Ухвала
від 23.09.2020 по справі 922/2863/17
ГОСПОДАРСЬКИЙ СУД ХАРКІВСЬКОЇ ОБЛАСТІ

ГОСПОДАРСЬКИЙ СУД ХАРКІВСЬКОЇ ОБЛАСТІ

Держпром, 8-й під`їзд, майдан Свободи, 5, м. Харків, 61022,

тел. приймальня (057) 705-14-14, тел. канцелярія 705-14-41, факс 705-14-41


УХВАЛА

"23" вересня 2020 р. Справа № 922/2863/17

Господарський суд Харківської області у складі:

судді Усатого В.О.

при секретарі судового засідання Мазуренко А.О.

Розглянувши справу

за заявою товариства з обмеженою відповідальністю "Едіфіс Компані", м. Харків

до товариства з обмеженою відповідальністю "Едіфіс Компані", м. Харків

про визнання банкрутом

учасники у справі про банкрутство не з`явилися

ВСТАНОВИВ:

Постановою господарського суду Харківської області від 21.09.2017 ТОВ "Едіфіс Компані" визнано банкрутом та відкрито ліквідаційну процедуру, призначено ліквідатором Ніколайчука О.М.

06.10.2017 на офіційному веб-сайті Вищого господарського суду України оприлюднено повідомлення про визнання боржника банкрутом та відкриття ліквідаційної процедури за № 42104.

Ухвалою суду від 10.08.2018 звіт ліквідатора призначено до розгляду на 23.10.2018.

Судові засідання з розгляду звіту ліквідатора неодноразово відкладалися з підстав необхідності витребування додаткових доказів по справі та завершення ліквідаційної процедури.

Ухвалою суду від 03.08.2020 призначено розгляд реєстру вимог кредиторів та звіту ліквідатора на 23.09.2020.

Ліквідатор у судове засідання не з`явився, про дату, час та місце розгляду справи був повідомлений відповідно до вимог чинного законодавства.

Розглянувши матеріали справи, суд зазначає наступне.

Ухвалою господарського суду Харківської області від 28.08.2017 прийнято заяву ТОВ "Едіфіс Компані" про порушення справи про банкрутство до розгляду, призначено підготовче засідання по справі на 06.09.2017.

Ухвалою господарського суду Харківської області від 06.09.2017 порушено провадження у справі про банкрутство ТОВ "Едіфіс Компані", введено мораторій.

Постановою господарського суду Харківської області від 21.09.2017 ТОВ "Едіфіс Компані" визнано банкрутом та відкрито ліквідаційну процедуру, призначено ліквідатором Ніколайчука О.М.

На час прийняття постанови про визнання боржника банкрутом у даній справі діяв Закон України "Про відновлення платоспроможності боржника або визнання його банкрутом".

21.10.2019 введено в дію Кодекс України з процедур банкрутства, частиною 4 Прикінцевих та перехідних положень якого встановлено, що з дня введення в дію цього Кодексу подальший розгляд справ про банкрутство здійснюється відповідно до положень цього Кодексу незалежно від дати відкриття провадження у справі про банкрутство, крім справ про банкрутство, які на день введення в дію цього Кодексу перебувають на стадії санації, провадження в яких продовжується відповідно до Закону України "Про відновлення платоспроможності боржника або визнання його банкрутом". Перехід до наступної судової процедури та подальше провадження у таких справах здійснюється відповідно до цього Кодексу.

Суд також зазначає, що згідно зі ст. 58 Конституції України закони та інші нормативно-правові акти не мають зворотної дії в часі, крім випадків, коли вони пом`якшують або скасовують відповідальність особи.

Враховуючи, що ліквідаційна процедура введена та проводилася під час дії Закону України "Про відновлення платоспроможності боржника або визнання його банкрутом", суд застосовує положення вказаного Закону на відповідну дату.

Так, товариство з обмеженою відповідальністю "Едіфіс Компані" звернулося до суду із заявою про порушення справи про банкрутство в порядку ст. 95 Закону України "Про відновлення платоспроможності боржника або визнання його банкрутом".

Статтею 95 Закону України "Про відновлення платоспроможності боржника або визнання його банкрутом" були передбачені особливості застосування процедури банкрутства до боржника, що ліквідується власником.

Згідно з ч. 3 ст. 95 Закону України "Про відновлення платоспроможності боржника або визнання його банкрутом" кредитори мають право заявити свої вимоги до боржника, який ліквідується, у місячний строк з дня офіційного оприлюднення повідомлення про визнання боржника, який ліквідується, банкрутом, на офіційному веб-сайті Вищого господарського суду України в мережі Інтернет. Зазначений строк є граничним і поновленню не підлягає. Особи, вимоги яких заявлені після закінчення строку, встановленого для їх подання, або не заявлені взагалі, не є конкурсними кредиторами, а їх вимоги погашаються в шосту чергу.

06.10.2017 на офіційному веб-сайті Вищого господарського суду України оприлюднено повідомлення про визнання боржника банкрутом та відкриття ліквідаційної процедури за № 42104; встановлено граничний строк на заявлення грошових вимог кредиторів до боржника - один місяць з дня офіційного оприлюднення повідомлення про визнання боржника банкрутом.

У строк, встановлений ч. 3 ст. 95 Закону України "Про відновлення платоспроможності боржника або визнання його банкрутом" та судом, до суду не надійшло жодної заяви з грошовими вимогами до боржника.

Відповідно до ч. 1 ст. 45 Кодексу України з процедур банкрутства конкурсні кредитори за вимогами, що виникли до дня відкриття провадження у справі про банкрутство, зобов`язані подати до господарського суду письмові заяви з вимогами до боржника, а також документи, що їх підтверджують, протягом 30 днів з дня офіційного оприлюднення оголошення про відкриття провадження у справі про банкрутство.

Згідно з ч. 4 ст. 45 Кодексу України з процедур банкрутства для кредиторів, вимоги яких заявлені після закінчення строку, встановленого для їх подання, усі дії, вчинені у судовому процесі, є обов`язковими так само, як вони є обов`язковими для кредиторів, вимоги яких були заявлені протягом встановленого строку.

Вимоги кредиторів, заявлені після закінчення строку, встановленого для їх подання, задовольняються в порядку черговості, встановленої цим Кодексом.

Кредитори, вимоги яких заявлені після завершення строку, визначеного частиною першою цієї статті, є конкурсними, однак не мають права вирішального голосу на зборах та комітеті кредиторів.

Відповідно до ч. 6 ст. 45 Кодексу України з процедур банкрутства вимоги кредиторів, заявлені після закінчення строку, встановленого для їх подання, розглядаються господарським судом у порядку черговості їх отримання у судовому засіданні, яке проводиться після попереднього засідання господарського суду.

За результатами розгляду зазначених заяв господарський суд постановляє ухвалу про визнання чи відхилення (повністю або частково) вимог таких кредиторів.

Ухвала господарського суду є підставою для внесення відомостей про таких кредиторів до реєстру вимог кредиторів.

Згідно п. 6 ч. 1 ст. 90 Кодексу України з процедур банкрутства господарський суд закриває провадження у справі про банкрутство, якщо до боржника після офіційного оприлюднення оголошення про відкриття провадження у справі про його банкрутство не висунуто вимог.

Враховуючи вищевикладене, приймаючи до уваги, що до банкрута - товариства з обмеженою відповідальністю "Едіфіс Компані" не висунуто вимог кредиторів, провадження у справі підлягає закриттю на підставі п. 6 ч. 1 ст. 90 Кодексу України з процедур банкрутства.

Керуючись ст. ст. 95 Закону України "Про відновлення платоспроможності боржника або визнання його банкрутом", ст. ст. 30, 45, п. 6 ч. 1 ст. 90 Кодексу України з процедур банкрутства, ст. ст. 232-235 ГПК України, суд, -

УХВАЛИВ:

Закрити провадження у справі № 922/2863/17 про банкрутство товариства з обмеженою відповідальністю "Едіфіс Компані".

Ухвалу направити банкруту, ліквідатору, державному реєстратору, власнику майна, державному органу питань банкрутства, Шевченківському ВДВС у місті Харкові Східного міжрегіонального управління Міністерства юстиції (м. Харків), Головному управлінню ДПС у Харківській області.

Ухвала набирає законної сили з моменту її прийняття.

Ухвала може бути оскаржена шляхом подання апеляційної скарги в строки, передбачені ст. 256 ГПК України.

Повний текст ухвали суду складено та підписано 28 вересня 2020 року.

Суддя Усатий В.О.

СудГосподарський суд Харківської області
Дата ухвалення рішення23.09.2020
Оприлюднено30.09.2020
Номер документу91841541
СудочинствоГосподарське

Судовий реєстр по справі —922/2863/17

Ухвала від 23.09.2020

Господарське

Господарський суд Харківської області

Усатий В.О.

Ухвала від 03.08.2020

Господарське

Господарський суд Харківської області

Усатий В.О.

Ухвала від 17.06.2020

Господарське

Господарський суд Харківської області

Усатий В.О.

Ухвала від 25.05.2020

Господарське

Господарський суд Харківської області

Усатий В.О.

Ухвала від 29.04.2020

Господарське

Господарський суд Харківської області

Усатий В.О.

Ухвала від 06.02.2020

Господарське

Господарський суд Харківської області

Усатий В.О.

Ухвала від 16.10.2019

Господарське

Господарський суд Харківської області

Усатий В.О.

Ухвала від 16.10.2019

Господарське

Господарський суд Харківської області

Усатий В.О.

Ухвала від 24.07.2019

Господарське

Господарський суд Харківської області

Усатий В.О.

Ухвала від 24.07.2019

Господарське

Господарський суд Харківської області

Усатий В.О.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні