Ухвала
від 24.09.2020 по справі 323/765/20
ОРІХІВСЬКИЙ РАЙОННИЙ СУД ЗАПОРІЗЬКОЇ ОБЛАСТІ

Справа № 323/765/20

Провадження № 2/323/345/20

УХВАЛА

іменем України

24.09.2020 р. м. Оріхів

Оріхівський районний суд Запорізької області у складі головуючого судді Смоковича М.В., при секретарі судового засідання Дзюбаненко О.І., розглянувши у судовому засіданні в порядку спрощеного позовного провадження цивільну справу за позовною заявою ОСОБА_1 до Товариства з додатковою відповідальністю Страхова компанія Мотор-Гарант про відшкодування шкоди, заподіяної смертю потерпілого, -

ВСТАНОВИВ:

В провадженні суду перебуває цивільна справа за позовною заявою ОСОБА_1 до Товариства з додатковою відповідальністю Страхова компанія Мотор-Гарант про відшкодування шкоди, заподіяної смертю потерпілого.

17.09.2020 року до суду, через електронний суд, від представника позивача - адвоката Лабика Р.Р. надійшло клопотання про залучення в якості третьої особи ОСОБА_2 , у зв`язку з тим, що рішення прийняте в майбутньому судом може вплинути на права та обов`язки останнього.

Позивач та її представник у судове засідання не з`явилися, про час та місце розгляду справи були повідомлені належним чином, в матеріалах справи маються від них заяви про розгляд справи без їх участі.

Представник відповідача у судове засідання не з`явилася, до суду подала заяву про проведення сьогоднішнього судового засідання без її участі, проти задоволення клопотання представника позивача про залучення третьої особи не заперечує.

Суд, дослідивши надане клопотання, вивчивши матеріали справи, прийшов до наступних висновків.

Відповідно до ч. 1 ст. 53 ЦПК України , треті особи, які не заявляють самостійних вимог щодо предмета спору, можуть вступити у справу на стороні позивача або відповідача до закінчення підготовчого провадження у справі або до початку першого судового засідання, якщо справа розглядається в порядку спрощеного позовного провадження, у разі коли рішення у справі може вплинути на їхні права або обов`язки щодо однієї зі сторін. Їх може бути залучено до участі у справі також за заявою учасників справи.

Враховуючи вищевикладене, суд вважає за необхідне залучити у якості третьої особи ОСОБА_2 в зв`язку з тим, що майбутнє прийняте судом рішення може вплинути на його права та обов`язки, так як саме ця особа керувала автомобілем ЗАЗ 110217 реєстраційний номер НОМЕР_1 , яким було здійснено наїзд на пішохода ОСОБА_3 , від чого останній помер.

Враховуючи вищевикладене, керуючись ст. 53 ЦПК України , суд, -

УХВАЛИВ:

Клопотання представника позивача - адвоката Лабика Руслана Романовича про залучення третьої особи - задовольнити.

Залучити до участі у справі за позовною заявою ОСОБА_1 до Товариства з додатковою відповідальністю Страхова компанія Мотор-Гарант про відшкодування шкоди, заподіяної смертю потерпілого в якості третьої особи, яка не заявляє самостійних вимог на предмет спору ОСОБА_2 .

Направити третій особі копію цієї ухвали, копію позовної заяви з доданими до неї документами, копію відзиву на позовну заяву та копію відповіді на відзив.

Третя особа має право протягом 15 календарних днів з дня отримання даної ухвали подати до суду письмове пояснення щодо позову.

Признати наступне судове засідання на 23.10.2020 року на 11 год. 00 хв.

Ухвала суду оскарженню не підлягає.

Суддя Оріхівського районного суду

Запорізької області М.В.Смокович

Дата ухвалення рішення24.09.2020
Оприлюднено28.09.2020
Номер документу91795638
СудочинствоЦивільне
Сутьвідшкодування шкоди, заподіяної смертю потерпілого

Судовий реєстр по справі —323/765/20

Рішення від 12.01.2021

Цивільне

Оріхівський районний суд Запорізької області

Смокович М. В.

Рішення від 12.01.2021

Цивільне

Оріхівський районний суд Запорізької області

Смокович М. В.

Ухвала від 24.09.2020

Цивільне

Оріхівський районний суд Запорізької області

Смокович М. В.

Ухвала від 03.09.2020

Цивільне

Оріхівський районний суд Запорізької області

Смокович М. В.

Ухвала від 03.09.2020

Цивільне

Оріхівський районний суд Запорізької області

Смокович М. В.

Ухвала від 25.06.2020

Цивільне

Оріхівський районний суд Запорізької області

Смокович М. В.

Ухвала від 30.03.2020

Цивільне

Оріхівський районний суд Запорізької області

Смокович М. В.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні