Рішення
від 05.10.2020 по справі 712/6885/20
СОСНІВСЬКИЙ РАЙОННИЙ СУД М.ЧЕРКАС

Справа № 712/6885/20

Провадження № 2/712/1879/20

Д О Д А Т К О В Е Р І Ш Е Н Н Я

І М Е Н Е М У К Р А Ї Н И

5 жовтня 2020 року Соснівський районний суд м. Черкаси в складі:

головуючого судді - Пересунька Я.В.,

при секретарі - Дядюрі І.С.,

розглянувши питання про ухвалення додаткового рішення у цивільній справі за позовом ОСОБА_1 до комунального некомерційного підприємства Черкаський обласний онкологічний диспансер Черкаської обласної ради про визнання протиправним наказу, поновлення на роботі, -

в с т а н о в и в:

Рішенням Соснівського районного суду м. Черкаси від 23 вересня 2020 року задоволено позов ОСОБА_1

30 вересня 2020 року до суду надійшло клопотання адвоката Бобра Д.О., який діє в інтересах ОСОБА_1 , про стягнення з відповідача на користь позивача витрат на правничу допомогу в розмірі 10 000 грн. До цього ж клопотання додано акт виконаних робіт до Договору про надання правової допомоги, а також копію квитанції про перерахунок 2 липня 2020 року позивачем адвокатському об`єднанню ВІБ ЕНД Компані коштів у вказаному розмірі.

Відповідно до ч.1 ст. 270 ЦПК України суд, що ухвалив рішення, може за заявою учасників справи чи з власної ініціативи ухвалити додаткове рішення, якщо:1) стосовно певної позовної вимоги, з приводу якої сторони подавали докази і давали пояснення, не ухвалено рішення; 2) суд, вирішивши питання про право, не зазначив точної грошової суми, присудженої до стягнення, або майно, яке підлягає передачі, або дії, що треба виконати; 3) судом не вирішено питання про судові витрати; 4) суд не допустив негайного виконання рішення у випадках, встановлених статтею 430 цього Кодексу.

Згідно із ч.3 ст. 207 ЦПК України суд, що ухвалив рішення, ухвалює додаткове судове рішення в тому самому складі протягом десяти днів із дня надходження відповідної заяви. Додаткове судове рішення ухвалюється в тому самому порядку, що й судове рішення.

Відповідно до ч.4 ст. 207 ЦПК України, у разі необхідності суд може викликати сторони або інших учасників справи в судове засідання. Неприбуття у судове засідання осіб, які були належним чином повідомлені про дату, час та місце судового засідання, не перешкоджає розгляду заяви.

У судове засідання 5 жовтня 2020 року адвокат не з`явився, направив до суду клопотання про розгляд справи за його відсутності.

Відповідач свого представника в судове засідання не направив, про час та місце розгляду питання про розподіл витрат на правничу допомогу відповідач повідомлений належним чином.

За таких обставин фіксування судового засідання технічними засобами не здійснювалось.

Судом установлено, що 21 квітня 2020 року між ОСОБА_1 та адвокатським об`єднанням ВІБ ЕНД Компані укладено Договір про надання правової допомоги № 20/2020.

Того ж дня між вказаними сторонами укладено додаткову угоду №2 до договору про надання правової допомоги №20/2020.

Відповідно до п. 3.1 додаткової угоди №2 вартість послуг з надання правової допомоги складає 10 000 грн, що може бути розраховано як 1 000 грн за кожну годину роботи адвоката.

Згідно акта наданих послуг відповідно до укладеного договору про надання правової допомоги №20/2020 від 21 квітня 2020 року на вказані послуги адвокатом Бобром Д.О. затрачено 10 год, з яких на ознайомлення з документами витрачено 1 год; на опрацювання нормативно-правових актів 2 год; на підготовку позовної заяви 3 год; на підготовку примірнику позовної заяви 1 год; на участь адвоката в судовому засіданні 3 год.

Відповідно до квитанції №50111529 від 2 липня 2020 року адвокатським об`єднанням ВІБ ЕНД Компані прийнято від ОСОБА_1 10 000,00 грн.

Згідно ст.137 ЦПК України, витрати, пов`язані з правничою допомогою адвоката, несуть сторони, крім випадків надання правничої допомоги за рахунок держави. За результатами розгляду справи витрати на правничу допомогу адвоката підлягають розподілу між сторонами разом із іншими судовими витратами. Для цілей розподілу судових витрат:1) розмір витрат на правничу допомогу адвоката, в тому числі гонорару адвоката за представництво в суді та іншу правничу допомогу, пов`язану зі справою, включаючи підготовку до її розгляду, збір доказів тощо, а також вартість послуг помічника адвоката визначаються згідно з умовами договору про надання правничої допомоги та на підставі відповідних доказів щодо обсягу наданих послуг і виконаних робіт та їх вартості, що сплачена або підлягає сплаті відповідною стороною або третьою особою; 2) розмір суми, що підлягає сплаті в порядку компенсації витрат адвоката, необхідних для надання правничої допомоги, встановлюється згідно з умовами договору про надання правничої допомоги на підставі відповідних доказів, які підтверджують здійснення відповідних витрат. Для визначення розміру витрат на правничу допомогу з метою розподілу судових витрат учасник справи подає детальний опис робіт (наданих послуг), виконаних адвокатом, та здійснених ним витрат, необхідних для надання правничої допомоги. Розмір витрат на оплату послуг адвоката має бути співмірним із: складністю справи та виконаних адвокатом робіт (наданих послуг); часом, витраченим адвокатом на виконання відповідних робіт (надання послуг); обсягом наданих адвокатом послуг та виконаних робіт; ціною позову та (або) значенням справи для сторони, в тому числі впливом вирішення справи на репутацію сторони або публічним інтересом до справи. У разі недотримання вимог частини четвертої цієї статті суд може, за клопотанням іншої сторони, зменшити розмір витрат на правничу допомогу, які підлягають розподілу між сторонами.

Адвокатом позивача надано детальний опис виконаних робіт та здійснених ним витрат, необхідних для надання правничої допомоги, такі витрати на оплату послуг адвоката співмірні із: складністю справи та виконаними адвокатом роботами (наданими послугами); ціною позову та значенням справи для сторони.

Разом з тим, суд звертає увагу, що адвокат Бобер Д.О. брав участь у судовому засіданні в суді 2 год 30 хв, що випливає з протоколу судового засідання, а не 3 години, як зазначено в розрахунку.

За таких з обставин понесені витрати на правничу допомогу підлягають стягненню з комунального некомерційного підприємства Черкаський обласний онкологічний диспансер Черкаської обласної ради у розмірі 9 500 грн.

Керуючись ст. ст. 137, 207ЦПК України, -

у х в а л и в:

Заяву адвоката Бобра Д.О. - задовольнити частково.

Стягнути з комунального некомерційного підприємства Черкаський обласний онкологічний диспансер Черкаської обласної ради (код ЄДРПОУ: 02005639, місцезнаходження: м. Черкаси, вул. Менделєєва, 7) на користь ОСОБА_1 ( ІНФОРМАЦІЯ_1 , РНОКПП: НОМЕР_1 , проживає за адресою: АДРЕСА_1 ) судові витрати на правничу допомогу в розмірі 9 500грн 00 коп.

Додаткове рішення суду може бути оскаржене сторонами до Черкаського апеляційного суду, шляхом подання через Соснівський районний суд м. Черкаси апеляційної скарги протягом тридцяти днів із дня його проголошення.

Додаткове рішення набирає законної сили після закінчення зазначених вище строків або після розгляду справи в апеляційному порядку Черкаським апеляційним судом, якщо таке додаткове рішення не буде скасовано.

Повний текст додаткового рішення складено 5 жовтня 2020 року.

Суддя: Я.В. Пересунько

Дата ухвалення рішення05.10.2020
Оприлюднено07.10.2020
Номер документу92030243
СудочинствоЦивільне
Сутьвизнання протиправним наказу, поновлення на роботі

Судовий реєстр по справі —712/6885/20

Ухвала від 17.12.2020

Цивільне

Черкаський апеляційний суд

Бородійчук В. Г.

Ухвала від 17.12.2020

Цивільне

Черкаський апеляційний суд

Бородійчук В. Г.

Ухвала від 17.12.2020

Цивільне

Черкаський апеляційний суд

Бородійчук В. Г.

Ухвала від 23.11.2020

Цивільне

Черкаський апеляційний суд

Бородійчук В. Г.

Ухвала від 23.11.2020

Цивільне

Черкаський апеляційний суд

Бородійчук В. Г.

Ухвала від 29.10.2020

Цивільне

Соснівський районний суд м.Черкас

Пересунько Я. В.

Рішення від 05.10.2020

Цивільне

Соснівський районний суд м.Черкас

Пересунько Я. В.

Окрема ухвала від 23.09.2020

Цивільне

Соснівський районний суд м.Черкас

Пересунько Я. В.

Рішення від 23.09.2020

Цивільне

Соснівський районний суд м.Черкас

Пересунько Я. В.

Рішення від 23.09.2020

Цивільне

Соснівський районний суд м.Черкас

Пересунько Я. В.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні