Ухвала
від 06.10.2020 по справі 420/3775/20
ОДЕСЬКИЙ ОКРУЖНИЙ АДМІНІСТРАТИВНИЙ СУД

Справа № 420/3775/20

УХВАЛА

06 жовтня 2020 року м. Одеса

Одеський окружний адміністративний суд у складі головуючого судді Тарасишиної О.М., за участю секретаря судового засідання Сидорівського С.А., розглянувши у підготовчому судовому засіданні в м. Одесі матеріали адміністративної справи за позовом Головного управління Державної служби України з надзвичайних ситуацій в Одеській області до Дошкільного навчального закладу ясла-садок № 3 «Оленка» Балтської міської ради Одеської області про застосування заходів реагування у вигляді повного зупинення експлуатації, -

В С Т А Н О В И В:

До суду надійшла позовна заява Головного управління Державної служби України з надзвичайних ситуацій в Одеській області до Дошкільного навчального закладу ясла-садок № 3 «Оленка» Балтської міської ради Одеської області про застосування заходів реагування у вигляді повного зупинення експлуатації.

Ухвалою від 15.07.2020 року Одеським окружним адміністративним судом відкрито провадження у справі в порядку спрощеного позовного провадження без повідомлення сторін (у письмовому провадженні) за наявними у справі матеріалами.

Ухвалою від 26.08.2020 року розгляд справи продовжено в порядку загального позовного провадження.

В судове засідання 06.10.2020 року сторони по справі не з`явились, сповіщались належним чином та завчасно про дату, час та місце судового засідання. Від представника позивача до суду надійшла заява про проведення судового засідання за його відсутністю, відповідач надав клопотання про відкладення судового засідання.

Суд зазначає, що у минуле судове засідання 17.09.2020 року відповідач явку представника не забезпечив, направив клопотання про відкладення розгляду справи через карантин.

З метою повного та всебічного розгляду справи та надання можливості відповідачу висловити правову позицію, судом було відкладено розгляд справи. Однак, у судовому засідання призначене 06.10.2020 року відповідач знову не забезпечив явку представника, направив до суду клопотання про відкладення розгляду справи. При цьому суд зазначає, що відповідно до постанови КМУ на яку посилається відповідач у своєму клопотанні не встановлено заборони здійснення правосуддя, неможливість роботи державних, комунальних та інших закладів.

Відповідно до ч. 1 ст. 44 КАС України, учасники справи мають рівні процесуальні права та обов`язки.

Згідно з п.п. 2, 4, 5 ч. 5 ст. 44 КАС України передбачено, що учасники справи зобов`язані: сприяти своєчасному, всебічному, повному та об`єктивному встановленню всіх обставин справи; подавати наявні у них докази в порядку та строки, встановлені законом або судом, не приховувати докази; надавати суду повні і достовірні пояснення з питань, які ставляться судом, а також учасниками справи в судовому засіданні.

Частиною 2 ст. 44 КАС України передбачено, що учасники справи зобов`язані добросовісно користуватися належними їм процесуальними правами і неухильно виконувати процесуальні обов`язки.

Відповідно до ч.1 ст. 193 КАС України передбачено, що суд має розпочати розгляд справи по суті не пізніше ніж через шістдесят днів з дня відкриття провадження у справі, а у випадку продовження строку підготовчого провадження - не пізніше наступного дня з дня закінчення такого строку.

При цьому, п. 2 ч. 3 ст. 205 КАС України передбачено, що якщо учасник справи або його представник були належним чином повідомлені про судове засідання, суд розглядає справу за відсутності такого учасника справи у разі повторної неявки в судове засідання учасника справи (його представника), незалежно від причин неявки.

Беручи до уваги повторну неявку відповідача у справі у судове засідання, враховуючи вищевикладені приписи КАС України, суд дійшов висновку про необхідність відмови відповідачу у задоволенні клопотання про відкладення розгляду справи.

Під час підготовчого судового засідання судом вирішені всі питання, передбачені статтею 180 КАС України, а тому суд вважає за можливе закрити підготовче провадження та призначити справу до судового розгляду по суті.

Відповідно до п. 3 ч. 2 ст. 183 КАС України за результатами підготовчого засідання суд постановляє ухвалу про закриття підготовчого провадження та призначення справи до судового розгляду по суті.

З огляду на зазначене, керуючись п. 3 ч. 2 ст. 183 КАС України, суд дійшов висновку про наявність підстав для призначення даної справи до судового розгляду по суті заявлених позовних вимог.

Керуючись ст. ст. 180, 183 КАС України суд,-

УХВАЛИВ:

У задоволенні клопотання відповідача про відкладення розгляду справи - відмовити.

Закрити підготовче провадження і призначити справу до судового розгляду по суті на 29.10.2020 року о 11 годині 00 хвилин.

Засідання відбудеться у приміщенні Одеського окружного адміністративного суду за адресою: м. Одеса, Фонтанська дорога, 14, зала судових засідань №10 (перший поверх).

Про час і місце судового засідання повідомити сторони у справі.

Ухвала оскарженню не підлягає.

Суддя О.М. Тарасишина

СудОдеський окружний адміністративний суд
Дата ухвалення рішення06.10.2020
Оприлюднено08.10.2020
Номер документу92011501
СудочинствоАдміністративне

Судовий реєстр по справі —420/3775/20

Рішення від 05.11.2020

Адміністративне

Одеський окружний адміністративний суд

Тарасишина О.М.

Ухвала від 29.10.2020

Адміністративне

Одеський окружний адміністративний суд

Тарасишина О.М.

Ухвала від 06.10.2020

Адміністративне

Одеський окружний адміністративний суд

Тарасишина О.М.

Ухвала від 17.09.2020

Адміністративне

Одеський окружний адміністративний суд

Тарасишина О.М.

Ухвала від 26.08.2020

Адміністративне

Одеський окружний адміністративний суд

Тарасишина О.М.

Ухвала від 15.07.2020

Адміністративне

Одеський окружний адміністративний суд

Тарасишина О.М.

Ухвала від 12.05.2020

Адміністративне

Одеський окружний адміністративний суд

Тарасишина О.М.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні