Постанова
від 19.12.2008 по справі 2а-21896/08
ЛУГАНСЬКИЙ ОКРУЖНИЙ АДМІНІСТРАТИВНИЙ СУД

Справа № 2а-21896/08 Категорія № 70

ПОСТАНОВА

ІМЕНЕМ УКРАЇНИ

«19» грудня 2008 p .

Луганський окружний адміністративний суд у складі:

судді: Кова льової Т.І.

при секретарі: Скрипкіній А.О. ,

за участю представників

від позивача: не з ' явився ,

від відповідача: не з ' явився ,

розглянувши у відкритому су довому засіданні адміністративний позов Державної податкової інспекц ії у місті Сєвєродонецьку Луганської області до Товариства з обмеженою відповідальністю «ЮРСЕРВІС-АТЛАНТ» про припинення юридичної особи , -

ВСТАНОВИВ:

У вересні 2008 року Державна по даткова інспекція у місті Сєвєродонецьку Луганської області звернулас ь до суду з позовом , в якому зазн ачала , що Товариство з обмежено ю відповідальністю «ЮРСЕРВІС-АТЛАНТ» зареєстроване виконавчим коміте том Сєвєродонецької міської ради народних депутатів від 30 червня 2006 року № 13831020000001726. ТОВ «ЮРСЕРВІС-АТЛАНТ» зн аходиться на обліку в Державній податковій інспекції у місті Сєвєродон ецьку Луганської області з 30 червня 2006 року.

Станом на 18 січня 2007 року відповідач , як юридична особа , не звітує до Державної податко вої інспекції у місті Сєвєродонецьку Луганської області , що підтверджується висновком Д ержавної податкової інспекції у місті Сєвєродонецьку Луганської облас ті. У зв ' язку з чим позивач проси в припинити юридичну особу відповідача.

У судове засідання позивач не з ' явився , при чини неявки суду не доповів , про дату , місце та час слухання спра ви був повідомлений належним чино м.

Відповідач в судове засідання не з ' явився , причини неявки суду не доповів , про дату , мі сце та час слухання справи був повідомлений належним чино м.

Вивчивши матеріали справи , суд вважає , що позов підлягає задоволенню з таких підстав.

Судом встановлено , підтверджується матеріалами справи , що відповідач Товариство з обм еженою відповідальністю «ЮРСЕРВІС-АТЛАНТ» зареєстроване виконавчим к омітетом Сєвєродонецької міської ради народних депутатів від 30 червня 2006 року № 13831020000001726. ТОВ «ЮРСЕРВІС-АТЛ АНТ» знаходиться на обліку в Державній податковій інспекції у місті Сєв єродонецьку Луганської області з 30 червня 2006 року.

Висновком Державної податкової інспекції у місті С євєродонецьку Луганської області підтверджується , що відповідач не звітує з 18 січня 2007 року.

Відповідно до п. 2 ст. 9 Закону України «Про систему оподаткування» платни ки податків і зборів (обов ' язков их платежів) зобов ' язані своєча сно надавати податковим органам декларації про доходи , інші необхідні відомості для н арахування податків та інших обов ' язкових платежів.

Згідно з п. 1 ст. 33 та п. 2 ст. 38 За кону України від 15.05.2003р. № 755 - IV «Про державну реєстрацію юрид ичних осіб та фізичних осіб - підприємців» підставами для постановления судового рішення щодо припинення юридичної особи , що не пов ' яз ано з банкрутством юридичної особи , зокрема є неподання протягом р оку органам державної податкової служби податкових декларацій , документів фінансової звітнос ті відповідно до закону.

Оскільки відповідач більше року не подає органам де ржавної податкової інспекції документів фінансової звітності , то це є підставою припинення йо го юридичної особи.

Питання по судових витратах не вирішується , оскільки позивач звільнений ві д їх сплати у встановленому порядку , а ст. 94 Кодек су адміністративного судочинства України не передбачено їх стягнення у даних випадках.

На підставі викладеного , керуючись ст. ст. 17 , 18 , 94 , 158-163 Кодексу адміністративного с удочинства України , ст. ст. 33 , 38 Закону Ук раїни «Про державну реєстрацію юридичних осіб та фізичних осіб - підприє мців» , ст. 9 Закону України «Про систему оподаткування» , суд

ПОСТАНОВИВ:

Позовні вимоги Державної по даткової інспекції у місті Сєвєродонецьку Луганської області задоволь нити повністю.

Припинити юридичну особу відповідача - Товариство з обмеженою відповідальністю «ЮРСЕРВІС-АТЛАНТ» - код ЄДРПОУ: 34434527 , зареєстрованого за адресою: Лу ганська область , м. Сєвєродонец ьк , вул. Енергетиків , буд. 36.

Копію даної постанови направити Сєвєродонецькому міському виконавчому комітету (Луганська область , м . Сєвєродонецьк , вул. Леніна , 32) , після набрання постановою зако нної сили.

Постанова може бути оскаржена в апеляційному поряд ку до Донецького апеляційного адміністративного суду через суд першої інстанції шляхом подачі в 10-денний строк з дня проголошення постанови за яви про апеляційне оскарження і поданням після цього протягом 20 днів апе ляційної скарги. Апеляційна скарга може бути подана без попереднього по дання заяви про апеляційне оскарження , якщо скарга подається у строк , встановлений для подання заяви про апеляційне оска рження.

Постанова суду набирає законної сили після закінче ння строку апеляційного оскарження.

СудЛуганський окружний адміністративний суд
Дата ухвалення рішення19.12.2008
Оприлюднено29.04.2010
Номер документу9173243
СудочинствоАдміністративне

Судовий реєстр по справі —2а-21896/08

Постанова від 19.12.2008

Адміністративне

Луганський окружний адміністративний суд

Ковальова Т.І.

Постанова від 19.12.2008

Адміністративне

Луганський окружний адміністративний суд

Ковальова Т.І.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні