Ухвала
від 02.10.2020 по справі 440/825/20
ДРУГИЙ АПЕЛЯЦІЙНИЙ АДМІНІСТРАТИВНИЙ СУД

УХВАЛА

02 жовтня 2020 р.Справа № 440/825/20

Другий апеляційний адміністративний суду у складі колегії:

головуючого судді - Мельнікової Л.В.,

суддів - Бегунца А.О. , Рєзнікової С.С. ,

розглянувши у порядку письмового провадження у приміщенні Другого апеляційного адміністративного суду у місті Харкові клопотання Головного управління ДПС у Полтавській області про участь у судових засіданнях в режимі відеоконференції по адміністративній справі за апеляційною скаргою Головного управління ДПС у Полтавській області на рішення Полтавського окружного адміністративного суду від 19 травня 2020 року по справі за адміністративним позовом товариства з обмеженою відповідальністю Архікад-С до Головного управління ДПС у Полтавській області про визнання протиправними та скасування податкових повідомлень-рішень, -

встановила:

В провадженні Другого апеляційного адміністративного суду перебуває адміністративна справа за апеляційною скаргою Головного управління ДПС у Полтавській області на рішення Полтавського окружного адміністративного суду від 19 травня 2020 року по справі за адміністративним позовом товариства з обмеженою відповідальністю Архікад-С до Головного управління ДПС у Полтавській області про визнання протиправними та скасування податкових повідомлень-рішень.

Ухвалою Другого апеляційного адміністративного суду від 20.07.2020 року у справі відкрито апеляційне провадження, та ухвалою цього суду від 17.08.2020 року справу призначено до апеляційного розгляду у відкритому судовому засіданні на 05.10.2020 року о 10:30 годині у приміщенні Другого апеляційного адміністративного суду.

На адресу Другого апеляційного адміністративного суду надійшло клопотання представника відповідача ГУ ДПС у Полтавській області про участь у судових засіданнях по справі № 440/825/20 в режимі відеоконференції, проведення якої доручити Полтавському окружному адміністративному суду, Октябрському районному суд м. Полтави, Київському районному суду м. Полтави, Ленінському районному суду м. Полтави, Полтавському апеляційному суду, Полтавському районному суду Полтавської області.

Колегія суддів, заслухавши суддю-доповідача, дослідивши зміст клопотання, матеріали справи, вважає за можливе задовольнити заявлене клопотання, виходячи з наступного.

Відповідно до ч. 1 ст. 195 Кодексу адміністративного судочинства України (далі - КАС України) учасники справи мають право брати участь у судовому засіданні в режимі відеоконференції поза межами приміщення суду за умови наявності у суді відповідної технічної можливості.

Згідно ч. 2 та 5 ст. 195 КАС України суд може постановити ухвалу про участь учасника справи у судовому засіданні в режимі відеоконференції в приміщенні суду, визначеному судом.

Таким чином, враховуючи приписи ст. 195 КАС України, бажання заявника приймати участь в судовому засіданні суду апеляційної інстанції та технічну можливість забезпечення проведення відеоконференції через Полтавський апеляційний суд, колегія суддів вважає за можливе задовольнити заявлене клопотання шляхом постановлення ухвали про участь представника відповідача ГУ ДПС у Полтавській області 05.10.2020 о 10:30 годині у судовому засіданні Другого апеляційного адміністративного суду у справі № 440/825/20 в режимі відеоконференції та забезпечити проведення відеоконференції по даній справі, у разі застосування ст. 223 КАС України, на підставі відповідного повідомлення про дату та час її наступного проведення за допомогою заявки WEB-програми Бронювання систем відеоконференцзв`язку .

Проведення судового засідання 05.10.2020 об 10:30 годині в режимі відеоконференції доручити Полтавському апеляційному суду.

Керуючись ст.ст. 195, ч. 2 ст. 321 Кодексу адміністративного судочинства, колегія суддів, -

УХВАЛИВ:

Клопотання Головного управління ДПС у Полтавській області про участь у судових засіданнях в режимі відеоконференції по адміністративній справі за апеляційною скаргою Головного управління ДПС у Полтавській області на рішення Полтавського окружного адміністративного суду від 19 травня 2020 року по справі за адміністративним позовом товариства з обмеженою відповідальністю Архікад-С до Головного управління ДПС у Полтавській області про визнання протиправними та скасування податкових повідомлень-рішень, - задовольнити.

Доручити Полтавському апеляційному суду забезпечити проведення 05 жовтня 2020 року о 10:30 годині відеоконференції, в якій братиме участь представник відповідача Головного управління ДПС у Полтавській області, та забезпечити наступне проведення відеоконференцій по даній справі у разі застосування судом апеляційної інстанції положень ст. 223 КАС України (відкладення розгляду справи або перерви у судовому засіданні), на підставі відповідного повідомлення про дату та час її наступного проведення за допомогою заявки WEB-програми Бронювання систем відеоконференцзв`язку .

Копію ухвали негайно надіслати заявнику та Полтавському апеляційному суду, який зобов`язаний організувати її виконання.

З метою своєчасного забезпечення проведення відеоконференції копію ухвали надіслати за допомогою факсу або електронної пошти.

Ухвала Другого апеляційного адміністративного суду набирає законної сили з моменту її підписання та оскарженню в касаційному порядку не підлягає.

Головуючий суддя (підпис)Мельнікова Л.В. Судді (підпис) (підпис) Бегунц А.О. Рєзнікова С.С.

Дата ухвалення рішення02.10.2020
Оприлюднено05.10.2020
Номер документу91956602
СудочинствоАдміністративне
Сутьвизнання протиправними та скасування податкових повідомлень-рішень

Судовий реєстр по справі —440/825/20

Ухвала від 12.08.2021

Адміністративне

Касаційний адміністративний суд Верховного Суду

Яковенко М.М.

Постанова від 29.06.2021

Адміністративне

Другий апеляційний адміністративний суд

Мельнікова Л.В.

Постанова від 29.06.2021

Адміністративне

Другий апеляційний адміністративний суд

Мельнікова Л.В.

Ухвала від 02.10.2020

Адміністративне

Другий апеляційний адміністративний суд

Мельнікова Л.В.

Ухвала від 17.08.2020

Адміністративне

Другий апеляційний адміністративний суд

Мельнікова Л.В.

Ухвала від 20.07.2020

Адміністративне

Другий апеляційний адміністративний суд

Мельнікова Л.В.

Рішення від 19.05.2020

Адміністративне

Полтавський окружний адміністративний суд

К.І. Клочко

Ухвала від 15.05.2020

Адміністративне

Другий апеляційний адміністративний суд

Донець Л.О.

Ухвала від 10.03.2020

Адміністративне

Полтавський окружний адміністративний суд

К.І. Клочко

Ухвала від 19.02.2020

Адміністративне

Полтавський окружний адміністративний суд

К.І. Клочко

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні