Ухвала
від 23.09.2020 по справі 627/414/20
КРАСНОКУТСЬКИЙ РАЙОННИЙ СУД ХАРКІВСЬКОЇ ОБЛАСТІ

Справа № 627/414/20

У Х В А Л А

І М Е Н Е М У К Р А Ї Н И

п р о в и т р е б у в а н н я д о к а з і в

23 вересня 2020 року смт Краснокутськ

Краснокутський районний суд Харківської області в складі:

головуючого - Вовк Л.В.

з участю секретаря - Полешко О.С.,

представника позивача - Рибак Я.В.,

розглянувши у відкритому судовому засіданні в залі суду в смт Краснокутськ Харківської області цивільну справу за позовом ОСОБА_1 до Фермерського господарства Сургай В.О. про визнання договору недійсним та скасування державної реєстрації прав, третя особа: Краснокутська районна державна адміністрація Харківської області,

у с т а н о в и в :

У провадженні Краснокутського районного суду знаходиться цивільна справа за позовом ОСОБА_1 до Фермерського господарства Сургай В.О. про визнання договору недійсним та скасування державної реєстрації прав, третя особа: Краснокутська районна державна адміністрація Харківської області.

В ході судового засідання представник позивача - ОСОБА_2 заявила клопотання про витребування з Краснокутської РДА Харківської області належним чином засвідчені матеріали реєстраційної справи (належним чином засвідчену копію договору оренди землі, додатків до нього, заяви про державну реєстрацію прав, довіреності, рішень про державну реєстрацію прав, тощо) з державної реєстрації права оренди земельної ділянки з кадастровим номером 6323583700:05:001:0791, належної ОСОБА_1 з Фермерським господарством Сургай В.О. , дата державної реєстрації права (в державному реєстрі прав) 03.07.2019, номер запису про право 32302006, орган, що здійснив державну реєстрацію права - Краснокутська районна державна адміністрація Харківської області, оскільки самостійно вона вказані докази надати не може, а останні мають суттєве значення для даної справи.

Суд, розглянувши клопотання, дослідивши матеріали справи, дійшов до наступних висновків.

Згідно ч.ч. 1, 3, 6, 7 ст. 84 ЦПК України, учасник справи, у разі неможливості самостійно надати докази, вправі подати клопотання про витребування доказів судом. У разі задоволення клопотання суд своєю ухвалою витребовує відповідні докази.

Будь-яка особа, у якої знаходиться доказ, повинна видати його на вимогу суду.

Особи, які не мають можливості подати доказ, який витребовує суд, або не мають можливості подати такий доказ у встановлені строки, зобов`язані повідомити про це суд із зазначенням причин протягом п`яти днів з дня вручення ухвали. У разі неповідомлення суду про неможливість подати докази, витребувані судом, а також за неподання таких доказів з причин, визнаних судом неповажними, суд застосовує до відповідної особи заходи процесуального примусу, передбачені цим Кодексом.

Враховуючи викладене, той факт, що представник позивача не може самостійно надати суду необхідні докази, суд, з метою повного і всебічного дослідження обставин справи, вважає за необхідне клопотання задовольнити та витребувати з Краснокутської РДА Харківської області копію вищевказанихматеріалів реєстраційної справи .

На підставі викладеного та керуючись ст.ст. 81, 84, 260, 261, 353, 354 ЦПК України, суд

п о с т а н о в и в :

Клопотання представника позивача про витребування доказів - задовольнити.

Витребувати з Краснокутської районної державної адміністрації Харківської області належним чином засвідчені матеріали реєстраційної справи (належним чином засвідчену копію договору оренди землі, додатків до нього, заяви про державну реєстрацію прав, довіреності, рішень про державну реєстрацію прав, тощо) з державної реєстрації права оренди земельної ділянки з кадастровим номером 6323583700:05:001:0791, належної ОСОБА_1 з Фермерським господарством Сургай В.О. , дата державної реєстрації права (в державному реєстрі прав) 03.07.2019, номер запису про право 32302006, орган, що здійснив державну реєстрацію права - Краснокутська районна державна адміністрація Харківської області.

Роз`яснити, що відповідно до положень ст. 148 ЦПК України суд може постановити ухвалу про стягнення в дохід державного бюджету з відповідної особи штрафу у сумі від 0,3 до трьох розмірів прожиткового мінімуму для працездатних осіб у випадках неповідомлення суду про неможливість подати докази, витребувані судом, або неподання таких доказів без поважних причин.

Ухвала набирає законної сили з моменту оголошення та апеляційному оскарженню не підлягає.

Суддя Л.В. Вовк

СудКраснокутський районний суд Харківської області
Дата ухвалення рішення23.09.2020
Оприлюднено25.09.2020
Номер документу91759931
СудочинствоЦивільне

Судовий реєстр по справі —627/414/20

Ухвала від 19.11.2020

Цивільне

Краснокутський районний суд Харківської області

Вовк Л. В.

Ухвала від 23.09.2020

Цивільне

Краснокутський районний суд Харківської області

Вовк Л. В.

Ухвала від 29.05.2020

Цивільне

Краснокутський районний суд Харківської області

Вовк Л. В.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовах ліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні