Ухвала
від 24.09.2020 по справі 759/16185/20
СВЯТОШИНСЬКИЙ РАЙОННИЙ СУД МІСТА КИЄВА

СВЯТОШИНСЬКИЙ РАЙОННИЙ СУД М. КИЄВА

пр. № 1-кс/759/4889/20

ун. № 759/16185/20

У Х В А Л А

ІМЕНЕМ УКРАЇНИ

24 вересня 2020 року м. Київ

Слідчий суддя Святошинського районного суду міста Києва ОСОБА_1 ,

за участю: секретаря ОСОБА_2 ,

слідчого ОСОБА_3 ,

розглянувши у відкритому судовому засіданні в залі суду в м. Києві клопотання старшого слідчого слідчого управління Головного управління Національної поліції в Київській області ОСОБА_4 , погоджене прокурором відділу Київської обласної прокуратури ОСОБА_5 , про надання дозволу на проведення обшуку, подане в кримінальному провадженні, відомості про яке внесені до Єдиного реєстру досудових розслідувань 07.11.2019 за № 12019110000000925, за ознаками кримінального правопорушення, передбаченого ч. 4 ст. 321 КК України,

ВСТАНОВИВ:

Старший слідчийвідділу розслідуванняособливо тяжкихзлочинів слідчогоуправління Головногоуправління Національноїполіції вКиївській області ОСОБА_4 звернувся дослідчого суддііз клопотанням,погодженим прокуроромвідділу прокуратуриКиївської області ОСОБА_5 ,про наданнядозволу напроведення обшукунежитлових приміщеньв нежитловихбудівлях заадресою: АДРЕСА_1 ,які належатьна правівласності ТОВ«ДК Плюс»(кодЄДРПОУ 30259649)та використовуються ОСОБА_6 ,на земельнійділянці ізкадастровим номером5324087705:05:002:0212,яка направі власностіналежить територіальнійгромаді с.Щербані вособі Щербанівськоїсільської ради(кодЄДРПОУ 24565876)та знаходитьсяв орендіу ТОВ«ДК Плюс»(кодЄДРПОУ 30259649)з метою відшуканнята вилученнязнарядь вчиненнякримінального правопорушення,речей тадокументів,що маютьзначення длядосудового розслідуваннята містятьвідомості,які можутьбути доказамипід часдосудового розслідування,а саме:пестицидів таагрохімікатів,які незаконнозберігаються завказаною адресою,компонентів таобладнання дляїх виробництваабо виготовлення,документів,які можутьпідвереджувати купівлюабо продажпестицидів таагрохімікатів,компонентів дляїх виробництваабо виготовлення(договорикупівлі-продажу,прибуткові накладні,видаткові накладні,довіреності,товарно-транспортнінакладні,акти приймання-передачі,платіжні документи,тощо),які незаконнозберігаються завказаною адресою.

Клопотання мотивує тим, що відділом розслідування особливо тяжких злочинів СУ ГУНП в Київській області здійснюється досудове розслідування у кримінальному провадженні, відомості про яке внесені до Єдиного реєстру досудових розслідувань 07.11.2019 за №12019110000000925, за ознаками кримінального правопорушення, передбаченого ч. 4 ст. 321 КК України, до вчинення якого може бути причетний ОСОБА_6 , ІНФОРМАЦІЯ_1 . У клопотання зазначено, що на території міста Києва, Київської області та інших областей України діє організована група невстановлених осіб, яка здійснює незаконне виробництво, зберігання з метою збуту та збут отруйних речовин, а саме особливо небезпечних речовин (пестицидів), учасники якої, діючи умисно, з корисливих мотивів, з метою власного збагачення, зорганізувались для вчинення вказаного кримінального правопорушення, які об`єднані єдиним планом, з розподілом функцій всіх учасників групи, спрямованих на досягнення цього плану, відомого всім учасникам групи.

Також досудовим розслідуванням встановлено, що на території Полтавської області до незаконного зберігання з метою збуту та збуту отруйних речовин, а саме особливо небезпечних речовин (пестицидів) на території України може бути причетний ОСОБА_6 , який у своїй протиправній діяльності використовує нежитлові приміщення в нежитлових будівлях за адресою: АДРЕСА_1 , на земельній ділянці із кадастровим номером 5324087705:05:002:0212.

Відповідно до інформації, наданої Головним управлінням Держпродспоживслужби в Полтавській області, санітарний паспорт на право одержання, зберігання і застосування пестицидів на приміщення за адресою: АДРЕСА_1 , не видавався.

Встановлено, що ОСОБА_6 , діючи у складі організованої групи невстановлених осіб, умисно, з корисливих мотивів, з метою особистого збагачення, здійснює незаконне зберігання з метою збуту та збут особливо небезпечних хімічних речовин (пестицидів), які являються отруйними речовинами, всупереч вимог ст. 11 Закону України «Про пестициди і агрохімікати» та п.п. 5.1.1, 5.1.21 Державних санітарних правил ДСП 8.8.12.001-98 «Транспортування, зберігання та застосування пестицидів у народному господарстві», затверджених наказом Міністерства охорони здоров`я України від 03.08.1998 року № 1, за відсутності, спеціально обладнаних для зберігання пестицидів та агрохімікатів, складів, без санітарних паспортів на право зберігання, застосування та використання пестицидів.

Також здобуто дані, що вказують на наявність достатніх підстав вважати, що у нежитлових приміщеннях в нежитлових будівлях на земельній ділянці із кадастровим номером 5324087705:05:002:0212 за адресою: АДРЕСА_1 , можуть знаходитися знаряддя вчинення кримінального правопорушення, речі та документи, що мають значення для досудового розслідування та містять відомості, які можуть бути доказами під час досудового розслідування.

Таким чином, з метою повного, всебічного та об`єктивного досудового розслідування кримінального провадження, встановлення та з`ясування причетності інших осіб до вчинення кримінального правопорушення, на даний час виникла необхідність у проведенні обшуку нежитлових приміщень в нежитлових будівлях за адресою: АДРЕСА_1 , які належать на праві власності ТОВ «ДК Плюс» (код ЄДРПОУ 30259649) та використовуються ОСОБА_6 , на земельній ділянці із кадастровим номером 5324087705:05:002:0212, яка на праві власності належить територіальній громаді с. Щербані в особі Щербанівської сільської раді (код ЄДРПОУ 24565876) та знаходиться в оренді у ТОВ «ДК Плюс» (код ЄДРПОУ 30259649), з метою відшукання та вилучення знарядь вчинення кримінального правопорушення, речей та документів, що мають значення для досудового розслідування та містять відомості, які можуть бути доказами під час досудового розслідування.

Відшукуванні речі і документи мають важливе значення для досудового розслідування, а відомості, які у них містяться, в сукупності з іншими матеріалами слідства, мають суттєве значення для встановлення важливих обставин у кримінальному провадженні, можуть бути використані як докази під час судового розгляду і потребують подальшого дослідження при призначенні відповідних експертиз та проведенні слідчих (розшукових) дій.

Відтак, в органу досудового розслідування наявні достатні підстави вважати, що особи, які причетні до вчинення вказаного кримінального правопорушення, мають реальну можливість знищити, змінити та спотворити вищевказані речі, документи і викладені в них відомості, для уникнення кримінальної відповідальності, таким чином існує реальна загроза втрати речових доказів.

У судовому засіданні слідчий клопотання підтримав, просив задовольнити з викладених у ньому підстав, підтвердив дотримання вимог ч. 6 ст. 234 КПК України.

Дослідивши клопотання та копії матеріалів, якими обґрунтовуються доводи клопотання, слідчий суддя вважає клопотання обґрунтованим за наступних підстав.

Під час судового розгляду встановлено, що відділом розслідування особливо тяжких злочинів СУ ГУНП в Київській області здійснюється досудове розслідування у кримінальному провадженні, відомості про яке внесені до Єдиного реєстру досудових розслідувань 07.11.2019 за № 12019110000000925, за ознаками кримінального правопорушення, передбаченого ч. 4 ст.321 КК України, до вчинення якого може бути причетний ОСОБА_6 , який у своїй протиправній діяльності використовує нежитлові приміщення в нежитлових будівлях за адресою: АДРЕСА_1 , які належать на праві власності ТОВ «ДК Плюс» (код ЄДРПОУ 30259649) та використовуються ОСОБА_6 , на земельній ділянці із кадастровим номером 5324087705:05:002:0212, яка на праві власності належить територіальній громаді с. Щербані в особі Щербанівського сільської ради (код ЄДРПОУ 24565876) та знаходиться в оренді у ТОВ «ДК Плюс» (код ЄДРПОУ 30259649). Вказані факти підтверджуються інформацією, викладеною в матеріалах досудового розслідування, зокрема, протоколом огляду від 16.09.2020року.

Відповідно до Інформації з Державного реєстру речових прав на нерухоме майно та Реєстру прав власності на нерухоме майно, Державного реєстру Іпотек, Єдиного реєстру заборон відчуження об`єктів нерухомого майна щодо об`єкта нерухомого майна станом на 06.08.2020, нежитлові будівлі за адресою: Полтавська область, Полтавський район, с. Розсошенці, вул. Леніна (нова назва: Геологічна), 14, належать на праві власності ТОВ «ДК Плюс» (код ЄДРПОУ 30259649).

Згідно з ч. 1 ст. 234 КПК України обшук проводиться з метою виявлення та фіксації відомостей про обставини вчинення кримінального правопорушення, відшукання знаряддя кримінального правопорушення або майна, яке було здобуте у результаті його вчинення, а також встановлення місцезнаходження розшукуваних осіб.

Відповідно до ч. 1 ст. 233 КПК України ніхто не має права проникнути до житла чи іншого володіння особи з будь-якою метою, інакше як лише за добровільною згодою особи, яка ними володіє, або на підставі ухвали слідчого судді, крім випадків, установлених частиною третьою цієї статті.

З огляду на викладене, з урахуванням доведеності наявності достатніх підстав вважати, що було вчинено кримінальне правопорушення; відшукувані речі і документи мають значення для досудового розслідування; відомості, які містяться у відшукуваних речах і документах, можуть бути доказами під час судового розгляду; за встановлених обставин обшук є найбільш доцільним та ефективним способом відшукання та вилучення речей і документів, які мають значення для досудового розслідування, а також заходом, пропорційним втручанню в особисте і сімейне життя особи, враховуючи наявну інформацію про слідчих, якими здійснюється досудове розслідування - слідчий суддя дійшов висновку про наявність підстав для задоволення клопотання та надання слідчим слідчої групи у даному кримінальному провадженні дозволу на проведення обшуку нежитлових приміщень в нежитлових будівлях за адресою: Полтавська область, Полтавський район, с.Розсошенці, вул. Леніна (нова назва: вул. Геологічна), 14.

Керуючись ст. 233, 234, 235 КПК України, слідчий суддя,

ПОСТАНОВИВ:

Клопотання задовольнити.

Надати старшому слідчому слідчого управління Головного управління Національної поліції в Київській області ОСОБА_4 та слідчим слідчого управління Головного управління Національної поліції в Київській області ОСОБА_7 , ОСОБА_8 , ОСОБА_9 , ОСОБА_10 , ОСОБА_11 , ОСОБА_12 , ОСОБА_3 , ОСОБА_13 , ОСОБА_14 , ОСОБА_15 , ОСОБА_16 , ОСОБА_17 , ОСОБА_18 , ОСОБА_19 , ОСОБА_20 , ОСОБА_21 , ОСОБА_22 , ОСОБА_23 , ОСОБА_24 дозвіл на проведення обшуку нежитлових приміщень в нежитлових будівлях за адресою: АДРЕСА_1 , які належать на праві власності ТОВ «ДК Плюс» (код ЄДРПОУ 30259649) та використовуються ОСОБА_6 , на земельній ділянці із кадастровим номером 5324087705:05:002:0212, яка на праві власності належить територіальній громаді с. Щербані в особі Щербанівської сільської ради (код ЄДРПОУ 24565876) та знаходиться в оренді у ТОВ «ДК Плюс» (код ЄДРПОУ 30259649), з метою відшукання та вилучення знарядь вчинення кримінального правопорушення, речей та документів, що мають значення для досудового розслідування та містять відомості, які можуть бути доказами під час досудового розслідування, а саме: пестицидів та агрохімікатів, які незаконно зберігаються за вказаною адресою, компонентів та обладнання для їх виробництва або виготовлення, документів, які можуть підвереджувати купівлю або продаж пестицидів та агрохімікатів, компонентів для їх виробництва або виготовлення (договори купівлі-продажу, прибуткові накладні, видаткові накладні, довіреності, товарно-транспортні накладні, акти приймання-передачі, платіжні документи, тощо), які незаконно зберігаються за вказаною адресою.

Строк дії ухвали один місяць з дня її постановлення.

Ухвала оскарженню не підлягає.

Повний текст ухвали проголосити 24.09.2020 о 17 год. 00 хв.

Суддя ОСОБА_1

СудСвятошинський районний суд міста Києва
Дата ухвалення рішення24.09.2020
Оприлюднено10.02.2023
Номер документу91798800
СудочинствоКримінальне
КатегоріяПровадження за поданням правоохоронних органів, за клопотанням слідчого, прокурора та інших осіб про проведення обшуку житла чи іншого володіння особи

Судовий реєстр по справі —759/16185/20

Ухвала від 24.09.2020

Кримінальне

Святошинський районний суд міста Києва

Жмудь В. О.

Ухвала від 24.09.2020

Кримінальне

Святошинський районний суд міста Києва

Жмудь В. О.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовах ліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні