Ухвала
від 25.09.2020 по справі 8/33(10) (914/2454/20)
ГОСПОДАРСЬКИЙ СУД ЛЬВІВСЬКОЇ ОБЛАСТІ

ГОСПОДАРСЬКИЙ СУД ЛЬВІВСЬКОЇ ОБЛАСТІ

79014, м. Львів, вул. Личаківська, 128

УХВАЛА

про повернення позовної заяви

25.09.2020 р. Справа№ 8/33(10) (914/2454/20)

Суддя Морозюк А.Я., розглянувши матеріали

позовної заяви: Колективу ВАТ Західшляхбуд , м. Львів

про: вчинення кримінального злочину арбітражними керуючими ОСОБА_1, ОСОБА_2 та ряду інших осіб

у межах справи № 8/33(10) за заявою: Приватної фірми "Авіта", м. Львів

про банкрутство Відкритого акціонерного товариства по будівництву та реконструкції автомобільних шляхів Західшляхбуд (79044, м. Львів, вул. Коновальця, буд. 33, ідентифікаційний код 03450123)

ВСТАНОВИВ:

На адресу Господарського суду Львівської області надійшла позовна заява колективу ВАТ Західшляхбуд , в межах справи № 8/33(10) про банкрутство Відкритого акціонерного товариства по будівництву та реконструкції автомобільних шляхів Західшляхбуд , про вчинення кримінального злочину арбітражними керуючими ОСОБА_1, ОСОБА_2 та ряду інших осіб, в якій заявник просить суд: 1. Повернути борг 550 000 + 330 000 в пенсійний фонд; 2. Повернути 27000 учням ПТУ-32 м. Стрий; 3. Повернути 52 000 компенсації працівникам ВАТ по рішенням Стрийського суда - п. ОСОБА_2; 4. Повернути 10000 грн. компенсації працівнику ВАТ по рішенню Стрийського суда - п. ОСОБА_1; 5. Притягнути усіх винних осіб до кримінальної відповідальності за масове розкрадання.

Згідно ч. 1 ст. 2 Кодексу України з процедур банкрутства, провадження у справах про банкрутство регулюється цим Кодексом, Господарським процесуальним кодексом України, іншими законами України.

Згідно із ч.1 ст.7 Кодексу України з процедур банкрутства, спори, стороною в яких є боржник, розглядаються господарським судом за правилами, передбаченими Господарським процесуальним кодексом України, з урахуванням особливостей, визначених цією статтею. Згідно із ч.2 ст.7 Кодексу України з процедур банкрутства, господарський суд, у провадженні якого перебуває справа про банкрутство, в межах цієї справи вирішує всі майнові спори, стороною в яких є боржник; спори з позовними вимогами до боржника та щодо його майна; спори про визнання недійсними результатів аукціону; спори про визнання недійсними будь-яких правочинів, укладених боржником; спори про повернення (витребування) майна боржника або відшкодування його вартості відповідно; спори про стягнення заробітної плати; спори про поновлення на роботі посадових та службових осіб боржника; спори щодо інших вимог до боржника.

Дослідивши позовну заяву та додані до неї документи, суд дійшов висновку про її повернення позивачу, з огляду на наступне.

Відповідно до ч. 2 ст. 162 ГПК України, позовна заява подається до суду в письмовій формі і підписується позивачем або його представником або іншою особою, якій законом надано право звертатися до суду в інтересах іншої особи.

Відповідно до ч. 5 ст. 164 ГПК України, до позовної заяви, підписаної представником позивача, додається довіреність чи інший документ, що підтверджує повноваження представника позивача.

Частиною 3 ст. 56 ГПК України визначено, що юридична особа незалежно від порядку її створення бере участь у справі через свого керівника, члена виконавчого органу, іншу особу, уповноважену діяти від її імені відповідно до закону, статуту, положення, трудового договору (контракту) (самопредставництво юридичної особи), або через представника.

Як вбачається з позовної заяви, вона підписана Дудник В.Д., який як зазначено у вихідних даних позовної заяви є представником колективу ВАТ, проте серед документів, доданих до позовної заяви, відсутні докази, які б станом на дату подання позову до суду підтверджували повноваження Дудника В.Д., як представника ВАТ Західшляхбуд .

Окрім цього, у позовній заяві заявлено вимоги, зокрема, про повернення боргу в пенсійний фонд; про повернення боргу учням ПТУ-32 м. Стрий; про повернення компенсації працівникам ВАТ, проте докази які б підтверджували про надання Пенсійним фондом, ПТУ-32 м. Стрий, працівниками ВАТ, повноважень Дуднику В.Д. на представництво їхніх інтересів в Господарському суді Львівської області серед матеріалів заяви також відсутні, а також не обгрунтовано право звертатися до суду в інтересах інших осіб в порядку ст.53 ГПК України.

Відповідно до п. 1 ч. 5 ст.174 ГПК України, суддя повертає позовну заяву і додані до неї документи у разі, якщо заяву подано особою, яка не має процесуальної дієздатності, не підписано або підписано особою, яка не має права її підписувати, або особою, посадове становище якої не вказано.

Відтак, вищенаведене є підставою для повернення позовної заяви позивачу в порядку п. 1 ч. 5 ст.174 ГПК України.

Відповідно до ч. 6 ст.174 ГПК України, суддя повертає позовну заяву і додані до неї документи не пізніше п`яти днів з дня її надходження або з дня закінчення строку на усунення недоліків.

Додатково суд звертає увагу, що у відповідності до ч. 3 ст. 162 ГПК України, позовна заява повинна містити, зокрема:

- повне найменування (для юридичних осіб) або ім`я (прізвище, ім`я та по батькові - для фізичних осіб) сторін та інших учасників справи, їх місцезнаходження (для юридичних осіб) або місце проживання чи перебування (для фізичних осіб); поштовий індекс; ідентифікаційний код юридичної особи в Єдиному державному реєстрі підприємств і організацій України (для юридичних осіб, зареєстрованих за законодавством України), а також реєстраційний номер облікової картки платника податків (для фізичних осіб) за його наявності або номер і серію паспорта для фізичних осіб - громадян України (якщо такі відомості відомі позивачу), вказівку на статус фізичної особи - підприємця (для фізичних осіб - підприємців); відомі номери засобів зв`язку, офіційної електронної адреси та адреси електронної пошти;

- зазначення ціни позову, якщо позов підлягає грошовій оцінці; обґрунтований розрахунок сум, що стягуються чи оспорюються;

- зміст позовних вимог: спосіб (способи) захисту прав або інтересів, передбачений законом чи договором, або інший спосіб (способи) захисту прав та інтересів, який не суперечить закону і який позивач просить суд визначити у рішенні; якщо позов подано до кількох відповідачів - зміст позовних вимог щодо кожного з них;

- виклад обставин, якими позивач обґрунтовує свої вимоги; зазначення доказів, що підтверджують вказані обставини; правові підстави позову;

- відомості про вжиття заходів досудового врегулювання спору - у випадку, якщо законом встановлений обов`язковий досудовий порядок урегулювання спору;

- перелік документів та інших доказів, що додаються до заяви; зазначення доказів, які не можуть бути подані разом із позовною заявою (за наявності); зазначення щодо наявності у позивача або іншої особи оригіналів письмових або електронних доказів, копії яких додано до заяви;

- попередній (орієнтовний) розрахунок суми судових витрат, які позивач поніс і які очікує понести в зв`язку із розглядом справи;

- підтвердження позивача про те, що ним не подано іншого позову (позовів) до цього самого відповідача (відповідачів) з тим самим предметом та з тих самих підстав.

Також у відповідності до ч. 1 ст. 164 ГПК України до позовної заяви додаються документи, які підтверджують: 1) відправлення іншим учасникам справи копії позовної заяви і доданих до неї документів; 2) сплату судового збору у встановлених порядку і розмірі, або документи, які підтверджують підстави звільнення від сплати судового збору відповідно до закону.

Виходячи із вищенаведеного, керуючись ст.7 Кодексу України з процедур банкрутства, ч. 6 ст. 12, ст.162, ст. 164, ст. 174, ст. 234, ст.235 ГПК України, суд -

УХВАЛИВ:

1. Повернути позовну заяву Колективу ВАТ Західшляхбуд про вчинення кримінального злочину арбітражними керуючими ОСОБА_1, ОСОБА_2 та ряду інших осіб і додані до неї документи, всього на 39 аркушах.

Додатки (для заявника):

1. Позовна заява і додані до неї документи, на 39 аркушах.

Ухвала набирає законної сили в порядку та строк, що передбачені ст.235 ГПК України.

Веб-адреса сторінки на офіційному веб-порталі судової влади України в мережі інтернет, за якою учасники справи можуть отримати інформацію по справі, що розглядається - http://lv.arbitr.gov.ua /sud5015/.

Суддя А.Я. Морозюк

Дата ухвалення рішення25.09.2020
Оприлюднено29.09.2020
Номер документу91808092
СудочинствоГосподарське
Сутьбанкрутство Відкритого акціонерного товариства по будівництву та реконструкції автомобільних шляхів Західшляхбуд (79044, м. Львів, вул. Коновальця, буд. 33, ідентифікаційний код 03450123

Судовий реєстр по справі —8/33(10) (914/2454/20)

Ухвала від 25.09.2020

Господарське

Господарський суд Львівської області

Морозюк А.Я.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні