Ухвала
від 25.09.2020 по справі 359/7504/20
БОРИСПІЛЬСЬКИЙ МІСЬКРАЙОННИЙ СУД КИЇВСЬКОЇ ОБЛАСТІ

Справа №359/7504/20

Провадження №1-кс/359/1975/2020

Бориспільський міськрайонний суд Київської області

У Х В А Л А

І М Е Н Е М У К Р А Ї Н И

25вересня 2020року м. Бориспіль

Слідчий суддя Бориспільського міськрайонного суду Київської області ОСОБА_1 , при секретарі ОСОБА_2 ,

за участю слідчого ОСОБА_3 ,

розглянувши у закритому судовому засіданні з технічною фіксацією в приміщенні суду клопотання старшого слідчого СВ Бориспільського відділу поліції Головного управління Національної поліції в Київській області ОСОБА_3 в кримінальному провадженні №42020111100000056, внесеного до Єдиного реєстру досудових розслідувань 2 червня 2020 року за ознаками кримінального правопорушення, передбаченого ч. 1 ст. 191 КК України, про проведення обшуку, -

в с т а н о в и в :

24.09.2020 року слідчий за погодженням з прокурором Бориспільської місцевої прокуратури Київської області, звернувся до суду з клопотанням про проведення обшуку.

За матеріалами клопотання встановлено, що що між Управлінням регіонального розвитку Бориспільської районної державної адміністрації Київської області (ЄДРПОУ 41903554 Бориспільський р-н., с. Іванків, вул. Центральна, 2А), укладено із ТОВ «Ремонтна компанія «Ізол» (ЄДРПОУ 24257784, м. Київ, вул. М. Тимошенко, 9) договір будівельного підряду від 17.03.2020 року № 2020/03/17-01 на виконання робіт по капітальному ремонту фасаду лікувального корпусу і поліклінічного відділення Комунального некомерційного підприємства Бориспільської районної ради «Бориспільська багатопрофільна лікарня інтенсивного лікування». Вартість робіт за вказаним договором складає 17775768,78 грн., також за вказаним договором виконавцю було перераховано для виконання робіт грошові кошти в якості авансу за виконанні будівельні роботи в сумі 5332730,63 грн., строк договору по закінченню робіт закінчується 31.05.2020.

Також встановлено, посадовими особа ТОВ «Ремонтна компанія «Ізол» з метою здешевлення фактично використаних матеріалів та завищення вартості робіт, здійснюється порушення визначених проектно-кошторисною документацією технологій капітального ремонту, без внесення відповідних змін до вказаної документації.

Відповідно до ст. 40 КПК України співробітникам Головного управління Служби безпеки України у м. Києві та Київській області надано доручення на витребування та долучення належним чином завірені копії документів, щодо виконання капітального ремонту фасаду лікувального корпусу і поліклінічного відділення Комунального Комунального некомерційного підприємства Бориспільської районної ради «Бориспільська багатопрофільна лікарня інтенсивного лікування».

В подальшому співробітниками ГУ СБУ України, відповідно до ст. 93 КПК України до Управління регіонального розвитку Бориспільської районної державної адміністрації Київської області направлено запит №51/27/695 від 09.06.2020, щодо надання належним чином завірених копій, щодо виконання капітального ремонту фасаду лікувального корпусу і поліклінічного відділення Комунального некомерційного підприємства Бориспільської районної ради «Бориспільська багатопрофільна лікарня інтенсивного лікування». На вказаний запит отримано відповідь за вх. 359 від 26.06.2020 та у вказаній відповіді не надано завірених копій документів.

03.08.2020 працівниками Бориспільського ВП ГУНП в Київській області подано клопотання про надання тимчасового доступу в рамках вказаного кримінального провадження з метою отримати документи, а саме:

договору будівельного підряду від 17.03.2020 № 2020/03/17-01, укладеного між Управлінням регіонального розвитку Бориспільської районної державної адміністрації Київської області та ТОВ «Ремонтна компанія «Ізол», додатків, додаткових угод до вказаного договору;

-банківські виписки, платіжні доручення, акти приймання виконаних будівельних робіт (ф. КБ-2В), довідки про вартістю виконаних будівельних робіт (ф. КБ-3), акти виконаних робіт наданих послуг, видаткові накладні, сертифікати якості на будівельні матеріали), щодо фактичного виконання укладених вищезазначеного договору підряду;

-первинні документи (накладні, акти на списання, акти приймання-передачі матеріалів тощо), що підтверджують включення до актів приймання виконаних будівельних робіт (ф. КБ-2В) матеріалів, регістри бухгалтерського обліку щодо списання відповідних матеріалів за даними обліку, матеріальні звіти (М-19), звіти про витрати основних матеріальних цінностей, в співставленні з нормами витрат (М-29), при виконанні вищезазначеного договору підряду;

-проектної та проектно-кошторисної документації на виконання вказаних робіт;

-дефектних актів, актів на закриття прихованих робіт, платіжних доручень, виконавчих схем будівельних робіт, загальних журналів робіт, журналів авторського нагляду, видаткових накладних, отриманих в ході виконання робіт за вищевказаними договорами;

-первинні документи, що підтверджують фактично понесені витрати на заробітну плату (штатні розписи, трудові угоди, табелі обліку, відомості по нарахуванню заробітної плати працівникам Підприємства, які приймали участь у виконанні робіт передбачених укладеними вищезазначеними договорами під час проведення капітального ремонту фасаду лікувального корпусу і поліклінічного відділення Комунального некомерційного підприємства Бориспільської районної ради «Бориспільська багатопрофільна лікарня інтенсивного лікування»

-шляхові листи вантажних автомобілів (будівельних машин) та наряди-завдання на роботу механізмів; кількість відпрацьованих машино-годин будівельними машинами і механізмами чи оплати орендованих машин та механізмів, згідно укладених договорів та відповідність їх актам приймання виконаних будівельних робіт (ф. КБ-2В);

-у разі залучення субпідрядних організацій для виконання договірних зобов`язань прошу також надати підтверджуючи документи (договори субпідряду, кошториси, акти приймання виконаних будівельних робіт (ф. КБ-2а), довідки про вартістю виконаних робіт (ф. КБ-3) відомості руху ресурсів, регістри бухгалтерського обліку щодо відображення стану взаєморозрахунків з субпідрядними організаціями тощо).

У ході проведення слідчої дії працівники управління регіонального розвитку Бориспільської районної державної адміністрації Київської області надали не всі документи відповідно до ухвали Бориспільського міськрайонного суду.

У зв`язку з вище викладеним у органу досудового розслідування, є потреба у проведенні обшуку за фактичним місцезнаходженням управління регіонального розвитку Бориспільської районної державної адміністрації Київської області, а саме за адресою: Київська область, м. Бориспіль,

вул. Котляревського, 2, з метою відшукання та вилучення:

-виконавчої документації про проведені роботи на об`єкті (загальні журнали робіт, журнали технічного та авторського нагляду, акти на закриття прихованих робіт, тощо) в повному обсязі до договору підряду №2020/03/17-01 від 17.03.2020 на виконання капітального ремонту фасаду лікувального корпусу і поліклінічного відділення Комунального некомерційного підприємства Бориспільської районної ради Київської області «Бориспільська багатопрофільна лікарня інтенсивного лікування» підписаного між Управлінням регіонального розвитку Бориспільської районної державної адміністрації Київської області та ТОВ «Ремонтна компанія «Ізол»;

-договір про надання послуг з технічного нагляду та актів виконаних робіт до нього або наказу про призначення особи, що буде здійснювати технічний нагляд;

-акти приймання виконаних робіт за формою КВ-2Б до договору підряду №2020/03/17-01 від 17.03.2020 на виконання капітального ремонту фасаду лікувального корпусу і поліклінічного відділення Комунального некомерційного підприємства Бориспільської районної ради Київської області «Бориспільська багатопрофільна лікарня інтенсивного лікування» підписаного між Управлінням регіонального розвитку Борипільскої районної державної адміністрації Київської області та ТОВ «Ремонтна компанія «Ізол», та відомості ресурсів до актів.

Відповідно до інформаційної довідки з реєстру речових прав на нерухоме майно, право власності на об`єкт нерухомого майна за адресою: Київська область, м. Бориспіль, вул. Котляревського, 2, належить, Бориспільська міська рада, код ЄДРПОУ: 04054903.

Крім того, у матеріалах кримінального провадження вбачається наявність достатніх підстав вважати, що в результаті проведення обшуку можуть бути отримані докази, які як самостійно, так і в сукупності з іншими доказами сприятимуть всебічному та повному дослідженню всіх обставин кримінального провадження, досягненню його мети.

Крім того, у матеріалах кримінального провадження вбачається наявність достатніх підстав вважати, що в результаті проведення обшуку можуть бути отримані докази, які як самостійно, так і в сукупності з іншими доказами сприятимуть всебічному та повному дослідженню всіх обставин кримінального провадження, досягненню його мети.

На підставі ч. 2 ст. 163 КПК України, з метою уникнення загрози зміни або знищення речей, які можуть бути речовими доказами у вказаному кримінальному провадженні, клопотання розглядається без виклику власника майна.

В судовому засіданні слідчий клопотання підтримав та просив його задовольнити.

Заслухавши думку слідчого, ознайомившись з матеріалами клопотання, слідчий суддя вважає за доцільне клопотання задовольнити.

З матеріалів клопотання вбачається наявність підстав для проведення обшуку на території та приміщенні, що займає та використовує управління регіонального розвитку Бориспільської районної державної адміністрації Київської області, розташоване в приміщенні будівлі №2 по вул. Котляревського, 2 в м. Борисполі Київської області, оскільки органом досудового розслідування не отримано в порядку тимчасового доступу відповідних документів, згідно ухвали слідчого судді від 04.08.2020 року (справа №359/5984/20) в порядку ст. 166 КПК України. Поважності причин не надання такої документації утримувачем цих документів не надано.

Так, проведення обшуку надасть змогу органу досудового розслідування на виконання вимог ст. 2, 9 КПК України підтвердити чи спростувати факт можливої причетності до скоєння злочину певних осіб.

У відповідності до вимог ст. 234 КПК України, обшук проводиться з метою виявлення та фіксації відомостей про обставини вчинення кримінального правопорушення, відшукання знаряддя кримінального правопорушення або майна, яке було здобуте у результаті його вчинення, а також встановлення місцезнаходження розшукуваних осіб.

На думку слідчого судді, слідчим доведено наявність достатніх підстав вважати, що: дійсно було вчинено кримінальне правопорушення, передбачене ч. 1 ст. 307 КК України; речі і документи, які намагається відшукати орган досудового розслідування мають значення для розслідування; відомості, які містяться у відшукуваних речах і документах, можуть бути доказами під час судового розгляду.

Крім того, в матеріалах клопотання слідчого міститься клопотання експерта щодо надання відповідних оригіналів документації для проведення експертизи.

Тому, слідчий суддя приходить до висновку, що іншим шляхом ніж проведенням відповідного обшуку, у органу досудового розслідування, можливості немає.

На підставі викладеного та беручи до уваги те, що за вказаною адресою можуть знаходитись відомості про обставини вчинення кримінального правопорушення, знаряддя кримінального правопорушення, що має значення для встановлення істини по справі, клопотання підлягає задоволенню.

Термін дії ухвали слід визначити строком на один місяць з моменту її проголошення.

Керуючись ст.ст. 234, 235 КПК України, слідчий суддя

у х в а л и в :

Клопотання старшого слідчого СВ Бориспільського відділу поліції Головного управління Національної поліції в Київській області ОСОБА_3 - задовольнити.

Надати дозвіл слідчим СВ Бориспільського ВП ГУ НП в Київській області ОСОБА_3 , ОСОБА_4 , ОСОБА_5 , ОСОБА_6 , на проведення обшуку у всіх приміщеннях та сховищах які займає управління регіонального розвитку Бориспільської районної державної адміністрації Київської області в об`єкті нерухомого майна за адресою: Київська область, м. Бориспіль, вул. Котляревського, 2 (право власності на об`єкт нерухомого майна належить, Бориспільська міська рада, код ЄДРПОУ: 04054903 та перебуває у фактичному користуванні в управління регіонального розвитку Бориспільської районної державної адміністрації Київської області), з метою відшукання та вилучення документів а саме:

-виконавчої документації про проведені роботи на об`єкті (загальні журнали робіт, журнали технічного та авторського нагляду, акти на закриття прихованих робіт, тощо) в повному обсязі до договору підряду №2020/03/17-01 від 17.03.2020 на виконання капітального ремонту фасаду лікувального корпусу і поліклінічного відділення Комунального некомерційного підприємства Бориспільської районної ради Київської області «Бориспільська багатопрофільна лікарня інтенсивного лікування» підписаного між Управлінням регіонального розвитку Бориспільської районної державної адміністрації Київської області та ТОВ «Ремонтна компанія «Ізол»;

-договір про надання послуг з технічного нагляду та актів виконаних робіт до нього або наказу про призначення особи, що буде здійснювати технічний нагляд;

-акти приймання виконаних робіт за формою КВ-2Б до договору підряду №2020/03/17-01 від 17.03.2020 на виконання капітального ремонту фасаду лікувального корпусу і поліклінічного відділення Комунального некомерційного підприємства Бориспільської районної ради Київської області «Бориспільська багатопрофільна лікарня інтенсивного лікування» підписаного між Управлінням регіонального розвитку Борипільскої районної державної адміністрації Київської області та ТОВ «Ремонтна компанія «Ізол», та відомості ресурсів до актів.

Термін дії ухвали слідчого судді становить один місяць і діє до 25.10.2020 року.

Ухвала слідчого судді окремому оскарженню не підлягає.

Слідчий суддя ОСОБА_1

Дата ухвалення рішення25.09.2020
Оприлюднено10.02.2023
Номер документу91813011
СудочинствоКримінальне
Сутьпроведення обшуку

Судовий реєстр по справі —359/7504/20

Ухвала від 25.09.2020

Кримінальне

Бориспільський міськрайонний суд Київської області

Вознюк С. М.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні