Ухвала
від 23.09.2020 по справі 200/3588/20-а
ПЕРШИЙ АПЕЛЯЦІЙНИЙ АДМІНІСТРАТИВНИЙ СУД

ПЕРШИЙ АПЕЛЯЦІЙНИЙ АДМІНІСТРАТИВНИЙ СУД

УХВАЛА

23 вересня 2020 року справа №200/3588/20-а

приміщення суду за адресою: 84301, м. Краматорськ вул. Марата, 15

Перший апеляційний адміністративний суд у складі колегії суддів: суддя-доповідач Казначеєва Е.Г., суддів: Компанієць І.Д., Ястребової Л.В., розглянувши апеляційну скаргу Санаторно-оздоровчого центру соціальної реабілітації "Смарагдове місто" на рішення Донецького окружного адміністративного суду від 19 серпня 2020 р. у справі № 200/3588/20-а (головуючий І інстанції Смагар С.В.) за позовом Головного управління Державної служби України з надзвичайних ситуацій у Донецькій області до Санаторно-оздоровчого центру соціальної реабілітації "Смарагдове місто" про застосування заходів реагування у вигляді повного зупинення експлуатації (роботи) об`єкту,-

В С Т А Н О В И В :

До Першого апеляційного адміністративного суду надійшла адміністративна справа № 200/3588/20-а з апеляційною скаргою Санаторно-оздоровчого центру соціальної реабілітації "Смарагдове місто" на рішення Донецького окружного адміністративного суду від 19 серпня 2020 року.

Ознайомившись з апеляційною скаргою, суд вважає, що вона підлягає поверненню апелянту з наступних підстав.

Відповідно до ч.1 ст.293 Кодексу адміністративного судочинства України, учасники справи, а також особи, які не брали участі у справі, якщо суд вирішив питання про їхні права, свободи, інтереси та (або) обов`язки, мають право оскаржити в апеляційному порядку рішення суду першої інстанції повністю або частково, крім випадків, встановлених цим Кодексом.

Відповідно до п.1 ч.4 статті 298 Кодексу адміністративного судочинства України, апеляційна скарга не приймається до розгляду і повертається судом апеляційної інстанції також, якщо апеляційна скарга подана особою, яка не має адміністративної процесуальної дієздатності, не підписана, або підписана особою, яка не має права її підписувати, або особою, посадове становище якої не зазначено.

Відповідно до частини 1 - 3 статті 55 Кодексу адміністративного судочинства України, сторона, третя особа в адміністративній справі, а також особа, якій законом надано право звертатися до суду в інтересах іншої особи, може брати участь у судовому процесі особисто (самопредставництво) та (або) через представника.

Особиста участь у справі особи не позбавляє її права мати в цій справі представника.

Юридична особа незалежно від порядку її створення, суб`єкт владних повноважень, який не є юридичною особою, беруть участь у справі через свого керівника, члена виконавчого органу, іншу особу, уповноважену діяти від її (його) імені відповідно до закону, статуту, положення, трудового договору (контракту) (самопредставництво юридичної особи, суб`єкта владних повноважень), або через представника.

Отже, правом підпису апеляційної скарги поданої юридичною особою, суб`єктом владних повноважень, який не є юридичною особою, наділений керівник, уповноважений член виконавчого органу або представник, повноваження якого повинні бути визначені у відповідному документів, що посвідчує такі повноваження. При цьому, повноваження представника підтверджуються виключно довіреністю, яка провинена подаватися оригіналом або копією засвідченою у визначеному законом порядку.

Згідно відомостей у Єдиному державному реєстрі юридичних осіб, фізичних осіб-підприємців та громадських формувань, станом на 23.09.2020, уповноваженим представляти апелянта (Санаторно-оздоровчого центру соціальної реабілітації "Смарагдове місто", ЄДРПОУ 23354172) без довіреності є керівник Демченко Г.В.

З матеріалів справи вбачається, що апеляційна скарга подана та підписана заступником директора з економічних питань та нового будівництва Кіщенко І.М.

Проте, матеріали справи не містять документу в підтвердження повноважень цієї особи на подання та підписання апеляційної скарги (повноваження).

Отже, у вказаної особи відсутні повноваження на подання та підписання апеляційної скарги апелянта.

Таким чином, апеляційна скарга підписана особою, яка не має права її підписувати.

Згідно з ч. 5-6 ст. 298 Кодексу адміністративного судочинства України, питання про повернення апеляційної скарги суд апеляційної інстанції вирішує протягом п`яти днів з дня надходження апеляційної скарги або з дня закінчення строку на усунення недоліків. Про повернення апеляційної скарги постановляється ухвала, яка може бути оскаржена в касаційному порядку.

З урахуванням викладеного, суд дійшов висновку про необхідність повернення апеляційної скарги.

Керуючись ст. 44, 55, 293, 298, 321, 325 Кодексу адміністративного судочинства України, суд, -

У Х В А Л И В :

Апеляційну скаргу Санаторно-оздоровчого центру соціальної реабілітації "Смарагдове місто" на рішення Донецького окружного адміністративного суду від 19 серпня 2020 р. у справі № 200/3588/20-а - повернути заявникові.

Ухвала суду апеляційної інстанції набирає законної сили з моменту її підписання суддями та може бути оскаржена в касаційному порядку безпосередньо до Верховного Суду протягом 30 днів з дня складання повного судового рішення.

Повний текст ухвали складений та підписаний 23 вересня 2020 року.

Суддя-доповідач Е.Г. Казначеєв

Судді І.Д. Компанієць

Л.В. Ястребова

Дата ухвалення рішення23.09.2020
Оприлюднено25.09.2020
Номер документу91717879
СудочинствоАдміністративне
Сутьзастосування заходів реагування у вигляді повного зупинення експлуатації (роботи) об`єкту

Судовий реєстр по справі —200/3588/20-а

Ухвала від 23.09.2020

Адміністративне

Перший апеляційний адміністративний суд

Казначеєв Едуард Геннадійович

Рішення від 19.08.2020

Адміністративне

Донецький окружний адміністративний суд

Смагар С.В.

Ухвала від 06.04.2020

Адміністративне

Донецький окружний адміністративний суд

Смагар С.В.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні