Рішення
від 02.09.2020 по справі 439/1000/20
БРОДІВСЬКИЙ РАЙОННИЙ СУД ЛЬВІВСЬКОЇ ОБЛАСТІ

Р І Ш Е Н Н Я

І М Е Н Е М У К Р А Ї Н И

Справа №439/1000/20

Провадження № 2-о/439/77/20

02 вересня 2020 року м. Броди

Бродівський районний суд Львівської області

у складі:

головуючого-судді Петейчука Б.М.

з участю секретаря

судового засідання Ковальчук Н.І.,

заявники

ОСОБА_1 , який діє в інтересах недієздатного ОСОБА_2 ,

ОСОБА_3 , яка діє в інтересах недієздатного ОСОБА_4 ,

заінтересована особа Лешнівська сільська рада Бродівського району Львівської області,

розглянувши у відкритому судовому засіданні цивільну справу в порядку окремого провадження за заявою ОСОБА_1 , який діє в інтересах недієздатного ОСОБА_2 та ОСОБА_3 , яка діє в інтересах недієздатного ОСОБА_4 про встановлення факту родинних відносин, ухвалив таке рішення.

ОСОБА_1 , який діє в інтересах недієздатного ОСОБА_2 та ОСОБА_3 , яка діє в інтересах недієздатного ОСОБА_4 звернувся в суд із заявою, в якій просять суд встановити факт, що ОСОБА_5 , який помер ІНФОРМАЦІЯ_1 є рідним батьком ОСОБА_2 та ОСОБА_4 .

Стислий виклад позиції заявника.

ІНФОРМАЦІЯ_2 помер ОСОБА_5 , який є батьком ОСОБА_2 та ОСОБА_4 . Після смерті батька залишилося спадкове майно. Під час свого життя батько склав заповіт на користь ОСОБА_2 .

Крім того, ОСОБА_2 та ОСОБА_4 є інвалідами ІІ групи та мають право на отримання пенсії у зв`язку із втратою годувальника.

З приводу оформлення спадщини та пенсії у зв`язку із втратою годувальника, заявники, звернулися до відповідних органів, однак їм було відмовлено в усній формі, оскільки у свідоцтві про народження заявників прізвище батька вказано як ОСОБА_6 , по-батькові - ОСОБА_7 , а у свідоцтві про смерть - ОСОБА_8 , по-батькові - ОСОБА_9 .

Заяви та клопотання учасників справи, процесуальні дії у справі.

06.08.2020 - ухвала про відкриття провадження у справі.

Заявник ОСОБА_1 , який діє в інтересах недієздатного ОСОБА_2 подав до суду письмову заяву про розгляд заяви у його відсутності, заяву просить задовольнити.

Заявник ОСОБА_3 , яка діє в інтересах недієздатного ОСОБА_4 подала до суду письмову заяву про розгляд заяви у її відсутності, заяву просить задовольнити.

Від представника заінтересованої особи, Лешнівського сільського голови Білика В.Ю. надійшла заява про розгляд справи без його участі, заявлені вимоги визнає та просить їх задовольнити.

Заявники, їхні законні представники та представник заінтересованої особи у судове засідання не з`явилися.

Відповідно до ч. 1 ст. 223 ЦПК України, неявка у судове засідання будь-якого учасника справи за умови, що його належним чином повідомлено про дату, час і місце цього засідання, не перешкоджає розгляду справи по суті, крім випадків, встановлений Законом.

Суд розглянув справу без фіксування судового засідання звукозаписувальними технічними засобами, що відповідає положенням ч. 2 ст. 247 ЦПК України.

Встановлені судом фактичні обставини з посиланнями на докази, на підставі яких встановлені відповідні обставини.

ІНФОРМАЦІЯ_2 помер ОСОБА_5 , ІНФОРМАЦІЯ_3 (а.с. 23).

У свідоцтві про укладення шлюбу серії НОМЕР_1 від 27 липня 1974 року, зазначається, що шлюб було укладено між ОСОБА_5 , ІНФОРМАЦІЯ_3 , та ОСОБА_10 , що змінила прізвище, після укладення шлюбу, на ОСОБА_6 (а.с. 22).

У свідоцтві про народження серії НОМЕР_2 від 08.08.1980, батьком ОСОБА_2 записаний - ОСОБА_5 , а матір`ю - ОСОБА_11 (а.с. 25).

У свідоцтві про народження серії НОМЕР_3 від 30.08.1975, батьком ОСОБА_4 записаний - ОСОБА_5 , а матір`ю - ОСОБА_12 (а.с. 26).

Заповітом № 148 від 02.11.2017 року, який був посвідченим секретарем Лешнівської сільської ради, зазначається, що спадкодавцем є ОСОБА_5 , ІНФОРМАЦІЯ_3 (а.с. 24).

Свідоцтвом про народження серіїї НОМЕР_4 від 19.03.1950 року, зазначається ОСОБА_5 , ІНФОРМАЦІЯ_3 (а.с. 21).

Довідкою виконавчого комітету Лешнівської сільської ради Бродівського району Львівської області № 797 від 03.08.2020 року, зазначено, що ОСОБА_4 та ОСОБА_2 є дійсно синами померлого ОСОБА_5 (а.с. 28).

Довідкою виконавчого комітету Лешнівської сільської ради Бродівського району Львівської області № 798 від 03.08.2020 року, зазначено, що ОСОБА_5 , який помер ІНФОРМАЦІЯ_1 та ОСОБА_5 є однією і тією ж особою (а.с. 28).

Відповідно до п. 1 ч. 1 ст. 315 ЦПК України суд розглядає справи про встановлення факту родинних відносин між фізичними особами.

Враховуючи вищевикладене, суд доходить до висновку, що ОСОБА_5 та ОСОБА_5 є однією і тією ж особою, що підтверджується належними та допустимими доказами. Відмінності у зазначені прізвища та по-батькові у офіційних документах є наслідком допущеної людської граматичної описки при заповненні відповідних граф у свідоцтвах.

Таким чином, на основі наданих суду доказів, суд приходить до переконання, що факт родинних відносин, який просять встановити заявники, підтверджено належними та допустимим доказами. Судом встановлено, що ОСОБА_5 , який помер ІНФОРМАЦІЯ_1 , є батьком ОСОБА_2 та ОСОБА_4 .

Оскільки, підтвердження факту родинних відносин має значення для створення умов оформлення заявниками майнових прав на спадщину, пенсії у зв`язку із втратою годувальника і спору про право, який підлягав би вирішенню в порядку позовного провадження, не виникло, тому суд приходить до переконання про необхідність задоволення заяви ОСОБА_1 , який діє в інтересах недієздатного ОСОБА_2 та ОСОБА_3 , яка діє в інтересах недієздатного ОСОБА_4 .

Керуючись статтями 10, 315, 319, ч.2 ст. 247ЦПК України, суд -

в и р і ш и в :

Заяву ОСОБА_1 , який діє в інтересах недієздатного ОСОБА_2 та ОСОБА_3 , яка діє в інтересах недієздатного ОСОБА_4 задовольнити.

Встановити факт, що ОСОБА_5 , який помер ІНФОРМАЦІЯ_2 є рідним батьком ОСОБА_2 , ІНФОРМАЦІЯ_4 та ОСОБА_4 , ІНФОРМАЦІЯ_5 .

Рішення суду набирає законної сили після закінчення строку подання апеляційної скарги всіма учасниками справи, якщо апеляційну скаргу не було подано.

У разі подання апеляційної скарги рішення, якщо його не скасовано, набирає законної сили після повернення апеляційної скарги, відмови у відкритті чи закриття апеляційного провадження або прийняття постанови суду апеляційної інстанції за наслідками апеляційного перегляду.

Рішення може бути оскаржене в апеляційному порядку до Львівського апеляційного суду шляхом подачі апеляційної скарги протягом тридцяти днів з дня проголошення рішення. Якщо в судовому засіданні було оголошено лише вступну та резолютивну частини судового рішення або у разі розгляду справи (вирішення питання) без повідомлення (виклику) учасників справи, зазначений строк обчислюється з дня складення повного судового рішення.

Відповідно до п. 15.5 ч. 1 Розділу ХІІІ ЦПК України, до початку функціонування Єдиної судової інформаційно-телекомунікаційної системи апеляційна скарга подається учасниками справи до або через відповідні суди.

Заявники:

- ОСОБА_1 , ІНФОРМАЦІЯ_6 , зареєстрований за адресою: АДРЕСА_1 , РНОКПП НОМЕР_5 , який діє в інтересах недієздатного ОСОБА_2 , ІНФОРМАЦІЯ_4 , зареєстрований за адресою: АДРЕСА_1 , РНОКПП НОМЕР_6 .

- ОСОБА_3 , ІНФОРМАЦІЯ_7 , зареєстрований за адресою: АДРЕСА_2 , РНОКПП НОМЕР_7 , яка діє в інтересах недієздатного ОСОБА_4 , ІНФОРМАЦІЯ_5 , зареєстрований за адресою: АДРЕСА_2 , РНОКПП НОМЕР_8 .

Заінтересована особа: Лешнівська сільська рада Бродівського району Львівської області, ЄДРПОУ 04372566, знаходиться за адресою: Львівська область, Бродівський район, с. Лешнів.

Повне судове рішення складено 02.09.2020.

Суддя Б.М. Петейчук

СудБродівський районний суд Львівської області
Дата ухвалення рішення02.09.2020
Оприлюднено25.09.2020
Номер документу91767450
СудочинствоЦивільне

Судовий реєстр по справі —439/1000/20

Рішення від 02.09.2020

Цивільне

Бродівський районний суд Львівської області

Петейчук Б. М.

Ухвала від 06.08.2020

Цивільне

Бродівський районний суд Львівської області

Петейчук Б. М.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні