Рішення
від 28.09.2020 по справі 916/2156/20
ГОСПОДАРСЬКИЙ СУД ОДЕСЬКОЇ ОБЛАСТІ

ГОСПОДАРСЬКИЙ СУД ОДЕСЬКОЇ ОБЛАСТІ

РІШЕННЯ

ІМЕНЕМ УКРАЇНИ

"28" вересня 2020 р.м. Одеса Справа № 916/2156/20

Господарський суд Одеської області

У складі судді Желєзної С.П.

Секретаря судових засідань Кравець В.М.

За участю представників сторін:

Від позивача: Оляш О.Ю. за довіреністю;

Від відповідача: Демінська К.В. на підставі ордеру;

Розглянувши у відкритому судовому засіданні справу за позовом акціонерного товариства „Одесаобленерго» , найменування якого було змінено на акціонерне товариство „ДТЕК Одеські електромережі» , до товариства з обмеженою відповідальність „Виробничо-будівельна фірма „Олександр» про стягнення 7873,27 грн., -

ВСТАНОВИВ:

Акціонерне товариство „Одесаобленерго» (далі по тексту - АТ „Одесаобленерго» ) звернулось до господарського суду із позовною заявою до товариства з обмеженою відповідальність „Виробничо-будівельна фірма „Олександр» (далі по тексту - ТОВ „Виробничо-будівельна фірма „Олександр» ) про стягнення заборгованості за недовраховану електричну енергію у розмірі 7873,27 грн. В обґрунтування заявлених позовних вимог АТ „Одесаобленерго» було наголошено про проведення 22.10.2019р. на об`єкті виконання відповідачем будівельних робіт перевірки дотримання правил користування електричної енергії, за результатами проведення якої позивачем було складено акт про виявлені порушення. Посилаючись на прийняте комісією рішення про перерахування вартості не облікованої електричної енергії, позивачем було наголошено про наявність правових підстав для присудження до стягнення із відповідача грошових коштів у розмірі 7873,27 грн.

Ухвалою суду від 28.07.2020р. дана справа була призначена до розгляду за правилами спрощеного позовного провадження без повідомлення учасників справи у порядку письмового провадження; встановлено відповідачу 15-ти денний строк з дня вручення даної ухвали для подання відзиву на позов та заяви із запереченнями щодо розгляду справи в порядку спрощеного позовного провадження; встановлено позивачу 5-ти денний строк з дня вручення відзиву на позов для подання відповіді на відзив; встановлено відповідачу триденний строк з дня вручення відповіді на відзив для подання заперечень на відповідь на відзив.

Ухвалою суду від 31.08.2020р. клопотання АТ „Одесаобленерго» про розгляд справи в судовому засіданні з повідомленням (викликом) сторін було задоволено, призначено судове засідання для розгляду справи по суті.

ТОВ „Виробничо-будівельна фірма „Олександр» не було надано відзиву на позовну заяву. При цьому, у поданих до суду письмових поясненнях відповідачем було вказано про відсутність правових підстав для задоволення заявлених позовних вимог. Так, відповідачем було наголошено про необґрунтованість здійсненого позивачем розрахунку вартості недооблікованої електричної енергії, оскільки згідно календарного графіку виконання робіт, які потребують використання електричної енергії, мали бути розпочаті відповідачем лише у жовтні 2019р., натомість, позивачем безпідставно було здійснено нарахування вартості недооблікованої електричної енергії з 06.09.2019, тобто з дати отримання дозволу на виконання будівельних робіт. ТОВ „Виробничо-будівельна фірма „Олександр» також було вказано, що на будівельному майданчику електрична енергія використовувалась відповідно до приладу обліку після отримання дозволу на приєднання до електричних мереж від житлово-експлуатаційної контори. Наведене, за переконанням відповідача, свідчить про відсутність правових підстав для задоволення заявленого АТ „Одесаобленерго» позову.

Слід зазначити, що 28.09.2020р. до господарського суду від АТ „Одесаобленерго» надійшли додаткові пояснення, по тексту яких позивачем було вказаного про зміну його найменування з АТ „Одесаобленерго» на акціонерне товариство „ДТЕК Одеські електромережі» (далі по тексту - АТ „ДТЕК Одеські електромережі» ), на підтвердження чого суду було надано виписку з Єдиного державного реєстру юридичних осіб, фізичних осіб-підприємців та громадських формувань від 14.09.2020р. При цьому, по тексту поданих до суду пояснень позивачем було наголошено, що факт вчинення порушення правил користування електричною енергією відповідачем спростований не був. Крім того, позивачем було зазначено про відсутність осіб, які не виступають оператором системи розподілу, надавати дозвіл на приєднання до системи розподілу.

Дослідивши матеріали справи, заслухавши доводи та пояснення учасників судового процесу, суд встановив наступне.

06.11.2018р. Національною комісією, що здійснює державне регулювання у сферах енергетики та комунальних послуг, було прийнято постанову №1345 „Про видачу АТ „Одесаобленерго» ліцензії з розподілу електричної енергії та анулювання ліцензії з передачі електричної енергії місцевими (локальними) електричними мережами і постачання електричної енергії за регульованим тарифом» .

25.07.2019р. між Управлінням капітального будівництва Одеської міської ради та ТОВ „Виробничо-будівельна фірма „Олександр» було укладено договір на закупівлю підрядних робіт за державні кошти №67-19/П, відповідно до умов якого ТОВ „Виробничо-будівельна фірма „Олександр» було прийнято на себе зобов`язання з реставрації фасаду та покрівлі будинку, який розташований за адресою: м. Одеса, вул. Рішельєвська, 38.

06.09.2019р. Державною архітектурно-будівельною інспекцією було видано ТОВ „Виробничо-будівельна фірма „Олександр» дозвіл №ІУ113192491020 на виконання робіт із реконструкції фасаду будинку, який розташований за адресою: м. Одеса, вул. Рішельєвська, 38.

22.10.2019р. представниками АТ „Одесаобленерго» , за участю майстра будівельного майданчика Мукіци І.В. на об`єкті проведення реконструкції фасаду будинку, який розташований за адресою: м. Одеса, вул. Рішельєвська, 38, було складено акт за №8011120 про порушення п. 5.5.5 розділу 7 ПРРЕЕ, яке полягає у самовільному підключенні електроустановок та електропроводки до електричної мережі без договору. Від підпису акту про порушення №8011120 від 22.10.2019р. майстер будівельного майданчику відмовився.

Листом від 24.10.2019р. АТ „Одесаобленерго» було повідомлено відповідача про проведення 06.11.2019р. засідання комісії з розгляду акту про порушення №8011120 від 22.10.2019р.

06.11.2019р. комісією АТ „Одесаобленерго» з розгляду актів про порушення Правил роздрібного ринку електричної енергії за результатами розгляду акту про порушення №8011120 від 22.10.2019р., було прийнято рішення, оформлене протоколом №85, про розрахунок обсягу та вартості не облікованої електричної енергії внаслідок порушення споживачем Правил роздрібного ринку електричної енергії у відповідності до п. п. 8.4.2.7, 8.4.7-8.4.8, 8.4.12 з дати отримання дозволу на виконання будівельних робіт від 06.09.2019р. за №ІУ113192491020. Відповідно до рішення комісії обсяг не облікованої електричної енергії складає 2733 кВт/год, вартість якого складає 7873,27 грн.

Листом №101/50-03-5980 від 18.11.2019р. АТ „Одесаобленерго» було надіслано на адресу ТОВ „Виробничо-будівельна фірма „Олександр» рішення комісії з розгляду актів про порушення, оформлене протоколом №85 від 06.11.2019р.

Звертаючись до господарського суду із позовними вимогами до ТОВ „Виробничо-будівельна фірма „Олександр» , позивачем було наголошено про наявність правових підстав для задоволення заявлених позовних вимог про стягнення заборгованості за недовраховану електричну енергію у розмірі 7873,27 грн. у зв`язку з порушенням відповідачем Правил роздрібного ринку електричної енергії.

Вирішуючи питання про обґрунтованість заявлених в межах даної справи позовних вимог, суд виходить з наступного.

Згідно з ч. 2 ст. 4 ГПК України юридичні особи та фізичні особи - підприємці, фізичні особи, які не є підприємцями, державні органи, органи місцевого самоврядування мають право на звернення до господарського суду за захистом своїх порушених, невизнаних або оспорюваних прав та законних інтересів у справах, віднесених законом до юрисдикції господарського суду, а також для вжиття передбачених законом заходів, спрямованих на запобігання правопорушенням.

Відповідно до ст. 15 ЦК України кожна особа має право на захист свого цивільного права у разі його порушення, невизнання або оспорювання. Кожна особа має право на захист свого інтересу, який не суперечить загальним засадам цивільного законодавства.

Право на захист - це юридично закріплена можливість особи використати заходи правоохоронного характеру для поновлення порушеного права і припинення дій, які порушують це право.

Варто зауважити, що застосування конкретного способу захисту цивільного права залежить як від змісту суб`єктивного права, за захистом якого звернулася особа, так і від характеру його порушення, у зв`язку з чим, суд повинен з`ясувати характер спірних правовідносин сторін (предмет та підстав позову), характер порушеного права позивача та можливість його захисту в обраний ним спосіб.

При цьому, особа, яка звертається до суду з позовом, самостійно визначає у позовній заяві, яке її право чи охоронюваний законом інтерес порушено особою, до якої пред`явлено позов, та зазначає, які саме дії необхідно вчинити суду для відновлення порушеного права. В свою чергу, суд має перевірити доводи, на яких ґрунтуються позовні вимоги, у тому числі щодо матеріально-правового інтересу у спірних відносинах, і у разі встановлення порушеного права з`ясувати, чи буде воно відновлено у заявлений спосіб.

Статтею 13 Конвенції про захист прав людини і основоположних свобод (право на ефективний засіб юридичного захисту) від 04.11.1950р. передбачено, що кожен, чиї права та свободи, визнані в цій Конвенції, було порушено, має право на ефективний засіб юридичного захисту в національному органі, навіть якщо таке порушення було вчинене особами, які здійснювали свої офіційні повноваження.

Статтею 193 Господарського кодексу України встановлено, що суб`єкти господарювання та інші учасники господарських відносин повинні виконувати господарські зобов`язання належним чином відповідно до закону, інших правових актів, договору, а за відсутності конкретних вимог щодо виконання зобов`язання - відповідно до вимог, що у певних умовах звичайно ставляться.

У відповідності до ч. 2 ст. 509 ЦК України зобов`язання виникають з підстав, встановлених ст. 11 цього Кодексу, у тому числі і з договорів. Згідно ст. 629 ЦК України договір є обов`язковим для виконання сторонами. Зобов`язання, в свою чергу, згідно вимог ст.ст. 525, 526 ЦК України, має виконуватися належним чином відповідно до умов договору та вимог цього Кодексу. Одностороння відмова від виконання зобов`язання або одностороння зміна його умов не допускається.

Відповідно до ст. 1 Закону України „Про ринок електричної енергії» від 13 квітня 2017 року N 2019-VIII (далі по тексту - Закон України „Про ринок електричної енергії» ) електропостачальник - суб`єкт господарювання, який здійснює продаж електричної енергії за договором постачання електричної енергії споживачу; побутовий споживач - індивідуальний побутовий споживач (фізична особа, яка використовує електричну енергію для забезпечення власних побутових потреб, що не включають професійну та/або господарську діяльність) або колективний побутовий споживач (юридична особа, створена шляхом об`єднання фізичних осіб - побутових споживачів, яка розраховується за електричну енергію за показами загального розрахункового засобу обліку в обсязі електричної енергії, спожитої для забезпечення власних побутових потреб таких фізичних осіб, що не включають професійну та/або господарську діяльність).

Згідно зі ч. 1,2 ст. 56 Закону України „Про ринок електричної енергії» постачання електричної енергії споживачам здійснюється електропостачальниками, які отримали відповідну ліцензію, за договором постачання електричної енергії споживачу. Договір постачання електричної енергії споживачу укладається між електропостачальником та споживачем та передбачає постачання всього обсягу фактичного споживання електричної енергії споживачем у певний період часу одним електропостачальником. Постачання електричної енергії споживачам здійснюється за вільними цінами.

Згідно зі ст. 45 Закону України „Про ринок електричної енергії» розподіл електричної енергії здійснюється оператором системи розподілу. Діяльність з розподілу електричної енергії підлягає ліцензуванню відповідно до законодавства. Оператор системи розподілу надає послуги з розподілу електричної енергії на недискримінаційних засадах відповідно до цього Закону, кодексу систем розподілу та інших нормативно-правових актів, що регулюють функціонування ринку електричної енергії. Система розподілу має бути побудована з урахуванням принципу економічної ефективності, планів розвитку міст (територій), з дотриманням режиму права власності, вимог щодо охорони навколишнього природного середовища, енергоефективності, захисту життя і здоров`я людей, а також раціонального використання енергії відповідно до технічних правил та норм безпеки, передбачених нормативно-технічними документами.

Господарським судом в процесі вирішення даного спору було встановлено, що АТ „Одесаобленерго» на підстав отриманої ліцензії має право на здійснення господарської діяльності з розподілу електричної енергії. З урахуванням отримання ліцензії АТ „Одесаобленерго» має право на здійснення господарської діяльності з розподілу електричної енергії, тобто позивач виступає оператором системи розподілу.

Взаємовідносини, які виникають під час купівлі-продажу електричної енергії між електропостачальником (електропостачальниками) та споживачем (для власного споживання), а також їх взаємовідносини з іншими учасниками роздрібного ринку електричної енергії визначені Правилами роздрібного ринку електричної енергії, затвердженими постановою Національної комісії, що здійснює державне регулювання у сферах енергетики та комунальних послуг від 14.03.2018р. № 312.

Відповідно до п. 1.1.2 глави І Правил роздрібного ринку електричної енергії (в редакції чинні на дату складання акту про порушення №8011120 від 22.10.2019р.) акт про порушення - документ установленої форми, який складається для фіксації факту порушення на об`єкті споживача цих Правил та який є підставою для визначення обсягу та вартості необлікованої електричної енергії; оператор системи - оператор системи розподілу або оператор системи передачі, у випадках коли до його мереж приєднані електроустановки споживачів електричної енергії та/або об`єкти розподіленої генерації; самовільне підключення - несанкціоноване (непогоджене) оператором системи підключення (у тому числі після відключення) електроустановок, струмоприймачів або електропроводки до електричної мережі, що є підставою для оформлення акта про порушення та визначення обсягу необлікованої електричної енергії внаслідок такого підключення.

Згідно з п. 5.1.1. глави V Правил роздрібного ринку електричної енергії оператор системи має право, зокрема, на безперешкодний доступ (за пред`явленням представником службового посвідчення) до розрахункових засобів вимірювання електричної енергії, що встановлені на об`єктах споживачів та інших учасників роздрібного ринку , електроустановки яких приєднані до електричних мереж на території діяльності оператора системи; проводити (за пред`явленням представником службового посвідчення) обстеження електроустановок споживачів щодо виявлення споживання електричної енергії поза засобами вимірювання та інших порушень , що викликають неправильне вимірювання обсягів споживання електричної енергії; на безперешкодний доступ (за пред`явленням представником службового посвідчення) до електричних установок споживача для проведення технічної перевірки засобів вимірювання, контролю за рівнем споживання електричної енергії та потужності, вимірювання показників якості електричної енергії, контрольного огляду електричних мереж від межі балансової належності до точки вимірювання та/або точки обліку відповідно до умов укладених договорів, а також для виконання відключення та обмеження споживання відповідно до встановленого цими Правилами порядку та умов договору, виконання інших робіт відповідно до договору; складати акти про невідповідність дій (бездіяльності) споживача умовам договору споживача про надання послуг з розподілу (передачі) електричної енергії та порушення вимог законодавства України у сфері енергетики.

Враховуючи вищенаведені приписи чинного законодавства, господарський суд доходить висновку про наявність у АТ „Одесаобленерго» , як оператора системи, на отримання безперешкодного доступу до розрахункових засобів вимірювання електричної енергії з метою проведення обстеження електроустановок споживачів щодо виявлення споживання електричної енергії поза засобами вимірювання та інших порушень, в тому числі, самовільного підключення до електричної мережі.

Згідно з пп. 1 п. 5.5.5 глави V Правил роздрібного ринку електричної енергії Споживач електричної енергії зобов`язаний користуватися електричною енергією виключно на підставі договору (договорів).

Відповідно до пп. 10, 20 п. 5.5.5 глави V Правил роздрібного ринку електричної енергії Споживач електричної енергії зобов`язаний узгоджувати з оператором системи нові підключення та переобладнання внутрішньої електропроводки, здійснювані з метою збільшення споживання електричної потужності; не допускати безоблікового користування електричною енергією від технологічних електричних мереж споживача, а також відшкодовувати збитки, завдані оператору системи та/або споживачу (основному споживачу), у разі виявлення безоблікового користування електричною енергією від технологічних електричних мереж споживача.

Згідно з п. 8.2.4 глави VIII Правил роздрібного ринку електричної енергії у разі виявлення представниками оператора системи пошкоджень чи зриву пломб та/або індикаторів, установлених у місцях, указаних в акті про пломбування, або пошкоджень відбитків тавр на цих пломбах, пошкодження розрахункових засобів вимірювальної техніки, явних ознак втручання в параметри розрахункових засобів вимірювальної техніки з метою зміни їх показів, самовільних підключень до електричних мереж розрахунок обсягу електричної енергії, який підлягає оплаті, здійснюється відповідно до порядку, визначеного главою 8.4 цього розділу.

Відповідно до п. 8.2.5 глави VIII Правил роздрібного ринку електричної енергії у разі виявлення під час контрольного огляду або технічної перевірки уповноваженим представником оператора системи, від якого споживач одержує електричну енергію, порушень цих Правил, у тому числі фактів безоблікового споживання електричної енергії, на місці виявлення порушення у присутності споживача (представника споживача) або іншої особи, яка допустила представників оператора системи на об`єкт (територію) споживача для проведення перевірки (за умови посвідчення цієї особи), оформлюється акт про порушення згідно з формою, наведеною в додатку 8 до цих Правил. Акт про порушення складається представниками оператора системи, які мають таке право згідно з посадовою інструкцією, пройшли відповідне навчання та інструктаж, після пред`явлення ними службових посвідчень. Акт про порушення підписується представником (представниками) оператора системи, який (які) брали участь у перевірці, та споживачем (представником споживача) або іншою особою, яка допустила представників оператора системи на об`єкт (територію) споживача для проведення перевірки (за умови посвідчення цієї особи). У разі відмови споживача (представника споживача або іншої особи, яка допустила представників оператора системи на об`єкт (територію) споживача для проведення перевірки) підписати акт про порушення в ньому робиться запис про відмову. У цьому разі акт про порушення вважається дійсним, якщо його підписали більше одного уповноваженого представника оператора системи та незаінтересована особа (представник житлово-експлуатаційної організації, балансоутримувача або управителя будинку, виборна особа будинкового, вуличного, квартального чи іншого органу самоорганізації населення або представник органу місцевого самоврядування, інший споживач тощо) за умови посвідчення цієї особи або більше одного уповноваженого представника оператора системи, а відмова споживача (представника споживача або іншої особи, яка допустила представників оператора системи на об`єкт (територію) споживача для проведення перевірки) підписувати акт про порушення підтверджується відеозйомкою.

Згідно з п. 8.2.6, 8.2.7 глави VIII Правил роздрібного ринку електричної енергії на підставі акта про порушення уповноваженими представниками оператора системи під час засідань комісії з розгляду актів про порушення визначаються обсяг необлікованої електричної енергії та сума завданих споживачем збитків. Кошти за необліковану електричну енергію та суми збитків перераховуються споживачем на поточний рахунок оператора системи. У разі незгоди споживача з фактом безоблікового споживання електричної енергії та відмови від сплати вартості необлікованої електричної енергії оператор системи звертається з позовом до суду для підтвердження факту безоблікового споживання електричної енергії та стягнення вартості необлікованої електричної енергії. Якщо судом прийнято рішення, яким спростовано факт безоблікового споживання електричної енергії споживачем та/або відмовлено оператору системи в задоволенні позову щодо стягнення зі споживача вартості необлікованої електричної енергії, розрахованої на підставі акта про порушення, та за умови набрання рішенням суду законної сили оператор системи скасовує відповідний акт про порушення.

Відповідно до п. 8.4.1 глави VIII Правил роздрібного ринку електричної енергії оператор системи визначає обсяг та вартість електричної енергії, не облікованої внаслідок порушення цих Правил та/або виявлення фактів безоблікового споживання електричної енергії, самовільного підключення до об`єктів електроенергетики і споживання електричної енергії без засобів вимірювальної техніки, відповідно до вимог цієї глави. Визначення обсягу та вартості необлікованої електричної енергії здійснюється оператором системи на підставі акта про порушення, складеного у порядку, визначеному цими Правилами, у разі виявлення, самовільне підключення електроустановок, струмоприймачів або електропроводки до електричної мережі без порушення схеми обліку; самовільне підключення електроустановок, струмоприймачів або електропроводки до електричної мережі оператора системи з порушенням схеми обліку.

Згідно з підпунктом 2 п. 8.4.8 глави VIII Правил роздрібного ринку електричної енергії кількість днів, протягом яких споживання електричної енергії здійснювалося з порушенням вимог цих Правил, визначається виходячи з кількості робочих днів електроустановки споживача (крім випадків фіксації засобами комерційного обліку кількості днів, протягом яких споживання електричної енергії здійснювалося з порушенням вимог цих Правил): якщо споживач здійснив самовільне підключення електроустановок, струмоприймачів або електропроводки до електричної мережі з порушенням схеми обліку, вчинив інші дії, що призвели до споживання необлікованої електричної енергії, виявити які представники оператора системи під час проведення контрольного огляду засобу комерційного обліку мали можливість, - з дня останнього контрольного огляду засобу комерційного обліку або технічної перевірки (якщо технічну перевірку було проведено після останнього контрольного огляду засобу комерційного обліку) до дня виявлення порушення, але не більше загальної кількості робочих днів у шести календарних місяцях, що передували дню виявлення порушення.

Підсумовуючи вищевикладені приписи чинного законодавства, враховуючи встановлення 22.10.2019р. АТ „Одесаобленерго» факту самовільного підключення електроустановок та електропроводки до електричної мережі без договору, господарський суд доходить висновку про наявність правових підстав для здійснення розрахунку вартості недооблікованої електричної енергії у відповідності до рішення комісії, оформленого протоколом №85 від 06.11.2019р. При цьому, господарський суд зазначає про наявність правових підстав для здійснення розрахунку вартості електричної енергії з дати видачі відповідачеві дозволу на виконання будівельних робіт. Доводи відповідача про необхідність здійснення розрахунку у відповідності до календарного графіку виконання робіт судом відхиляються, оскільки жодного доказу на підтвердження використання електричної енергії у відповідності до вказаного графіку ТОВ „Виробничо-будівельна фірма „Олександр» суду надано не було.

Крім того, господарським судом критично оцінюються доводи ТОВ „Виробничо-будівельна фірма „Олександр» про споживання електричної енергії на будівельному майданчику після встановлення приладу обліку та отримання дозволу на приєднання до електричних мереж від житлово-експлуатаційної контори, оскільки жодного доказу на підтвердження викладених доводів відповідачем суду надано не було. При цьому, суд звертає увагу відповідача, що підключення споживача до електричних мереж здійснює оператор системи розподілу, яким, в даному випадку, виступає позивач. Проте, в матеріалах справи відсутні докази на підтвердження підключення відповідача до електричних мереж оператором системи розподілу на підставі відповідного договору. Наведене дозволяє суду дійти висновку про наявність правових підстав для задоволення заявлених АТ „Одесаобленерго» позовних вимог.

Згідно вимог ст. 74 ГПК України кожна сторона повинна довести ті обставини, на які вона посилається як на підставу своїх вимог або заперечень. У разі посилання учасника справи на невчинення іншим учасником справи певних дій або відсутність певної події, суд може зобов`язати такого іншого учасника справи надати відповідні докази вчинення цих дій або наявності певної події. У разі ненадання таких доказів суд може визнати обставину невчинення відповідних дій або відсутності події встановленою.

Разом з тим, ст. 86 ГПК України передбачено, що суд оцінює докази за своїм внутрішнім переконанням, що ґрунтується на всебічному, повному, об`єктивному та безпосередньому дослідженні наявних у справі доказів. Жодні докази не мають для суду заздалегідь встановленої сили. Суд оцінює належність, допустимість, достовірність кожного доказу окремо, а також достатність і взаємний зв`язок доказів у їх сукупності. Суд надає оцінку як зібраним у справі доказам в цілому, так і кожному доказу (групі однотипних доказів), який міститься у справі, мотивує відхилення або врахування кожного доказу (групи доказів).

Підсумовуючи вищезазначене, суд доходить висновку щодо правомірності задоволення заявлених акціонерним товариством „Одесаобленерго» , найменування якого було змінено на акціонерне товариство „ДТЕК Одеські електромережі» , позовних вимог до товариства з обмеженою відповідальність „Виробничо-будівельна фірма „Олександр» шляхом присудження до стягнення на користь позивача заборгованості за недовраховану електричну енергію у розмірі 7873,27 грн.

Судові витрати зі сплати судового збору покладаються судом на відповідача відповідно до ст. 129 ГПК України.

Керуючись ст. ст. 86, 129, 236 - 238, 240 ГПК України, суд, -

ВИРІШИВ:

1. Позов задовольнити.

2. Стягнути з товариства з обмеженою відповідальність „Виробничо-будівельна фірма „Олександр» /65045, м. Одеса, вул. Ковальська, буд. 25; ідентифікаційний код 22484085/ на користь акціонерного товариства „ДТЕК Одеські електромережі» /65031, м. Одеса, вул. М.Боровського, буд. 28Б; ідентифікаційний код 00131713/ заборгованість за недовраховану електричну енергію у розмірі 7873,27 грн. /сім тисяч вісімсот сімдесят три грн. 27 коп./, судовий збір у розмірі 2102,00 грн. /дві тисячі сто одна грн. 00 коп./.

Рішення набирає законної сили в порядку, передбаченому ст. 241 ГПК України.

Наказ видати після набрання рішенням законної сили.

Відповідно до ст. ст. 254, 256 ГПК України учасники справи, особи, які не брали участі у справі, якщо суд вирішив питання про їхні права, інтереси та (або) обов`язки, мають право подати апеляційну скаргу на рішення суду першої інстанції до Південно-Західного апеляційного господарського суду протягом 20 днів з дня складання повного тексту рішення суду.

Повний текст рішення складено 05 жовтня 2020 р.

Суддя С.П. Желєзна

Дата ухвалення рішення28.09.2020
Оприлюднено07.10.2020
Номер документу92004165
СудочинствоГосподарське

Судовий реєстр по справі —916/2156/20

Рішення від 28.09.2020

Господарське

Господарський суд Одеської області

Желєзна С.П.

Ухвала від 31.08.2020

Господарське

Господарський суд Одеської області

Желєзна С.П.

Ухвала від 28.07.2020

Господарське

Господарський суд Одеської області

Желєзна С.П.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні