Ухвала
від 02.10.2020 по справі 152/948/20
ШАРГОРОДСЬКИЙ РАЙОННИЙ СУД ВІННИЦЬКОЇ ОБЛАСТІ

Справа № 152/948/20

2/152/342/20

У Х В А Л А

про закриття підготовчого провадження та призначення справи

до судового розгляду

02 жовтня 2020 року м. Шаргород

Шаргородський районний суд Вінницької області

у складі головуючого судді Мельник А.Г,

за участі секретаря судового засідання Сербіної М.В.,

представника позивача Залокоцької В.Д.,

розглянувши в підготовчому судовому засіданні цивільну справу за позовом адвоката Залокоцької Вікторії Дживанівни, в інтересах ОСОБА_1 до Копистиринської сільської ради Шаргородського району про визнання строку для прийняття спадщини пропущеним з поважних причин та визначення додаткового строку для прийняття спадщини,

у с т а н о в и в :

Підготовче провадження проводиться з метою остаточного визначення предмета спору та характеру спірних правовідносин, позовних вимог та складу учасників судового процесу; з`ясування заперечень проти позовних вимог; визначення обставин справи, які підлягають встановленню, та зібрання відповідних доказів; вирішення відводів; визначення порядку розгляду справи; вчинення інших дій з метою забезпечення правильного, своєчасного і безперешкодного розгляду справи по суті.

У підготовчому судовому засіданні представник позивача повністю підтримує позовні вимоги. Додатково надала копію заяви брата позивача - ОСОБА_2 , відповідно до якої останній спадщину після смерті ОСОБА_3 не прийняв та не претендує, а також копію сторінки зі словника-довідника власних імен людей. Крім цього, з метою об`єктивного з`ясування всіх обставин справи, 29 вересня 2020 року від представника надійшли клопотання про витребування доказів, в яких вона просила витребувати з Піщанської державної нотаріальної контори Вінницької області спадкову справу померлої ІНФОРМАЦІЯ_1 ОСОБА_3 та з Шаргородської державної нотаріальної контори Вінницької області спадкову справу померлої ІНФОРМАЦІЯ_2 ОСОБА_4 .

Позивач у судове засідання не з`явився, хоча належним чином був повідомлений про час, дату та місце його проведення, заяв з приводу неявки не подавав.

Представник відповідача у судове засідання не з`явився, однак 21 вересня 2020 року до суду надійшла його заява, в якій він просить підготовче та судове засідання провести за його відсутності , позовні вимоги визнає в повному обсязі, не заперечує щодо задоволення позовних вимог.

Суд за згодою з представником позивача у відповідності до положень статті 223 ЦПК України постановив ухвалу про проведення підготовчого судового засідання у відсутність представника відповідача.

Згідно з частиною першою статті 84 ЦПК України учасник справи, у разі неможливості самостійно надати докази, вправі подати клопотання про витребування доказів судом. Таке клопотання повинно бути подане в строк, зазначений у частинах другій та третій статті 83 цього Кодексу. Якщо таке клопотання заявлено з пропуском встановленого строку, суд залишає його без задоволення, крім випадку, коли особа, яка його подає, обґрунтує неможливість його подання у встановлений строк з причин, що не залежали від неї.

Суд вважає, що клопотання представника позивача про витребування копій спадкових справ є обґрунтованими та підлягають задоволенню.

У підготовчому засіданні суд :

- з`ясував, що передбаченої законом можливості укласти мирову угоду, передати справу на розгляд третейського суду або звернутися до суду для проведення врегулювання спору за участю судді немає;

- заслухав уточнення позовних вимог;

- з`ясував, що позивач та її представник повідомили про всі обставини справи, які їм відомі;

- з`ясував, що позивач та її представник надали всі докази, на які вони посилаються у позові;

- вирішив питання про витребування копій спадкових справ після померлих ОСОБА_4 та ОСОБА_3 ;

- визначив дату, час і місце проведення судового засідання для розгляду справи по суті;

- встановив порядок з`ясування обставин, на які сторони посилаються як на підставу своїх вимог і заперечень, та порядок дослідження доказів, якими вони обґрунтовуються під час розгляду справи по суті.

Клопотань про вирішення питань, пов`язаних з вступом у справу інших осіб, заміну неналежного відповідача, залучення співвідповідача, об`єднання справ і роз`єднання позовних вимог, прийняття зустрічного позову, про призначення експертизи, виклик у судове засідання свідків, експертів, залучення перекладача, спеціаліста, про забезпечення позову, про зустрічне забезпечення - від сторін не надходило.

Суд вважає, що підготовче провадження по справі слід закрити і призначити справу до судового розгляду по суті.

Керуючись статтями 84, 189, 197, 198, 200 ЦПК України, суд, -

п о с т а н о в и в :

Підготовче провадження закрити.

Справу за позовом адвоката Залокоцької Вікторії Дживанівни, в інтересах ОСОБА_1 до Копистиринської сільської ради Шаргородського району про визнання строку для прийняття спадщини пропущеним з поважних причин та визначення додаткового строку для прийняття спадщини призначити до розгляду по суті у відкритому судовому засіданні в приміщенні Шаргородського районного суду Вінницької області на 13 год 19 жовтня 2020 року.

Зобов`язати Шаргородську державну нотаріальну контору Вінницької області в строк до19 жовтня 2020 року надати Шаргородському районному суду копію спадкової справи ОСОБА_4 , яка померла ІНФОРМАЦІЯ_2 в с. Копистирин Шаргородського району Вінницької області.

Зобов`язати Піщанську державну нотаріальну контору Вінницької області в строк до 19 жовтня 2020 року надати Шаргородському районному суду копію спадкової ОСОБА_3 , яка померла ІНФОРМАЦІЯ_1 в смт. Піщанка Піщанського району Вінницької області.

Ухвала не може бути оскаржена.

Головуючий суддя Андрея МЕЛЬНИК

Дата ухвалення рішення02.10.2020
Оприлюднено05.10.2020
Номер документу91947617
СудочинствоЦивільне

Судовий реєстр по справі —152/948/20

Рішення від 25.11.2020

Цивільне

Шаргородський районний суд Вінницької області

Мельник А. Г.

Ухвала від 03.11.2020

Цивільне

Шаргородський районний суд Вінницької області

Мельник А. Г.

Ухвала від 02.10.2020

Цивільне

Шаргородський районний суд Вінницької області

Мельник А. Г.

Ухвала від 03.09.2020

Цивільне

Шаргородський районний суд Вінницької області

Мельник А. Г.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні