Ухвала
від 23.09.2020 по справі 918/403/20(910/5760/20)
ГОСПОДАРСЬКИЙ СУД РІВНЕНСЬКОЇ ОБЛАСТІ

Господарський суд Рівненської області

вул. Набережна, 26-А, м. Рівне, 33013


УХВАЛА

"23" вересня 2020 р. Справа №918/403/20(910/5760/20)

Господарський суд Рівненської області у складі: суддя Романюк Р.В., за участю секретаря судового засідання Стафійчук К.В., у справі за позовом Заступника керівника Фастівської місцевої прокуратури Київської області в інтересах держави в особі Клавдієво - Тарасівської селищної ради Бородянського району Київської області

до Малого підприємства "Фірма ПТК" у формі товариства з обмеженою відповідальністю

про стягнення коштів за договором пайової участі

За участю представників сторін:

прокурор: Кректун О.А. (посвідчення № 051247 від 23.10.2018 року);

від позивача: не з`явився;

від відповідача: не з`явився.

ВСТАНОВИВ:

Заступник керівника Фастівської місцевої прокуратури Київської області в інтересах держави в особі Клавдієво - Тарасівської селищної ради Бородянського району Київської області звернувся до Господарського суду м. Києва з позовом до Малого підприємства "Фірма ПТК" у формі товариства з обмеженою відповідальністю в якому просить, посилаючись на порушення умов Договору №04 про пайову участь (внесок) замовника (юридичною, фізичною особою) створенні і розвитку інженерно - транспортної та соціальної інфраструктури селища Клавдієво - Тарасове та села Пороскотень у разі будівництва (реконструкції) об`єкту від 25.05.2017 р., стягнути 255 000,00 грн на розвиток інженерно-транспортної та соціальної інфраструктури смт. Клавдієво - Тарасове та с. Пороскотень.

Ухвалою Господарського суду м. Києва від 29.04.2020 року передано матеріали позовної заяви Заступника керівника Фастівської місцевої прокуратури Київської області в інтересах держави в особі Клавдієво-Тарасівської селищної ради Бородянського району Київської області (код 04360669) до Малого підприємства "Фірма ПТК" у формі товариства з обмеженою відповідальністю (код 21569230, вул. Драгоманова, 27 м Рівне, 33028) про стягнення 255 000,00 грн. коштів за договором пайової участі за територіальною підсудністю до Господарського суду Рівненської області (вул. Набережна, 26-А, м. Рівне, 33013).

Ухвалою Господарського суду Рівненської області від 31.07.2020 року прийнято позовну заяву до розгляду, відкрито провадження у справі, вирішено здійснювати розгляд справи за правилами спрощеного позовного провадження з повідомленням сторін та призначено розгляд справи на "02" вересня 2020 р.

Ухвалою господарського суду від 01.09.2020 року у задоволенні клопотання Малого підприємства "Фірма ПТК" у формі товариства з обмеженою відповідальністю про перехід зі спрощеного позовного провадження до загального позовного провадження - відмовлено.

Ухвалою Господарського суду від 02.09.2020 року розгляд справи відкладено на "23" вересня 2020 р. об 10:00 год.

22.09.2020 року на адресу суду від Клавдієво-Тарасівської селищної ради Бородянського району Київської області надійшла заява, згідно з якою остання позовні вимоги підтримує в повному обсязі та просить суд розглядати справу без їхньої участі.

22.09.2020 року на адресу суду від відповідача - Малого підприємства "Фірма ПТК" у формі товариства з обмеженою відповідальністю надійшло клопотання, де останнє з позовними вимогами заступника керівника Фастівської місцевої прокуратури Київської області в інтересах держави в особі Клавдієво-Тарасівської селищної ради Бородянського району Київської області категорично не погоджується та просить суд відкласти розгляд справи.

Також відповідач у своєму клопотанні повідомляє суд про те, що мале підприємство "Фірма ПТК" у формі товариства з обмеженою відповідальністю перебуває у стані банкрутства (справа № 918/403/20).

В ході підготовки справи до судового розгляду судом встановлено, що згідно відомостей з Єдиного державного реєстру юридичних осіб та фізичних осіб-підприємців, щодо відповідача у цій справі - Малого підприємства "Фірма ПТК" у формі Товариства з обмеженою відповідальністю відкрито провадження у справі про банкрутство.

Як вбачається з ухвали Господарського суду Рівненської області у справі № 918/403/20 від 25.05.2020 року (суддя Войтюк В.Р.), господарським судом відкрито провадження у справі про банкрутство Малого підприємства "Фірма ПТК" у формі Товариства з обмеженою відповідальністю, введено мораторій на задоволення вимог кредиторів та процедуру розпорядження майном.

Згідно з ч. 1 ст. 3 ГПК України судочинство в господарських судах здійснюється відповідно до Конституції України, цього Кодексу, Закону України "Про міжнародне приватне право", Закону України "Про відновлення платоспроможності боржника або визнання його банкрутом", а також міжнародних договорів, згода на обов`язковість яких надана Верховною Радою України.

Територіальна юрисдикція (підсудність) справ господарським судам визначена параграфом 3 Господарського процесуального кодексу України.

Так, згідно частини 2 статті 31 Господарського процесуального кодексу України, справа, прийнята судом до свого провадження з додержанням правил підсудності, повинна бути ним розглянута і в тому випадку, коли в процесі розгляду справи вона стала підсудною іншому суду, за винятком випадків, коли внаслідок змін у складі відповідачів справа відноситься до виключної підсудності іншого суду.

Виключна підсудність справ визначена статтею 30 Господарського процесуального кодексу України, згідно частини 9 якої до виключної підсудності віднесені справи передбачені пунктами 8 та 9 частини першої статті 20 цього Кодексу.

Пунктом 8 ч. 1 ст. 20 ГПК України передбачено, що господарські суди розглядають справи про банкрутство та справи у спорах з майновими вимогами до боржника, стосовно якого відкрито провадження у справі про банкрутство, у тому числі справи у спорах про визнання недійсними будь-яких правочинів (договорів), укладених боржником; стягнення заробітної плати; поновлення на роботі посадових та службових осіб боржника, за винятком спорів про визначення та сплату (стягнення) грошових зобов`язань (податкового боргу), визначених відповідно до Податкового кодексу України, а також спорів про визнання недійсними правочинів за позовом контролюючого органу на виконання його повноважень, визначених Податковим кодексом України.

Умови та порядок відновлення платоспроможності боржника - юридичної особи або визнання його банкрутом з метою задоволення вимог кредиторів, а також відновлення платоспроможності фізичної особи визначені Кодексом України з процедур банкрутства.

Відповідно до ч. 1 ст. 2 Кодексу України з процедур банкрутства провадження у справах про банкрутство регулюється цим Кодексом, ГПК України, іншими законами України.

Порядок розгляду спорів, стороною в яких є боржник визначено ст. 7 Кодексу України з процедур банкрутства, згідно якої спори, стороною в яких є боржник, розглядаються господарським судом за правилами, передбаченими Господарським процесуальним кодексом України, з урахуванням особливостей, визначених цією статтею.

Господарський суд, у провадженні якого перебуває справа про банкрутство, в межах цієї справи вирішує всі майнові спори, стороною в яких є боржник; спори з позовними вимогами до боржника та щодо його майна; спори про визнання недійсними результатів аукціону; спори про визнання недійсними будь-яких правочинів, укладених боржником; спори про повернення (витребування) майна боржника або відшкодування його вартості відповідно; спори про стягнення заробітної плати; спори про поновлення на роботі посадових та службових осіб боржника; спори щодо інших вимог до боржника.

Матеріали справи, в якій стороною є боржник, щодо майнових спорів з вимогами до боржника та його майна, провадження в якій відкрито до відкриття провадження у справі про банкрутство, надсилаються до господарського суду, в провадженні якого перебуває справа про банкрутство, який розглядає спір по суті в межах цієї справи (ч. 3 ст. 7 Кодексу України з процедур банкрутства).

З огляду на зазначене, враховуючи, що в процесі розгляду справи судом встановлено що за суб`єктним складом вона відноситься до виключної підсудності іншого суду і підлягає розгляду по суті в межах справи про банкрутство (№ 918/403/20), суд, керуючись ст.ст. 3, 20, 30, 31, 234, 235 ГПК України, ст.ст. 2, 7, 8 Кодексу України з процедур банкрутства,

УХВАЛИВ:

Передати матеріали справи № 918/403/20 (910/5760/20) за позовом Заступника керівника Фастівської місцевої прокуратури Київської області в інтересах держави в особі Клавдієво - Тарасівської селищної ради Бородянського району Київської області до Малого підприємства "Фірма ПТК" у формі товариства з обмеженою відповідальністю про стягнення коштів до Господарського суду Рівненської області у провадженні якого перебуває справа № 918/403/20 про банкрутство Малого підприємства "Фірма ПТК" у формі товариства з обмеженою відповідальністю (суддя Войтюк В.Р.) для розгляду спору в межах цієї справи.

Ухвала набирає законної сили негайно після її оголошення. Ухвали, постановлені судом поза межами судового засідання або в судовому засіданні у разі неявки всіх учасників справи, розгляду справи без повідомлення (виклику) учасників справи, набирають законної сили з моменту їх підписання суддею (суддями).

Ухвала може бути оскаржена до Північно - західного апеляційного господарського суду, через місцевий суд, що її постановив або безпосередньо до апеляційного суду, протягом десяти днів з дня її проголошення. Якщо в судовому засіданні було оголошено лише вступну та резолютивну частини рішення суду, або у разі розгляду справи (вирішення питання) без повідомлення (виклику) учасників справи, зазначений строк обчислюється з дня складення повного судового рішення.

Веб-адреса сторінки на офіційному веб-порталі судової влади України в мережі Інтернет, за якою учасники справи можуть отримати інформацію по справі, що розглядається: http://rv.arbitr.gov.ua.

Суддя Романюк Р.В.

Дата ухвалення рішення23.09.2020
Оприлюднено25.09.2020
Номер документу91721740
СудочинствоГосподарське
Сутьстягнення коштів за договором пайової участі

Судовий реєстр по справі —918/403/20(910/5760/20)

Судовий наказ від 23.03.2021

Господарське

Господарський суд Рівненської області

Войтюк В.Р.

Рішення від 23.02.2021

Господарське

Господарський суд Рівненської області

Войтюк В.Р.

Рішення від 23.02.2021

Господарське

Господарський суд Рівненської області

Войтюк В.Р.

Ухвала від 09.02.2021

Господарське

Господарський суд Рівненської області

Войтюк В.Р.

Ухвала від 23.09.2020

Господарське

Господарський суд Рівненської області

Романюк Р.В.

Ухвала від 23.09.2020

Господарське

Господарський суд Рівненської області

Романюк Р.В.

Ухвала від 02.09.2020

Господарське

Господарський суд Рівненської області

Романюк Р.В.

Ухвала від 02.09.2020

Господарське

Господарський суд Рівненської області

Романюк Р.В.

Ухвала від 11.01.2021

Господарське

Господарський суд Рівненської області

Войтюк В.Р.

Ухвала від 22.12.2020

Господарське

Господарський суд Рівненської області

Войтюк В.Р.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні