Ухвала
від 15.01.2007 по справі 6-4/2007
ЛЕНІНСЬКИЙ РАЙОННИЙ СУД М. ЗАПОРІЖЖЯ

                                                                                                                  Справа № 6-4/2007

 

У Х В А Л А

15 січня 2007 року, суддя Ленінського районного суду м.Запоріжжя Лихосенко М.О., розглянувши подання державного виконавця про звернення стягнення на кошти боржника,

в с т а н о в и в:

Державний виконавець Кулікова Ю.В. звернулася до суду з поданням про звернення стягнення на кошти боржника, вказавши, що нею була винесена постанова про відкриття  виконавчого провадження з примусового виконання  вимоги № 2119-У виданої 05.09.2006 року УПФУ Ленінського району м.Запоріжжя про стягнення з ДП “Макс ТОВ ВТФ” на користь УПФУ Ленінського району м.Запоріжжя недоїмки зі страхових внесків у розмірі 675 грн. 39 коп.

Боржнику було встановлено строк для добровільного виконання зазначеної вимоги до 11.10.2006 року, але суму боргу сплачено не було.

13.10.2006 р. винесено постанову про стягнення  з боржника виконавчого збору у розмірі 10% від фактично стягненої  суми за виконавчим документом та постанову про стягнення  з боржника витрат на проведення виконавчих дій на суму 15,47 грн.

Обмеження права розпоряджатися коштами, що зберігаються на рахунках клієнта допускаються тільки за рішенням суду.

Вимога УПФ України в Ленінському районі м.Запоріжжя не є рішенням суду, а є виконавчим документом, примусове стягнення якого здійснюється на підставі Закону України “Про виконавче провадження”, відповідно до якого стягнення за виконавчими документами в першу чергу звертається на кошти боржника на рахунках в установах банків.

Оскільки питання про звернення стягнення на грошові кошти боржника, що знаходяться на його рахунках в установах банків при виконанні рішень інших органів (посадових осіб) вирішуються судом за поданням державного виконавця, просить з метою забезпечення належного та своєчасного виконання вищевказаних виконавчих документів, звернути стягнення на кошти ДП “Макс ТОВ ВТФ”, що знаходяться на його рахунках в установах банків та інших фінансових установах, а саме не кошти для задоволення вимог стягувача сплати виконавчого збору, витрати на проведення виконавчих дій, в межах суми 758 грн. 39 коп.

Подання державного виконавця підлягає задоволенню з наступних підстав.

Відповідно до ст.1074 ЦК України, обмеження права клієнта щодо розпорядження  коштами, що зберігаються на його рахунках не допускаються, крім випадків обмеження права розпорядження рахунками за рішенням суду у випадках, встановлених  законом.

Вимога УПФУ в Ленінському районі м.Запоріжжя не є рішенням суду, але відповідно до п.9 ст.3 Закону України «Про виконавче провадження» є  виконавчим документом, примусове стягнення  якого здійснюється на підставі  визначеного закону.    

Згідно ст.50 Закону України «Про виконавче провадження», стягнення за виконавчими документами в першу чергу звертається на кошти боржника в гривнях та іноземній валюті, інші цінності, в тому числі кошти на рахунках та вкладах боржника в установах банків та інших кредитних організаціях, на рахунки в цінних паперах у депозитаріях цінних паперів.

Відповідно до ст.377 ЦПК України, питання про звернення стягнення  на належні  боржнику від інших осіб грошові кошти, що знаходяться на рахунках цих осіб в установах  банків та інших фінансових організаціях, при виконанні судових рішень та рішень інших органів (посадових осіб), а також питання про звернення стягнення на грошові кошти боржника, що знаходяться на його рахунках в установах банків та інших фінансових установах, при виконанні рішень інших органів (посадових осіб) вирішується судом за поданням державного виконавця, погодженим з начальником  державної  виконавчої служби.

Боржник добровільно не виконав вимог судового виконавця про стягнення недоїмки зі страхових внесків, на користь УПФ України в Ленінському районі м.Запоріжжя, в зв’язку з чим виконавчий документ підлягає примусовому виконанню шляхом звернення стягнення на грошові кошти боржника, що знаходяться на його рахунках в установах банків, що передбачено законом.

На підставі викладеного та керуючись ст.377 ЦПК України, суддя -

УХВАЛИВ:

Подання державного виконавця Кулікової Ю.В. про звернення стягнення на кошти боржника ДП “Макс ТОВ ВТФ” задовольнити.

Звернути стягнення на кошти боржника ДП “Макс ТОВ ВТФ” (ЄДРПОУ 32513203, м.Запоріжжя, вул.Піщана, буд.3), що знаходяться на рахунку боржника в установах банків та інших фінансових установах, а саме на кошти для задоволення вимог стягувача про сплату недоїмки зі страхових внесків та кошти для сплати виконавчого збору, витрати на проведення виконавчих дій, всього в межах суми 758 грн. 39 коп.

Ухвала може бути оскаржена в апеляційний суд Запорізької області шляхом подачі заяви про апеляційне оскарження  протягом 5 днів з дня проголошення ухвали. Апеляційна скарга на ухвалу може бути подана протягом 10 днів після подання заяви про апеляційне оскарження.

             

Суддя:

 

СудЛенінський районний суд м. Запоріжжя
Дата ухвалення рішення15.01.2007
Оприлюднено28.04.2010
Номер документу9196895
СудочинствоЦивільне

Судовий реєстр по справі —6-4/2007

Ухвала від 15.01.2007

Цивільне

Ленінський районний суд м. Запоріжжя

Лихосенко М.О.

Ухвала від 02.11.2007

Цивільне

Крижопільський районний суд Вінницької області

Глушкова В.Ф.

Ухвала від 01.08.2007

Цивільне

Краснопільський районний суд Сумської області

Янголь Є.В.

Ухвала від 18.05.2007

Цивільне

Турійський районний суд Волинської області

Овсієнко А.А.

Ухвала від 23.07.2007

Цивільне

Червоноармійський районний суд Житомирської області

Кулик П.О.

Рішення від 10.07.2007

Цивільне

Первомайський районний суд Автономної Республіки Крим

Забара Г.Я.

Ухвала від 19.07.2007

Цивільне

Сосницький районний суд Чернігівської області

Смаль І.А.

Ухвала від 24.05.2007

Цивільне

Шевченківський районний суд Харківської області

Стеганцов С.М.

Ухвала від 28.05.2007

Цивільне

Борівський районний суд Харківської області

Гуляєва Г.М.

Ухвала від 16.05.2007

Цивільне

Вільшанський районний суд Кіровоградської області

Ясінський Л.Ю.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні