Ухвала
від 28.09.2020 по справі 564/2314/20
КОСТОПІЛЬСЬКИЙ РАЙОННИЙ СУД РІВНЕНСЬКОЇ ОБЛАСТІ

УХВАЛА

Справа № 564/2314/20

28 вересня 2020 року

м.Костопіль

Костопільський районний суд Рівненської області в особі судді Левчук В.В.

розглянувши адміністративний позов ОСОБА_1 ( АДРЕСА_1 ) до Адміністративної комісії при виконавчому комітеті Костопільської сільської ради (м.Костопіль Рівненської області, вул.1 Травня 3, код ЄДРПОУ 03352024) про скасування постанови адміністративної комісії при виконавчому комітеті Костопільської міської ради по справі про адміністративне правопорушення

ВСТАНОВИВ:

ОСОБА_1 звернулась до Костопільського районного суду Рівненської області з адміністративним позовом до Адміністративної комісії при виконавчому комітеті Костопільської сільської ради про скасування постанови адміністративної комісії при виконавчому комітеті Костопільської міської ради по справі про адміністративне правопорушення.

Відповідно до п.2, 5 ч.5 ст.160 Кодексу адміністративного судочинства України в позовній заяві зазначаються повне найменування (для юридичних осіб) або ім`я (прізвище, ім`я та по батькові - для фізичних осіб) сторін та інших учасників справи, їх місцезнаходження (для юридичних осіб) або місце проживання чи перебування (для фізичних осіб); поштовий індекс; ідентифікаційний код юридичної особи в Єдиному державному реєстрі підприємств і організацій України (для юридичних осіб, зареєстрованих за законодавством України); реєстраційний номер облікової картки платника податків (для фізичних осіб) за його наявності або номер і серія паспорта для фізичних осіб - громадян України (якщо такі відомості відомі позивачу), відомі номери засобів зв`язку, офіційна електронна адреса або адреса електронної пошти; виклад обставин, якими позивач обґрунтовує свої вимоги; зазначення доказів, що підтверджують вказані обставини.

Водночас позивачем у позовній заяві вказано відповідачем Адміністративну комісію при виконавчому комітеті Костопільської сільської ради та вказано код ЄДРПОУ 03352024, який відповідно до відомостей з Єдиного державного реєстру юридичних осіб, фізичних осіб-підприємців та громадських формувань належить юридичній особі з найменуванням Комунальне підприємство Костопільської міської ради Костопількомунсервіс .

Крім того, позивач просить визнати незаконною та скасувати постанову №7 адміністративної комісії при виконавчому комітеті Костопільської сільської ради від 23.07.2020 року, проте в супереч вимогам ст.160 Кодексу адміністративного судочинства України не додає до позовної заяви копію такої постанови, як доказ, що підтверджує вказані у позові обставини, а саме щодо існування такої постанови.

Більше того, відповідно до ч.1 ст.122 Кодексу адміністративного судочинства України позов може бути подано в межах строку звернення до адміністративного суду, встановленого цим Кодексом або іншими законами.

Відповідно до ст.289 Кодексу України про адміністративні правопорушення скаргу на постанову по справі про адміністративне правопорушення може бути подано протягом десяти днів з дня винесення постанови, а щодо постанов по справі про адміністративні правопорушення у сфері забезпечення безпеки дорожнього руху, зафіксовані в автоматичному режимі, та/або про порушення правил зупинки, стоянки, паркування транспортних засобів, зафіксовані в режимі фотозйомки (відеозапису), - протягом десяти днів з дня набрання постановою законної сили. В разі пропуску зазначеного строку з поважних причин цей строк за заявою особи, щодо якої винесено постанову, може бути поновлено органом (посадовою особою), правомочним розглядати скаргу.

З позову вбачається, що позивач оскаржує постанову адміністративної комісії при виконавчому комітеті Костопільської сільської ради від 23.07.2020 року та вказує, що не могла своєчасно оскаржити її у визначений 10-денний строк, оскільки з 09.06.2020 по 01.09.2020 перебувала на заробітках у Республіці Польща і просить поновити строк на судове оскарження вказаної постанови, вважаючи причину поважною причину пропуску такого строку.

При цьому суд враховує, що позов подано до суду 22.09.2020, про що свідчить відмітка на позовній заяві, позивач не надав доказів дати отримання оскаржуваної постанови та не навів причин, які б об?єктивно перешкоджали звернутись до суду починаючи з 01.09.2020 до 22.09.2020, а тому наведені позивачем доводи щодо пропуску строку звернення до суду з позовом суд визнає неповажними.

Відповідно до ч.6 ст.161 Кодексу адміністративного судочинства України у разі пропуску строку звернення до адміністративного суду позивач зобов`язаний додати до позову заяву про поновлення цього строку та докази поважності причин його пропуску.

Відповідно до ч.1 ст.123 Кодексу адміністративного судочинства України, у разі подання особою позову після закінчення строків, установлених законом, без заяви про поновлення пропущеного строку звернення до адміністративного суду, або якщо підстави, вказані нею у заяві, визнані судом неповажними, позов залишається без руху. При цьому протягом десяти днів з дня вручення ухвали особа має право звернутися до суду з заявою про поновлення строку звернення до адміністративного суду або вказати інші підстави для поновлення строку.

Виявлені недоліки позовної заяви необхідно усунути та подати суду ідентифікаційний код відповідача - Адміністративної комісії при виконавчому комітеті Костопільської сільської ради в Єдиному державному реєстрі підприємств і організацій України; доказ, що підтверджує викладені у позові обставини, а саме копію постанови №7 адміністративної комісії при виконавчому комітеті Костопільської сільської ради від 23.07.2020 року; заяву про поновлення строку звернення до адміністративного суду або вказати інші підстави для поновлення строку.

Відповідно до ч.ч.1-3 ст.169 Кодексу адміністративного судочинства України, суддя, встановивши, що позовну заяву подано без додержання вимог, встановлених статтями 160, 161 цього Кодексу, протягом п`яти днів з дня подання позовної заяви постановляє ухвалу про залишення позовної заяви без руху. В ухвалі про залишення позовної заяви без руху зазначаються недоліки позовної заяви, спосіб і строк їх усунення, який не може перевищувати десяти днів з дня вручення ухвали про залишення позовної заяви без руху. Якщо ухвала про залишення позовної заяви без руху постановляється з підстави несплати судового збору у встановленому законом розмірі, суд в такій ухвалі повинен зазначити точну суму судового збору, яку необхідно сплатити (доплатити). Якщо позивач усунув недоліки позовної заяви у строк, встановлений судом, вона вважається поданою у день первинного її подання до адміністративного суду та приймається до розгляду, про що суд постановляє ухвалу в порядку, встановленому статтею 171 цього Кодексу.

Враховуючи викладене, позовна заява ОСОБА_1 підлягає залишенню без руху для усунення недоліків.

Керуючись ст.ст.94, 160, 161, 169, 241, 243, 248, 256, 294 Кодексу адміністративного судочинства України, суд -

УХВАЛИВ:

Адміністративний позов ОСОБА_1 ( АДРЕСА_1 ) до Адміністративної комісії при виконавчому комітеті Костопільської сільської ради (м.Костопіль Рівненської області, вул.1 Травня 3, код ЄДРПОУ 03352024) про скасування постанови адміністративної комісії при виконавчому комітеті Костопільської міської ради по справі про адміністративне правопорушення залишити без руху.

Надати ОСОБА_1 строк для усунення вказаних в ухвалі недоліків 10 /десять / днів з дня вручення ухвали про залишення позовної заяви без руху.

Якщо позивач не усуне недоліки позовної заяви, яку залишено без руху, у встановлений судом строк, заява буде вважатись неподаною і повернута позивачеві.

Ухвала набирає законної сили з моменту її підписання суддею.

Ухвала окремо від рішення суду оскарженню не підлягає. Заперечення на ухвали, що не підлягають оскарженню окремо від рішення суду, включаються до апеляційної скарги на рішення суду.

СуддяВ. В. Левчук

Дата ухвалення рішення28.09.2020
Оприлюднено30.09.2020
Номер документу91856707
СудочинствоАдміністративне
Сутьадміністративне правопорушення

Судовий реєстр по справі —564/2314/20

Постанова від 28.12.2020

Адміністративне

Костопільський районний суд Рівненської області

Левчук В. В.

Ухвала від 07.12.2020

Адміністративне

Костопільський районний суд Рівненської області

Левчук В. В.

Ухвала від 10.11.2020

Адміністративне

Костопільський районний суд Рівненської області

Левчук В. В.

Ухвала від 10.11.2020

Адміністративне

Костопільський районний суд Рівненської області

Левчук В. В.

Ухвала від 28.09.2020

Адміністративне

Костопільський районний суд Рівненської області

Левчук В. В.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні