Ухвала
від 01.10.2020 по справі 520/5420/2020
ХАРКІВСЬКИЙ ОКРУЖНИЙ АДМІНІСТРАТИВНИЙ СУД

Харківський окружний адміністративний суд 61022, м. Харків, майдан Свободи, 6, inbox@adm.hr.court.gov.ua, ЄДРПОУ: 34390710

У Х В А Л А

01.10.2020 № 520/5420/2020

Харківський окружний адміністративний суд у складі:

головуючого судді - Чудних С.О.,

за участю секретаря судового засідання - Хмелівської Н.М.,

представника Відділу освіти Чугуївської районної державної адміністрації - Бєлєвцової Т.В.,

представника Чугуївської районної ради Харківської області - Шалімова О.А.,

розглянувши у відкритому судовому засіданні питання про залучення третіх осіб до участі у розгляді справи за позовом Заступника керівника Чугуївської місцевої прокуратури Харківської області до Чугуївської районної ради Харківської області, Відділу освіти Чугуївської районної державної адміністрації про визнання бездіяльності протиправною та зобов`язання вчинити певні дії,

В С Т А Н О В И В :

Заступник керівника Чугуївської місцевої прокуратури Харківської області звернулось до Харківського окружного адміністративного суду з позовом, в якому просить суд:

- визнати незаконною бездіяльність Чугуївської районної ради Харківської області (вул. Старонікольська, буд. 29, м. Чугуїв, Харківська обл., 63503, код ЄДРПОУ 04288224) відділу освіти Чугуївської районної державної адміністрації Харківської області (вул. Осіння, 18, смт Кочеток, Чугуївський р-н., Харківська обл., 63513, код ЄДРПОУ 04591400) з питань додержання вимог законодавства у сфері техногенної та пожежної безпеки та зобов`язати Чугуївську районну раду Харківської області (вул. Старонікольська, буд. 29, м. Чугуїв, Харківська обл., 63503, код ЄДРПОУ 04288224) відділ освіти Чугуївської районної державної адміністрації Харківської області (вул. Осіння, 18, смт Кочеток, Чугуївський р-н., Харківська обл., 63513, код ЄДРПОУ 04591400) 9 та які на час розгляду справи судом не усунуті.

У судовому засіданні 01.10.2020 судом поставлено на обговорення питання щодо залучення до участі у розгляді справи як третіх осіб, які не заявляють самостійних вимог на предмет спору Головне управління Державної служби надзвичайних ситуацій України у Харківській області (вул. Шевченка, 8, м. Харків, 61013, код 38631015) та Зарожненський навчально-виховних комплекс Чугуївської районної ради Харківської області (пров. Шкільний, 2, с. Зарожне, Чугуївський рійон, Харківська область, 63511, код 26451668).

Заступник керівника Чугуївської місцевої прокуратури Харківської області у судове засідання не прибув, про дату, час та місце розгляду справи повідомлявся належним чином.

Представники Відділу освіти Чугуївської районної державної адміністрації та Чугуївської районної ради Харківської області не заперечили проти залучення в якості третіх осіб Головного управління Державної служби надзвичайних ситуацій України у Харківській області та Зарожненського навчально-виховного комплексу Чугуївської районної ради Харківської області.

Суд, вислухавши думку осіб, які беруть участь у справі, дослідивши матеріали справи, дійшов наступного висновку.

Судом встановлено, що предметом розгляду даної справи є бездіяльність Чугуївської районної ради Харківської області відділу освіти Чугуївської районної державної адміністрації Харківської області з питань додержання вимог законодавства у сфері техногенної та пожежної безпеки та зобов`язання Чугуївську районну раду Харківської області відділ освіти Чугуївської районної державної адміністрації Харківської області вчинити певні дії, пов`язані з усуненням порушень вимог законодавства у сфері техногенної та пожежної безпеки, які зазначені у приписі про усунення порушень вимог законодавства у сфері техногенної та пожежної безпеки № 268 від 17.12.2019 та які на час розгляду справи судом не усунуті.

Так, судом встановлено, що перевірка законодавства у сфері техногенної та пожежної безпеки проводилась безпосередньо у Зарожненському навчально-виховному комплексі Чугуївської районної ради Харківської області (пров. Шкільний, 2, с. Зарожне, Чугуївський рійон, Харківська область, 63511, код 26451668).

Крім того, перевірка проводилась саме Головним управлінням Державної служби надзвичайних ситуацій України у Харківській області. Також і припис № 268 від 17.12.2019, який містить перелік порушень вимог законодавства у сфері техногенної та пожежної безпеки, які просить зобов`язати усунути позивач складався саме Головним управлінням Державної служби надзвичайних ситуацій України у Харківській області.

Згідно з частиною другою статті 49 Кодексу адміністративного судочинства України треті особи, які не заявляють самостійних вимог щодо предмета спору, можуть вступити у справу на стороні позивача або відповідача до закінчення підготовчого засідання або до початку першого судового засідання, якщо справа розглядається в порядку спрощеного позовного провадження, у разі коли рішення у справі може вплинути на їхні права, свободи, інтереси або обов`язки. Вони можуть бути залучені до участі у справі також за клопотанням учасників справи. Якщо адміністративний суд при вирішенні питання про відкриття провадження у справі або при підготовці справи до судового розгляду встановить, що судове рішення може вплинути на права та обов`язки осіб, які не є стороною у справі, суд залучає таких осіб до участі в справі як третіх осіб, які не заявляють самостійних вимог щодо предмета спору. Вступ третіх осіб, які не заявляють самостійних вимог щодо предмета спору, не має наслідком розгляд адміністративної справи спочатку.

Таким чином, суд приходить до висновку, що рішення по даній справі може вплинути на права та інтереси Головного управління Державної служби надзвичайних ситуацій України у Харківській області та Зарожненського навчально-виховного комплексу Чугуївської районної ради Харківської області, у зв`язку із чим вважає за необхідне залучити вказаних осіб до участі у розгляді даної справи як третіх осіб.

Керуючись статтями 49, 248, 256, 294, 295, 297 Кодексу адміністративного судочинства України, суд,

У Х В А Л И В :

Залучити Головне управління Державної служби надзвичайних ситуацій України у Харківській області (вул. Шевченка, 8, м. Харків, 61013, код 38631015) та Зарожненський навчально-виховних комплекс Чугуївської районної ради Харківської області (пров. Шкільний, 2, с. Зарожне, Чугуївський рійон, Харківська область, 63511, код 26451668) як третіх осіб, які не заявляють самостійних вимог на предмет спору до участі у розгляді адміністративної справі за позовом Заступника керівника Чугуївської місцевої прокуратури Харківської області до Чугуївської районної ради Харківської області, Відділу освіти Чугуївської районної державної адміністрації про визнання бездіяльності протиправною та зобов`язання вчинити певні дії.

Запропонувати третім особам подати до суду письмові пояснення та документи додані до них протягом п`яти календарних днів з моменту отримання копії позовної заяви, а також докази направлення вказаних пояснень з доданими документами сторонам. А також, повідомити суд про участь у розгляді справи.

Роз`яснити третім особам, що вони мають права та обов`язки, визначені статтями 44, 47, 51, 131 Кодексу адміністративного судочинства України.

Відкласти підготовче засідання на 29 жовтня 2020 року о 11:30 год. у приміщенні Харківського окружного адміністративного суду за адресою: м. Харків, м-н Свободи, 6, зал № 13.

Веб-адреса сторінки на офіційному веб-порталі судової влади України в мережі Інтернет, за якою учасники справи можуть отримати інформацію по справі знаходиться за посиланням: http://adm.hr.court.gov.ua/sud2070/.

Ухвала оскарженню не підлягає. Заперечення проти такої ухвали може бути включено до апеляційної чи касаційної скарги на рішення суду, прийняте за результатами розгляду справи.

Повний текст ухвали складено 02 жовтня 2020 року.

Суддя С.О.Чудних

Дата ухвалення рішення01.10.2020
Оприлюднено05.10.2020
Номер документу91952437
СудочинствоАдміністративне
Сутьвизнання бездіяльності протиправною та зобов`язання вчинити певні дії

Судовий реєстр по справі —520/5420/2020

Ухвала від 12.11.2020

Адміністративне

Харківський окружний адміністративний суд

Чудних С.О.

Ухвала від 01.10.2020

Адміністративне

Харківський окружний адміністративний суд

Чудних С.О.

Ухвала від 01.10.2020

Адміністративне

Харківський окружний адміністративний суд

Чудних С.О.

Ухвала від 23.06.2020

Адміністративне

Харківський окружний адміністративний суд

Чудних С.О.

Ухвала від 26.05.2020

Адміністративне

Харківський окружний адміністративний суд

Чудних С.О.

Ухвала від 30.04.2020

Адміністративне

Харківський окружний адміністративний суд

Чудних С.О.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні