Ухвала
від 02.10.2020 по справі 599/2005/20
ЗБОРІВСЬКИЙ РАЙОННИЙ СУД ТЕРНОПІЛЬСЬКОЇ ОБЛАСТІ

Справа № 599/2005/20

н.п.1-кс/599/285/2020

УХВАЛА

02 жовтня 2020 року слідчий суддя Зборівського районного суду Тернопільської області ОСОБА_1 , при секретарі ОСОБА_2 ,

за участю представника скаржника ОСОБА_3 ,

розглянувши у м. Зборові скаргу Управління Тернопільсько Бучацької Єпархії Української православної церкви (Православної церкви України) на бездіяльність посадових осіб Зборівського відділення поліції ТВП ГУНП України в Тернопільській області, -

В С Т А Н О В И В:

скаржник - Управління Тернопільсько Бучацької Єпархії Української православної церкви (Православної церкви України) звернувся до суду зі скаргою на бездіяльність посадових осіб Зборівського відділення поліції ТВП ГУНП України в Тернопільській області щодо невнесення відомостей про кримінальне правопорушення до Єдиного реєстру досудових розслідувань, посилаючись на те, що 15 вересня 2020 року вони звернувся до Зборівського відділення поліції з заявою про кримінальні правопорушення, передбачені ст.178, ст.341, ст.357 КК України, однак у встановлений законом строк відомості до Єдиного реєстру досудових розслідувань слідчим не внесено.

В судовому засіданні представник скаржника скаргу підтримала.

Начальник слідчого відділення Зборівського ВП ТВП ГУНП України в Тернопільській області на розгляд скарги не з`явився. В силу ч.3 ст.306 КПК України відсутність слідчого чи прокурора, дії чи бездіяльність яких оскаржується не є перешкодою для розгляду скарги.

Дослідивши надані матеріали скарги, суд встановив наступне:

15 вересня 2020 року скаржник - Управління Тернопільсько БучацькоїЄпархії Українськоїправославної церкви(Православноїцеркви України) звернувся Зборівського ВП ТВП ГУНП України в Тернопільській області із заявою про злочин, згідно якої повідомив про вчинення кримінальних правопорушень. Просить внести до Єдиного реєстру досудових розслідувань відомості про кримінальні правопорушення, передбачені ст.178, ст.341, ст.357 КК України.

Дану заяву Зборівським відділенням поліції отримано 18 вересня 2020 року про що свідчить витяг з реєстру поштових відправлень.

У наданих слідчим документах і матеріалах відсутні докази внесення відомостей за цією заявою до ЄРДР.

Тобто на даний час відомості до Єдиного реєстру досудових розслідувань за вказаною заявою не внесено.

Відповідно до ч.1, ч.2 ст.214 КПК України, слідчий, дізнавач, прокурор невідкладно, але не пізніше 24 годин після подання заяви, повідомлення про вчинене кримінальне правопорушення або після самостійного виявлення ним з будь-якого джерела обставин, що можуть свідчити про вчинення кримінального правопорушення, зобов`язаний внести відповідні відомості до Єдиного реєстру досудових розслідувань, розпочати розслідування та через 24 години з моменту внесення таких відомостей надати заявнику витяг з Єдиного реєстру досудових розслідувань. Досудове розслідування розпочинається з моменту внесення відомостей до Єдиного реєстру досудових розслідувань.

Слідчий суддя вважає, що скарга підлягає задоволенню, оскільки до Зборівського відділення поліції надійшла заява суто про вчинення кримінальних правопорушень, з вимогою внести відомості в ЄРДР, а не будь яка інша заява.

Тому слідчий зобов`язаний був вчинити дії, які прямо передбачені ч.1 ст.214 КПК України: не пізніше 24 годин після подання заяви, повідомлення про вчинене кримінальне правопорушення внести відповідні відомості до Єдиного реєстру досудових розслідувань, розпочати розслідування, через 24 години з моменту внесення таких відомостей надати заявнику витяг з Єдиного реєстру досудових розслідувань та за результатами розслідування прийняти рішення, передбачене законом.

Керуючись ст.ст. 214, 303, 306, 307 КПК України,-

УХВАЛИВ:

скаргу задовольнити. Зобов`язати начальника СВ Зборівського ВП ТВП ГУНП України в Тернопільській області внести до Єдиного реєстру досудових розслідувань відомості про кримінальні правопорушення, згідно заяви Тернопільсько Бучацької Єпархії Української православної церкви (Православної церкви України) від 15 вересня 2020 року, отриманої Зборівським відділенням поліції 18 вересня 2020 року та розпочати досудове розслідування.

Ухвала оскарженню не підлягає.

Сдідчий суддя

Зборівського районного суду ОСОБА_1

Дата ухвалення рішення02.10.2020
Оприлюднено10.02.2023
Номер документу91965716
СудочинствоКримінальне

Судовий реєстр по справі —599/2005/20

Ухвала від 02.10.2020

Кримінальне

Зборівський районний суд Тернопільської області

Снігурський В. В.

Ухвала від 01.10.2020

Кримінальне

Зборівський районний суд Тернопільської області

Снігурський В. В.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні