Постанова
від 09.09.2020 по справі 953/11651/20
КИЇВСЬКИЙ РАЙОННИЙ СУД М.ХАРКОВА

Справа№ 953/11651/20

н/п 3/953/3005/20

ПОСТАНОВА

ІМЕНЕМ УКРАЇНИ

"09" вересня 2020 р. Київський районний суд м. Харкова у складі:

головуючого судді - Шаренко С.Л.,

при секретарі - Мельник В.В.,

за участю особи, відносно якої складено протокол про адміністративне правопорушення - ОСОБА_1 ,

розглянувши матеріали, що надійшли з Київського відділу поліції Головного управління національної поліції України в Харківській області про притягнення до адміністративної відповідальності ОСОБА_1 , ІНФОРМАЦІЯ_1 , громадянина України, який працює водієм у ТОВ АТП-ТЕМП , мешкає за адресою: АДРЕСА_1 ,

за вчинення адміністративного правопорушення, передбаченого ч. 1 ст. 44-3 КУпАП , -

ВСТАНОВИВ:

20.06.2020 близько 10.05 год ОСОБА_1 за адресою: м. Харків, біля вул. Академіка Павлова, буд. 165 В, керував автобусом РУТА 20, д.н.з. НОМЕР_1 , здійснював перевезення пасажирів у міському сполученні за регулярним маршрутом 267е вул. Харківських дівізій - Барабашово метро у кількості 24, що перевищує кількість місць для сидіння, передбаченої технічною характеристикою транспортного засобу, і становить 20 з водієм, чим порушив п. 4 Постанови Кабінету Міністрів України №392 від 20.05.2020 Про встановлення карантину з метою запобігання поширення на території України гострої респіраторної хвороби COVID-19, спричиненої корона вірусом та етапів послаблення протиепідемічних заходів.

ОСОБА_1 в судовому засіданні погодився з протоколом про адміністративне правопорушення, визнав свою вину.

До канцелярії суду 08.09.2020 надійшло клопотання Директора ТОВ АТП-ТЕМП ОСОБА_2 про передачу ОСОБА_1 на поруки, в якому зазначає, що 03.09.2020 ОСОБА_1 звернувся до трудового колективу ТОВ АТП-ТЕМП із заявою про взяття його на поруки. ОСОБА_1 просив трудовий колектив взяти його на поруки та звернутися до Київського районного суду м. Харкова з клопотанням про передачу матеріалів справи на розгляд трудового колективу ТОВ АТП-ТЕМП із здійсненням заходів виховного характеру, спрямованих на його виправлення та попередження скоєння нових правопорушень. Під час розгляду заяви ОСОБА_1 , трудовим колективом установлено, що він щиро розкаявся у вчиненому адміністративному правопорушенні, зарекомендував себе за час роботи на підприємстві позитивно, має водійський стаж 15 років, раніше жодного разу до адміністративної відповідальності не притягувався. За результатом обговорення зазначеного питання трудовим колективом, враховуючи щире каяття ОСОБА_1 і те, що адміністративне правопорушення вчинено ним вперше, наявність позитивної характеристики, наявність на утриманні доньки, яка навчається у коледжі, та дружини - особи з інвалідністю 2 групи, беручи до уваги, що останній є членом їхнього трудового колективу, було прийнято рішення про звернення до Київського районного суду м. Харкова з клопотанням про передачу матеріалів вище зазначеної справи про притягнення до адміністративної відповідальності ОСОБА_1 на розгляд трудового колективу ТОВ АТП-ТЕМП із здійсненням заходів виховного характеру, спрямованих на його виправлення та попередження скоєння нових правопорушень, а також про закриття провадження в справі, що підтверджується протоколом загальних зборів від 04.09.2020.

Суддя, вислухавши пояснення ОСОБА_1 , дослідивши матеріали справи, приходить до наступних висновків.

В статті 1 Закону України Про захист населення від інфекційних хвороб № 1645-ІІІ від 06 квітня 2000 року визначено, що карантин - це адміністративні та медико - санітарні заходи, що застосовуються для запобігання поширенню особливо небезпечних інфекційних хвороб.

Згідно ст. 29 Закону України Про захист населення від інфекційних хвороб № 1645-ІІІ від 06 квітня 2000 року карантин встановлюється та відміняється Кабінетом Міністрів України.

Питання про встановлення карантину порушує перед Кабінетом Міністрів України центральний орган виконавчої влади, що забезпечує формування державної політики у сфері охорони здоров`я, за поданням головного державного санітарного лікаря України.

Рішення про встановлення карантину, а також про його відміну негайно доводиться до відома населення відповідної території через засоби масової інформації.

У рішенні про встановлення карантину зазначаються обставини, що призвели до цього, визначаються межі території карантину, затверджуються необхідні профілактичні, протиепідемічні та інші заходи, їх виконавці та терміни проведення, встановлюються тимчасові обмеження прав фізичних і юридичних осіб та додаткові обов`язки, що покладаються на них. Карантин встановлюється на період, необхідний для ліквідації епідемії чи спалаху особливо небезпечної інфекційної хвороби. На цей період можуть змінюватися режими роботи підприємств, установ, організацій, вноситися інші необхідні зміни щодо умов їх виробничої та іншої діяльності. До відміни карантину його територію можуть залишити особи, які пред`явили довідку, що дає право на виїзд за межі території карантину.

Організація та контроль за дотриманням встановленого на території карантину правового режиму, своєчасним і повним проведенням профілактичних і протиепідемічних заходів покладаються на місцеві органи виконавчої влади та органи місцевого самоврядування.

Відповідно до ч. 4 Постанови Кабінету Міністрів України Про встановлення карантину з метою запобігання поширенню на території України гострої респіраторної хвороби COVID-19, спричиненої коронавірусом SARS-CoV-2, та етапів послаблення протиепідемічних заходів від 20 травня 2020 р. № 392, у регіонах, в яких здійснюється послаблення протиепідемічних заходів, дозволяється: регулярні та нерегулярні пасажирські перевезення автомобільним транспортом у міському, приміському, міжміському внутрішньообласному та міжнародному сполученні за умови перевезення пасажирів у межах кількості місць для сидіння, передбаченої технічною характеристикою транспортного засобу або визначеної в реєстраційних документах на цей транспортний засіб.

Відповідно ст. 41 Закону України Про захист населення від інфекційних хвороб , особи, винні в порушенні законодавства про захист населення від інфекційних хвороб, несуть відповідальність згідно із законами України.

Законом України № 530-1Х від 17 березня 2020 року Про внесення змін до деяких законодавчих актів України, спрямованих на запобігання виникненню і поширенню короновірусної хвороби (COVID-19 ) внесені зміни до КУпАП , який доповнено ст. 44-3 КУпАП, що передбачає адміністративну відповідальність за порушення правил щодо карантину людей.

Порушення вищевказаних норм актів тягнуть адміністративну відповідальність.

Факт вчинення ОСОБА_1 адміністративного правопорушення, передбаченого ст. 44-3 КУпАП , підтверджується матеріалами справи про адміністративне правопорушення в їх сукупності, а саме: протоколом про адміністративне правопорушення серії АПР18 № 274246 від 20.06.2020, поясненнями ОСОБА_1 , поясненнями ОСОБА_3 , ОСОБА_4 , диском з відеозаписом, залученими до матеріалів справи.

У зв`язку з вищевикладеним, суд дійшов висновку, що ОСОБА_1 , своїми діями вчинив адміністративне правопорушення, відповідальність за яке передбачена ст. 44-3 КУпАП, а саме порушення правил щодо карантину людей, санітарно-гігієнічних, санітарно-протиепідемічних правил і норм, передбачених Законом України "Про захист населення від інфекційних хвороб", іншими актами законодавства, а також рішень органів місцевого самоврядування з питань боротьби з інфекційними хворобами.

За змістом ст. 21 КУпАП, особа, яка вчинила адміністративне правопорушення, звільняється від адміністративної відповідальності з передачею матеріалів на розгляд громадської організації або трудового колективу, якщо з урахуванням характеру вчиненого правопорушення і особи правопорушника до нього доцільно застосувати захід громадського впливу.

Враховуючи характер вчиненого правопорушення, а також те, що ОСОБА_1 не притягувався до адміністративної відповідальності за вказаною статтею, суд вважає за доцільне застосувати до нього захід громадського впливу.

Керуючись ст. 21, ст. 40-1 , ст. 44-3 КУпАП , ст.ст. 275-280 , 283-287 КУпАП , суддя, -

ПОСТАНОВИВ:

Визнати винним ОСОБА_1 , ІНФОРМАЦІЯ_1 , у вчиненні адміністративного правопорушення, передбаченого ст. 44-3 КУпАП.

ОСОБА_1 , ІНФОРМАЦІЯ_1 , звільнити від адміністративної відповідальності з передачею матеріалів на розгляд Товариству з обмеженою відповідальністю АТП-ТЕМП (код 37364374) за адресою: 6110, м. Харків, пров. Істомінський, буд. 16-А.

Провадження у справі закрити.

Постанова може бути оскаржена до Харківського апеляційного суду протягом 10 днів з дня винесення постанови, через Київський районний суд м. Харкова.

Постанова набирає чинність після закінчення 10-ти денного строку на її оскарження, та може бути пред`явлена до виконання протягом трьох місяців.

Суддя С.Л. Шаренко

Дата ухвалення рішення09.09.2020
Оприлюднено05.10.2020
Номер документу91954385
СудочинствоАдмінправопорушення

Судовий реєстр по справі —953/11651/20

Постанова від 09.09.2020

Адмінправопорушення

Київський районний суд м.Харкова

Шаренко С. Л.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні