Постанова
від 23.09.2020 по справі 341/163/19
ІВАНО-ФРАНКІВСЬКИЙ АПЕЛЯЦІЙНИЙ СУД

Справа № 341/163/19

Провадження № 22-ц/4808/697/20

Головуючий у 1 інстанції Гаполяк Т. В.

Суддя-доповідач Томин

ПОСТАНОВА

ІМЕНЕМ УКРАЇНИ

23 вересня 2020 року м. Івано-Франківськ

Івано-Франківський апеляційний суд в складі:

головуючої Томин О.О.

суддів: Мелінишин Г.П., Пнівчук О.В.

за участю секретаря Петріва Д.Б.

розглянувши у відкритому судовому засіданні апеляційну скаргу Акціонерного товариства ДТЕК Західенерго на рішення Галицького районного суду, ухвалене суддею Гаполяком Т.В. 3 березня 2020 року в м. Галичі, повний текст якого виготовлено 12 березня 2020 року, у справі за позовом ОСОБА_1 до Акціонерного товариства ДТЕК Західенерго про стягнення вихідної допомоги, середнього заробітку за час затримки розрахунку, невиплаченої премії за роботу в надурочний час, заробітної плати за роботу в надурочний час,

в с т а н о в и в:

У січні 2019 року ОСОБА_1 звернувся в суд з позовом до АТ ДТЕК Західенерго про стягнення вихідної допомоги, середнього заробітку за час затримки розрахунку, невиплаченої премії та заробітної плати за роботу в надурочний час.

Позовні вимоги мотивовано тим, що з 3 листопада 2005 року позивач працював на Бурштинській ТЕС АТ ДТЕК Західенерго . Наказом №1075-к від 9 жовтня 2018 року його було звільнено за власним бажанням. Однак, при звільненні не виплачено належних грошових коштів.

Зокрема, премію за вересень 2018 року в розмірі 1995,60 грн. позивачу було виплачено 7 листопада 2018 року. Відтак, в силу статті 117 КЗпП України, відповідач зобов`язаний виплатити йому середній заробіток за весь час затримки остаточного розрахунку при звільненні по день фактичного розрахунку, а саме за період з 11 жовтня 2018 року по 7 листопада 2018 року в розмірі 11535,66 грн.

Крім того, відповідачем порушувались умови Колективного договору та законодавства про працю. Так, позивачу не оплачувались надурочні години за приймання зміни, він не забезпечувався безоплатно газованою соленою водою та відповідно до статті 12 Закону України Про ринок електричної енергії не був застрахований, у зв`язку з чим згідно статті 44 КЗпП відповідач був зобов`язаний при звільненні виплатити йому 38205,30 грн. вихідної допомоги.

Також при звільнені ОСОБА_1 не виплачено премії за роботу в надурочний час в розмірі 25% від зарплати, що було передбачено Положенням про преміювання працівників ПАТ ДТЕК Західенерго .

Зазначає, що графік його роботи був визначений вахтовим методом. Нормативна тривалість зміни - 12 год., яка починається о 08:00 год. і триває до 20:00 год. Однак, позивач, працюючи машиністом-обхідником з котельного устаткування, розпочинав роботу за 30 хв. до початку зміни для її прийняття. Тому вважає, що 30 хв. слід віднести до надурочних робіт, оплата яких здійснюється у подвійному розмірі. Таким чином протягом 2018 року позивачу не табельовано і не оплачено 56,5 годин надурочних робіт по прийому зміни, а тому з відповідача слід стягнути 5680,50 грн., які визначено у спосіб - ціна години роботи 50,27 грн. * 56,5 годин * 2.

З огляду на вищенаведені обставини просив позов задовольнити та стягнути з АТ ДТЕК Західенерго 38205,30 грн. вихідної допомоги у зв`язку з грубим порушенням законодавства про працю, Колективного та Трудового договору, 11535,66 грн. середнього заробітку за час затримки розрахунку, 455,00 грн. невиплаченої премії за роботу в надурочний час та 5680,50 грн. заробітної плати за 56,5 годин надурочних робіт.

Рішенням Галицького районного суду від 3 березня 2020 року позов задоволено частково. Стягнуто з АТ ДТЕК Західенерго на користь ОСОБА_1 5680,50 грн. заробітної плати за 56,5 годин надурочних робіт. В задоволенні решти позовних вимог відмовлено. Стягнуто з Акціонерного товариства ДТЕК Західенерго на користь ОСОБА_1 768,20 грн. судового збору.

Не погоджуючись із вказаним рішенням в частині задоволених позовних вимог, АТ ДТЕК Західенерго подало апеляційну скаргу. Вважає його незаконним та необґрунтованим, ухваленим за неповного дослідження обставин справи, з порушенням норм матеріального та процесуального права.

Зазначає, що відповідно до Правил внутрішнього трудового розпорядку, погоджених профспілковою організацією, для персоналу, зайнятого на змінних роботах, час початку і закінчення роботи встановлюється в залежності від тривалості робочої зміни. Облік часу, який відпрацьовано надурочно та оплата роботи в надурочний час врегульовані Наказом Мінстату України від 5 грудня 2008 року №489 Про затвердження типових форм первинної облікової документації зі статистики праці , згідно якого первинним обліковим документом щодо обліку використання робочого часу на підприємствах є табелі обліку використаного робочого часу.

Як було встановлено судом першої інстанції, фактично відпрацьований час позивача зафіксовано в табелях обліку робочого часу, які є достовірними та дійсними, і, відповідно, оплата праці здійснювалась на їх підставі.

Пунктом 9 Положення про оплату праці у ПАТ ДТЕК Західенерго визначено, що з метою підвищення ефективності системи оплати праці при переході на прогресивну систему грейдів спрощується структура заробітної плати за рахунок включення до окладу/перерозподілу між складовими заробітної плати працівників окремих постійних/змінних необов`язкових з точки зору чинного законодавства України доплат, надбавок та інших виплат, які втратили мотивуючу силу без зменшення сукупного середньомісячного рівня доходу працівників.

При цьому посилання суду на те, що в Фотографії робочого часу зазначено загальний робочий час - 12 год. 30 хв. є хибним, оскільки Карта умов праці та Фотографія робочого часу є документами, на підставі яких вирішується питання надання пенсій за віком на пільгових умовах відповідно до ЗУ Про пенсійне забезпечення , інших пільг та компенсацій, а також розроблення і реалізації організаційних, технічних, економічних та соціальних заходів щодо покращення умов трудової діяльності.

Вважає, що суд першої інстанції не звернув уваги на те, що участь працівника у виконанні ним певних функцій на підприємстві, які не пов`язані з виконанням ним трудових обов`язків, зокрема приймання зміни, носять підготовчий характер, що є обов`язковим, зважаючи на специфіку підприємства та його локальних нормативних актів.

Просить скасувати рішення Галицького районного суду від 3 березня 2020 року в частині задоволених позовних вимог та постановити нове рішення, яким відмовити в їх задоволенні.

В судовому засіданні апеляційного суду представник апелянта доводи апеляційної скарги підтримав з мотивів, наведених у ній.

Позивач та його представник в судове засідання не з`явилися, причини неявки суду не повідомили, повідомлялися про час та місце розгляду справи у встановленому законом порядку.

Заслухавши суддю-доповідача, пояснення представника апелянта, дослідивши матеріали справи, суд приходить до висновку, що апеляційна скарга підлягає до задоволення з наступних підстав.

Відповідно до частини першої статті 367 ЦПК України суд апеляційної інстанції переглядає справу за наявними в ній і додатково поданими доказами та перевіряє законність і обґрунтованість рішення суду першої інстанції в межах доводів та вимог апеляційної скарги.

Відповідно до статті 263 ЦПК України судове рішення повинно ґрунтуватися на засадах верховенства права, бути законним і обґрунтованим. Законним є рішення, ухвалене судом відповідно до норм матеріального права із дотриманням норм процесуального права. Обґрунтованим є рішення, ухвалене на підставі повно і всебічно з`ясованих обставин, на які сторони посилаються як на підставу своїх вимог і заперечень, підтверджених тими доказами, які були досліджені в судовому засіданні.

Оскільки судове рішення оскаржується в частині задоволення позову щодо стягнення з Акціонерного товариства ДТЕК Західенерго на користь ОСОБА_1 5680,50 грн. заробітної плати за 56,5 годин роботи в надурочний час, то відповідно до положень частини першої статті 367 ЦПК України законність судового рішення, ухваленого у іншій частині, апеляційний суд не перевіряє.

Як вбачається з матеріалів справи, Наказом №1075-к від 9 жовтня 2018 року ОСОБА_1 звільнено з посади машиніста-обхідника з котельного устаткування V групи оперативного персоналу котлотурбінного цеху служби головного інженера ВП Бурштинська ТЕС АТ ДТЕК Західенерго за власним бажанням на підставі статті 38 КЗпП України. Визначено провести остаточний розрахунок, в т.ч. виплатити компенсацію за невикористану відпустку (т. 1, а.с. 41).

Згідно копії розрахункового листа за жовтень 2018 року ОСОБА_1 оплачено 36,20 годин роботи в надурочний час (т. 1, а.с. 23).

Відповідно до копії Карти фотографії робочого дня за професією машиніста-обхідника з котельного устаткування загальний час роботи 1 зміни становить 12 год. 30 хв.: початок о 07:30 год., закінчення - 20:00 год. (т. 1, а.с. 44).

В матеріалах справи наявні також табелі обліку робочого часу ОСОБА_1 за період з січня 2018 року по жовтень 2018 року, в яких зазначено, що загальний час роботи як за 1 зміною, так і 2 зміною - 12 год. (т. 1, а.с. 46-55).

З розрахункових листів за січень-жовтень 2018 року вбачається, що доплат за 30 хв. по прийманню зміни позивачу не здійснювалось (т. 1, а.с. 56-59).

Відповідно до п. 3.1. Розділу ІІІ Колективного договору ПАТ ДТЕК Західенерго оплата праці працівників товариства здійснюється відповідно до цього розділу та додатку 3.1 Колективного договору (т. 1, а.с. 69).

Згідно п. 4.8, 4.9, 4.15 Розділу IV Колективного договору ПАТ ДТЕК Західенерго сторона власника зобов`язана забезпечити дотримання нормальної тривалості робочого часу не більше 40 годин на тиждень, а для працівників, зайнятих на роботах із шкідливими умовами праці, не більше 36 годин на тиждень (Додаток 4.2 Договору). Проводити надурочні роботи, роботи у вихідні, святкові та неробочі дні лише у випадках, передбачених чинним законодавством, і тільки з дозволу Профсплікової сторони, та з її оплатою або компенсацією відповідно до законодавства (т. 1, а.с. 69 (зворот)-70).

Відповідно до п.п. 8, 9 Положення про оплату праці у ПАТ ДТЕК Західенерго у редакції від 01.07.2014 року (надалі - Положення) оклади оперативного персоналу, зайнятого прийманням зміни (з урахуванням стану устаткування), встановлюються з урахуванням часу, що витрачається на приймання зміни (до 30 хв.). З метою підвищення ефективності системи оплати праці при переході на прогресивну систему грейдів спрощується структура заробітної плати за рахунок включення до окладу/перерозподілу між складовими заробітної плати працівників окремих постійних/змінних необов`язкових з точки зору чинного законодавства України доплат, надбавок та інших виплат, які втратили мотивуючу силу, без зменшення сукупного середньомісячного рівня доходу працівників. При переході на грейдингову систему оплати праці оклади працівників встановлюються з урахуванням досягнутого на момент переходу на грейдингову систему оплати праці розміру надбавок за безперервний стаж роботи в електроенергетиці, за вислугу років педагогічними працівникам, за класність, за високу професійну майстерність, за високі досягнення в праці, за наукову ступінь, за знання та використання в роботі іноземної мови, за відзнаку знаком Почесний енергетик України , за відзнаку знаком Відмінник енергетики України , за роботу в умовах режимних обмежень; доплат за роботу у вечірній час, за роботу з ненормованим робочим днем, за прийняття зміни; матеріальної допомоги до відпустки на оздоровлення (т. 1, а.с. 75 (зворот)).

Згідно п.п. 22, 23 даного Положення робота в надурочний час оплачується в подвійному розмірі. Працівникам, для яких встановлено підсумковий облік робочого часу, робота понад норму робочого часу за обліковий період вважається понаднормовою, розраховується та сплачується в кінці облікового періоду (т.1, а.с. 76).

Пунктом 8 Розділу ІІІ Правил внутрішнього трудового розпорядку ВАТ Західенерго , затверджених конференцією трудового колективу ВАТ Західенерго 16.12.2009 року, (надалі - Правила) передбачено обов`язок працівників своєчасно, до початку зміни (робочого дня) прибути на своє робоче місце та приготуватись до виконання трудових обов`язків (т. 1, а.с. 98 (зворот)).

Відповідно до пункту 15 Розділу V Правил для персоналу, зайнятого на змінних роботах, час початку і закінчення роботи встановлюється в залежності від тривалості робочої зміни. Зокрема, при 12-годинній робочій зміні: 1 зміна з 08:00 год. до 20:00 год., 2 зміна - з 20:00 год. до 08:00 год. (т. 1, а.с. 100 (зворот)).

Згідно висновків долученого до апеляційної скарги Наукового висновку кафедри соціального права Львівського національного університету імені Івана Франка щодо правового забезпечення залучення працівників до надурочних робіт та їх оплати за матеріалами цивільної справи №341/163/19 від 04.06.2020 року №4186 час, затрачений на прийняття зміни, не є робочим, тому що персонал який приймає зміну, не несе відповідальності за роботу устаткування; тривалість робочого часу машиніста-обхідника з котельного устаткування V групи кваліфікації за зміну становить 11 год. 30 хв., а тому про надурочну роботу мова не йде; правових підстав для виплати коштів, не отриманих при звільненні, за надурочні роботи не вбачається (т. 1, а.с. 235-246).

Задовольняючи позов частково та стягуючи з АТ ДТЕК Західенерго на користь ОСОБА_1 5680,50 грн. заробітної плати за 56,5 год. надурочних робіт, суд першої інстанції виходив з того, що нормативна тривалість зміни на безперервно діючому підприємстві Бурштинська ТЕС АТ ДЕК Західенерго для оперативного персоналу становить 12 год., а тому 30 хв. роботи понад встановлену тривалість робочого дня слід віднести до надурочних робіт. Оскільки позивачу не табельовано та не оплачено надурочні роботи по прийомі зміни, позов в цій частині підставний та підлягає до задоволення.

Однак, погодитися із такими висновками апеляційний суд не може з огляду на наступне.

Відповідно до частини першої статті 116 КЗпП України при звільненні працівника виплата всіх сум, що належать йому від підприємства, установи, організації, провадиться в день звільнення. Якщо працівник в день звільнення не працював, то зазначені суми мають бути виплачені не пізніше наступного дня після пред`явлення звільненим працівником вимоги про розрахунок. Про нараховані суми, належні працівникові при звільненні, власник або уповноважений ним орган повинен письмово повідомити працівника перед виплатою зазначених сум.

Відповідно до статті 94 КЗпП України заробітна плата - це винагорода, обчислена, як правило, у грошовому виразі, яку власник або уповноважений ним орган виплачує працівникові за виконану ним роботу. Питання державного і договірного регулювання оплати праці, прав працівників на оплату праці та їх захисту визначається цим Кодексом, Законом України Про оплату праці та іншими нормативно-правовими актами.

За змістом статті 2 Закону України Про оплату праці до структури заробітної плати входить основна заробітна плата, додаткова заробітна плата та інші заохочувальні та компенсаційні виплати, до яких належать виплати у формі винагород за підсумками роботи за рік, премії за спеціальними системами і положеннями, виплати в рамках грантів, компенсаційні та інші грошові і матеріальні виплати, які не передбачені актами чинного законодавства, або які провадяться понад встановлені зазначеними актами норми.

Згідно частин першої, другої статті 97 КЗпП України та статті 15 Закону України Про оплату праці оплата праці працівників на підприємствах в установах і організаціях здійснюється за погодинною, відрядною або іншими системами оплати праці, яка може проводитися як за результатами індивідуальних так і колективних робіт. Форми і системи оплати праці, норми праці, розцінки, тарифні сітки, ставки, схеми посадових окладів, умови запровадження та розміри надбавок, доплат, премій, винагород та інших заохочувальних, компенсаційних і гарантійних виплат встановлюються підприємствами, установами, організаціями самостійно у колективному договорі з дотриманням норм і гарантій, передбачених законодавством, генеральною та галузевими (регіональними) угодами. Якщо колективний договір на підприємстві, в установі, організації не укладено, власник або уповноважений ним орган зобов`язаний погодити ці питання з виборним органом первинної профспілкової організації (профспілковим представником), що представляє інтереси більшості працівників, а у разі його відсутності - з іншим уповноваженим на представництво трудовим колективом органом.

Відповідно до статті 10 КЗпП України, колективний договір укладається на основі чинного законодавства, прийнятих сторонами зобов`язань з метою регулювання виробничих, трудових і соціально-економічних відносин і узгодження інтересів трудящих, власників та уповноважених ними органів.

Статтею 13 КЗпП України передбачено, що у колективному договорі встановлюються взаємні зобов`язання сторін щодо регулювання виробничих, трудових, соціально-економічних відносин, зокрема, нормування і оплати праці, встановлення форм, системи, розмірів заробітної плати та інших видів трудових виплат (доплат, надбавок, премій та ін.).

Згідно статті 61 КЗпП України на безперервно діючих підприємствах, в установах, організаціях, а також в окремих виробництвах, цехах, дільницях, відділеннях і на деяких видах робіт, де за умовами виробництва (роботи) не може бути додержана встановлена для даної категорії працівників щоденна або щотижнева тривалість робочого часу, допускається за погодженням з виборним органом первинної профспілкової організації (профспілковим представником) підприємства, установи, організації запровадження підсумованого обліку робочого часу з тим, щоб тривалість робочого часу за обліковий період не перевищувала нормального числа робочих годин (статті 50 і 51).

Відповідно до положень частини 1 статті 62 КЗпП України надурочні роботи, як правило, не допускаються. Надурочними вважаються роботи понад встановлену тривалість робочого дня (статті 52, 53 і 61).

Згідно частини 1 статті 106 КЗпП України за погодинною системою оплати праці робота в надурочний час оплачується в подвійному розмірі годинної ставки.

За правилами ст. 76 ЦПК України доказами є будь-які дані, на підставі яких суд встановлює наявність або відсутність обставин (фактів), що обґрунтовують вимоги і заперечення учасників справи, та інших обставин, які мають значення для вирішення справи.

Частиною 1 ст. 77 ЦПК України визначено, що належними є докази, які містять інформацію щодо предмета доказування.

Доказування не може ґрунтуватися на припущеннях (ч. 6 ст. 81 ЦПК України).

Обґрунтовуючи свої позовні вимоги щодо стягнення заробітної плати за роботу в надурочний час по прийманні зміни, ОСОБА_1 покликався на те, що згідно Карти умов праці та Фотографії робочого дня (часу) №24 загальний час роботи - 12 год. 30 хв., а в табелях обліку робочого часу за період з січня 2018 року по жовтень 2018 року записувалось тільки 12 год., що свідчить про те, що 30 хв. кожної зміни не обліковувались і відповідно не оплачувались. Відповідно, за 113 змін, відпрацьованих в 2018 році, йому не обліковано та не оплачено 56,5 таких годин.

Проте такі твердження є голослівними та безпідставними з огляду на наступне.

Так, пунктом 8 Положення про оплату праці у ПАТ ДТЕК Західенерго у редакції від 01.07.2014 року передбачено, що оклади оперативного персоналу, зайнятого прийманням зміни (з урахуванням стану устаткування), встановлюються з урахуванням часу, що витрачається на приймання зміни (до 30 хв.).

Крім того, Карта умов праці та Фотографія робочого дня (часу), на які посилається позивач, відповідно до Порядку проведення атестації робочих місць за умовами праці, затвердженого постановою КМУ від 01.08.1992 №442 та Методичних рекомендацій для проведення атестації робочих місць за умовами праці, затверджених постановою Мінпраці України від 01.09.1992 №41, є одними із основних документів атестації робочих місць. Зокрема, Карта умов праці узагальнює результати атестації робочих місць за умовами праці і в ній зазначаються сумарна кількість шкідливих або небезпечних факторів для кожного рівня відхилення від нормативу; надається гігієнічна оцінка умов праці, яка визначає, до якого класу і якого рівня належать умови і характер праці на цьому робочому місці; оцінюються технічний та організаційний рівні робочого місця; фіксується висновок комісії про зарахування робочого місця до конкретного виду умов праці (з особливо шкідливими і особливо важкими умовами праці; з шкідливими і важкими умовами праці; з шкідливими умовами праці тощо). Фотографія робочого дня (часу) - це послідовне фіксування часу, що витрачається працівником упродовж робочого дня (зміни) на виконання операцій певного технологічного процесу та перерви у роботі. За допомогою фотографії робочого дня (часу) визначається час виконання кожної операції та встановлюються фактори, що впливають на працівника під час виконання ним тієї чи іншої операції, які враховуються для проведення атестації робочого місця за умовами праці, розробки організаційно-технічних заходів для покращення умов праці, раціоналізації часу роботи та відпочинку.

На підставі вказаних документів вирішується питання надання пенсій за віком на пільгових умовах відповідно до ЗУ Про пенсійне забезпечення , інших пільг та компенсацій, а також розроблення і реалізації організаційних, технічних, економічних та соціальних заходів щодо покращення умов трудової діяльності.

Щодо оплати відповідачем 36,2 год. роботи у надурочний час, то слід зазначити, що такі оплачувалась в порядку ч. 1 ст. 50 КЗпП України за перевищення 40 годин робочого часу на тиждень (т. 1, а.с. 46-55).

З огляду на наведені обставини рішення Галицького районного суду від 3 березня 2020 року в оскаржуваній частині підлягає скасуванню з ухваленням в цій частині нового рішення про відмову в задоволенні позову ОСОБА_1 про стягнення на його користь з АТ ДТЕК Західенерго заробітної плати за 56,5 год. роботи в надурочний час в розмірі 5680,50 грн.

Відповідно до ч. 13 ст. 141 ЦПК України передбачено, якщо суд апеляційної чи касаційної інстанції, не передаючи справи на новий розгляд, змінює рішення або ухвалює нове, цей суд відповідно змінює розподіл судових витрат.

Згідно ч.ч. 6, 7 ст. 141 ЦПК України якщо сторону, на користь якої ухвалено рішення, звільнено від сплати судових витрат, з другої сторони стягуються судові витрати на користь осіб, які їх понесли, пропорційно до задоволеної чи відхиленої частини вимог, а інша частина компенсується за рахунок держави у порядку, встановленому Кабінетом Міністрів України. Якщо обидві сторони звільнені від оплати судових витрат, вони компенсуються за рахунок держави у порядку, встановленому Кабінетом Міністрів України. Якщо інше не передбачено законом, у разі залишення позову без задоволення, закриття провадження у справі або залишення без розгляду позову позивача, звільненого від сплати судових витрат, судові витрати, понесені відповідачем, компенсуються за рахунок держави у порядку, встановленому Кабінетом Міністрів України.

Отже Акціонерному товариству ДТЕК Західенерго слід компенсувати судовий збір у розмірі 1152 грн. 60 коп. за рахунок держави у порядку, встановленому Кабінетом Міністрів України.

Частиною 6 ст. 19 ЦПК України визначено, що справи, у яких ціна позову не перевищує ста розмірів прожиткового мінімуму для працездатних осіб є малозначними справами.

Оскільки ціна позову у даній справі не перевищує ста розмірів прожиткового мінімуму для працездатних осіб, вона відноситься до малозначних справ.

За приписами п. 2 ч. 3 ст. 389 ЦПК України судові рішення у малозначних справах не підлягають касаційному оскарженню.

Керуючись ст.ст. 374, 376, 381-384, 389 ЦПК України, суд

п о с т а н о в и в:

Апеляційну скаргу Акціонерного товариства ДТЕК Західенерго задовольнити.

Рішення Галицького районного суду від 3 березня 2020 року в частині задоволення позовних вимог про стягнення з Акціонерного товариства ДТЕК Західенерго на користь ОСОБА_1 5680,50 грн. заробітної плати за 56,5 годин роботи в надурочний час та судових витрат скасувати, ухвалити в цій частині нове судове рішення.

У задоволенні позовних вимог ОСОБА_1 до Акціонерного товариства ДТЕК Західенерго про стягнення 5680,50 грн. заробітної плати за 56,5 годин роботи в надурочний час відмовити.

Акціонерному товариству ДТЕК Західенерго (ЄДРПОУ 32984271, адреса: вул. Козельницька, 15, м. Львів, 79026) компенсувати за рахунок держави у порядку, встановленому Кабінетом Міністрів України, судовий збір у розмірі 1152 (одна тисяча сто п`ятдесят дві) грн. 60 коп.

Постанова набирає законної сили з дня прийняття, касаційному оскарженню не підлягає, крім випадків передбачених п. 2 ч. 3 ст. 389 ЦПК України.

Головуюча: О.О. Томин

Судді: Г.П. Мелінишин

О.В. Пнівчук

Повний текст постанови складено 24 вересня 2020 року.

Дата ухвалення рішення23.09.2020
Оприлюднено25.09.2020
Номер документу91764257
СудочинствоЦивільне

Судовий реєстр по справі —341/163/19

Постанова від 23.09.2020

Цивільне

Івано-Франківський апеляційний суд

Томин О. О.

Постанова від 23.09.2020

Цивільне

Івано-Франківський апеляційний суд

Томин О. О.

Ухвала від 09.07.2020

Цивільне

Івано-Франківський апеляційний суд

Ясеновенко Л. В.

Ухвала від 25.06.2020

Цивільне

Івано-Франківський апеляційний суд

Ясеновенко Л. В.

Ухвала від 17.04.2020

Цивільне

Івано-Франківський апеляційний суд

Ясеновенко Л. В.

Рішення від 03.03.2020

Цивільне

Галицький районний суд Івано-Франківської області

Гаполяк Т. В.

Рішення від 03.03.2020

Цивільне

Галицький районний суд Івано-Франківської області

Гаполяк Т. В.

Ухвала від 28.01.2020

Цивільне

Галицький районний суд Івано-Франківської області

Гаполяк Т. В.

Ухвала від 28.01.2020

Цивільне

Галицький районний суд Івано-Франківської області

Гаполяк Т. В.

Ухвала від 22.01.2020

Цивільне

Галицький районний суд Івано-Франківської області

Гаполяк Т. В.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні