Ухвала
від 24.09.2020 по справі 705/3222/19
УМАНСЬКИЙ МІСЬКРАЙОННИЙ СУД ЧЕРКАСЬКОЇ ОБЛАСТІ

Справа №705/3222/19

2/705/791/20

У Х В А Л А

про закриття підготовчого провадження та призначення справи до судового розгляду по суті

24 вересня 2020 року місто Умань

Уманський міськрайонний суд Черкаської області в складі

судді Кормана О.В.

з участю

секретаря судового засідання Власової Т.Ю.

позивача ОСОБА_1

представника позивача ОСОБА_2

розглянувши у підготовчому засіданні за правилами загального позовного провадження цивільну справу за позовом ОСОБА_1 до ОСОБА_3 про визначення додаткового строку для подання заяви про прийняття спадщини,

В С Т А Н О В И В:

До Уманського міськрайонного суду Черкаської області звернувся ОСОБА_1 з позовом до ОСОБА_3 про визначення додаткового строку для подання заяви про прийняття спадщини.

Відповідач ОСОБА_3 у підготовче засідання, призначене на 24.09.2020 року не з`явився, про день та час підготовчого засідання повідомлений належним чином, про причини своєї неявки суду не повідомив.

Представник відповідача ОСОБА_4 у підготовче засідання, призначене на 24.09.2020 року, не з`явився. 24.09.2020 року, тобто в день підготовчого засідання, подав до канцелярії суду заяву, в якій зазначив, що не може бути присутнім в судовому засіданні у зв`язку з участю в судовому розгляді Черкаського апеляційного суду в справі №705/3511/18, що також призначена на 24.09.2020 року. Просив не проводити судове засідання у його відсутність та відкласти розгляд справи на іншу дату та час. Документів, які б підтверджували зайнятість в судовому засіданні в іншому суді до своєї заяви не додав.

Суд, заслухавши думку позивача та його представника, ухвалив провести підготовче засідання без участі відповідача та його представника, враховуючи те, що підготовче засідання неодноразово відкладалось, відповідач та його представник були належним чином повідомлені про дату та час підготовчого засідання, відповідач не з`явився, не повідомивши причини неявки, а представник відповідача не надав суду документів, які підтверджують поважність його неявки.

Під час вирішення питань, передбачених ч.2 ст.197 ЦПК України представник позивача зазначила, що позивач позов підтримує, позовні вимоги позивач не змінював, що до участі у справі інших осіб залучати не потрібно, що сторона позивача повідомила про всі обставини, які їм відомі, надала всі докази, які могла надати, що не потрібно призначати експертизи, викликати спеціалістів, свідків та експертів, надавати судові доручення. Зазначила, що позивач був звільнений від сплати судового збору. Підтримала клопотання позивача, подане разом з позовною заявою, про витребування доказів, а саме належним чином завіреної копії заповіту, яким ОСОБА_5 , що померла ІНФОРМАЦІЯ_1 , заповіла належну їй земельну ділянку відповідачу.

Позивач підтримав позицію свого представника.

З матеріалів справи вбачається, що відповідач скористався своїм право на подання відзиву, а також представником відповідача було подане клопотання про витребування доказів, а саме належним чином завіреної копії спадкової справи №589/2014.

Інших заяв чи клопотань по питаннях, передбачених у ч.2 ст.197 ЦПК України, відповідач чи його представник не подавали.

Сторона позивача не заперечувала проти задоволення клопотання представника відповідача про витребування доказів.

Під час підготовчого засідання судом встановлений порядок з`ясування обставин, на які посилаються сторони як на підставу своїх вимог та заперечень, та порядок дослідження доказів, якими вони обґрунтовуються під час розгляду справи по суті, про що зазначено в протоколі судового засідання.

Згідно ч.1 ст.84 ЦПК України учасник справи, у разі неможливості самостійно надати докази, вправі подати клопотання про витребування доказів судом. Таке клопотання повинно бути подане в строк, зазначений у частинах другій та третій статті 83 цього Кодексу.

Частини 2 та 3 статті 83 ЦПК України визначають, що позивач, особи, яким законом надано право звертатися до суду в інтересах інших осіб, повинні подати докази разом з поданням позовної заяви. Відповідач, третя особа, яка не заявляє самостійних вимог щодо предмета спору, повинні подати суду докази разом з поданням відзиву або письмових пояснень третьої особи.

Сторони подали клопотання про витребування доказів в строки, визначені ч.1 ст.84 ЦПК України.

Суд, розглянувши клопотання представника відповідача, вважає за можливе його задовольнити та витребувати з Уманської районної державної нотаріальної контори належним чином засвідчену копію спадкової справи № 589/2014, заведеної після смерті ОСОБА_5 , яка померла ІНФОРМАЦІЯ_1 .

Враховуючи те, що судом задовольняється клопотання представника відповідача про витребування копії спадкової справи, тому суд не вбачає підстав для задоволення клопотання позивача про окреме витребування з Уманської районної державної нотаріальної контори завіреної копії заповіту, так як вказаний заповіт повинен перебувати в матеріалах спадкової справи.

Суд прийшов до висновку про можливість закрити підготовче провадження та призначити справу до судового розгляду по суті.

Керуючись ст.ст. 197, 200 ЦПК України, суд,

У Х В А Л И В:

Закрити підготовче провадження у цивільній справі за позовом ОСОБА_1 до ОСОБА_3 про визначення додаткового строку для подання заяви про прийняття спадщини.

Призначити справу до судового розгляду по суті 17 листопада 2020 року на 15 годину 00 хвилин в залі судових засідань Уманського міськрайонного суду Черкаської області за адресою: м. Умань, вул. Кизила Андрія, 18.

Судовий розгляд проводити у відкритому судовому засіданні суддею одноособово з викликом сторін.

Клопотання представника відповідача про витребування доказів задовольнити.

Витребувати з Уманської районної державної нотаріальної контори належним чином засвідчену копію спадкової справи № 589/2014, заведеної після смерті ОСОБА_5 , яка померла ІНФОРМАЦІЯ_1 .

Зобов`язати Уманську районну державну нотаріальну контору надати належним чином засвідчену копію спадкової справи № 589/2014, заведеної після смерті ОСОБА_5 , яка померла ІНФОРМАЦІЯ_1 , до Уманського міськрайонного суду Черкаської області в строк до 27 жовтня 2020 року.

Відмовити в задоволенні клопотання позивача про витребування доказів.

Копію ухвали направити відповідачу та його представнику - для відому, а також до Уманської районної державної нотаріальної контори - для виконання в частині витребування доказів.

Ухвала набирає законної сили з моменту її проголошення та не підлягає оскарженню в апеляційному порядку.

Суддя О.В. Корман

СудУманський міськрайонний суд Черкаської області
Дата ухвалення рішення24.09.2020
Оприлюднено25.09.2020
Номер документу91761018
СудочинствоЦивільне

Судовий реєстр по справі —705/3222/19

Рішення від 07.02.2023

Цивільне

Уманський міськрайонний суд Черкаської області

Гудзенко В. Л.

Ухвала від 21.11.2022

Цивільне

Уманський міськрайонний суд Черкаської області

Гудзенко В. Л.

Ухвала від 17.05.2021

Цивільне

Уманський міськрайонний суд Черкаської області

Білик О. В.

Ухвала від 24.09.2020

Цивільне

Уманський міськрайонний суд Черкаської області

Корман О. В.

Ухвала від 05.09.2019

Цивільне

Уманський міськрайонний суд Черкаської області

Корман О. В.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовах ліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні