Ухвала
від 30.09.2020 по справі 161/15688/20
ЛУЦЬКИЙ МІСЬКРАЙОННИЙ СУД ВОЛИНСЬКОЇ ОБЛАСТІ

Справа № 161/15688/20

Провадження № 1-кс/161/7148/20

У Х В А Л А

про дозвіл на обшук житла чи іншого володіння особи

м. Луцьк 30 вересня 2020 року Слідчий суддя Луцького міськрайонного суду Волинської області ОСОБА_1 , за участю секретаря ОСОБА_2 , розглянувши старшого слідчого в ОВС СВ УСБУ у Волинській області ОСОБА_3 про проведення обшуку у складському приміщенні, яке знаходиться у фактичному володінні ОСОБА_4 , ІНФОРМАЦІЯ_1 , та ОСОБА_5 , ІНФОРМАЦІЯ_2 , що розташоване за адресою: АДРЕСА_1 ; право власності на яке належить ТОВ «Експрес-сервіс» (Черкаська область, м. Умань, вул.Старицького, 3),

В С Т А Н О В И В :

Старший слідчий в ОВС СВ УСБУ у Волинській області ОСОБА_3 звернувся до суду з клопотанням про проведення обшуку у складському приміщенні, яке знаходиться у фактичному володінні ОСОБА_4 , ІНФОРМАЦІЯ_1 , та ОСОБА_5 , ІНФОРМАЦІЯ_2 , що розташоване за адресою: АДРЕСА_1 ; право власності на яке належить ТОВ «Експрес-сервіс» (Черкаська область, м. Умань, вул.Старицького, 3, код ЄДРПОУ: 22806465).

З матеріалів клопотання вбачається, що СВ УСБУ у Волинській області здійснюється досудове розслідування кримінального провадження, внесеного до ЄРДР за №22020030000000033 від 03.04.2020 за ознаками злочинів, передбачених ч.2 ст.110-2, ч.3 ст.229 КК України.

У відповідності до повідомлення про протиправне діяння, що містить ознаки злочину, що надійшло з відділу КЗЕ УСБУ у Волинській області, група осіб, які попередньо зорганізувались у стійке об`єднання для вчинення тяжких злочинів, об`єднаних єдиним планом з розподілом функцій учасників групи, спрямованих на досягнення цього плану, відомого всім учасникам групи, здійснює фінансування дій, вчинених з метою насильницької зміни та повалення конституційного ладу і захоплення державної влади, а також здійснює незаконне використання знака для товарів і послуг «ТОРЧИН» та «МІВІНА», права на які належать компанії «Nestle», чим завдали матеріальної шкоди зазначеній компанії в особливо великому розмірі.

Так, з грудня 2019 року і по теперішній час, вказаними особами незаконне виробництво та фасування фальсифікованої продукції, а саме приправ та спецій із незаконним використанням торгівельних марок, права на які належать компанії «Nestle» та «Мрія», здійснюється з використанням відповідного обладнання, що розміщене в 7 орендованих складських приміщеннях, розміщених на території Київської та Миколаївської областей.

Поряд з цим, окремі учасники вказаної організованої групи, з початку збройного конфлікту на Сході України та по теперішній час, підтримують погляди та позитивно ставляться до дій учасників незаконного самопроголошеного терористичного квазідержавного утворення на тимчасово непідконтрольній території Донецької області - «Донецької народної республіки». У зв`язку з чим, незаконно виготовлена харчова продукцію транспортується на тимчасово непідконтрольну територію Донецької області, де вона реалізується, а кошти від її продажу використовуються для забезпечення органів влади та управління так званої «Донецької народної республіки».

Організаторами вказаної організованої групи є громадяни України ОСОБА_4 , ІНФОРМАЦІЯ_1 , та ОСОБА_6 , ІНФОРМАЦІЯ_3 .

Обшук планується провести у складському приміщенні, яким згідно з листа відділу КЗЕ УСБУ у Волинській області № 6/153-1492 від 18.09.2020 користуються ОСОБА_4 та ОСОБА_5 за адресою: АДРЕСА_1 ;.

Відповідно до інформаційної довідки № 223212982 з Державного реєстру речових прав на нерухоме майно, право власності на будівлі та споруди за адресою: АДРЕСА_1 ; належить ТОВ «Експрес-сервіс» (Черкаська область, м. Умань, вул.Старицького, 3, код ЄДРПОУ: 22806465).

Оскільки, проведення обшуку у складському приміщенні, яке знаходиться у фактичному володінні ОСОБА_4 , ІНФОРМАЦІЯ_1 , та ОСОБА_5 , ІНФОРМАЦІЯ_2 , що розташоване за адресою: АДРЕСА_1 ; право власності на яке належить ТОВ «Експрес-сервіс» (Черкаська область, м. Умань, вул.Старицького, 3, код ЄДРПОУ: 22806465), на думку слідчого, має важливе значення для встановлення об`єктивної істини у даному кримінальному провадженні, з метою відшукання фальсифікованої продукції - приправи «10 овочів» з позначенням «ТОРЧИН» та приправи «смакова Куряча» з позначенням «МІВІНА», права на які належать компанії «Nestle», та інших фальсифікованих продуктів харчування; обладнання для їх масового незаконного виробництва та фасування; сировини для їх приготування; поліграфічної продукції для їх упакування; мобільного телефону з ІМЕІ НОМЕР_1 , який використовується ОСОБА_5 , для вчинення вказаних злочинів; сім-карти з телефонним номером мобільного зв`язку НОМЕР_2 , яка використовується ОСОБА_5 як знаряддя вчинення згаданих злочинів; документів обліку незаконно виготовленої фальсифікованої продукції, у тому числі паперових записів, що посвідчують або зберегли на собі сліди вчинення вказаної протиправної діяльності, інших носіїв інформації, на яких можуть міститись відомості про розмови, переписку ОСОБА_4 , ОСОБА_5 та інших осіб, щодо вчинення останніми злочинних дій, тому звернувся до суду з даним клопотанням.

В судове засідання прокурор та слідчий не з`явилися, хоча належним чином повідомлені про місце та час розгляду клопотання, водночас, подали суду клопотання про проведення судового засідання за їх відсутності, а тому, відповідно до ч.4 ст.107 КПК України судове засідання проводиться за їх відсутності, а також не здійснюється фіксування за допомогою технічних засобів кримінального провадження в суді.

Перевіривши надані матеріали клопотання та дослідивши додані докази, приходжу до висновку, що клопотання про проведення обшуку слід задовольнити.

Так, згідно ст.234 ч.1, ч.2 КПК України обшук проводиться з метою виявлення та фіксації відомостей про обставини вчинення кримінального правопорушення, відшукання знаряддя кримінального правопорушення або майна, яке було здобуте у результаті його вчинення, а також встановлення місцезнаходження розшукуваних осіб. Обшук проводиться на підставі ухвали слідчого судді.

Статтею 235 ч.1 КПК України передбачено, що ухвала слідчого судді про дозвіл на обшук житла чи іншого володіння особи з підстав, зазначених у клопотанні прокурора, слідчого, надає право проникнути до житла чи іншого володіння особи лише один раз.

Зважаючи, що стороною кримінального провадження доведено наявність підстав, передбачених ст.234 КПК України, отримати вказані у клопотанні документи та речі в інший спосіб неможливо, тому слідчому слід надати дозвіл на проведення обшуку у складському приміщенні, яке знаходиться у фактичному володінні ОСОБА_4 , ІНФОРМАЦІЯ_1 , та ОСОБА_5 , ІНФОРМАЦІЯ_2 , що розташоване за адресою: АДРЕСА_1 ; право власності на яке належить ТОВ «Експрес-сервіс» (Черкаська область, м. Умань, вул.Старицького, 3, код ЄДРПОУ: 22806465), з метою виявлення та фіксації відомостей про обставини вчинення кримінального правопорушення.

На підставі викладеного, керуючись ст.ст. 234, 235 КПК України, -

П О С ТА Н О В И В :

Клопотання задовольнити.

Надати дозвіл групі слідчих слідчого відділу УСБУ у Волинській області у складі: ОСОБА_3 , ОСОБА_7 , ОСОБА_8 , ОСОБА_9 , ОСОБА_10 , ОСОБА_11 , ОСОБА_12 , ОСОБА_13 , ОСОБА_14 , ОСОБА_15 , ОСОБА_16 , ОСОБА_17 , ОСОБА_18 , ОСОБА_19 , або на підставі відповідної постанови в порядку ч. 6 ст. 218 КПК України про доручення проведення слідчих дій на території, яка знаходиться під юрисдикцією іншого органу досудового розслідування, слідчим слідчого відділу Управління СБ України в Черкаській області, групі прокурорів у кримінальному провадженні у складі: ОСОБА_20 , ОСОБА_21 , за участю оперативних співробітників УСБУ у Волинській області на проведення обшуку у складському приміщенні, яке знаходиться у фактичному володінні ОСОБА_4 , ІНФОРМАЦІЯ_1 , та ОСОБА_5 , ІНФОРМАЦІЯ_2 , що розташоване за адресою: АДРЕСА_1 ; право власності на яке належить ТОВ «Експрес-сервіс» (Черкаська область, м. Умань, вул.Старицького, 3, код ЄДРПОУ: 22806465), з метою відшукання фальсифікованої продукції - приправи «10 овочів» з позначенням «ТОРЧИН» та приправи «смакова Куряча» з позначенням «МІВІНА», права на які належать компанії «Nestle», та інших фальсифікованих продуктів харчування; обладнання для їх масового незаконного виробництва та фасування; сировини для їх приготування; поліграфічної продукції для їх упакування; мобільного телефону з ІМЕІ НОМЕР_1 , який використовується ОСОБА_5 , для вчинення вказаних злочинів; сім-карти з телефонним номером мобільного зв`язку НОМЕР_2 , яка використовується ОСОБА_5 як знаряддя вчинення згаданих злочинів; документів обліку незаконно виготовленої фальсифікованої продукції, у тому числі паперових записів, що посвідчують або зберегли на собі сліди вчинення вказаної протиправної діяльності, інших носіїв інформації, на яких можуть міститись відомості про розмови, переписку ОСОБА_4 , ОСОБА_5 та інших осіб, щодо вчинення останніми злочинних дій.

Строк дії ухвали не може перевищувати одного місяця з дня її постановлення та надає право на проникнення у вказані приміщення лише один раз.

Ухвала оскарженню не підлягає.

Слідчий суддя Луцького міськрайонного суду ОСОБА_1

Дата ухвалення рішення30.09.2020
Оприлюднено10.02.2023
Номер документу91941144
СудочинствоКримінальне
Сутьпроведення обшуку у складському приміщенні, яке знаходиться у фактичному володінні ОСОБА_4 , ІНФОРМАЦІЯ_1 , та ОСОБА_5 , ІНФОРМАЦІЯ_2 , що розташоване за адресою: АДРЕСА_1 ; право власності на яке належить ТОВ «Експрес-сервіс» (Черкаська область, м. Умань, вул.Старицького, 3

Судовий реєстр по справі —161/15688/20

Ухвала від 30.09.2020

Кримінальне

Луцький міськрайонний суд Волинської області

Покидюк В. М.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні