Ухвала
від 25.09.2020 по справі 742/1552/19
ПРИЛУЦЬКИЙ МІСЬКРАЙОННИЙ СУД ЧЕРНІГІВСЬКОЇ ОБЛАСТІ

Провадження № 2/742/27/20

Єдиний унікальний № 742/1552/19

УХВАЛА

25 вересня 2020 року Прилуцький міськрайонний суд Чернігівської області в складі: головуючого судді Ільченка О.І., секретаря Голушко Н.А., розглянувши у відкритому судовому засіданні в залі суду м.Прилуки клопотання ОСОБА_1 про застосування до відповідачів заходів процесуального примусу у цивільній справі за позовом ОСОБА_1 до фонду гарантування вкладів фізичних осіб та уповноваженої особи фонду гарантування вкладів фізичних осіб на ліквідацію ПАТ Міський комерційний банк Савельєвої Анни Миколаївни про визнання протиправною бездіяльність суб`єкта владних повноважень та зобов`язати вчинити дії,

ВСТАНОВИВ:

У провадженні Прилуцького міськрайонного суду Чернігівської області перебуває справа за позовом ОСОБА_1 до Фонду гарантування вкладів фізичних осіб, уповноваженої особи Фонду гарантування вкладів фізичних осіб на ліквідацію ПАТ Міський комерційний банк Савельєвої Анни Миколаївни про визнання протиправною бездіяльність суб`єкта владних повноважень та зобов`язати вчинити дії .

Ухвалою Прилуцького міськрайонного суду Чернігівської області від 01.07.2020 по даній справі зобов`язано Фонд гарантування вкладів фізичних осіб та уповноважену особу Фонду гарантування вкладів фізичних осіб на ліквідацію ПАТ Міський комерційний банк у письмовій формі надати докази по справі (інформацію щодо предмету спору).

Однак, до 19.08.2020 зазначена вище ухвала залишена сторонами без виконання, докази суду не надані.

Ухвалою Прилуцького міськрайонного суду Чернігівської області від 19.08.2020 повторно зобов`язано відповідачів надати докази по справі до 22.09.2020 та попереджено, що в разі ненадання доказу на виконання ухвал суду від 01.07.2020 та від 19.08.2020 судом буде вжито заходів процесуального примусу, передбачених ст.148 ЦПК України. Проте, до вказаного терміну відповідачами докази на виконання ухвали суду так і не надано, пояснень з приводу причин неможливості надання витребуваних доказів впродовж майже трьох місяців суду не надано , а вказані дії мають ознаки повторності, тому, дослідивши матеріали справи, суд дійшов наступного висновку.

Згідно з вимогами ст. 12, 81 ЦПК України, кожна сторона повинна довести обставини, які мають значення для справи і на які вона посилається як на підставу своїх вимог або заперечень, крім випадків, встановлених цим Кодексом.

Відповідно до п.4 ч.5 ст.12 ЦПК України, суд сприяє учасникам судового процесу в реалізації ними прав, передбачених Кодексом.

Згідно п.3, 4 ч.1 ст.148 ЦПК України, суд може постановити ухвалу про стягнення в дохід державного бюджету з відповідної особи штрафу у сумі від 0,3 до трьох розмірів прожиткового мінімуму для працездатних осіб у випадку неповідомлення суду про не можливість подати докази, витребувані судом, або неподання таких доказів без поважних причин; невиконання ухвали про забезпечення доказів.

Враховуюче те, що витребувані ухвалами суду від 01.07.2020 та 19.08.2020 докази у встановлені строки надані не були, суд дійшов переконання, що з метою запобіганню створенню протиправних перешкод у здійсненні судочинства на підставі ч.1 ст.148 ЦПК України до фонду гарантування вкладів фізичних осіб та уповноваженої особи фонду гарантування вкладів фізичних осіб на ліквідацію ПАТ Міський комерційний банк Савельєвої А.М.необхідно застосувати захід процесуального примусу у виді штрафу в сумі 1 розміру прожиткового мінімуму, що становить 2 102 грн. 00 коп.

Відповідно до ч. 9 ст. 84 ЦПК України притягнення винних осіб до відповідальності не звільняє їх від обов`язку подати витребувані судом доказом, тому суд дійшов висновку про необхідність повторного направлення на адресу фонду гарантування вкладів фізичних осіб та уповноваженої особи фонду гарантування вкладів фізичних осіб на ліквідацію ПАТ Міський комерційний банк Савельєвої Анни Миколаївни ухвал Прилуцького міськрайонного суду від 01.07.2020 та 19.08.2020 про надання доказів зазначених в них.

На підставі вищевикладеного, керуючись ст.12,81,148 ЦПК України, -

УХВАЛИВ:

Стягнути з фонду гарантування вкладів фізичних осіб (м.Київ, вул.Січових Стрільців, 17) та уповноваженої особи фонду гарантування вкладів фізичних осіб на ліквідацію ПАТ Міський комерційний банк Савельєвої Анни Миколаївни(м.Київ, вул.Січових Стрільців, 17)в дохід державного бюджету штраф у сумі 1 розміру прожиткового мінімуму для працездатних осіб, що становить 2 102 (дві тисячі сто дві) грн. 00 коп.

Ухвала про стягнення штрафу є виконавчим документом та має відповідати вимогам до виконавчого документа, встановленим законом.

Стягувачем за таким виконавчим документом є Державна судова адміністрація України.

Строк пред`явлення ухвали до виконання в частині стягнення штрафу протягом трьох років.

Роз`яснити особам, яких стосується виконання ухвали, що застосування заходів процесуального примусу не звільняє їх від виконання обов`язків, встановлених ЦПК України і у випадку повторного чи систематичного невиконання процесуальних обов`язків, повторного чи неодноразового зловживання процесуальними правами, повторного чи систематичного неподання витребуваних судом доказів без поважних причин або без їх повідомлення, триваючого невиконання ухвали про забезпечення позову або доказів, суд з урахуванням конкретних обставин стягує у дохід державного бюджету з відповідного учасника судового процесу або відповідної іншої особи штраф у сумі від одного до десяти розмірів прожиткового мінімуму для працездатних осіб та у випадку невиконання процесуальних обов`язків, зловживання процесуальними правами представником учасника справи суд з урахуванням конкретних обставин справи може стягнути штраф як з учасника справи, так і з його представника.

Попередити фонд гарантування вкладів фізичних осіб та уповноваженої особи фонду гарантування вкладів фізичних осіб на ліквідацію ПАТ Міський комерційний банк Савельєвої А.М.про кримінальну відповідальність за ст. 382 КК України.

Повторно направити до фонду гарантування вкладів фізичних осіб та уповноваженої особи фонду гарантування вкладів фізичних осіб на ліквідацію ПАТ Міський комерційний банк Савельєвої А.М.копії ухвал суду про витребування доказів від 01.07.2020 та 19.08.2020.

Витребувані докази направити на адресу суду протягом 5 днів з дня отримання ухвали.

Ухвала про стягнення штрафу може бути оскаржена в апеляційному порядку до Чернігівського апеляційного суду протягом п`ятнадцяти днів з дня її отримання.

Оскарження такої ухвали не перешкоджає розгляду справи і не звільняє від виконання ухвали суду про витребування доказів.

Суддя О.Ільченко

Дата ухвалення рішення25.09.2020
Оприлюднено30.09.2020

Судовий реєстр по справі —742/1552/19

Постанова від 10.11.2021

Цивільне

Касаційний цивільний суд Верховного Суду

Білоконь Олена Валеріївна

Ухвала від 29.09.2021

Цивільне

Касаційний цивільний суд Верховного Суду

Білоконь Олена Валеріївна

Ухвала від 23.06.2021

Цивільне

Касаційний цивільний суд Верховного Суду

Білоконь Олена Валеріївна

Ухвала від 25.05.2021

Цивільне

Касаційний цивільний суд Верховного Суду

Білоконь Олена Валеріївна

Ухвала від 20.04.2021

Цивільне

Касаційний цивільний суд Верховного Суду

Білоконь Олена Валеріївна

Ухвала від 05.04.2021

Цивільне

Чернігівський апеляційний суд

Євстафієв О. К.

Постанова від 19.03.2021

Цивільне

Чернігівський апеляційний суд

Євстафієв О. К.

Постанова від 19.03.2021

Цивільне

Чернігівський апеляційний суд

Євстафієв О. К.

Ухвала від 15.02.2021

Цивільне

Чернігівський апеляційний суд

Євстафієв О. К.

Ухвала від 02.02.2021

Цивільне

Чернігівський апеляційний суд

Євстафієв О. К.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні