Ухвала
від 25.09.2020 по справі 523/13666/20
СУВОРОВСЬКИЙ РАЙОННИЙ СУД М.ОДЕСИ

Справа №523/13666/20

Провадження №1-кс/523/3657/20

УХВАЛА

ІМЕНЕМУКРАЇНИ

25.09.2020 Слідчий суддя Суворовського районного суду м. Одеси ОСОБА_1 , за участю секретаря ОСОБА_2 , розглянувши клопотання слідчого про надання дозволу на огляд приміщення в кримінальному провадженні №42020162040000057 від 02.09.2020 року за ознаками ч. 3 ст. 358 КК України,

в с т а н о в и в:

До Суворовського районного суду м. Одеси надійшло клопотання слідчого СВ Хаджибеївського ВП Суворовського ВП в м. Одесі ГУ НП в Одеській області ОСОБА_3 , про визнання правомірним та надання дозволу на проведення огляду приміщення, розташованого за адресою: м. Одеса, вул. Одеська, 40, з метою відшукання та вилучення предметів та засобів і знарядь вчинення злочину.

Вивченням клопотання із долученими до нього додатками встановлено, що моніторингом Державного реєстру речових прав на нерухоме майно та Реєстру прав власності на нерухоме майно, Державного реєстру Іпотек, Єдиного реєстру заборон відчуження об`єктів нерухомого майна щодо об`єктів нерухомого майна встановлено, що за адресою: м. Одеса, вул. Одеська, 40а, розташований об`єкт нерухомості - житловий будинок на який зареєстровано право власності на підставі технічного паспорту, серії та номер: б/н, виданий 17.04.2019 ПП «ПРОЕКТ».

На підставі викладеного, керуючись ст. 23 Закону України «Про прокуратуру», з метою встановлення наявності підстав для здійснення прокурором представництва інтересів держави в суді, Одеською місцевою прокуратурою №4 скеровані запити до КП «Право» щодо повідомлення чи видавався документ, що підтверджує присвоєння адреси об`єкту нерухомого майна за адресою: м. Одеса, вул. Одеська, 40а, та до КП «БТІ» щодо надання інформації та належним чином засвідчених копій відповідних документів про реєстрацію права власності на об`єкт нерухомості за вказаною адресою, а також інформацію про перехід права власності на зазначений об`єкт та копії наявних документів, у тому числі технічних паспортів на об`єкт нерухомості.

Відповідями на вказані запити, встановлено, що вказана адреса в Адресному реєстрі міста відсутня, довідки з Адресного реєстру міста Одеси про резервування не видавались.

Крім того, згідно архівних матеріалів, технічна інвентаризація та реєстрація права власності на нерухоме майно за вказаною адресою не проводилась.

Враховуючи вищевикладене, встановлено, що невстановлена група осіб склали та видали завідома підроблений документ, а саме технічних паспорт серії та номер: б/н, виданий 17.04.2019 ПП «ПРОЕКТ» на об`єкт нерухомого майна, який фактично відсутній на місцевості.

На підставі вказаного технічного паспорту в подальшому державний реєстратор КП «Агенція реєстраційних послуг» ОСОБА_4 17.04.2019 зареєструвала право власності на житловий будинок загальною площею 125 кв. м. за адресою: АДРЕСА_1 .

08.09.2020 року слідчим слідчого відділення Хаджибеївського відділення поліції Суворовського відділу поліції в місті Одесі Головного управління Національної поліції в Одеській області проведено огляд, в ході якого зафіксовано, що, по вул. Одеська в м. Одеса відсутні будинки з номером 40а.

Окрім цього встановлено, що фактично, згідно технічного паспорту будинок 40а, розташований на місці будинку №40.

У зв`язку із викладеним слідчий просить слідчого суддю перевірити законність проведеного без судового рішення огляду приміщення та дати дозвіл на його фактичне проведення.

Дослідивши матеріали кримінального провадження, слідчий суддя не вважає можливим його задовольнити, виходячи із наступного.

Відповідно ч.2 ст.237 КПК України огляд житла чи іншого володіння особи здійснюється згідно з правилами цього Кодексу, передбаченими для обшуку житла чи іншого володіння особи.

Згідно ч.1 ст. 234 КПК України, обшук проводиться з метою виявлення та фіксації відомостей про обставини скоєного кримінального правопорушення, відшукання знаряддя кримінального правопорушення або майна, яке здобуто в результаті його скоєння, а також встановлення місцезнаходження осіб, які розшукуються. Згідно ч. 2 ст. 234 КПК України, обшук проводиться на підставі ухвали слідчого судді.

Відповідно ч.3 ст.234 КПК України у разі необхідності провести обшук слідчий за погодженням з прокурором або прокурор звертається до слідчого судді з відповідним клопотанням, яке повинно містити відомості про:

1) найменування кримінального провадження та його реєстраційний номер;

2) короткий виклад обставин кримінального правопорушення, у зв`язку з розслідуванням якого подається клопотання;

3) правову кваліфікацію кримінального правопорушення з зазначенням статті (частини статті) закону України про кримінальну відповідальність;

4) підстави для обшуку;

5) житло чи інше володіння особи або частину житла чи іншого володіння особи, де планується проведення обшуку;

6) особу, якій належить житло чи інше володіння, та особу, у фактичному володінні якої воно знаходиться;

7) індивідуальні або родові ознаки речей, документів, іншого майна або осіб, яких планується відшукати, а також їхній зв`язок із вчиненим кримінальним правопорушенням;

8) обґрунтування того, що доступ до речей, документів або відомостей, які можуть у них міститися, неможливо отримати органом досудового розслідування у добровільному порядку шляхом витребування речей, документів, відомостей відповідно до частини другої статті 93 цього Кодексу, або за допомогою інших слідчих дій, передбачених цим Кодексом, а доступ до осіб, яких планується відшукати, - за допомогою інших слідчих дій, передбачених цим Кодексом. Зазначена вимога не поширюється на випадки проведення обшуку з метою відшукання знаряддя кримінального правопорушення, предметів і документів, вилучених з обігу.

До клопотання також мають бути додані оригінали або копії документів та інших матеріалів, якими прокурор, слідчий обґрунтовує доводи клопотання, а також витяг з Єдиного реєстру досудових розслідувань щодо кримінального провадження, в рамках якого подається клопотання

Вивченням клопотання та доданих до нього документів, слідчим суддею встановлено, що вищезазначене клопотання складено слідчим та не погоджено прокурором, що є суттєвим порушення КПК України, а тому у його задоволенні має бути відмовлено.

На підставі викладеного, керуючись ст.ст.233-235,237,309,370,372 КПК України, слідчий суддя,

п о с т а н о в и в:

В задоволенні клопотання слідчого СВ Хаджибеївського ВП Суворовського ВП в м. Одесі ГУ НП в Одеській області ОСОБА_3 відмовити.

Ухвала оскарженню не підлягає.

Слідчий суддя

Дата ухвалення рішення25.09.2020
Оприлюднено10.02.2023

Судовий реєстр по справі —523/13666/20

Ухвала від 09.12.2020

Кримінальне

Суворовський районний суд м.Одеси

Шкуренков М. В.

Ухвала від 09.12.2020

Кримінальне

Суворовський районний суд м.Одеси

Шкуренков М. В.

Ухвала від 02.11.2020

Кримінальне

Суворовський районний суд м.Одеси

Шкуренков М. В.

Ухвала від 02.11.2020

Кримінальне

Суворовський районний суд м.Одеси

Шкуренков М. В.

Ухвала від 02.11.2020

Кримінальне

Суворовський районний суд м.Одеси

Шкуренков М. В.

Ухвала від 02.11.2020

Кримінальне

Суворовський районний суд м.Одеси

Шкуренков М. В.

Ухвала від 02.11.2020

Кримінальне

Суворовський районний суд м.Одеси

Шкуренков М. В.

Ухвала від 02.11.2020

Кримінальне

Суворовський районний суд м.Одеси

Шкуренков М. В.

Ухвала від 02.11.2020

Кримінальне

Суворовський районний суд м.Одеси

Шкуренков М. В.

Ухвала від 02.11.2020

Кримінальне

Суворовський районний суд м.Одеси

Шкуренков М. В.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмТелеграмВайберВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні