Рішення
від 30.09.2020 по справі 385/683/20
ГАЙВОРОНСЬКИЙ РАЙОННИЙ СУД КІРОВОГРАДСЬКОЇ ОБЛАСТІ

Гайворонський районний суд Кіровоградської області

м.Гайворон, вул.Великого Кобзаря, 3 Кіровоградської області, 26300


385/683/20

2/385/355/20

Р І Ш Е Н Н Я

І М Е Н Е М У К Р А Ї Н И

30.09.2020 року Гайворонський районний суд Кіровоградської області в складі:

головуючого судді Панасюка І.В.,

з участю секретаря судового засідання Шевченко Л.О.,

розглянувши у відкритому судовому засіданні в місті Гайвороні справу за позовом ОСОБА_1 до Чемерпільської сільської ради Гайворонського району Кіровоградської області про визнання права на земельну ділянку в порядку спадкування,-

В С Т А Н О В И В:

ОСОБА_1 звернулася до суду з позовом до Чемерпільської сільської ради Гайворонського району Кіровоградської області про визнання права на земельну ділянку в порядку спадкування.

Позов мотивовано тим, що ІНФОРМАЦІЯ_1 померла мати позивача ОСОБА_2 , після смерті якої відкрилася спадщина на земельну ділянку, розміром 2,17 га, розташовану на території Чемерпільської сільської ради Гайворонського району Кіровоградської області. Позивач являється єдиним спадкоємцем за законом майна померлої. Оформити спадщину позивач не має можливості, оскільки відсутній правовстановлюючий документ. В зв`язку з викладеним нотаріус не може оформити спадщину на її ім`я, а тому позивач змушена звертатись до суду.

Позивач та її представник в судове засідання не з`явилися, надіслали до суду заяви з клопотанням розглянути справу без їх участі, позовні вимоги підтримують та просять суд їх задовольнити, судові витрати залишити по фактично понесеним.

Представник відповідача Чемерпільської сільської ради, Гайворонського району, Кіровоградської області в судове засідання не з`явився. Надіслав до суду заяву в якій зазначив, що просить розглянути справу у його відсутності, позовні вимоги визнає повністю.

Згідно з ч. 4 ст. 206 ЦПК України у разі визнання відповідачем позову суд за наявності для того законних підстав ухвалює рішення про задоволення позову.

Вивчивши матеріали справи, суд вважає, що заявлений позов підлягає задоволенню.

Факт належності померлій ІНФОРМАЦІЯ_1 ОСОБА_2 (а.с. 8) земельної ділянки площею 2,17 га, яка розташована на території Чемерпільської сільської ради Гайворонського району Кіровоградської області, підтверджується копією рішення Савранського районного суду Одеської області від 30.03.2020 року, яке набрало законної сили 30.04.2020 року (а.с. 10), копією витягу з Державного земельного кадастру про земельну ділянку (а.с. 13-15) та довідкою відділу Держгеокадастру у Гайворонському району Кіровоградської області від 02.06.2020 р. № 321/108-20 (а.с. 11).

Позивач являється рідною донькою померлої ОСОБА_2 що підтверджується копією свідоцтва про народження, копією свідоцтва про шлюб та копією витягу з Державного реєстру актів цивільного стану громадян про реєстрацію шлюбу (а.с. 5-7), а тому є спадкоємцем першої черги за законом після її смерті.

Позивач ОСОБА_1 прийняла спадщину після смерті ОСОБА_2 шляхом постійного проживання разом із спадкодавцем на час відкриття спадщини, що підтверджується копією довідки № 2218 від 24.06.2019 року Савранської селищної ради Одеської області (а.с. 9) та копією свідоцтва про право на спадщину за законом.

З інформаційної довідки зі Спадкового реєстру (заповіти/спадкові договори) встановлено, що будь-яка інформація на померлу ІНФОРМАЦІЯ_1 ОСОБА_2 відсутня. Інших спадкоємців ні за законом, ні за заповітом судом не встановлено та до нотаріальної контори не звертались.

Враховуючи наведене, суд вважає, що вимоги позивача про визнання за нею права власності в порядку спадкування на земельну ділянку є обґрунтованими, а тому підлягають задоволенню.

Керуючись: ст.ст. 141, 263, 265 ЦПК України, ст. 1268 ЦК України, суд,-

УХВАЛИВ:

Позовну заяву ОСОБА_1 до Чемерпільської сільської ради Гайворонського району Кіровоградської області про визнання права на земельну ділянку в порядку спадкування задовольнити.

Визнати за ОСОБА_1 ІНФОРМАЦІЯ_2 право власності в порядку спадкування за законом на земельну ділянку площею 2,17 га, кадастровий номер 3521187600:02:000:0497, що розташована на території Чемерпільської сільської ради, Гайворонського району, Кіровоградської області після смерті - ОСОБА_2 , померлої ІНФОРМАЦІЯ_1 .

Судові втрати залишити по фактично понесеним.

Рішення може бути оскаржене в апеляційному порядку безпосередньо до Кропивницького апеляційного суду, шляхом подачі апеляційної скарги в 30-денний строк з дня проголошення рішення.

Рішення суду набирає законної сили після закінчення строку подання апеляційної скарги всіма учасниками справи, якщо апеляційну скаргу не було подано.

У разі подання апеляційної скарги рішення, якщо його не скасовано, набирає законної сили після повернення апеляційної скарги, відмови у відкритті чи закриття апеляційного провадження або прийняття постанови суду апеляційної інстанції за наслідками апеляційного перегляду.

Суддя: І. В. Панасюк

Дата документу 30.09.2020

СудГайворонський районний суд Кіровоградської області
Дата ухвалення рішення30.09.2020
Оприлюднено01.10.2020
Номер документу91893793
СудочинствоЦивільне

Судовий реєстр по справі —385/683/20

Рішення від 30.09.2020

Цивільне

Гайворонський районний суд Кіровоградської області

Панасюк І. В.

Ухвала від 23.06.2020

Цивільне

Гайворонський районний суд Кіровоградської області

Панасюк І. В.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовах ліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні