Ухвала
від 29.09.2020 по справі 380/7965/20
ЛЬВІВСЬКИЙ ОКРУЖНИЙ АДМІНІСТРАТИВНИЙ СУД

ЛЬВІВСЬКИЙ ОКРУЖНИЙ АДМІНІСТРАТИВНИЙ СУД

справа № 380/7965/20

У Х В А Л А

про відкриття провадження в адміністративній справі

29 вересня 2020 року

Львівський окружний адміністративний суд у складі головуючого судді Москаля Р.М., перевірив матеріали позовної заяви Львівської обласної організації політичної партії "За майбутнє" до Славської селищної територіальної виборчої комісії Стрийського району Львівської області про визнання протиправною та скасування постанови, зобов`язання вчинити дії,

ВСТАНОВИВ:

28.09.2020 о 18 год. 51 хв. на розгляд Львівського окружного адміністративного суду надійшла позовна заява Львівської обласної організації політичної партії "За майбутнє" (поштова адреса: 79021, Львівська область, місто Львів, вул. Гуцульська, 7, офіс №2 та №3; ідентифікаційний код 36659966; адреса електронної пошти: lvivska@zamajbutne.com.ua) до Славської селищної територіальної виборчої комісії Стрийського району Львівської області (82660, Львівська область, Сколівський район, селище міського типу Славське, вул. Шептицького, буд. 3; ідентифікаційний код 43778036; адреса електронної пошти: slavskotvk@ukr.net) з таким вимогами:

- визнати протиправною та скасувати постанову №25 "Про відмову в реєстрації кандидатів у депутати Славської селищної ради Стрийського району Львівської області, включених до єдиного та територіальних виборчих списків Львівської обласної організації політичної партії "За майбутнє", на перших місцевих виборах 25 жовтня 2020 року", якою Львівській обласній організації політичної партії "За майбутнє" відмовлено у реєстрації кандидатів у депутати Славської селищної ради Стрийського району Львівської області;

- зобов`язати Славську селищну територіальну виборчу комісію Стрийського району Львівської області негайно після набрання законної сили рішенням суду зареєструвати кандидатів у депутати Славської селищної ради Стрийського району Львівської області, включених до єдиного та територіальних виборчих списків Львівської обласної організації політичної партії "За майбутнє" на перших місцевих виборах 25 жовтня 2020 року.

Зі змісту позову зрозуміло таке:

Львівська обласна організація політичної партії "За майбутнє" 23 вересня подала заяву про реєстрацію кандидатів у депутати Славської селищної ради Стрийського району Львівської області, включених до єдиного та територіальних виборчих списків Львівської обласної організації політичної партії "За майбутнє", на перших місцевих виборах 25 жовтня 2020 року. Розглянувши зазначену заяву та супровідні документи до неї Славська селищна територіальна виборча комісія повідомила представника Львівської обласної організації політичної партії "За майбутнє" про технічні описки та неточності, допущені у єдиному виборчому списку кандидатів у депутати.

При цьому позивач звертає увагу на те, що голова комісії ОСОБА_1 запропонувала надати можливість Львівській обласній організації політичної партії "За майбутнє" усунути зазначені недоліки шляхом надання уточнених виборчих списків, за це рішення проголосували усі 17 членів виборчої комісії, що підтверджується витягом з протоколу засідання №7 Славської селищної територіальної виборчої комісії Стрийського району Львівської області від 25.09.2020 р. щодо питання третього порядку денного Відповідач.

24 вересня 2020 року Львівська обласна організація політичної партії "За майбутнє" на X Загальних зборах організації розглянула питання щодо внесення змін до питання порядку денного "Про висування кандидатів у депутати Славської селищної ради Стрийського району Львівської області" та внесла зміни до єдиного та територіальних виборчих списків до Славської селищної ради Стрийського району Львівської області на перших місцевих виборах 25 жовтня 2020 року.

Кінцевий (остаточний) варіант єдиного та територіальних виборчих списків представником партії переданий голові комісії ОСОБА_1 для подальшого розгляду Славської селищної ради Стрийського району Львівської області. Однак, зважаючи на зміст оскарженої Постанову №25 від 27.09.2020 року, кінцевий (остаточний) варіант єдиного та територіальних виборчих списків не розглядався.

27.09.2020 Славська селищна територіальна виборча комісія Стрийського району Львівської області прийняла постанову №25 "Про відмову в реєстрації кандидатів у депутати Славської селищної ради Стрийського району Львівської області, включених до єдиного та територіальних виборчих списків Львівської обласної організації політичної партії "За майбутнє", на перших місцевих виборах 25 жовтня 2020 року".

Позивач стверджує, що відповідач з порушенням виборчого законодавства України відмовив Львівській обласній організації політичної партії "За майбутнє" у реєстрації кандидатів у депутати Славської селищної ради Стрийського району Львівської області, оскільки не навів передбачених пунктом 1 частини першої статті 230 Виборчого кодексу України підстав для прийняття такого рішення. Тому позивач просить суд визнати цю постанову незаконною та скасувати, зобов`язати СТВК зареєструвати кандидатів у депутати Славської селищної ради, включених до згаданих списків.

Позовна заява відповідає вимогам статті 160, 161, 172, 273 КАС України. Підстав для залишення позовної заяви без руху, повернення позовної заяви або для відмови у відкритті провадження в адміністративній справі на стадії відкриття провадження у справі не встановлено.

Відповідно до частини одинадцятої статті 273 КАС України суд вирішує адміністративні справи, визначені цією статтею, у дводенний строк після надходження позовної заяви. Адміністративні справи за позовними заявами, що надійшли до дня голосування, вирішуються судом у дводенний строк, але не пізніше ніж за дві години до початку голосування.

Відповідно до вимог статей 268, 269 КАС України для оперативного сповіщення копія цієї ухвали суду скеровується сторонам на відомі суду адреси електронної пошти, відповідачу в такий же спосіб скеровується копія позовної заяви з додатками; судові виклики також здійснюються телефоном.

Відповідно до вимог частини десятої статті 273 КАС України копію цієї ухвали суд також скеровує Стрийській районній територіальній виборчій комісії Львівської області.

Керуючись ст.ст. 19-20, 80, 162, 171, 248, 256, 268-273, 278, 279, 294 КАС України, суддя -

У Х В А Л И В:

1. Прийняти позовну заяву до розгляду та відкрити провадження у справі. Справа розглядатиметься за правилами спрощеного позовного провадження з викликом сторін.

2. Справу розглядатиме суд у складі колегії суддів: головуючий суддя Москаль Р.М., судді Крутько О.В., Сакалош В.М.

3. Призначити судове засідання на 29 вересня 2020 року року о 15:30 год., в приміщенні Львівського окружного адміністративного суду (м. Львів, вул. Чоловського, 2, перший поверх, зал засідань № 8).

4. Запропонувати відповідачу невідкладно з дня одержання цієї ухвали подати суду відзив на позовну заяву, в якому вказати про визнання/заперечення позовних вимог.

Вимоги до змісту та форми відзиву викладено в статті 162 КАС України. До відзиву в т.ч. додаються документи, що підтверджують надіслання (надання) відзиву і доданих до нього доказів іншим учасникам справи.

5. Зобов`язати Славську селищну територіальну виборчу комісію Стрийського району Львівської області надати суду належні копії всіх документів, що стосуються розгляду заяви Львівської обласної організації політичної партії "За майбутнє" про реєстрацію кандидатів у депутати Славської селищної ради Стрийського району Львівської області, включених до єдиного та територіальних виборчих списків Львівської обласної організації політичної партії "За майбутнє", на перших місцевих виборах 25 жовтня 2020 року:

І) копію заяви Львівської обласної організації політичної партії "За майбутнє" про реєстрацію кандидатів у депутати Славської селищної ради Стрийського району Львівської області, включених до єдиного та територіальних виборчих списків Львівської обласної організації політичної партії "За майбутнє", на перших місцевих виборах 25 жовтня 2020 року з додатками (списками), відомості про дату надходження/реєстрації цієї заяви;

ІІ) відомості про те, чи подавалися Львівською обласною організацією політичної партії "За майбутнє" уточнені списки кандидатів у депутати Славської селищної ради Стрийського району Львівської області, включених до єдиного та територіальних виборчих списків Львівської обласної організації політичної партії "За майбутнє", на перших місцевих виборах 25 жовтня 2020 року, якщо так - відомості про дату надходження/реєстрації таких документів та прийняте за результатами рішення (надати копію рішення, протоколу);

ІІІ) копії протоколів засідань СТВК, на яких розглядалося питання про реєстрацію кандидатів від Львівської обласної організації політичної партії "За майбутнє".

6. Копію ухвали надіслати учасникам справи, Стрийській районній територіальній виборчій комісії Львівської області засобами електронного зв`язку, відповідачу додатково скерувати копію позовної заяви з додатками.

7. Інформацію по справі, що розглядається учасники справи можуть отримати на офіційному веб-порталі судової влади України (http://adm.lv.court.gov.ua/sud1370/) в розділі "Стан розгляду справ".

8. Ухвала про відкриття провадження у справі набирає законної сили з моменту її підписання та не оскаржується.

Суддя Москаль Р.М.

Дата ухвалення рішення29.09.2020
Оприлюднено30.09.2020
Номер документу91843840
СудочинствоАдміністративне
Сутьвизнання протиправною та скасування постанови, зобов`язання вчинити дії

Судовий реєстр по справі —380/7965/20

Рішення від 30.09.2020

Адміністративне

Львівський окружний адміністративний суд

Москаль Ростислав Миколайович

Ухвала від 29.09.2020

Адміністративне

Львівський окружний адміністративний суд

Москаль Ростислав Миколайович

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні