Ухвала
від 06.10.2020 по справі 127/21835/20
ВІННИЦЬКИЙ МІСЬКИЙ СУД ВІННИЦЬКОЇ ОБЛАСТІ

Справа №127/21835/20

Провадження №1-кс/127/9746/20

УХВАЛА

ІМЕНЕМ УКРАЇНИ

06 жовтня 2020 року м. Вінниця

Слідчий суддя Вінницького міського суду Вінницької області ОСОБА_1 , за участю секретаря судового засідання ОСОБА_2 , ОСОБА_3 , розглянувши клопотання заступника начальникапершого відділурозслідування кримінальнихпроваджень слідчого управління Головного управління ДФС у Вінницькій області ОСОБА_3 про надання дозволу на проведення обшуку,-

ВСТАНОВИВ:

Начальник першоговідділу розслідуваннякримінальних проваджень слідчого управління Головного управління ДФС у Вінницькій області ОСОБА_3 звернувся до суду із вказаним клопотанням, яке погоджене з прокурором ОСОБА_4 .

Клопотання мотивоване тим, що слідчим управлінням Головного управління Державної фіскальної служби у Вінницькій області здійснюється досудове розслідування кримінального провадження, внесеного до Єдиного реєстру досудових розслідувань за №32020020000000037 від 01.04.2020 за ознаками кримінальних правопорушень передбачених ч. 2 ст. 199, ч. 2 ст. 205-1 КК України.

Вказане кримінальне провадження зареєстроване про те, що на території Вінницької області групою осіб налагоджено процес виробництва контрафактної продукції засобів захисту рослин та мінеральних добрив різних виробників з використанням підроблених захисних голографічних елементів та фірмових знаків, а також їх подальшого зберігання та реалізація на території України з використанням суб`єктів підприємницької діяльності, які за підробленими документами оформлені, як фізичні особи - підприємці.

Так, в ході досудового розслідування вказаного кримінального провадження встановлено, що громадянин України ОСОБА_5 ІНФОРМАЦІЯ_1 , уродженець та мешканець АДРЕСА_1 , його син ОСОБА_6 ІНФОРМАЦІЯ_2 , зареєстрований за адресою: АДРЕСА_2 , спільно із ОСОБА_7 , ІНФОРМАЦІЯ_3 зареєстрований за адресою: АДРЕСА_2 , спільно із іншими невстановленими на даний час особами, налагодили на території Вінницької області виробництво фальсифікованих засобів захисту рослин та насіннєвого матеріалу.

Для реалізації протиправного задуму, останні облаштували під виробництво складські приміщення, розташовані в с. Нова Гребля, Калинівського району та мікрорайону «Сабарів» м. Вінниці, де кустарним способом (шляхом змішування концентрації діючих речовин у складі яких містяться отруйні та сильнодіючі речовини) виготовляють контрафактні засоби захисту рослин.

Також, з метою надання своїм виробам вигляду оригінальної продукції світових брендів BAYER, MONSANTO, SYNGENTA CHEMCHINA, BASF, DOMDOPOUN, SUMITOMO, AGROCHEMICALS та ін. ОСОБА_5 , ОСОБА_6 , ОСОБА_8 та інші невстановлені на даний час особи розливають контрафактні засоби захисту рослин у відповідну тару та наносять на неї підроблені захисні голографічні елементи та фірмові знаки вказаних виробників, в тому числі підроблені захисні голографічні елементи та фірмові знаки ДП «Державний центр сертифікації і експертиз сільськогосподарської продукції», які купують у невстановлених мешканців м. Києва.

У подальшому, з метою отримання надприбутків, ухиленням від сплати податків і зборів, ОСОБА_5 , ОСОБА_6 та ОСОБА_8 реалізують контрафактну продукцію за готівку підприємствам агропромислового комплексу реального сектору економіки, без реєстрації як суб`єкти підприємницької діяльності чи створення юридичної особи, або проводять фінансово - господарські операції за рахунок осіб, яким, за підробленими документами, оформлено як фізичних осіб - підприємців.

В рамках здійснення досудового розслідування вказаного кримінального провадження встановлено, що за адресою: АДРЕСА_3 , знаходиться спеціально обладнане гаражне приміщення №Б/Н, яке розташоване на території кооперативу Товариства власників гаражів №10 м. Вінниці (код ЄДРПОУ - 20110297), GPS координати 4901214.8N 2802633.2Е, земельна ділянка кадастровий номер 0510136600:02:086:0067, в якому здійснюється незаконне виробництво фальсифікованих засобів захисту рослин та насіннєвого матеріалу.

Згідно інформаційноїдовідки від25.09.2020з Державногоземельного кадаструпро правовласності таречові правана земельнуділянку кадастровийномер 0510136600:02:086:0067,що розташованаза адресою: АДРЕСА_3 , належить на праві приватної власності кооперативу Товариство власників гаражів №10 м. Вінниці (код ЄДРПОУ - 20110297).

Подальшими заходами, за результатами проведення слідчих (розшукових) дій отримано відомості, що у спеціально обладнаному гаражному приміщенні №Б/Н, яке розташоване на території кооперативу Товариства власників гаражів №10 м. Вінниці (код ЄДРПОУ - 20110297), GPS координати 4901214.8N 2802633.2Е, земельна ділянка кадастровий номер 0510136600:02:086:0067, здійснюється незаконне виробництво фальсифікованих засобів захисту рослин та насіннєвого матеріалу, а також знаходяться підроблені захисні голографічні елементи та фірмові знаки, фальсифіковані засоби захисту рослин та насіннєвого матеріалу, документи фінансово-господарської діяльності щодо проведених операцій підконтрольних суб`єктів господарської діяльності, печатки, штампи, електронні носії інформації, чисті бланки, мобільні телефони, комп`ютерна техніка, на яких знаходяться контакти та інша інформація щодо тіньових постачальників товарів, електронні зразки підписів та печаток, чорнові записи про проведення господарської діяльності з виготовлення та реалізації фальсифікованих засобів захисту рослин та насіннєвого матеріалу, (тіньової бухгалтерії), записні книжки, зошити з адресами фірм з якими проводилась господарська діяльність та не відображалась по бухгалтерському та податковому обліках, документи, що стосуються господарської діяльності та свідчать про злочинну діяльність, інші документи, печатки штампи фіктивних підприємств, установ та організацій, кошти та цінності здобуті злочинним шляхом, а також інші документи та предмети, які мають значення для встановлення істини по кримінальному провадженню та можуть виступати в подальшому в якості речових доказів скоєного кримінального правопорушення.

На підставі вищевикладеного, з метою виявлення та фіксації відомостей щодо обставин вчинення кримінального правопорушення, виникла необхідність у проведенні обшуку спеціально обладнаного гаражного приміщення №Б/Н, яке розташоване на території кооперативу Товариства власників гаражів №10 м. Вінниці (код ЄДРПОУ - 20110297), GPS координати 4901214.8N 2802633.2Е, земельна ділянка кадастровий номер 0510136600:02:086:0067, тому керуючись ст. 110, ч. 3 ст. 208, ст. 234 КПК України, ініціатор клопотання звернувся з даним клопотанням.

В судовому засіданні начальник першоговідділу розслідуваннякримінальних проваджень слідчого управління Головного управління ДФС у Вінницькій області ОСОБА_3 підтримав клопотання в повному обсязі на підставі викладених обставин.

Дослідивши клопотання, додані письмові докази та матеріали кримінального провадження, заслухавши думку ОСОБА_3 , слідчий суддя находить, що клопотання є обгрунтованим та підлягає до задоволення з наступних підстав.

Частиною 1 ст. 234 КПК України передбачено, що обшук проводиться з метою виявлення та фіксації відомостей про обставини вчинення кримінального правопорушення, відшукання знаряддя кримінального правопорушення або майна, яке було здобуте у результаті його вчинення, а також встановлення місцезнаходження розшукуваних осіб.

Враховуючи те, що з матеріалів кримінального провадження вбачається наявність достатніх підстав вважати, що у гаражному приміщенні № НОМЕР_1 , яке розташоване на території кооперативу Товариства власників гаражів №10 м. Вінниці (код ЄДРПОУ - 20110297), GPS координати 4901214.8N 2802633.2 НОМЕР_2 , земельна ділянка кадастровий номер 0510136600:02:086:0067,можуть знаходитися речі та документи, що свідчать про обставини вчинення кримінального правопорушення та мають значення для встановлення істини у даному кримінальному провадженні, а також можуть бути доказом під час судового розгляду, клопотання підлягає до задоволення.

На підставі викладеного, керуючись ст. ст. 107, 234, 235 КПК України, слідчий суддя, -

УХВАЛИВ:

Клопотання задоволити.

Надати дозвіл заступнику начальника першого відділу ВРКП СУ ГУ ДФС у Вінницькій області ОСОБА_3 , заступнику начальника другого відділу ВРКП СУ ГУ ДФС у Вінницькій області ОСОБА_9 , старшому слідчомуз ОВССУ ГУДФС уВінницькій області ОСОБА_10 , старшому слідчому з ОВС СУ ГУ ДФС у Вінницькій області ОСОБА_11 , старшому слідчому з ОВС СУ ГУ ДФС у Вінницькій області ОСОБА_12 , старшому слідчому з ОВС СУ ГУ ДФС у Вінницькій області ОСОБА_13 , старшому слідчому з ОВС СУ ГУ ДФС у Вінницькій області ОСОБА_14 , старшому слідчому з ОВС СУ ГУ ДФС у Вінницькій області ОСОБА_15 на проведення обшуку у гаражному приміщенні № НОМЕР_1 , яке розташоване на території кооперативу Товариства власників гаражів №10 м. Вінниці (код ЄДРПОУ - 20110297), GPS координати 4901214.8 НОМЕР_3 , земельна ділянка кадастровий номер 0510136600:02:086:0067, з метою відшукання та вилучення підроблених захисних голографічних елементів та фірмових знаків, фальсифікованих засобів захисту рослин та насіннєвого матеріалу, документів фінансово-господарської діяльності щодо проведених операцій підконтрольних суб`єктів господарської діяльності, печатки, штампи, електронні носії інформації, чисті бланки, мобільні телефони, комп`ютерна техніка, на яких знаходяться контакти та інша інформація щодо тіньових постачальників товарів, електронні зразки підписів та печаток, чорнові записи про проведення господарської діяльності з виготовлення та реалізації фальсифікованих засобів захисту рослин та насіннєвого матеріалу, (тіньової бухгалтерії), записні книжки, зошити з адресами фірм з якими проводилась господарська діяльність та не відображалась по бухгалтерському та податковому обліках, документи, що стосуються господарської діяльності та свідчать про злочинну діяльність, інші документи, печатки штампи фіктивних підприємств, установ та організацій, майна, яке було здобуте у результаті вчинення злочинів, а саме: готівкові грошові кошти у національній валюті України, іноземній валюті у яку могли бути конвертовані такі грошові кошти, банківські картки, інші цінності, інші документи та предмети, які мають значення для встановлення істини по кримінальному провадженню.

Ухвала діє протягом 30 днів з дня її постановлення.

Ухвала оскарженню не підлягає.

Слідчий суддя:

Дата ухвалення рішення06.10.2020
Оприлюднено10.02.2023
Номер документу92014136
СудочинствоКримінальне
Сутьнадання дозволу на проведення обшуку

Судовий реєстр по справі —127/21835/20

Ухвала від 06.10.2020

Кримінальне

Вінницький міський суд Вінницької області

Клапоущак С. Ю.

Ухвала від 06.10.2020

Кримінальне

Вінницький міський суд Вінницької області

Клапоущак С. Ю.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні