Ухвала
від 19.08.2020 по справі 757/17999/18-ц
ПЕЧЕРСЬКИЙ РАЙОННИЙ СУД МІСТА КИЄВА

печерський районний суд міста києва

Справа № 757/17999/18-ц

УХВАЛА

ІМЕНЕМ УКРАЇНИ

"19" серпня 2020 р. Печерський районний суд м. Києва у складі:

головуючий суддя Підпалий В.В.,

при секретарі - Вовкочин І.В.,

розглянувши у відкритому судовому засіданні в приміщенні суду в м. Києві клопотання про заміну позивача у цивільній справі за позовом Центрального об`єднаного управління Пенсійного фонду України в м. Києві до ОСОБА_1 про стягнення виплачених коштів,

ВСТАНОВИВ:

В провадженні суду перебуває зазначена справа.

Від позивача надійшло клопотання про заміну позивача по справі Центрального об`єднаного управління Пенсійного фонду України в м. Києві його правонаступником Головне управління Пенсійного фонду України в м. Києві. Заява обґрунтована тим, що 27.04.2018 року було створено нову юридичну особу - Головне управління Пенсійного фонду України в м. Києві (код ЄДРПОУ 42098368), яка є правонаступником всіх прав та обов`язків припинених Правобережного об`єднаного управління Пенсійного фонду України в м. Києві, Лівобережного об`єднаного управління Пенсійного фонду України в м. Києві, Центрального об`єднаного управління Пенсійного фонду України в м. Києві та головного управління Пенсійного фонду України в м. Києві

У судове засідання особи, які беруть участь у справі не з`явилися, про час і місце розгляду справи були повідомлені належним чином.

Дослідивши матеріали заяви, суд дійшов до наступного висновку.

У відповідності до ч. 1 ст. 42 ЦПК України, у справах позовного провадження учасниками справи є сторони, треті особи.

Згідно ст. 48 ЦПК України сторонами в цивільному процесі є позивач і відповідач. Позивачем і відповідачем можуть бути фізичні і юридичні особи, а також держава.

Згідно статті 55 ЦПК України у разі смерті фізичної особи, припинення юридичної особи, заміни кредитора чи боржника у зобов`язанні, а також в інших випадках заміни особи у відносинах, щодо яких виник спір, суд залучає до участі у справі правонаступника відповідної сторони або третьої особи на будь-якій стадії судового процесу. Усі дії, вчинені в цивільному процесі до вступу правонаступника, обов`язкові для нього так само, як вони були обов`язкові для особи, яку він замінив.

Так, 29.03.2017 року Кабінетом Міністрів України прийнято Постанову № 203 Про утворення Головного управління Пенсійного фонду України в м. Києві , якою утворено Головне управління Пенсійного фонду України в м. Києві, реорганізувавши шляхом злиття Правобережне, Лівобережне, Центральне об`єднані управління Пенсійного фонду України в м. Києві та головне управління Пенсійного фонду України в м. Києві.

Отже, враховуючи викладене, суд вважає за можливе замінити сторону позивача з Центрального об`єднаного управління Пенсійного фонду України в м. Києві на його правонаступника Головне управління Пенсійного фонду України в м. Києві, залучивши дану юридичну особу до участі у даній справі в якості належного позивача.

Разом з тим, у відповідності до ч. 2 ст. 55 ЦПК України, суд роз`яснює заміненому позивачу, що усі дії, вчинені в цивільному процесі до вступу правонаступника, обов`язкові для нього так само, як вони були обов`язкові для особи, яку він замінив.

На підставі вищевикладеного та керуючись ст.ст. 42, 51, 55, 353 ЦПК України, суд, -

УХВАЛИВ:

Клопотання про заміну позивача його правонаступником - задовольнити.

Замінити позивача у цивільній справі за позовом Центрального об`єднаного управління Пенсійного фонду України в м. Києві до ОСОБА_1 про стягнення виплачених коштів на його правонаступника Головне управління Пенсійного фонду України в м. Києві (04053, м. Київ, вул. Бульварно-Кудрявська, 16, код ЄДРПОУ 42098368)

Ухвала оскарженню не підлягає.

Суддя В.В. Підпалий

СудПечерський районний суд міста Києва
Дата ухвалення рішення19.08.2020
Оприлюднено07.10.2020
Номер документу92028730
СудочинствоЦивільне

Судовий реєстр по справі —757/17999/18-ц

Рішення від 17.06.2021

Цивільне

Печерський районний суд міста Києва

Підпалий В. В.

Ухвала від 19.08.2020

Цивільне

Печерський районний суд міста Києва

Підпалий В. В.

Ухвала від 14.05.2018

Цивільне

Печерський районний суд міста Києва

Підпалий В. В.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні