Ухвала
від 22.09.2020 по справі 335/6215/20
ОРДЖОНІКІДЗЕВСЬКИЙ РАЙОННИЙ СУД М. ЗАПОРІЖЖЯ

1Справа № 335/6215/20 2/335/1983/2020

УХВАЛА

ІМЕНЕМ УКРАЇНИ

22 вересня 2020 року м.Запоріжжя

Орджонікідзевський районний суд м. Запоріжжя у складі головуючого судді Апаллонової Ю.В., за участю секретаря Корягіної Ю.С., розглянувши у підготовчому судовому засіданні цивільну справу за позовом ОСОБА_1 до Запорізької міської ради, Приватного акціонерного товариства БІАС , третя особа, яка не заявляє самостійних вимог на предмет спору Шоста Запорізька державна нотаріальна контора Південно-Східного міжрегіонального управління юстиції України про встановлення факту належності цінних паперів та визнання права власності на спадкове майно,

ВСТАНОВИВ:

У провадженні Орджонікідзевського районного суду м. Запоріжжя знаходиться цивільна справа за позовом ОСОБА_1 до Запорізької міської ради, Приватного акціонерного товариства БІАС , третя особа, яка не заявляє самостійних вимог на предмет спору Шоста Запорізька державна нотаріальна контора Південно-Східного міжрегіонального управління юстиції України про встановлення факту належності цінних паперів та визнання права власності на спадкове майно.

На підставі ухвали суду з метою виконання вимог ч.1 ст.189 ЦПК України розпочато підготовче провадження у справі, розгляд якої здійснюється у порядку загального позовного провадження.

У судове засідання учасники справи не з`явилися, про час та місце розгляду справи повідомлені належним чином. Від усіх учасників справи наявні заяви про розгляд справи по суті без їх участі.

Представник відповідача Запорізької міської ради у відзиві на позов просив витребувати у натаріуса копію спадковою справи заведеною після померлого ОСОБА_2 .

Положеннями ч.1 ст. 196 ЦПК України визначено, що для виконання завдання підготовчого провадження в кожній судовій справі, яка розглядається за правилами загального позовного провадження, проводиться підготовче засідання.

Положеннями ст.189ЦПК України визначено, що завданнями підготовчого провадження є: 1) остаточне визначення предмета спору та характеру спірних правовідносин, позовних вимог та складу учасників судового процесу; 2) з`ясування заперечень проти позовних вимог; 3) визначення обставин справи, які підлягають встановленню, та зібрання відповідних доказів; 4) вирішення відводів; 5) визначення порядку розгляду справи; 6) вчинення інших дій з метою забезпечення правильного, своєчасного і безперешкодного розгляду справи по суті.

Підготовче провадження починається відкриттям провадження у справі і закінчується закриттям підготовчого засідання.

В ході підготовчого провадження та під час проведення підготовчого засідання у даній цивільній справі проведено наступні підготовчі дії: направлено копію ухвали про відкриття провадження у справі, визначено характер спірних правовідносин, вимоги позивача та склад учасників судового процесу, встановлено порядок з`ясування обставин, на які позивач посилається як на підставу своїх вимог, порядок дослідження доказів, якими вони обґрунтовуються, а також вчинено інші дії з метою забезпечення правильного, своєчасного і безперешкодного розгляду справи по суті. Спір між сторонами в добровільному порядку не врегульовано.

В підготовчому судовому засіданні встановлено, що підстав для залишення позовної заяви без розгляду або закриття провадження у справі немає. Підстав для відкладення підготовчого судового засідання поза межами строків підготовчого засідання немає.

Судом вчинено дії, необхідні для закінчення підготовчого провадження та призначення справи до судового розгляду.

У підготовчому судовому засіданні у відповідності до ст.189 ЦПК України виконано завдання підготовчого провадження.

Згідно п. 15 ч.2 ст. 197 ЦПК України у підготовчому судовому засіданні суд призначає справу до розгляду по суті, визначає дату, час і місце проведення судового засідання(декілька судових засідань у разі складності справи) для розгляду справи по суті.

Згідно до ст. 84 ЦПК України, учасник справи, у разі неможливості самостійно надати докази, вправі подати клопотання про витребування доказів судом. У разі задоволення клопотання суд своєю ухвалою витребовує відповідні докази.

Суд вважає за необхідне задовольнити заявлене клопотання та витребувати у Шостої Запорізької державної нотаріальної контори Південно-Східного міжрегіонального управління Міністерства юстиції України копію спадкової справи відкритої після смерті ОСОБА_2 , померлого ІНФОРМАЦІЯ_1 , яка має значення для правильного вирішення справи

Відповідно до п. 3 ч.2 ст. 200 ЦПК України, за результатами підготовчого засідання суд постановляє ухвалу про закриття підготовчого провадження та призначення справи до судового розгляду по суті.

Зважаючи на те, що судом були проведені всі необхідні підготовчі дії по справі, вирішені питання, передбачені ст. 197 ЦПК України, суд вважає за можливе закрити підготовче провадження та призначити справу до судового розгляду по суті.

Керуючись ст.ст. 189,196-198,200 ЦПК України, суд,-

ПОСТАНОВИВ:

Закрити підготовче провадження у цивільній справі за позовом ОСОБА_1 до Запорізької міської ради, Приватного акціонерного товариства БІАС , третя особа, яка не заявляє самостійних вимог на предмет спору Шоста Запорізька державна нотаріальна контора Південно-Східного міжрегіонального управління юстиції України про встановлення факту належності цінних паперів та визнання права власності на спадкове майно та призначити справу до судового розгляду по суті.

Судове засідання у цивільній справі за позовом ОСОБА_1 до Запорізької міської ради, Приватного акціонерного товариства БІАС , третя особа, яка не заявляє самостійних вимог на предмет спору Шоста Запорізька державна нотаріальна контора Південно-Східного міжрегіонального управління юстиції України про встановлення факту належності цінних паперів та визнання права власності на спадкове майно, призначити на 15годину 30 хвилин 15 жовтня 2020 року.

Витребувати Шостої Запорізької державної нотаріальної контори Південно-Східного міжрегіонального управління Міністерства юстиції України, належним чином завірену копію спадкової справи відкритої після смерті ОСОБА_2 , померлого ІНФОРМАЦІЯ_1 .

Ухвала набирає законної сили з моменту її підписання суддею та окремо від рішення суду оскарженню не підлягає.

Повний текст ухвали складено 22.09.2020 року

Суддя Ю.В. Апаллонова

Дата ухвалення рішення22.09.2020
Оприлюднено24.09.2020
Номер документу91738550
СудочинствоЦивільне
Сутьвстановлення факту належності цінних паперів та визнання права власності на спадкове майно

Судовий реєстр по справі —335/6215/20

Рішення від 15.10.2020

Цивільне

Орджонікідзевський районний суд м. Запоріжжя

Апаллонова Ю. В.

Рішення від 15.10.2020

Цивільне

Орджонікідзевський районний суд м. Запоріжжя

Апаллонова Ю. В.

Ухвала від 22.09.2020

Цивільне

Орджонікідзевський районний суд м. Запоріжжя

Апаллонова Ю. В.

Ухвала від 04.08.2020

Цивільне

Орджонікідзевський районний суд м. Запоріжжя

Апаллонова Ю. В.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні