7) використання землі, природних ресурсів, охорони довкілля; 8) зовнішньоекономічної діяльності; 9) оборонної роботи та мобілізаційної підготовки; 10) соціального захисту, зайнятості населення, праці та заробітної плати. Місцеві державні адміністрації вирішують й інші питання, віднесені законами до їх повноважень.

У свою чергу, суд враховує, що основним завданням Департаменту охорони здоров`я Одеської обласної державної адміністрації є управління закладами охорони здоров`я, які утримуються за рахунок коштів обласного бюджету, організація їх кадрового, матеріального та методичного забезпечення.

Відповідно до ч.3 ст. 48 КАС України, якщо позов подано не до тієї особи, яка повинна відповідати за позовом, суд до ухвалення рішення у справі за згодою позивача замінює первісного відповідача належним відповідачем, не закриваючи провадження у справі, якщо це не потягне за собою зміни підсудності адміністративної справи. Суд має право за клопотанням позивача до ухвалення рішення у справі залучити до участі у ній співвідповідача.

Враховуючи вищевикладене, суд дійшов висновку про наявність підстав для залучення до участі у адміністративній справі №420/5362/19 у якості співвідповідачів - Одеської обласної ради та Департаменту охорони здоров`я Одеської обласної державної адміністрації.

Відповідно до ч.6 статті 48 КАС України, після заміни сторони, залучення другого відповідача чи співвідповідача, розгляд адміністративної справи починається спочатку.

Разом з цим, суд зазначає, що усі подані учасниками справи до 23.09.2020 року письмові докази та заяви по суті справи, будуть враховані судом при ухваленні рішення по справі.

Також, відповідно до п.3 ч.5 ст.44 КАС України, учасники справи зобов`язані з`являтися у судове засідання за викликом суду, якщо їх явка визнана судом обов`язковою.

Відповідно до ч.1 ст.148 КАС України, до належно викликаних особи, особисту участь якої визнано судом обов`язковою, свідка, які без поважних причин не прибули у судове засідання або не повідомили причини неприбуття, може бути застосовано привід до суду через органи Національної поліції України з відшкодуванням у дохід держави витрат на його здійснення.

Враховуючи вищевикладене, на думку суду, для повного, всебічного та об`єктивного розгляду даної адміністративної справи, явка представників Одеської обласної ради та Департаменту охорони здоров`я Одеської обласної державної адміністрації є обов`язковою.

Керуючись статтями 44, 48, 148, 180, 243, 248, 256 Кодексу адміністративного судочинства України, суд, -

У Х В А Л И В:

Залучити до участі у адміністративній справі №420/5362/19 за позовною заявою Головного управління Державної служби України з надзвичайних ситуацій в Одеській області до Комунального некомерційного підприємства Одеський обласний медичний центр психічного здоров`я Одеської обласної ради, третіх осіб, які не заявляють самостійних вимог щодо предмету спору на стороні відповідача Одеської обласної ради, Департаменту охорони здоров`я Одеської обласної державної адміністрації про застосування заходів реагування у сфері державного нагляду (контролю), у якості співвідповідачів - Одеську обласну раду (65032, м. Одеса, проспект Шевченка 4, код ЄДРПОУ 25042882) та Департамент охорони здоров`я Одеської обласної державної адміністрації (65107, м. Одеса, вул. Канатна 83, код ЄДРПОУ 41145448).

Розгляд адміністративної справи №420/5362/19 за позовною заявою Головного управління Державної служби України з надзвичайних ситуацій в Одеській області до Комунального некомерційного підприємства Одеський обласний медичний центр психічного здоров`я Одеської обласної ради, Одеської обласної ради, Департаменту охорони здоров`я Одеської обласної державної адміністрації про застосування заходів реагування у сфері державного нагляду (контролю) - розпочати спочатку.

Явку представників Одеської обласної ради (код ЄДРПОУ 25042882) та Департаменту охорони здоров`я Одеської обласної державної адміністрації (код ЄДРПОУ 41145448) - визнати обов`язковою.

Призначити підготовче засідання на 15 жовтня 2020 року, о 10 годині 30 хвилин , у приміщенні Одеського окружного адміністративного суду за адресою: м. Одеса, Фонтанська дорога, 14, зал судових засідань №33 (другий поверх).

Встановити відповідачу строк для подання відзиву на позовну заяву протягом п`ятнадцяти днів з дня отримання ухвали про відкриття провадження у справі. Відзив подається до суду разом із документами, що підтверджують надіслання (надання) відзиву і доданих до нього доказів іншим учасникам справи.

Запропонувати позивачу надати відповідь на відзив протягом п`яти днів з дня отримання відзиву на позовну заяву разом із документами, що підтверджують надіслання відповіді на відзив і доданих до неї доказів іншим учасникам справи.

Запропонувати відповідачу надати протягом п`яти днів з дня отримання відповіді на відзив заперечення щодо наведених позивачем у відповіді на відзив пояснень, міркувань та аргументів і мотиви їх визнання або відхилення. Заперечення подаються до суду разом із документами, що підтверджують їх надіслання (надання) і доданих до них доказів іншим учасникам справи.

Веб-адреса сторінки Одеського окружного адміністративного суду на офіційному веб-порталі судової влади України в мережі Інтернет, за якою учасники справи можуть отримати інформацію по справі, що розглядається: http://adm.od.court.gov.ua.

Копію ухвали направити учасникам справи, разом з інформацією про їх процесуальні права та обов`язки.

Справа розглядатиметься суддею одноособово.

Ухвала підлягає оскарженню лише у частині дотримання правил підсудності у встановлений статтями 295, 297 КАС України строк і порядок. В іншій частині ухвала оскарженню не підлягає.

Суддя Балан Я.В.

Дата ухвалення рішення23.09.2020
Оприлюднено25.09.2020
Номер документу91716359
СудочинствоАдміністративне
Сутьзастосування заходів реагування у сфері державного нагляду (контролю

Судовий реєстр по справі —420/5362/19

Ухвала від 11.08.2021

Адміністративне

Одеський окружний адміністративний суд

Балан Я.В.

Ухвала від 10.08.2021

Адміністративне

Одеський окружний адміністративний суд

Балан Я.В.

Постанова від 19.05.2021

Адміністративне

П'ятий апеляційний адміністративний суд

Косцова І.П.

Ухвала від 19.05.2021

Адміністративне

П'ятий апеляційний адміністративний суд

Косцова І.П.

Ухвала від 15.03.2021

Адміністративне

П'ятий апеляційний адміністративний суд

Косцова І.П.

Ухвала від 26.02.2021

Адміністративне

П'ятий апеляційний адміністративний суд

Косцова І.П.

Рішення від 19.01.2021

Адміністративне

Одеський окружний адміністративний суд

Балан Я.В.

Ухвала від 23.09.2020

Адміністративне

Одеський окружний адміністративний суд

Балан Я.В.

Ухвала від 23.09.2020

Адміністративне

Одеський окружний адміністративний суд

Балан Я.В.

Ухвала від 18.09.2020

Адміністративне

Одеський окружний адміністративний суд

Балан Я.В.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні