Ухвала
від 23.09.2020 по справі 592/10794/20
КОВПАКІВСЬКИЙ РАЙОННИЙ СУД М.СУМ

Справа № 592/10794/20

Провадження № 1-кс/592/5396/20

УХВАЛА

ІМЕНЕМ УКРАЇНИ

23 вересня 2020 року м.Суми

Слідчий суддя Ковпаківського районного суду м. Суми ОСОБА_1 , за участю секретаря судового засідання ОСОБА_2 , старшого слідчого слідчого управління ГУ ДФС у Сумській області ОСОБА_3 , розглянувши у судовому засіданні клопотання старшого слідчого з ОВС другого відділу розслідування кримінальних проваджень слідчого управління ГУ ДФС у Сумській області ОСОБА_4 , про дозвіл на проведення обшуку в домоволодінні, що знаходиться за адресою: АДРЕСА_1 , який перебуває у користуванні та належить на праві власності ОСОБА_5 , ІНФОРМАЦІЯ_1 , за матеріалами досудового розслідування, внесеного до Єдиного реєстру досудових розслідувань за №42018201240000156 від 13.11.2018 року.

Перевіривши надані матеріали клопотання та дослідивши докази по даних матеріалах, заслухавши думку старшого слідчого слідчого управління ГУ ДФС у Сумській області ОСОБА_3 ,-

ВСТАНОВИВ:

Старший слідчийз ОВСдругого відділурозслідування кримінальнихпроваджень слідчогоуправління ГУДФС уСумській області ОСОБА_4 , своє клопотання обгрунтовує тим, що слідчим управлінням ГУ ДФС у Сумській області проводиться досудове розслідування у кримінальному провадженні №42018201240000156 розпочатому 13.11.2018 року за фактом незаконного виготовлення підакцизних товарів (паливно-мастильних матеріалів), за ознаками кримінального правопорушення, передбаченого ч.2 ст.204 КК України.

Під час проведення досудового розслідування встановлено, що ОСОБА_6 з іншими невстановленими особами, починаючи з вересня 2018 року, використовуючи підприємства НВП «СУМИ-СИНТЕЗ» ЛТД (код 23634090), ТОВ «ПІВНІЧНО-СХІДНА ПАЛИВНА КОМПАНІЯ» (код 39014953) та ТОВ «САЛБ» (код 23824614) незаконно виготовляють підакцизні товари (нафтопродукти) за адресою: Сумська область, м. Ромни, вул. Київська, 95А та за адресою: Сумська обл., м. Лебедин, вул. Гастелло, буд.210.

В рамках даного кримінального провадження за результатами проведених обшуків виявлено та вилучено нафтопродукти, обладнання для переробки нафтопродуктів, зразки рідин, по яких призначено судово-хімічні експертизи, з метою встановлення їх належності до підакцизних товарів.

В подальшому від управління оперативно-розшукової діяльності ГУ ДФС у Сумській області отримано інформацію, що за адресою: АДРЕСА_1 , розміщено ємності з під паливно-мастильних матеріалів до яких під`єднані шланги та поряд з якими знаходиться установка для заправки палива, з яких здійснюється незаконна реалізація палива громадянам.

Також, було допитано свідка, який бачив ємності з під паливно-мастильних матеріалів, біля яких перебували невстановлені особи.

Вищевказані ємності розташовані в прибудові до буд. АДРЕСА_1 , а будинок перебуває у користуванні та належить на праві власності ОСОБА_5 ІНФОРМАЦІЯ_1 (код НОМЕР_1 , АДРЕСА_2 ).

В суді старший слідчий ОСОБА_3 клопотання підтримав та просив надати дозвіл на обшук.

Відповідно до ст.30 Конституції України кожному гарантується недоторканість житла та не допускається проникнення до житла чи до іншого володіння особи, проведення в них огляду чи обшуку інакше як за вмотивованим рішенням суду. Проведення обшуку є суттєвим обмеженням конституційних прав громадян, у зв`язку з чим він має застосовуватися у виняткових випадках при наявності беззаперечних підстав для його проведення в умовах реальної необхідності та за відсутності можливості отримання інформації іншим шляхом. Обшук має провадитись за наявності достатніх даних, які вказують на те, що об`єкти, які мають значення у справі, по-перше, знаходяться у певної особи (в певному місці), по-друге, що дані об`єкти сховані й добровільно видані не будуть.

Вислухавши думку слідчого, дослідивши матеріали клопотання, вважаю, що клопотання підлягає задоволенню, оскільки слідчим доведена наявність достатніх підстав вважати, що в домоволодінні, що знаходиться за адресою: АДРЕСА_1 , який перебуває у користуванні та належить на праві власності ОСОБА_5 , ІНФОРМАЦІЯ_1 , може знаходитися обладнання для виготовлення підакцизних товарів (нафтопродуктів), речовини для їх виготовлення та поліпшення якості, виготовлені нафтопродукти, юридичні, бухгалтерські та фінансові документи, блокноти, зошити, записники, окремі аркуши із записами, зразки сировини для виготовлення нафтопродуктів та інші предмети та документи, що свідчать про обставини вчинення злочинів і які мають значення для встановлення істини у провадженні, які можуть бути засобами для розкриття злочинів і виявлення винних або для спростування обвинувачення чи пом`якшення відповідальності.

На підставі викладеного і керуючись ст.234 КПК України,

ПОСТАНОВИВ:

1. Надати дозвіл на проведення обшуку в домоволодінні, що знаходиться за адресою: АДРЕСА_1 , який перебуває у користуванні та належить на праві власності ОСОБА_5 , ІНФОРМАЦІЯ_1 .

2. Мотиви застосування клопотання про надання дозволу на обшук у зв`язку з неможливістю в будь-який інший спосіб підтвердити вищевикладені обставини або їх остаточно спростувати.

3. Речі та документи для виявлення та вилучення яких проводиться обшук для виявлення та вилучення обладнання для виготовлення підакцизних товарів (нафтопродуктів), речовин для їх виготовлення та поліпшення якості, виготовлених нафтопродуктів, юридичних, бухгалтерських та фінансових документів, блокнотів, зошитів, записників, окремих аркушів із записами, зразків сировини для виготовлення нафтопродуктів та інших предметів та документів, що свідчать про обставини вчинення злочинів і які мають значення для встановлення істини у провадженні, які можуть бути засобами для розкриття злочинів і виявлення винних або для спростування обвинувачення чи пом`якшення відповідальності.

4. Строк дії ухвали тридцять днів з дня постановлення ухвали.

Ухвала слідчого судді оскарженню не підлягає.

Суддя ОСОБА_1

Дата ухвалення рішення23.09.2020
Оприлюднено10.02.2023
Номер документу91740915
СудочинствоКримінальне
Сутьдозвіл на проведення обшуку в домоволодінні, що знаходиться за адресою: АДРЕСА_1 , який перебуває у користуванні та належить на праві власності ОСОБА_5 , ІНФОРМАЦІЯ_1 , за матеріалами досудового розслідування, внесеного до Єдиного реєстру досудових розслідувань за №42018201240000156 від 13.11.2018 року.

Судовий реєстр по справі —592/10794/20

Ухвала від 23.09.2020

Кримінальне

Ковпаківський районний суд м.Сум

Котенко О. А.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні