Ухвала
від 30.09.2020 по справі 420/9856/20
ОДЕСЬКИЙ ОКРУЖНИЙ АДМІНІСТРАТИВНИЙ СУД

Справа № 420/9856/20

УХВАЛА

30 вересня 2020 року м. Одеса

Суддя Одеського окружного адміністративного суду Токмілова Л.М., розглянувши позовну заяву кандидата на посаду Одеського міського голови Одеського району Одеської області ОСОБА_1 до Одеської міської територіальної виборчої комісії Одеського району Одеської області, за участі третьої особи, яка не заявляє самостійних вимог на стороні відповідача: Одеської міської організації політичної партії Блок Дмитра Голубова про визнання протиправною та скасування постанови,-

ВСТАНОВИВ:

30.09.2020 р. до Одеського окружного адміністративного суду надійшов адміністративний позов кандидата на посаду Одеського міського голови Одеського району Одеської області ОСОБА_1 до Одеської міської територіальної виборчої комісії Одеського району Одеської області, за участі третьої особи, яка не заявляє самостійних вимог на стороні відповідача: Одеської міської організації політичної партії Блок Дмитра Голубова , у якому позивач просить суд визнати протиправною та скасувати Постанову Одеської територіальної виборчої комісії Одеського району Одеської області від 29 вересня 2020 року №100 Про реєстрацію кандидатів у депутати Одеської міської ради Одеського району Одеської області на перших місцевих виборах 25 жовтня 2020 року, висунутих Одеською міською організацією політичної партії Блок Дмитра Голубова .

Розглянувши матеріали позовної заяви суд вважає, що позовна заява подана особою, яка має адміністративну процесуальну дієздатність із додержанням вимог ст.ст.160, 161, 171, 273 КАС України.

Позовна заява підсудна Одеському окружному адміністративному суду та подана у строк, встановлений ст.273 КАС України, підстав для залишення позовної заяви без руху, повернення позовної заяви відповідно до ст.169 КАС України, а також підстав для відмови у відкритті провадження у справі згідно зі ст.170 КАС України не встановлено.

Відповідно до ч.1 ст. 273 КАС України право оскаржувати рішення, дії чи бездіяльність виборчих комісій, комісій з референдуму, членів цих комісій мають суб`єкти відповідного виборчого процесу (крім виборчої комісії), а також ініціативна група референдуму, інші суб`єкти ініціювання референдуму.

Суд вирішує адміністративні справи, визначені ст. 273 КАС України, у строк, встановлений частиною одинадцятою цієї статті.

З наведених підстав суддя вважає за можливе прийняти дану позовну заяву до розгляду та відкрити провадження у справі.

Згідно ч.3 ст.80 КАС України про витребування доказів за власною ініціативою або за клопотанням учасника справи, або про відмову у витребуванні доказів суд постановляє ухвалу.

Суд вважає за необхідне для офіційного з`ясування всіх обставин у справі зобов`язати відповідача надати належним чином засвідчені копії матеріалів, які стали підставою для прийняття оскаржуваної постанови, а також довідку про надходження грошових коштів від Одеської міської організації політичної партії Блок Дмитра Голубова та виписку зі спеціального рахунку Одеської міської територіальної виборчої комісії Одеського району Одеської області та засвідчену копію журналу вхідної кореспонденції Одеської міської територіальної комісії Одеського району Одеської області.

На підставі викладеного, керуючись ст.ст.12, 80, 160, 161, 171, 248, 257-262, 273 КАС України, суд, -

УХВАЛИВ:

Відкрити провадження у справі за позовом кандидата на посаду Одеського міського голови Одеського району Одеської області ОСОБА_1 до Одеської міської територіальної виборчої комісії Одеського району Одеської області, за участі третьої особи, яка не заявляє самостійних вимог на стороні відповідача: Одеської міської організації політичної партії Блок Дмитра Голубова про визнання протиправною та скасування постанови.

Справу розглядати з урахуванням особливостей, встановлених ст.ст. 268-273 КАС України.

Призначити судове засідання на 01 жовтня 2020 року о 17 год. 00 хв. у приміщенні Одеського окружного адміністративного суду за адресою: м. Одеса, Фонтанська дорога, 14, у залі судових засідань №26.

Надати відповідачу строк для подання відзиву на позов - до 01 жовтня 2020 року 15 год. 00 хв. У разі ненадання відповідачем відзиву у встановлений судом строк без поважних причин суд вирішує справу за наявними матеріалами. Копія відзиву із доданими до них доказами одночасно з поданням до суду повинна бути надіслана іншим учасникам справи (в тому числі, засобами електронної пошти).

Роз`яснити право позивача подати до суду відповідь на відзив - до 01 жовтня 2020 року 16 год. 00 хв. Копія відповіді на відзив із доданими до неї доказами одночасно з поданням до суду повинна бути надіслана іншим учасникам справи (в тому числі, засобами електронної пошти).

Роз`яснити право відповідача подати до суду заперечення - до 01 жовтня 2020 року 16 год. 30 хв. Заперечення із доданими до них доказами подаються до суду разом із документами, що підтверджують їх надіслання (надання) іншим учасникам справи (в тому числі, засобами електронної пошти).

Зобов`язати Одеську міську територіальну виборчу комісію Одеського району Одеської області надати засвідчені надати належним чином засвідчені копії матеріалів, які стали підставою для прийняття оскаржуваної постанови, а також довідку про надходження грошових коштів від Одеської міської організації політичної партії Блок Дмитра Голубова та виписку зі спеціального рахунку Одеської міської територіальної виборчої комісії Одеського району Одеської області та засвідчену копію журналу вхідної кореспонденції Одеської міської територіальної комісії Одеського району Одеської області у строк до 01 жовтня 2020 року 16 год. 00 хв.

Учасники справи можуть отримати інформацію по справі, що розглядається, на офіційному веб-порталі судової влади України в мережі Інтернет за адресою http://adm.od.court.gov.ua/sud1570/gromadyanam/cases/.

Запропонувати учасникам справи надавати копії документів (позовів, заяв, клопотань, пояснень, відзивів, відповідей на відзив, заперечень та ін.) в електронному вигляді на електронну адресу суду: inbox@adm.od.court.gov.ua.

Ухвала набирає законної сили з моменту її підписання та оскарженню в апеляційному порядку не підлягає.

Суддя Токмілова Л.М.

Дата ухвалення рішення30.09.2020
Оприлюднено01.10.2020

Судовий реєстр по справі —420/9856/20

Ухвала від 14.01.2021

Адміністративне

П'ятий апеляційний адміністративний суд

Турецька І.О.

Ухвала від 11.01.2021

Адміністративне

П'ятий апеляційний адміністративний суд

Турецька І.О.

Ухвала від 22.12.2020

Адміністративне

П'ятий апеляційний адміністративний суд

Турецька І.О.

Постанова від 23.10.2020

Адміністративне

П'ятий апеляційний адміністративний суд

Турецька І.О.

Ухвала від 23.10.2020

Адміністративне

П'ятий апеляційний адміністративний суд

Турецька І.О.

Ухвала від 23.10.2020

Адміністративне

П'ятий апеляційний адміністративний суд

Турецька І.О.

Ухвала від 23.10.2020

Адміністративне

П'ятий апеляційний адміністративний суд

Турецька І.О.

Постанова від 06.10.2020

Адміністративне

П'ятий апеляційний адміністративний суд

Танасогло Т.М.

Постанова від 06.10.2020

Адміністративне

П'ятий апеляційний адміністративний суд

Танасогло Т.М.

Ухвала від 04.10.2020

Адміністративне

П'ятий апеляційний адміністративний суд

Танасогло Т.М.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмТелеграмВайберВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні