Рішення
від 01.10.2020 по справі 509/4143/20
ОВІДІОПОЛЬСЬКИЙ РАЙОННИЙ СУД ОДЕСЬКОЇ ОБЛАСТІ

Справа № 509/4143/20

РІШЕННЯ

ІМЕНЕМ УКРАЇНИ

01 жовтня 2020 року Овідіопольський районний суд Одеської області у складі:

головуючого-судді Кириченко П.Л.

при секретарі Осадченко С.В.

розглянувши у відкритому судовому засіданні в смт. Овідіополь, в залі суду цивільну справу за заявою ОСОБА_1 , зацікавлена особа: ОСОБА_2 , Глибочицька сільська рада Житомирського району Житомирської області, про встановлення факту родинних відносин та факту належності правовстановлюючих документів,-

ВСТАНОВИВ:

В серпні 2020 року до Овідіопольського районного суду Одеської області звернувся з заявою заявник в обґрунтування якої зазначив, що ІНФОРМАЦІЯ_1 померла ОСОБА_3 , ІНФОРМАЦІЯ_2 , яка була рідною матір`ю заявника ОСОБА_1 , ІНФОРМАЦІЯ_3 , та ОСОБА_2 , ІНФОРМАЦІЯ_4 , ще за життя вона отримала Державний акт на право власності на земельну ділянку серією ЯГ № 424908, який виданий Відділом земельних ресурсів Житомирського району, Житомирської області 02 лютого 2007 року, загальною площею 3,4304 га., цільове призначення для ведення особистого селянського господарства, яка розташована на території Глибочицької сільської ради Житомирського району Житомирської області виданий на підставі розпорядження Житомирської районної державної адміністрації від 17 жовтня 2006 року № 770, заявник своєчасно звернувся до нотаріуса з заявою про прийняття спадщини, але йому було відмовлено в зв`язку з тим, що відсутні документи, які підтверджують родинні відносини між заявником та його матір`ю.

З наведених підстав заявник у своїй заяві просить суд встановити юридичний факт того, що ОСОБА_3 , яка померла ІНФОРМАЦІЯ_1 є рідною матір`ю заявника, та встановити факт належності правовстановлюючого документу ОСОБА_3 , яка померла ІНФОРМАЦІЯ_1 , а саме Державного акту на право власності на земельну ділянку серією ЯГ № 424908, який виданий Відділом земельних ресурсів Житомирського району, Житомирської області 02 лютого 2007 року,

загальною площею 3,4304 га., цільове призначення для ведення особистого селянського господарства, яка розташована на території Глибочицької сільської ради Житомирського району Житомирської області виданий на підставі розпорядження Житомирської районної державної адміністрації від 17 жовтня 2006 року № 770.

Заявник направив лист в якому зазначив, що наполягає на своїй заяві та просить розглянути справу в його відсутність.

Представник зацікавленої особи - сільська рада до суду не з`явився, але направили лист в якому вказали, що просять розглянути справу в їх відсутність, та не заперечують проти задоволення заяви заявника.

Зацікавлена особа: ОСОБА_2 до суду не з`явився, але направив на адресу суду заяву в якій вказав, що проти задоволення заяви заявника не заперечує та просить розглянути справу в його відсутність.

Дослідивши письмові докази по справі суд дійшов до висновку, що заява підлягає задоволенню з наступних підстав.

Відповідно до ст. 234 ч.1 Цивільного процесуального кодексу України, окреме провадження - це вид непозовного судочинства, в порядку якого розглядаються цивільні справи про підтвердження наявності або відсутності юридичних фактів, що мають значення для охорони прав та інтересів особи або створення умов здійснення нею особистих немайнових чи майнових прав або підтвердження наявності чи відсутності неоспорюваних прав.

Відповідно ст. 234 ч.2 Цивільного процесуального кодексу України, суд розглядає в порядку окремого провадження справи про: 5) встановлення фактів, що мають юридичне значення.

Відповідно до п. 6 ч. 1 ст. 256 Цивільного процесуального кодексу України, суд розглядає справи про встановлення факту: 6) належності правовстановлюючих документів особі, прізвище, ім`я, по батькові, місце і час народження якої, що зазначені у документі, не збігаються з ім`ям, по батькові, прізвищем, місцем і часом народження цієї особи, зазначеним у свідоцтві про народження або у паспорті.

Як встановлено судом та підтверджується письмовими доказами по справі, що ІНФОРМАЦІЯ_1 померла ОСОБА_3 , ІНФОРМАЦІЯ_2 , яка була рідною матір`ю заявника ОСОБА_1 , ІНФОРМАЦІЯ_3 , та ОСОБА_2 , ІНФОРМАЦІЯ_4 , ще за життя вона отримала Державний акт на право власності на земельну ділянку серією ЯГ № 424908, який виданий Відділом земельних ресурсів Житомирського району, Житомирської області 02 лютого 2007 року,

загальною площею 3,4304 га., цільове призначення для ведення особистого селянського господарства, яка розташована на території Глибочицької сільської ради Житомирського району Житомирської області виданий на підставі розпорядження Житомирської районної державної адміністрації від 17 жовтня 2006 року № 770, заявник своєчасно звернувся до нотаріуса з заявою про прийняття спадщини, але йому було відмовлено в зв`язку з тим, що відсутні документи, які підтверджують родинні відносини між заявником та його матір`ю.

Тому заявник просить суд встановити юридичний факт того, що ОСОБА_3 , яка померла ІНФОРМАЦІЯ_1 є його рідною матір`ю - ОСОБА_1 , ІНФОРМАЦІЯ_5 , та встановити факт належності правовстановлюючого документу ОСОБА_3 , яка померла ІНФОРМАЦІЯ_1 , а саме Державного акту на право власності на земельну ділянку серією ЯГ № 424908, який виданий Відділом земельних ресурсів Житомирського району, Житомирської області 02 лютого 2007 року, загальною площею 3,4304 га., цільове призначення для ведення особистого селянського господарства, яка розташована на території Глибочицької сільської ради Житомирського району Житомирської області виданий на підставі розпорядження Житомирської районної державної адміністрації від 17 жовтня 2006 року № 770.

Наявні у матеріалах справи докази підтверджують юридичний факт того, що ОСОБА_3 , яка померла ІНФОРМАЦІЯ_1 є рідною матір`ю ОСОБА_1 , ІНФОРМАЦІЯ_5 , та належності вищевказаного правовстановлюючого документу ОСОБА_3 , яка померла ІНФОРМАЦІЯ_1 , у зв`язку з чим заява підлягає задоволенню.

При подані заяви заявник не сплатив судовий збір, оскільки Законом України Про судовий збір звільнений від сплати судового збору, а тому судові витрати розподілу не підлягають.

Керуючись ст.ст.2-13,77-80,141,256,258,259,263-265 ЦПК України, суд, -

ВИРІШИВ:

Заяву ОСОБА_1 про встановлення факту родинних відносин та факту належності правовстановлюючого документу - задовольнити.

Встановити юридичний факт того, що ОСОБА_3 , яка померла ІНФОРМАЦІЯ_1 є рідною матір`ю ОСОБА_1 , ІНФОРМАЦІЯ_5 .

Встановити юридичний факт належності правовстановлюючого документу ОСОБА_3 , яка померла ІНФОРМАЦІЯ_1 , а саме Державного акту на право власності на земельну ділянку серією ЯГ № 424908, який виданий Відділом земельних ресурсів Житомирського району, Житомирської області 02 лютого 2007 року, загальною площею 3,4304 га., цільове призначення для ведення особистого селянського господарства, яка розташована на території Глибочицької сільської ради Житомирського району Житомирської області виданий на підставі розпорядження Житомирської районної державної адміністрації від 17 жовтня 2006 року № 770.

Копію рішення направити сторонам у справі.

Рішення може бути оскаржене до палати по цивільним справам Одеського апеляційного суду шляхом подачі апеляційної скарги через суд першої інстанції на протязі 30 днів з дня його проголошення.

Суддя Кириченко П.Л.

СудОвідіопольський районний суд Одеської області
Дата ухвалення рішення01.10.2020
Оприлюднено06.10.2020
Номер документу91987347
СудочинствоЦивільне

Судовий реєстр по справі —509/4143/20

Рішення від 01.10.2020

Цивільне

Овідіопольський районний суд Одеської області

Кириченко П. Л.

Ухвала від 31.08.2020

Цивільне

Овідіопольський районний суд Одеської області

Кириченко П. Л.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні