Постанова
від 16.12.2008 по справі 2а-19771/08
ЛУГАНСЬКИЙ ОКРУЖНИЙ АДМІНІСТРАТИВНИЙ СУД

Справа № 2а-19771/08 Категорія № 70

ПОСТАНОВА

ІМЕНЕМ УКРАЇНИ

«16» грудня 2008 року

Луганський окружний адміністративний суд у складі:

судді: Ковальової Т.І.,

при секретарі: Скрипкіній А.О., розглянув у відкритому судовому засіданні адміністративну справу за позовом Державної податкової інспекції у Артемівському районі міста Луганська до Товариства з обмеженою відповідальністю «ЗАМСТРОЙ» про припинення юридичної особи, -

ВСТАНОВИВ:

У серпні 2008 року Державна податкова інспекція у Артемівському районі міста Луганська звернулась до суду з позовом, в якому зазначила, що Товариство з обмеженою відповідальністю «ЗАМСТРОЙ» зареєстровано Виконавчим комітетом Луганської міської ради 21.11.2001р.

Відповідач знаходиться на податковому обліку в Державній податковій інспекції у Артемівському районі міста Луганська з 19.12.2001 року. Засновниками підприємства є ОСОБА_1, ОСОБА_2. 3аписом в довідці з єдиного державного реєстру юридичних осіб та фізичних осіб - підприємців підтверджується відсутність юридичної особи - Товариства з обмеженою відповідальністю «ЗАМСТРОЙ» - за його місцезнаходженням: м. Луганськ, вул. 2-га Червонопрапорна, б. 4а.

У судовому засіданні представник позивача позовні вимоги підтримав, суду дав аналогічні позовній заяві пояснення.

Представник відповідача в судове засідання не з'явився, надав заяву, в якій позовні вимоги визнав повністю, просив розглядати справу у його відсутність.

Заслухавши пояснення представника позивача, вивчивши матеріали справи, суд вважає, що позов підлягає задоволенню з таких підстав.

Судом встановлено, підтверджується матеріалами справи, що Товариство з обмеженою відповідальністю «ЗАМСТРОЙ» зареєстровано Виконавчим комітетом Луганської міської ради 21.11.2001 року. Товариство взято на облік у Державній податковій інспекції у Артемівському районі міста Луганська 19.12.2001 року.

Довідкою Єдиного державного реєстру юридичних осіб та фізичних осіб - підприємців підтверджується, що державним реєстратором Виконавчого комітету Луганської міської ради був внесений запис щодо відсутності відповідача за його місцезнаходженням за адресою: м. Луганськ, вул. 2-га Червонопрапорна, б. 4а (арк. справи 6-8).

Відповідно до ст. 19 Закону України «Про державну реєстрацію юридичних осіб та фізичних осіб-підприємців» від 15.05.2003 року № 755-lV юридична особа щорічно, починаючи з наступного року з дати її державної реєстрації, протягом одного місяця зобов'язана подати (надіслати рекомендованим листом), державному реєстратору реєстраційну картку встановленого зразка про підтвердження відомостей про юридичну особу. Якщо реєстраційна картка про підтвердження відомостей про юридичну особу не була надана юридичною особою в установлений цією частиною строк, та у разі повернення до державного реєстратора рекомендованого листа з відміткою відділення зв'язку про відсутність юридичної особи за вказаною адресою або неподання юридичною особою протягом місяця з дати направлення їй відповідного повідомлення реєстраційної картки про

підтвердження відомостей про юридичну особу державний реєстратор вносить до Єдиного державного реєстру запис про відсутність юридичної особи за її місцезнаходженням або запис про відсутність підтвердження відомостей про юридичну особу.

Згідно з п. 1 ст. 33 та п. 2 ст. 38 Закону України від 15.05.2003р. № 755 - IV «Про державну реєстрацію юридичних осіб та фізичних осіб - підприємців» підставами для постановления судового рішення щодо припинення юридичної особи, що не пов'язано з банкрутством юридичної особи, зокрема є наявність в Єдиному державному реєстрі запису про відсутність юридичної особи за вказаним її місцезнаходженням.

Оскільки в Єдиному державному реєстрі є запис про відсутність відповідача за його місцезнаходженням, то це є підставою припинення його юридичної особи.

Питання по судових витратах не вирішується, оскільки позивач звільнений від їх сплати у встановленому порядку, а ст. 94 Кодексу адміністративного судочинства України не передбачено їх стягнення у даних випадках.

На підставі викладеного, керуючись ст. ст. 17, 18, 94, 158-163 Кодексу адміністративного судочинства України, ст. ст. 33, 38 Закону України «Про державну реєстрацію юридичних осіб та фізичних осіб - підприємців», ст. 9 Закону України «Про систему оподаткування», суд

ПОСТАНОВИВ:

Позовні вимоги Державної податкової інспекції у Артемівському районі міста Луганська задовольнити.

Припинити юридичну особу - Товариство з обмеженою відповідальністю «ЗАМСТРОЙ», зареєстроване Виконавчим комітетом Луганської міської ради 21.11.2001 року, код ЄДРПОУ 31783865, зареєстроване за адресою: м. Луганськ, вул. 2-га Червонопрапорна, б. 4а.

Копію даної постанови направити Виконавчому комітету Луганської міської ради (м. Луганськ, вул. Коцюбинського, 14), після набрання постановою законної сили.

Постанова може бути оскаржена в апеляційному порядку до Донецького апеляційного адміністративного суду через суд першої інстанції шляхом подачі в 10-денний строк з дня проголошення постанови заяви про апеляційне оскарження і поданням після цього протягом 20 днів апеляційної скарги. Апеляційна скарга може бути подана без попереднього подання заяви про апеляційне оскарження, якщо скарга подається у строк, встановлений для подання заяви про апеляційне оскарження.

Постанова суду набирає законної сили після закінчення строку апеляційного оскарження.

Дата ухвалення рішення16.12.2008
Оприлюднено06.07.2010
Номер документу9173241
СудочинствоАдміністративне

Судовий реєстр по справі —2а-19771/08

Постанова від 16.12.2008

Адміністративне

Луганський окружний адміністративний суд

Ковальова Т.І.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні