Рішення
від 29.09.2020 по справі 349/1168/20
РОГАТИНСЬКИЙ РАЙОННИЙ СУД ІВАНО-ФРАНКІВСЬКОЇ ОБЛАСТІ

Справа № 349/1168/20

Провадження № 2-о/349/48/20

Р І Ш Е Н Н Я

іменем України

29 вересня 2020 року м. Рогатин

Рогатинський районний суд Івано-Франківської області у складі головуючого судді Рибія М. Г.,

за участю секретаря судового засідання Мартиновської І. П.,

розглянувши у відкритому судовому засіданні справу за заявою ОСОБА_1 , заінтересована особа - Жовчівська сільська рада Рогатинського району Івано-Франківської області, про встановлення факту родинних відносин,

в с т а н о в и в:

ОСОБА_1 звернувся до суду із заявою про встановлення факту родинних відносин - що ОСОБА_2 є його батьком.

Обґрунтував заяву тим, що його батько, ОСОБА_2 , одружився з його матір`ю, ОСОБА_3 , після його народження.

В свідоцтві про народження прізвище батька не зазначено, оскільки шлюб між його батьками на час його народження ще не був офіційно зареєстрований. Встановлення факту родинних відносин між ним та його батьком необхідно йому для оформлення спадкових прав.

На звернення в орган РАЦС про внесення змін до актового запису самостійно органом, уповноваженим на вчинення реєстраційних дій, ОСОБА_1 отримав відмову.

Заявник та представник заінтересованої особи в судове засідання не з`явилися.

Представник заявника, адвокат Гринчишин І. Я., подав до суду заяву про розгляд заяви за його відсутності та за відсутності заявника.

Сільський голова с. Жовчів Петришин Т. подав до суду заяву про розгляд заяви за відсутності представника Жовчівської сільської ради, в якій зазначив, що не заперечує щодо задоволення заяви.

Дослідивши письмові докази, суд дійшов висновку, що заява підлягає задоволенню з наступних підстав.

Так, згідно з копією свідоцтва про смерть серії НОМЕР_1 ОСОБА_2 помер ІНФОРМАЦІЯ_1 .

Згідно з копією свідоцтва про смерть серії НОМЕР_2 ОСОБА_3 померла ІНФОРМАЦІЯ_2 .

В свідоцтві про народження ОСОБА_1 серія НОМЕР_3 , виданому повторно 20 березня 2015 року, у графі батько зазначено - ОСОБА_2 , а в графі мати - ОСОБА_3 . Дата народження ОСОБА_1 - ІНФОРМАЦІЯ_4.

Згідно з копією свідоцтва про одруження серія НОМЕР_4 від 06 червня 1980 року ОСОБА_2 та ОСОБА_3 одружились ІНФОРМАЦІЯ_3 . Після одруження ОСОБА_3 обрала прізвище ОСОБА_3 .

Згідно з довідкою виконкому Уїздівської сільської ради від 05 травня 2020 року № 20 ОСОБА_1 здійснив поховання свого батька ОСОБА_2 за власний рахунок, та дійсно проживав разом із ним та вів спільне господарство до дня його смерті.

Відповідно до копії заповіту від 14 вересня 2015 року ОСОБА_2 заповів все своє майно синові, ОСОБА_1 .

Відповідно до листа Рогатинського районного відділу державної реєстрації актів цивільного стану №122/23.8.6-18 від 17 липня 2020 року, встановлення юридично значущих фактів родинних відносин в компетенцію відділу не входить, тому встановити родинні відносини між ОСОБА_1 , ІНФОРМАЦІЯ_4 , та ОСОБА_2 не можливо. В архіві відділу зберігається актовий запис про народження ОСОБА_1 , який народився ІНФОРМАЦІЯ_4 . Відомості про батька записано зі слів матері.

Пунктом першим частини першої статті 315 ЦПК України визначено, що суд розглядає справи про встановлення факту родинних відносин між фізичними особами.

В сукупності досліджені докази дають підстави суду для висновку, що ОСОБА_2 є батьком ОСОБА_1 , тому суд встановлює відповідний факт.

Керуючись ст. ст. 264, 265, 293, 315 ЦПК України,

в и р і ш и в:

Заяву ОСОБА_1 про встановлення факту родинних відносин задовольнити.

Встановити факт родинних відносин - що ОСОБА_2 , який помер ІНФОРМАЦІЯ_1 , є батьком ОСОБА_1 , ІНФОРМАЦІЯ_4 .

Рішення може бути оскаржене до Івано-Франківського апеляційного суду через Рогатинський районний суд Івано-Франківської області протягом тридцяти днів з дня складення повного судового рішення.

Рішення суду набирає законної сили після закінчення строку подання апеляційної скарги всіма учасниками справи, якщо апеляційну скаргу не було подано.

У разі подання апеляційної скарги рішення, якщо його не скасовано, набирає законної сили після повернення апеляційної скарги, відмови у відкритті чи закриття апеляційного провадження або прийняття постанови суду апеляційної інстанції за наслідками апеляційного перегляду.

Заявник - ОСОБА_1 , ІНФОРМАЦІЯ_4 , місце проживання: с. Уїзд Рогатинського району Івано-Франківської області, РНКОПП НОМЕР_5 .

Заінтересована особа - Жовчівська сільська рада Рогатинського району Івано-Франківської області, місцезнаходження: с. Жовчів Рогатинського району Івано-Франківської області, код ЄДРПОУ 04354887.

Повне судове рішення складено 29.09.2020.

Суддя М. Г. Рибій

СудРогатинський районний суд Івано-Франківської області
Дата ухвалення рішення29.09.2020
Оприлюднено30.09.2020
Номер документу91853009
СудочинствоЦивільне

Судовий реєстр по справі —349/1168/20

Рішення від 29.09.2020

Цивільне

Рогатинський районний суд Івано-Франківської області

Рибій М. Г.

Ухвала від 17.08.2020

Цивільне

Рогатинський районний суд Івано-Франківської області

Рибій М. Г.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні