Ухвала
від 29.09.2020 по справі 300/2444/20
ІВАНО-ФРАНКІВСЬКИЙ ОКРУЖНИЙ АДМІНІСТРАТИВНИЙ СУД

ІВАНО-ФРАНКІВСЬКИЙ ОКРУЖНИЙ АДМІНІСТРАТИВНИЙ СУД

У Х В А Л А

про залишення позовної заяви без руху

"29" вересня 2020 р.

17:00 год. Справа № 300/2444/20

м. Івано-Франківськ

Суддя Івано-Франківського окружного адміністративного суду Шумей М.В., розглянувши матеріали адміністративного позову Головного управління ДПС в Івано-Франківській області до Товариства з додатковою відповідальністю "Отинійська ПМК-150" про надання дозволу, -

ВСТАНОВИВ:

Головне управління ДПС в Івано-Франківській області звернулося до суду з адміністративним позовом до Товариства з додатковою відповідальністю "Отинійська ПМК-150" про надання дозволу щодо погашення суми податкового боргу за рахунок майна платника, яке перебуває у заставі.

Пунктом 3 частини 1 статті 171 Кодексу адміністративного судочинства України (надалі, також - КАС України) встановлено, що суддя після одержання позовної заяви з`ясовує, чи відповідає позовна заява вимогам, встановленим статтями 160, 161, 172 цього Кодексу.

Статтею 283 КАС України, визначено особливості провадження у справах за зверненням органів доходів і зборів, зокрема щодо заяви про надання дозволу на погашення усієї суми податкового боргу за рахунок майна платника податків, що перебуває у податковій заставі.

Відповідно до частини 2 статті 283 КАС України, заява подається до суду першої інстанції протягом 24 годин з моменту встановлення обставин, що зумовлюють звернення до суду, за загальними правилами підсудності, встановленими цим Кодексом, у письмовій формі та повинна містити зокрема, підстави звернення із заявою, обставини, що підтверджуються доказами, та вимоги заявника.

Як вбачається із поданої заяви, позивач не вказує на момент виникнення обставин, що зумовлюють звернення до суду, за загальними правилами підсудності, що унеможливлює суд встановити дотримання Головним управлінням ДПС в Івано-Франківській області вимог частини 2 статті 283 КАС України щодо дотримання строку звернення до суду з відповідною заявою.

Відповідно до частини 3 статті 283 КАС України, у разі недотримання вимог частини другої цієї статті суд повідомляє про це заявника та надає йому строк, але не більше ніж 24 години, для усунення недоліків. Невиконання вимог суду в установлений строк тягне за собою повернення заявнику заяви та доданих до неї документів. Повернення заяви не є перешкодою для повторного звернення з нею до суду після усунення її недоліків, але не пізніше ніж протягом 48 годин з моменту встановлення обставин, що зумовлюють звернення до суду.

З огляду на вищезазначене, суд вважає за необхідне залишити заяву про надання дозволу без руху та надати позивачу строк для усунення недоліків позовної заяви.

На підставі наведеного, керуючись статями 171 та 283 Кодексу адміністративного судочинства України, суддя, -

ПОСТАНОВИВ:

Заяву Головного управління ДПС в Івано-Франківській області до Товариства з додатковою відповідальністю "Отинійська ПМК-150" про надання дозволу - залишити без руху.

Надати позивачу 24 години з моменту підписання суддею ухвали для усунення недоліків заяви, шляхом подання належним чином аргументованої заяви із зазначенням моменту виникнення обставин, що зумовлюють звернення до суду, за загальними правилами підсудності.

Роз`яснити, що в разі не усунення недоліків у вище зазначений строк, позовна заява буде повернена позивачу.

Ухвала набирає законної сили з моменту її підписання суддею та не підлягає оскарженню.

Суддя Шумей М.В.

Дата ухвалення рішення29.09.2020
Оприлюднено01.10.2020
Номер документу91843450
СудочинствоАдміністративне
Сутьнадання дозволу

Судовий реєстр по справі —300/2444/20

Рішення від 21.01.2021

Адміністративне

Івано-Франківський окружний адміністративний суд

Шумей М.В.

Ухвала від 01.10.2020

Адміністративне

Івано-Франківський окружний адміністративний суд

Шумей М.В.

Ухвала від 29.09.2020

Адміністративне

Івано-Франківський окружний адміністративний суд

Шумей М.В.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні