Ухвала
від 30.09.2020 по справі 420/9820/20
ОДЕСЬКИЙ ОКРУЖНИЙ АДМІНІСТРАТИВНИЙ СУД

Справа № 420/9820/20

У Х В А Л А

30 вересня 2020 року м. Одеса

Суддя Одеського окружного адміністративного суду Радчук А.А., вивчивши матеріали адміністративного позову Одеської обласної організації Всеукраїнського об`єднання Батьківщина (вул. Преображенська, 45, м. Одеса, 65107) до Сергіївської селищної територіальної виборчої комісії Білгород-Дністровського району Одеської області (вул. Гагаріна, 3, смт. Сергіївка, Білгород-Дністровський район, Одеська область, 67780) про визнання протиправною та скасування постанови територіальної виборчої комісії,-

В С Т А Н О В И В:

До Одеського окружного адміністративного суду 30.09.2020 року о 14:35 год. надійшов адміністративний позов Одеської обласної організації Всеукраїнського об`єднання Батьківщина (вул. Преображенська, 45, м. Одеса, 65107) до Сергіївської селищної територіальної виборчої комісії Білгород-Дністровського району Одеської області (вул. Гагаріна, 3, смт. Сергіївка, Білгород-Дністровський район, Одеська область, 67780), в якому позивач просить:

визнати протиправною та скасувати постанову Сергіївської селищної територіальної виборчої комісії Білгород-Дністровського району Одеської області №12 від 25 вересня 2020 року Про реєстрацію кандидатів у депутати Сергіївської селищної ради Білгород-Дністровського району Одеської області, висунутих Одеською Обласною організацією Політичної партії За майбутнє .

Адміністративний позов поданий особою, яка має адміністративну процесуальну дієздатність із додержанням вимог ст. ст. 160, 161, 171 Кодексу адміністративного судочинства (далі - КАС України).

Позовна заява підсудна Одеському окружному адміністративному суду та подана у строк, встановлений ст.273 КАС України, підстав для залишення позовної заяви без руху, повернення позовної заяви відповідно до ст.169 КАС України, а також підстав для відмови у відкритті провадження у справі згідно зі ст.170 КАС України не встановлено.

Суд вирішує адміністративні справи, визначені статтею 273 КАС України, у строк, встановлений частиною одинадцятою цієї статті.

З наведених підстав суддя вважає за можливе відкрити провадження у справі та розглядати дану справу з урахуванням особливостей, встановлених ст.ст.268-273 КАС України.

Відповідно до ст.72 КАС України, доказами в адміністративному судочинстві є будь-які дані, на підставі яких суд встановлює наявність або відсутність обставин (фактів), що обґрунтовують вимоги і заперечення учасників справи, та інші обставини, що мають значення для правильного вирішення справи. Ці дані встановлюються такими засобами:1) письмовими, речовими і електронними доказами; 2) висновками експертів; 3) показаннями свідків.

Відповідно до ч.ч. 1, 3 ст.80 КАС України, учасник справи, у разі неможливості самостійно надати докази, вправі подати клопотання про витребування доказів судом.

Про витребування доказів за власною ініціативою або за клопотанням учасника справи, або про відмову у витребуванні доказів суд постановляє ухвалу.

Згідно з ч.ч. 6-9 ст.80 КАС України, будь-яка особа, у якої знаходиться доказ, повинна видати його на вимогу суду. Особи, які не мають можливості подати доказ, який витребовує суд, або не мають можливості подати такий доказ у встановлені строки, зобов`язані повідомити про це суд із зазначенням причин протягом п`яти днів з дня вручення ухвали. У випадку неповідомлення суду про неможливість подати докази, витребувані судом, а також за неподання таких доказів без поважних причин, суд застосовує до відповідної особи заходи процесуального примусу, визначені цим Кодексом.

З огляду на зазначене, з метою повного та всебічного дослідження всіх обставин у справі, суд вважає за необхідне витребувати з Сергіївської селищної територіальної виборчої комісії Білгород-Дністровського району Одеської області належним чином засвідчені копії:

документів, на підставі яких прийнято постанову Сергіївської селищної територіальної виборчої комісії Білгород-Дністровського району Одеської області №12 від 25 вересня 2020 року Про реєстрацію кандидатів у депутати Сергіївської селищної ради Білгород-Дністровського району Одеської області, висунутих Одеською Обласною організацією Політичної партії За майбутнє ;

протоколу засідання Сергіївської селищної територіальної виборчої комісії Білгород-Дністровського району Одеської області від 25 вересня 2020 року, на якому відбувалось голосування щодо реєстрації кандидатів у депутати Сергіївської селищної ради Білгород-Дністровського району Одеської області, висунутих Одеською Обласною організацією Політичної партії За майбутнє .

Спірним рішенням постановлено зареєструвати кандидатів у депутати Сергіївської селищної ради Білгород-Дністровського району Одеської області, висунутих Одеською Обласною організацією Політичної партії За майбутнє .

З наведеного вбачається, що спірне рішення може вплинути на права та обов`язки Одеської Обласної організації Політичної партії За майбутнє , яка висунула кандидатів у депутати Сергіївської селищної ради.

Відповідно до ч.2 ст.49 КАС України треті особи, які не заявляють самостійних вимог щодо предмета спору, можуть вступити у справу на стороні позивача або відповідача до закінчення підготовчого засідання або до початку першого судового засідання, якщо справа розглядається в порядку спрощеного позовного провадження, у разі коли рішення у справі може вплинути на їхні права, свободи, інтереси або обов`язки. Вони можуть бути залучені до участі у справі також за клопотанням учасників справи. Якщо адміністративний суд при вирішенні питання про відкриття провадження у справі або при підготовці справи до судового розгляду встановить, що судове рішення може вплинути на права та обов`язки осіб, які не є стороною у справі, суд залучає таких осіб до участі в справі як третіх осіб, які не заявляють самостійних вимог щодо предмета спору. Вступ третіх осіб, які не заявляють самостійних вимог щодо предмета спору, не має наслідком розгляд адміністративної справи спочатку.

Згідно ч.5 ст.49 КАС України про залучення третіх осіб до участі у справі суд постановляє ухвалу, в якій зазначає, на які права чи обов`язки такої особи та яким чином може вплинути рішення суду у справі. Ухвала за наслідками розгляду питання про вступ у справу третіх осіб окремо не оскаржується. Заперечення проти такої ухвали може бути включено до апеляційної чи касаційної скарги на рішення суду, прийняте за результатами розгляду справи.

Зважаючи на вищевикладене, оскільки рішення по даній справі може вплинути на права та обов`язки Одеської обласної організації Політичної партії «За майбутнє» , суддя вважає за необхідне залучити останню до участі у справі як третьої особи, яка не заявляє самостійних вимог щодо предмета спору на стороні відповідача.

На підставі викладеного, керуючись 171, 248, 257, 260, 261, 268, 269, 273 КАС України, суддя -

У Х В А Л И В:

Відкрити спрощене позовне провадження за позовною заявою Одеської обласної організації Всеукраїнського об`єднання Батьківщина (вул. Преображенська, 45, м. Одеса, 65107) до Сергіївської селищної територіальної виборчої комісії Білгород-Дністровського району Одеської області (вул. Гагаріна, 3, смт. Сергіївка, Білгород-Дністровський район, Одеська область, 67780) про визнання протиправною та скасування постанови територіальної виборчої комісії.

Залучити до участі у справі в якості третьої особи, яка не заявляє самостійних вимог щодо предмета спору на стороні відповідача - Одеську обласну організацію політичної партії «За майбутнє» (вул. Велика Арнаутська, 31, кв. 2А, м. Одеса, 65048, код ЄДРПОУ 36612687).

Справа розглядатиметься з урахуванням особливостей встановлених ст.ст. 268-273 КАС України.

Копію позовної заяви та доданих до неї документів направити сторонам на офіційну електронну адресу, а за її відсутності - електронною поштою, якщо така відома суду, або надати можливість ознайомлення в приміщенні суду.

Відповідно до ст. 269 КАС України у справах, визначених статтями 273-277, 280-283, 285-289 цього Кодексу, заявами по суті справи є позовна заява та відзив на позовну заяву (відзив).

Роз`яснити сторонам, що подання заяв по суті справи (позовна заява, відзив на позовну заяву (відзив) є правом учасників справи.

Неподання суб`єктом владних повноважень відзиву на позов без поважних причин може бути кваліфіковано судом як визнання позову.

Витребувати з Сергіївської селищної територіальної виборчої комісії Білгород-Дністровського району Одеської області належним чином засвідчені копії:

документів, на підставі яких прийнято постанову Сергіївської селищної територіальної виборчої комісії Білгород-Дністровського району Одеської області №12 від 25 вересня 2020 року Про реєстрацію кандидатів у депутати Сергіївської селищної ради Білгород-Дністровського району Одеської області, висунутих Одеською Обласною організацією Політичної партії За майбутнє ;

протоколу засідання Сергіївської селищної територіальної виборчої комісії Білгород-Дністровського району Одеської області від 25 вересня 2020 року, на якому відбувалось голосування щодо реєстрації кандидатів у депутати Сергіївської селищної ради Білгород-Дністровського району Одеської області, висунутих Одеською Обласною організацією Політичної партії За майбутнє .

Відповідно до ст.79 КАС України учасники справи разом із заявами по суті справи подають докази у справі безпосередньо до суду.

Докази, не подані у встановлений законом або судом строк, до розгляду судом не приймаються, крім випадку, коли особа, що їх подає, обґрунтувала неможливість їх подання у вказаний строк з причин, що не залежали від неї.

Встановити відповідачу строк для подання відзиву на позовну заяву та всіх доказів безпосередньо до суду до 11:00 год. 01.10.2020 року.

Відзив повинен відповідати вимогам ч. 2, 4 ст. 162 КАС України.

Запропонувати третій особі надати пояснення щодо позовних вимог до 11:00 год. 01.10.2020 року. Пояснення із доданими до них доказами подаються до суду разом із документами, що підтверджують їх надіслання (надання) і доданих доказів іншим учасникам справи.

Призначити справу до розгляду на 14:00 год. 01.10.2020 року.

Судовий розгляд справи відбудеться у приміщенні Одеського окружного адміністративного суду за адресою м. Одеса вул. Фонтанська дорога, 14, в залі судових засідань № 12.

Справа буде розглядатися одноособово суддею Радчуком А.А.

Негайно повідомити відповідача про подання позовної заяви, а також всіх учасників справи про дату, час і місце розгляду справи відповідно до ст.268 КАС України шляхом направлення тексту повістки на офіційну електронну адресу, а за її відсутності за відомими суду номером телефону, факсу, електронною поштою чи іншим технічним засобом зв`язку.

Учасники справи можуть отримати інформацію щодо даної справи в мережі Інтернет за веб-адресою сторінки на офіційному веб-порталі судової влади України: Веб-сайт: http://adm.od.court.gov.ua, E-mail: inbox@adm.od.court.gov.ua Телефони: Канцелярія тел.: (048) 705-57-93 факс: (048) 705-57-52 Інформаційний центр тел.:(048) 705-57-88.

Ухвала набирає законної сили в порядку і строки, встановлені ст.256 КАС України.

Ухвала може бути оскаржена лише з підстав порушення правил підсудності (п. 5 ч. 1 ст. 294 КАС України) в порядку та строки встановлені ст. ст. 293-295 КАС України. В іншій частині ухвала оскарженню не підлягає.

Суддя А.А. Радчук

Дата ухвалення рішення30.09.2020
Оприлюднено02.10.2020
Номер документу91909152
СудочинствоАдміністративне
Сутьвизнання протиправною та скасування постанови територіальної виборчої комісії

Судовий реєстр по справі —420/9820/20

Ухвала від 01.10.2020

Адміністративне

Одеський окружний адміністративний суд

Радчук А.А.

Ухвала від 30.09.2020

Адміністративне

Одеський окружний адміністративний суд

Радчук А.А.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні