Ухвала
від 28.09.2020 по справі 552/3667/19
КАСАЦІЙНИЙ ЦИВІЛЬНИЙ СУД ВЕРХОВНОГО СУДУ

Ухвала

28 вересня 2020 року

м. Київ

справа №552/3667/19

провадження №61-9872ск20

Верховний Суд у складі колегії суддів Третьої судової палати Касаційного цивільного суду: Висоцької В. С. (суддя-доповідач), Литвиненко І. В., Фаловської І. М. розглянув касаційну скаргу Концерну Військторгсервіс на рішення Київського районного суду м. Полтави від 18 листопада

2019 року та постанову Полтавського апеляційного суду від 17 березня 2020 року у справі за позовом ОСОБА_1 до філії Східна Концерну Військторгсервіс , філії Військторг Концерну Військторгсервіс про встановлення факту перебування у трудових відносинах,

ВСТАНОВИВ:

У липні 2019 року ОСОБА_1 звернувся з позовом до філії Східна Концерну Військторгсервіс , філії Військторг Концерну Військторгсервіс про встановлення факту перебування у трудових відносинах.

Рішенням Київського районного суду м. Полтави від 18 листопада

2019 року позов ОСОБА_1 задоволено. Встановлено факт трудових відносин ОСОБА_1 з філією Східна Концерну Військторгсервіс , та роботи на посаді начальника дільниці № 3 (м. Полтава) філії Східна Концерну Військторгсервіс за період з 01 січня 2018 року й по теперішній час. Зобов`язано начальника філії Східна Концерну Військторгсервіс , внести до трудової книжки ОСОБА_1 , запис про прийняття на роботу на посаду начальника дільниці № 3 (м. Полтава) філії Східна Концерну Військторгсервіс з 01 січня 2018 року. Поновлено ОСОБА_1 на роботі на посаді начальника дільниці № 3 (м. Полтава) філії Східна Концерну Військторгсервіс . Вирішено питання щодо розподілу судових витрат.

Постановою Полтавського апеляційного суду від 17 березня 2020 року апеляційну скаргу філії Східна Концерну Військторгсервіс залишено без задоволення. Рішення Київського районного суду м. Полтави

від 18 листопада 2019 рокузалишено без змін.

03 липня 2020 року Концерн Військторгсервіс звернувся із касаційною скаргою нарішення Київського районного суду м. Полтави

від 18 листопада 2019 року та постанову Полтавського апеляційного суду від 17 березня 2020 року в указаній вище справі.

Касаційна скарга подана в межах процесуального строку на касаційне оскарження відповідно до статті 390 ЦПК України з урахуванням вимог підпункту 3 пункту 12 розділу XII Прикінцевих положень Закону України Про внесення змін до деяких законодавчих актів України, спрямованих на забезпечення додаткових соціальних та економічних гарантій у зв`язку з поширенням коронавірусної хвороби (COVID-19) .

Ухвалою Верховного Суду від 27 липня 2020 року касаційну скаргу залишено без руху для усунення недоліків, а саме: для зазначення підстав на яких подається касаційна скарга, а також роз`яснено про наслідки її невиконання.

Заявником вимоги ухвали суду касаційної інстанції виконано.

Частиною першою статті 394 ЦПК України передбачено, що одержавши касаційну скаргу, оформлену відповідно до вимог статті 392 цього Кодексу, колегія суддів у складі трьох суддів вирішує питання про відкриття касаційного провадження (про відмову у відкритті касаційного провадження).

Підстави касаційного оскарження судових рішень визначені у частині другій статті 389 ЦПК України.

Частиною восьмою статті 394 ЦПК України передбачено, що в ухвалі про відкриття касаційного провадження зазначаються підстава (підстави) відкриття касаційного провадження та строк для подання учасниками справи відзиву на касаційну скаргу.

Підставою касаційного оскарження вказаних судових рішень заявник зазначає неправильне застосування судами норм матеріального права та порушення норм процесуального права, а саме застосування норми права без урахування висновку щодо застосування норми права у подібних правовідносинах, викладеного у постановах Верховного Суду(пункт 1 частини другої статті 389 ЦПК України).

Також заявник указує на порушення судами норм процесуального права, що унеможливило встановлення фактичних обставин, які мають значення для правильного вирішення справи, оскільки суд не дослідив зібрані у справі докази та встановив обставини, що мають суттєве значення на підставі недопустимих доказів (пункт 4 частини другої статті 389 ЦПК України).

У касаційній скарзі Концерном Військторгсервіс заявлено клопотання про зупинення виконання рішення Київського районного суду м. Полтави від 18 листопада 2019 року до закінчення касаційного провадження, оскільки в подальшому це може привести до нанесення Концерну Військторгсервіс матеріальних збитків.

Відповідно до частини восьмої статті 394 ЦПК України за наявності клопотання особи, яка подала касаційну скаргу, суд у разі необхідності вирішує питання про зупинення виконання рішення (ухвали) суду або зупинення його дії.

Клопотання про зупинення виконання (дії) судового рішення має бути мотивованим, містити достатні та обґрунтовані підстави для зупинення виконання судового рішення, підтверджені певними доказами.

Оскільки у клопотанні не наведено достатніх обґрунтованих підстав за яких суд касаційної інстанції може зупинити дію оскаржуваних судових рішень, у задоволенні клопотання слід відмовити.

Касаційна скарга подана з дотриманням вимог статті 392 ЦПК України.

Наведені в касаційній скарзі доводи містять підстави, передбачені пунктом 1 частини другої статті 389 ЦПК України, для відкриття касаційного провадження у справі.

Керуючись статтями 389, 392, 394 ЦПК України,

УХВАЛИВ:

Відкрити касаційне провадження у даній справі.

Витребувати із Київського районного суду м. Полтави цивільну справу №552/3667/19 за позовом ОСОБА_1 до філії Східна Концерну Військторгсервіс , філії Військторг Концерну Військторгсервіс про встановлення факту перебування у трудових відносинах.

Відмовити Концерну Військторгсервіс у задоволенні клопотання про зупинення виконання рішення Київського районного суду м. Полтави від 18 листопада 2019 року до закінчення касаційного провадження.

Надіслати учасникам справи копії касаційної скарги та доданих до неї документів, роз`яснити їм право подати відзив на касаційну скаргу, який за формою і змістом має відповідати вимогам статті 395 ЦПК України, у строк, який не може перевищувати десяти днів з дня вручення цієї ухвали.

Ухвала оскарженню не підлягає.

Судді: В. С. Висоцька

І. В. Литвиненко

І. М. Фаловська

Дата ухвалення рішення28.09.2020
Оприлюднено02.10.2020

Судовий реєстр по справі —552/3667/19

Ухвала від 27.03.2023

Цивільне

Київський районний суд м. Полтави

Турченко Т. В.

Ухвала від 27.03.2023

Цивільне

Київський районний суд м. Полтави

Турченко Т. В.

Ухвала від 01.02.2023

Цивільне

Київський районний суд м. Полтави

Турченко Т. В.

Постанова від 17.05.2022

Цивільне

Касаційний цивільний суд Верховного Суду

Петров Євген Вікторович

Ухвала від 27.04.2022

Цивільне

Касаційний цивільний суд Верховного Суду

Петров Євген Вікторович

Ухвала від 25.11.2021

Цивільне

Касаційний цивільний суд Верховного Суду

Петров Євген Вікторович

Ухвала від 26.10.2021

Цивільне

Касаційний цивільний суд Верховного Суду

Петров Євген Вікторович

Постанова від 14.09.2021

Цивільне

Полтавський апеляційний суд

Кривчун Т. О.

Ухвала від 21.07.2021

Цивільне

Полтавський апеляційний суд

Кривчун Т. О.

Ухвала від 15.07.2021

Цивільне

Полтавський апеляційний суд

Кривчун Т. О.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні